Evlenmek üzereyiz ve uzun bir süre bebek beklemiyoruz, korunma yöntemleri nelerdir? Sizler nasıl yaptınız? Yardımcı olursanız seviniriz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Doğum kontrol hapı, aylık ya da 3 aylık iğneler kullanılailbir ancak buna doktorunla beraber karar vermelisin. Hormon almak istemezsen eşinin prezervatif kullanması daha uygun olacaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKondom, mini hap ya da oral kontraseptif
Kondomu aylık 14 tane olmak üzere veya oral kontraseptifi aylık temin edilebilirsin aile sağlık merkezinde ücretsiz olarak.
Eczaneden markalarına göre de haplar mevcut hepsi koruma sağlayacaktır. Spiral ler de var ama uzun süre koruma sağlar.
1/2 yil çocuk düşünmüyorsan
Kondom
Haplar (mini veya oral kontraseptif)
Aylık ya da 3 aylık enjeksiyon
Bunlar koruyabilir.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPrezervatif daha iyi bence. Dogum kontrol haplarini gencligimde adet duzensizligi gibi durumlar icin tedavi amacla kullandim ve kullandigim donemlerde eger tedavi amac disinda korunmak icin kullanmam dedim cunku tedavi boyunca cok cektim o haplardan. Kendisi bonibon gibi kucuk ama vücuda, beyne etkisi fazla oluyor. Diger yontemlerde kadin icin yan etkili. 15 dk zevk alacağım diye vucudumun dengesini bozamam.
12 Yorumla
Soran+1 yılee napalım peki habire hamile mi kalayım?
Cevap sahibi+1 yılBu yorumumdan bunu mu cikardin? Eşin azcik zevkinden mahrum kalip prezervatif kullanabilir. Ki prezervatifin erkeklerin abarttigi kadar bir his kaybi yok. Incecik olanlar var. Erkekler hep fazlasini istedikleri icin abartiyorlar. Prezervatifin erkek icin hicbir yan etkisi yok ama diger butun yontemler kadinin dengesini bozuyor. Ayrica ben kullanmam dedim. Sen naparsan yap. Hormonlarini mi bozuyorsun, hap mi kullaniyorsun, spiral mi taktiriyorsun, tuplerini mi baglatiyorsun hamile kalmamak icin naparsan yap. Bir suru yontem var en sağlıklısı ki bunu bir hemsire olarak soyluyorum erkegin korunmasıdır. Cinsel yolla bulasan hastaliklardan da korur. Iliskiye giriyorsan hamile olma riskini aliyorsun demektir zaten. Hicbir korunma yontemi %100 korumaz. Az bir ihtimalde olsa korunurken bile hamile kalma riski vardir. hastanede o kadar condom kullandik nasil hamile kaldim, o kadar hap kullandim nasil oldu bu cocuk cumlelerini duydu bu kulaklar. En sagliklisini soyledim. Erkekte bencil olmasin biraz. Her sey onlarin zevklerine göre olamaz bu hayatta. Kendileri icin hap olsa ve bu kadar yan etkisi olsa kullanilar miydi hic?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
11Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı. Evliliğn tatını çıkardıkları için henüz korunmuolardr.
10 YorumlaPrezervatif, doğum kontrol hapları, spiral taktırma, tüpleri bağlatma bunlardan birini kullanabilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBildiğim en iyi yol prezervatif. Doğum kontrol haplarını da kullananlar oluyor ama yan etkisi çok. Kilo aldırıyor çok fazla
11 Yorumla
Soran+1 yılPrezervatif e para mı yeter her gün her gün, hem ten tene değmesi lazım
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu acıkcası bende dusunmuyor. Ben 25 yasındaym hiç seks yapmadm. Olduda birkaç sene icinde evlendm diyelim. Yılların birikmişligi var ve bu birikmişliği prezervatif takarak mı atıcam? Onca yılın birikmisligini... sacmalık... elimde mast yapmaktan ne farkı var ki o zamam... et ete degmedikden sonra.
10 Yorumla
+1 yılaylık iğnesi falan oluyor onların kanka, çok bilgim yok ama en çok kullanılan yöntem şu an için o diye biliyorum
10 Yorumla
+1 yılSpiral taktırabilirsin...
12 Yorumla
Soran+1 yılKesin bir çözüm demiyorlar
- +1 yıl
kesine en yakın çözümdür...
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğum kontrol en güvenlisi ve mantıklısı bence evliler için.
14 Yorumla
Soran+1 yılRegl düzeni, kilo, veya libidoya olumsuz bir etkisi olmasından korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılDoğum kontrol hapı birçok kadın tarafından regl düzenlemesi için kullanılıyor.
Kilo aldırıcı etkisi önceden vardı, su tutuyordu vücut. Yeni ilaçlarda öyle bir şey yok.
Libidoya etkisini hiç duymadım :)
Soran+1 yılPeki hap kullanmayı tercih edersem ne zaman başlamam gerekir
Cevap sahibi+1 yılİlk kutudan itibaren korumaya başlıyor diye biliyorum, o yüzden düğünden 1 ay önceki regl zamanı başlaman daha uygun gibi. Yine de doğum kontrol uzmanı daha detaylı bilgi verir elbette.
+1 yıldoğum kontrol hap ya da iğne kuzum:) 2 senedir öyle korunuyoruz
46 Yorumla
Soran+1 yılİğneyi ne kadar sürede bir yaptırıyorsun? Ve doğum kontrol hapının bir zararı olmuyor mu?
- +1 yıl
zararı bazen kilo yapıyor. iğne sana göre değişiyor kuzum ama genelde ayda 1 ya da haftada 1
Soran+1 yılPeki hap kullanmayı tercih edersem ne zaman başlamam gerekir
- +1 yıl
onu doktorunla görüşsen daha uygun olur. yanlış bilgi vermek istemem. ben hep ğne kullandım
Soran+1 yılKadın Doğum a mı gitmem gerekiyor yoksa jinekoloji mi? Daha önce hiç gitmedim
- +1 yıl
Ikisi de olur farketmez
Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı. Prezarvatif ama zevk vermez.
10 Yorumlaprezerfatif veya geri çekilme yöntemi ile
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAblam dışarı boşalma en etkili diyor
10 YorumlaDoğum kontrol hapı kullan
10 YorumlaPRE-ZER-LATIF 😁
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcondom
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılya da spiral
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı