Evliliklerde genelde tatmin olamayan tarafın, özellikle de kadınların mastürbasyona başvurmaları doğru mudur? İlişkiye ne gibi zararlar verebilir?

"Evli olmayan her sağlıklı birey" ne kadar da saçma bir genellemeymiş öyle...
Olması gereken; düzenli ve zevkli bir cinsel hayat, iki tarafın da tatmin olduğu seks tabi ki. Ancak bazı çiftler; yatakta, yatak dışındaki kadar uyumlu olamıyorlar, doğrudur. "Ten uyumu" dediğimiz faktör burada ortaya çıkıyor zaten. İki insanın birbirini sevmesi, birbirlerine sadık olması, evli olmaları, cinsel hayatlarının da sosyal hayatları gibi olacağı anlamına gelmiyor. Bu tarz durumlarda tarafların mastürbasyonla kendilerini tatmin etmesi yadırganamaz belki ama ben; iki tarafın da mutlu olduğu bir cinsel hayatın, ilişkinin sac ayaklarından birisi olduğunu düşünüyorum.
Çiftler mastürbasyon yapmamalı mıdır? Tabi ki öyle bir şey yok.
Yeri geldiğinde; gözlerine bakarak mastürbasyon yapan partnerini izlemek ya da aynı şekilde onun gözlerine bakarak mastürbasyon yapmak da çok zevklidir. Bedenleri ve ruhları birbiriyle uyum içerisindeki çiftlerden hiçbiri de "Yahu ben yanındayım neden kendi kendini tatmin ediyor?" diye sormaz kendisine. Tam aksine onu izliyor olman ya da seni izliyor olması o esnada daha çok zevk verir.
İzlemek olayın çok farklı bir bölümüdür. Farklı yerlere de evrilebilecek bir fantezinin ürünü olarak da görülebilir. Benim demek istediğim sanırım anlaşılamamış. Keşke detayı da okusaydınız. Ben tatminsizlik sebebiyle yapılan mastürbasyondan bahsetmiştim. Ayrıca mastürbasyon yapmak yani cinsel istek sahibi olmak elbette cinsel açıdan sağlıklı bir birey olduğunun göstergesidir ki bu da yanlış anlaşılmış. Mastürbasyon zorunlu demedim orada ama öyle bir sonuç çıkartmışsınız. Doğru olan elbette düzenli bir cinsel ilişki. Buna kimin itirazı olabilir ki. kim ilişkiye karşılık mastürbasyonu savunabilir ki.
Cümlelerimin alt metinlerini anlamamış ve yanlış kanılara varmışsınız. Ziyanı yok.
İyi geceler.
Cinsel ilişki yerine mastürbasyon tercih edilmeye başlanırsa sıkıntı olur. Onun dışında sorun olacağını sanmıyorum.
Kendi kendine mastürbasyon yapmak yerine partnerin karşısında yapmak ya da bizzat ona yaptırmak da güzel bir seçenek olabilir 🌺
Cevap
12Cevap
Evlilikte mastürbasyon yapmaya alışmış bir taraf... diğer tarafı seks sırasında arzulamaz... normal birleşmeden zevk almaz... Normal birleşmeden sonra bile gider yine mastürbayon yaparak kendini tatmin eder... Partneriyle cinsel ilişki sırasında tatmin olmayı ögrenmesi için mastürbasyon yapmayı bırakmalıdır... Yoksa bu durum partneriyle birlikte olurken cinsel mutsuzluk yaşamasına sebeb olur..
Önceliği eşiyle birlikte olmak olmalı, ilişki öncesi yapılması seksin süresini uzatırken bazen de ilişkiye olan isteği azaltabilir, ilişki sonrası yapıldığında rahat bir uykuya yardımcı olabilir, eşiyle ilişkisine olumsuz yönde etkisi olursa zamanı doğru ayarlamalı.
Abartı olmazsa mastürbasyonun zararı yoktur.
Yapabilirler ama evlisin yani buna gerek yok gidin bol bol rahatlayın
Masturbasyon çok yavan bisey ya. Evlisin doya doya seks yap işte niye zahmete girsin ki insan
Bence olumsuzluğa yok açmıyor. Kendimden biliyorum. Bir süre mast yapmak seks açlığı oluşturuyor ve eşler arasında daha istekli bir seks yaşanıyor sonrasında. Bence bütün evli çiftler arada bir bunu denemeli
Bilmiyorum eşim yapsa rahatsız olurdum tatmin edemediğimi düşünürdüm ama ben sırf zevk olsun diye yaparım 😄 ayda yılda bir de olsa yaparım tamamen bırakmam herhalde 😄
Evliyken masta ne gerek var ki🤷♀️🤦♀️
Demekki o evlilikte tatminsizlik var🤷♀️🤦♀️
Ciflert birbirine mast yapsin evlilik hareketlensin
Çiftler arasında orgazm sorunu yok ise ve fantezi amaçlı karşılıklı yapılıyorsa zevklidir
Evliyken mast yapmak daha zevkliymiş diyeni duydum 🤭
Ne zararı bea mast farklı bişey bir yanda mast olsun bir yanda adriana lima mastı seçerim
Neden böyle bişey yaparsın ki 😅
Çok tehlikeli bu durm
Bazı şeyler eksik kalabilir ondan ihtiyaç olabilir
sacmalik
seksten zevk alamama
Yapabilirler
cok sacma bnce
Mantıksız
Soğumaya
Tatminsizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?