Ciddi bir soru. Aseksüel olmaktan bahsetmiyorum. Bu farklı bir şey. Fantezi vs gibi ezbere tavsiyelerde de bulunmayın. Bununla da alakalı değil. Seks hayatına ara vermek mantıklı olabilir mi?
Hayat seksten ibaret değil, bunu bir anlamadınız. Herşeyi hergün yaparsanız sıkılırsınız insanlık hali bu eşinizle başka hobilerinizde olmalı, çocuğa bakmak bile size iskence olarak geliyordur. Çünkü aklınız fikriniz fesatta
evlilerin temel sorunu bu, ne için evleniyorsun seks için mi, hayattan sıkılınca eşinden sıkılmış mı oluyorsun bu nasıl bir trajedi, sürekli seninle yapmadığı için mi boşanıyorsun eşinden peki diğer insanlarda senin boşanmanı ona bağlarsa iste o zaman dul hatunla seks filmleri çıkar meydana
toplum bozulur, ahlak bozulur saygı ve sadakat bozulur.
insanların dönemleri vardır evet, ama bir şeylerden sıkılmak dönemsel değildir evlenin çocuklarınız olsun, çocuklarınız toplumu oluştursun, çocuklarının seks muhabbeti değil hedefler ve planlar muhabbeti yapsın
Enerjini beynine, kendine, işlerine vb çevirince... nasıl anlatsam ki şimdi..önceliklerin olur ya.. ya da kendinle, ruhunla ilgilenirsin falan.. sevgilinden ayrılırsın, karşına anlaşabileceğin biri çıkmaz.. karantinada oturursun vs o zaman soğuma demesek de aman aman ihtiyaç olmuyor. İlla yapmam gerek diye düşünürsen ya da boş boş takılırsan, keyif alman için içinden dürtün olur, bu yemek yemek olur, seks olur, içki olur (bunlar en kolay ulaşılan zevk alma şeyleri mesela) aklın fikrin orda olur. Çünkü ruhun keyif almaya ihtiyacı her zaman var.
Seksten değil ama partnerinden soğumuş olabilir. Uzun soluklu ilişkilerde sıkça rastlanan bir sorun. Sorun partner değilse psikolojik nedenleri olabilir.
Yanlış kişi ile yanlış yer ve zamanda yaşanan talihsiz ve seksten soğumaya sebep olabilecek deneyimler bir misal ile anlatılabilir.
Hikaye odur ki; adam diğerine "kırık bir bardaktan su içemezsin." der. Öbürü de cevap verir; "bardak kırıldı diye su içmekten de vazgeçmezsin ama." diye.
Seksten soğumak ten uyumundan çok uzak bir partner ile hayal kırıklığına uğramaktır ki, su içmekten vazgeçmeye yetecek bir mazeret olmasa gerektir.
Selam, Zannetmiyorum... Sağlıklı birey cinsellik yaşadıktan sonra belli bir süre canı istemeyebilir... Bu da şuna benzer... Kebap yemişsin karnın tıka basa dolu İskender yer misin diye sorarlarsa elbette HAYIR dersin... Ama acıkınca kebap yoksa İskender İskender yoksa kuru ekmek bile canın ister... Seks böyle bir şey... 😎
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sıkılmak diye bir durum olduğunu düşünmüyorum, bazı durumlar var ki hayati sorgulatıyor insana , bazen seks bir yasam biçimi oluyor peki ya yaşam biçimindeki önceliklerin değiştiyse? Ben sürekli seks ihtiyacının merhamet duygusuyla azaldığını düşünüyorum. Bu yok olması demek degil öncelik sırasının değişmesi. Belki kaybettigin insanlar, belki evcil hayvaninin hastaligi belki çocuğunun olması ya da büyümesi. Dediğim gibi soğumazsın, soguyamazsin ama bazen tarlası yanmis köylü gibi öylece oturur hayatını sorgularsın bu da senin dönüm noktan olur 😊
Seks hayatına ara vermek istemene neden olan sorunu bulmalısın. Gerçekten seksten mi sıkıldın yoksa partnerinden mi? Çok sık birlikte olmaktan mı, yoksa onun başarısızlığından mı? Ya da herhangi bir başka sebep...
eger sureklı aynı kısıyle ve hep aynı fantezıyı aynı mekanı aynı poısyonları tercıh edıyorsanız buu bıraz monotonluk ve bıkkınlık yapabılır. bıraz ara vermek faydalı olacaktır. tabı bu arada normal gorusmeyede ara verırsen dahada faydası olur
Zevklerimiz anlık karın doyurma gibidir asla soğumayız sabah kahvaltı yaparsın öğlen acıkırsın acıkana kadar yemek aramazsın seks te böyle doyduğun an tekrar isteyene kadar aramazsın
Soğur tabi sık sık yapılıyorsa ama arada bir yapılıyorsa bence ölene kadar yapabilir insan onun haricinde soğumaz. Partnere bağlı birde ilişkiden soğutacak hareketleri varsa soğur
Uzun zaman önce başıma gelmişti, psikolojik olarak da etkiliyor, eskilerin dediği gibi herşeyin fazlası zarardır. Ara vermek en mantıklı karar olur, bir süre sonra soğukluk kendiliğinden geçer kanımca
Sizi ilişkiden soğutan nedenlere yoğunlaşmanız gerekli. İsteksiz ve istememenizin altındaki sorunları partneriniz ile konuşarak çözebilirsiniz diye düşünüyorum.
Seksi abartırlarsa tabi ki. İnsanlar seksi sağlık için ihtiyaç olarak görmeli. Seks için seks yapmamalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Seksten sogumaz insan. Partnerinden soğur. Eski sevgilim ile seks yapamazdim çünkü o kadar uyumsuzdu kl bana bir an önce terkedip şimdiki sevgilim ile ondan intikam alır gibi seks yapıyorum.