Otoseksüellik kavramı mümkün müdür? Otoseksüellik, kişinin kendisi ile cinsel etkileşimidir. Yani kişinin kendiyle ilişki kurma tercihi diyebilirim. Otoseksüel kişiler, kendi bedenleri ile tahrik olabilir ve cinsel hayatlarına başka birini dahil etmeden kendi kendilerine bir cinsel deneyim yaşayabilirler. Kişinin kendine özlem duyması, kendini arzulaması ve mastürbasyon yolu ile kendini mutlu etmesi hali de denir.
Kourtney Kardashian da 'Aynaya baktığımda ya da kendime dokunduğumda tahrik oluyorum. Seks yerine mastürbasyon yapmaktan daha çok keyif alıyorum. Bence benim gibi birçok kişi de otoseksüel' diyerek bu terimi açıklamıştır.
Aşık olduğu kişi olsa bile cinsel ihtiyaçlarını onunla karşılamaj yerine masttan zevk alan insan tiplemesidir. Yalnız burda şunu irdelemek gerekir. Kişi mastı gerçekten şipşak çabuk hayal dünyasına adepte olabildiği için mi tercih ediyor, boşalmanın verdiği hazza kavuşmak adına mı, yoksa gerçekten kendi bedenine hayran olduğu için mi?
Yukarıdaki açıklamayı okudun mu bana kısmen saçma geldi yani bir insan nasıl kendi bedeninden tahrik olsun ki çok böyle Tamam mükemmel bir fiziği olur belki Hadi bir ihtimal orada bir tahrik olma şeyi olabilir Ama tahrik olma bence farklı bedenlerde nolur Yani kendi bedenden olacağını pek zannetmiyorum En azından ben de yok da bir olanları da saygım var
Her tercih gibi buna da saygı duymalıyız açıkçası. Bilimsel olarak insanın kendi vücuduyla kendi ne zevk vermesi, başkası tarafından yapılan dokunmalara oranla daha azdır. belki de otoseksüellerde bu durum farklı, bunu bilemeyiz. En iyisi biz bu tercihe de saygı duyalım ne diyeyim?
Bu kavram ardır ama yanlış anlaşılan bir kavram. Pek çocuğumuz haz noktaları vardır ve o noktalara dokunmak sinirleri tahrik eder. Bu kişinin kendinden zevk alması demek değildir. Mastürbasyon dahil, her durumda hayali kişi vardır, bunun ilerisi yani kişinin kendi kendine yürümesi ise akıl sağlığı sorunudur.
Kendi vücuduma ilgi duyup tahrik oluyorsam bunun çoğu şekilde yorumlanma ihtimali olabilir hiç kendi bedenimden etkilenerek yapmadım ama mast yaptım herkes gibi fakat seksin yerini tutması falan.. Bilmiyorum yaa kişilerin içgüdüleri kendine ama şahsen bana anlamsız geliyor 😐👍🏻
tam olarak olmasada öyle biri ile tanıştım kendi göğüsleri ile oynamaktan ayna karşısında kendine bakmaktan hatta mast yaparken ayna karşısında kendi yüz ifadesinden tahrik olduğunu söylemişti
Bu kız erkek farketmez zaten mast. Fazla yapan bir toplumuz. İsmini değiştirip farklı bir konu gibi yazılmış ama bildiğimiz mast bu. Bende partner tercih etmiyorum bazen kendim yapınca daha çok hoşuma gidiyor. Bazen de partner olmadığı için çoğu insanın mecburi tercihi oluyor.
Yani bağımlılık gibi ama her insanda görülebilir. Çağın yeni psikolojik hastalığı bile olabilme derecesinde bir durum ama bu insana zevk de veriyor yani tartışılır ama 🤔 önemsenir mi pek sanmıyorum.