Selâm 💋 Evinizin yeni fenosu geldi shdjdjf 🥳🥳 Mastürbasyon sonrası pişmanlık duymak çok yaygın biliyorsunuz. Peki bu pişmanlığın kaynağında ne var sizce?
İnsanda üç güdü var Yaşamsal güdüler -id ( açlık susuzluk çoğalma ) superego ( toplumsal inançlar ya da kurallar kümesi ) Ego ( Bilgi ve mantık kümesi ) Açlık susuzluk insanlarda kurallarına göre her an giderilebilir bu dikkat bile çekmez. Çoğalma güdüsü de hormon zamanına göre herkeste olur ancak bunu gidermek aşırı kurallara bağlıdır. O aşırı kurallar da nedeni bilinmeden öğrenilen ayıp kötü yasak pis öğretileri ve yaparsan... diye cezalar dizisi toplum tipine göre superegoyu oluşturur. Herkesin çoğalma güdüsü hormon yüküne göre vardır ve doğada olduğu anda yaşanır. Ancak insanda katı kural beklemek yerine geçiştirmek amaçlı masturbasyon denen cinsel ilişki taklidi uygulanır. Bunun orgazmına kadar hakim duygu çoğalma güdüsü iken , orgazmla birlikte baskı düşer. Bu andan itibaren , bilgi-mantıktan oluşan ego zayıf ise superego denen üst toplum kuralları katmanı duygulara hakimiyet kurar ve suçlamaya başlar , çunki zevk ve hareketleri ayıptır günahtır kirliliktir pis iştir ve bu yapılmıştır.
Kısacası pişmanlık hissi aslında bilgi-mantık ( ego ) zayıf olan kişilerin yaşadığı bir duygudur , doğanın verdiğini katı sosyal kurallara aşırı teslim ederler, hatta bu pişmanlığı yaşamamak için kendini " kandırarak "hiç masturbasyon yapmayabilir ve superegosu bu kişiyi aziz ya da azize ilan eder. Bununla övünen kutsallar da aramızda ancak , bu bir düşünce bozukluğudur ve evlilik hayatını her iki cinste de mahveder.
Öncelikle hoş geldin safa getirdin. Hayırlı olsun. Pişmanlığın kaynağında yaptığı şeyin yanlış olduğunu bazen günah olduğunu bazen ihanet olduğunu düşünenler var. Bu yüzden de pişmanlık yaşamaları doğal. Ama olaya bu şekilde yaklaşmamak lazım. Cinsel ilişki yaşayamacağı için bunu yapıyor neticede. Yoksa yaşayabilecek imkanı olsa niye yapsınlar.
Fenomenliğin hayırlı olsun yakışıyor sana 😎 soruna gelirsek; Türk gençlerinin çoğunda görülebilen bir durum. toplumun mastürbasyonu kötü birşey olarak empoze etmesi veya mastürbasyonu bir tür nefsine hakim olamama olarak algılama gibi sebepleri olabileceği gibi, (en azından erkekler için) dikkatsizlik sonucu ortalığı batırma, daha 15 gün giyilebilinecek kıyafetleri mundar etme veya daha üç beş saniye önce hepsini seyretmek istediğiniz filmin artık ilginizi çekmemesi gibi basit nedenlerden de duyulabilir bu pişmanlık.
Cinsellik sonrası seks hormonları düşer, ve insanın beyni mantığı çalışmaya başlar kişide sevgi eksikliği varsa pişmanlık yaşaması kaçınılmaz çünkü cinsellik hormonlar sayesinde yaşanıyor hormonlar sönünce, insanın bu sefer diğer hormonlari çalışıyor aşk sevgi eğer aralarında bu yoksa kalp boşluk hisseder bu sefer, kişinin sadece sekse değil sevgiyede doymuş olması lazım cinselliği duyguyla sevgiyle yaşayan birisi bu pişmanlığı yaşamaz o yüzden duygusuz yapılan seks insanı yıpratır.
Hormonların rahatlaması sonrası yorgunluk vs pişmanlık duygusunu ortaya çıkartıyor ama ne kadar kişi pişman olsada bir süre sonra yine yapma isteği geliyor
Bende ki pişmanlık ; “ u lan a mk bugün bu kaçıncı duşa girmek olacak!” Pişmanlığı oluyor. Onun haricinde aldığım zevkin ve eylemin pişmanlığı olmaz. 🤭
yanlışın var ve birazda bilgi eksikliği günah olan şey dini inancın bir sonucu ve günah olan bir şeyi ruh asla kabul etmez bundan dolayı pişmanlık olur buna ister inan ister inanma nasıl ki anne çocuğunu tanır ve birazda olsa bağı var ruhun yaratıcısıda allahtır onun da ruhla bağı vardır istemediği bir şey yapmış oluyor bir de günahtan uzaklaşmak için
bana düşmez kalbin mühürlendi demek bense kınamak ya da hor görmek aşağılamak istemedim sadece açıklamak istediğim bilgim dahilinde mutlaka bilgi eksikliğim vardı günahım da tabi ki
tamam ama cinsel organ kısmına katılıyorum cinsel eğitim olsa daha güzel olabilir çoğu şey bilinçsizlikten cinsel organına zarar veren insanlar biliyorum
Yazık oldu bu kadar emeğe boşa gitti bizim orgazm biri olaydı keşke de onuda titreteydik diye heralde...Çünkü hiç bir mst bir partner le yapılan gibi olmaz
pişmanlık bana üşengeçliğimden geliyor kalkıp duş alıcam vs yapmasaydım duş almama gerek olmayacaktı daha erken uyuyacaktım felan diyorum onun pişmanlığı oluyor