Gerçekte kadınlarda kızlık zarı diye bir zar yokmuş. Haberiniz var mı?

Ben öncelikle kızlık zarı denilen şeyin yani hymenin vajinanın girişinde olan bir zar ya da bir et olduğunu ve sadece adet kanının geçebileceği kadar bir delik olduğunu bu deliğin de erkek penisi vajinaya girdiğinde yırtılıp kanamaya sebep olduğunu biliyordum. Ciddi ciddi böyle biliyordum. Ama JİNEKOLOG Op. Dr. Banu ÇİFTÇİ bunun bir kas olduğunu ve kadının daha önce cinsel ilişkiye girip girmediğini belli eden bir şey olmadığını anlattı. Gayet eğlenceli biraz komik bir şekilde ve bilimsel olan her neyse tıp fakültesi öğrencileriyle de bunu konuşarak anlatıyor. Tıp fakültelerinde bile kızlık zarı konusu hakkında bizim doğru zannettiğimiz yanlışlar hakkında hiç konuşulmuyormuş. Yani bilgilendirilme yapılmıyormuş. Özellikle kadınlar bence bunu izlesin.

Güncellemeler
+1 yıl
Belki kadınlar bunu merak edip izler diye paylaştım ben aslında erkeklere paylaşmadım ama neyse. Aslında Erdoğan'ın canlı yayını izleneceğine bu kadar yaygın olacağına şu video yayılmalıydı bence. Yine videonun detay kısmında da aslında kızlık zarı dikimi diye bir ameliyat olmadığını sadece vajina duvarına kesi atılıp dikildiğini bundan da bazı jinekologların para kazandığını söylüyor. Kadınların genç kızların izlemesini çok isterdim bu videoyu.
Gerçekte kadınlarda kızlık zarı diye bir zar yokmuş. Haberiniz var mı?