Merhaba benim vajinamın sağ taraftaki dış dudağı şişmiş dokununca acıyor şişlik de hafif sert bir sişlik ve kızarma var neden olabilir? Önemli bir şey mi, bu dönemde hastahaneye gitmek istemiyorum, aranızda neden olduğunu bilen, yaşayan, nasıl geçeceğini bilen varsa yazabilir mi lütfen
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılsağlık sorunu burada çözülür mü akıllı kız.
yahu bir çok semtom aynı olabilir ama farklı hastalığı işaret eder. bu da analiz ve testlerle belli olur.
burada bizim gibi cahillerden bilgi alarak yanlış şeyler yapmaktan korkmuyor musun. sen ne cesur kızsın. canın bu kadar mı ucuz.
belki görüntüde semptomlar yani belirtiler aynıdır ama farklı hastalıktır. belki onu tedavi eden yöntem seni zora sokacak. bunları neden düşünmüyorsunuz.06 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef virüs olduğu için hastahaneye gidemiyorum, internette de araştırdım ama benzer bir şey bulamadım. Aynı sorunu daha önce yaşayan varsa diye en azından ne olduğu hakkında bir fikrim olur diye buraya yazdım, tabiki burada şöyle yap böyle yap diyenlerin dediklerini yapmayacağim, amacım sadece ne olduğunu anlamak. Ciddi bir şey ise virüsü falan göze alıp giderim hastahaneye, ciddi değilse gerek yok tehlikeli ortamlarda bulunmaya
- +1 yıl
arkadaşım muayene ve analiz olmadan tarif ile hastalık çözülmez
bakın sizin semptomların bir çok ayını semptomda ayrı hastalık olabilir. bunu ancak muayene sonucunda anlayabilirsiniz
altta ödem oluşmuş olabilir
tüy temizliğinden dolayı hafif enfeksiyonla beze oluşmuş olabilir
bartholin bezlerinde enfeksiyon olabilir
...
bir sürü şey olabilir. bizim gibi cahillerden sorun çözemezsiniz sizi de yanıltırlar.
belki hafif bir sorundur ama buradan sizi korkutabilirler
tam tersi belki ağır ve acil müdehale gerektiren bir şey vardır buradaki yorumlar sana hafif gelir başından savar dönülmez yola girersin.
sağlık sağlık kurumlarında çözülür uzaktan cahillere anlatımla değil.
can senin. sen bilir sin. sadece kafan karışır. başka şey değil
Soran+1 yılTesekkur ederim dediğim gibi bir şey yapacagimdan degil sadece ne oldugu hakkinda birkaç tahminim olsun doktora gitmeden önce benzer durumlar yaşayanları dinleyip bir fikir sahibi olabilirim tabii ki doktora gideceğim kimsenin aklına göre iş yapmam zaten benzer bir şey yaşayan biri de yazmadı hâlâ ne olduğu hakkında fikrim yok bir yandan hastahaneye gitmeye de korkuyorum, virüs olmasa şişliğin ilk günü giderdim
- +1 yıl
kaç gündür var
Soran+1 yıl3 4 gün oldu
- +1 yıl
şişlik tam olarak nerede
kızarıklık var mı
sivilce başı gibi baş oluştu mu
ağrı var mı
içte sert kütle var mı
vajina girişinde iç dudaklarda falan kızarma şişlik var mı
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar zamandır var ve seni rahatsız edecek düzeyde mi ilk önce bunları bilmek gerekir, eğer rahatsızlık veren bir durum yoksa bir süre daha bekle geçmiyorsa muhakkak dr git, şimdi burdan kim ne derse boş,
04 Yorumla
Soran+1 yılYaklaşık 3 gündür farkındayım, rahatsız etmiyor ama dokununca değince çok acıyor. Ben beklerim de önemli bir şeyse erkenden farkında olmak daha iyi ama bu dönemde gerçekten hastahaneye gitmeyi düşünmüyorum, araştırdım pek bir şey bulamadım yaşayan bilen biri varsa diye sordum ama çözemedim yine de
- +1 yıl
Miyom derdim ama o daha farklı bişey, bu büyük ihtimalle içerde oluşan bir sivilce veya pedin pişik yapıyor, kızarıklık olduğuna göre, bazen göz de çıkar ya arpacık bu sivilce de o tarz bişey olabilir, içerdedir şişkinlik yapmıştır, bence korkmaya gerek yok ama İlk fırsatta dr git, geçmiş olsun
Soran+1 yılYok bu içeride değil dışarıda bir şişlik, göz sivilce de değil, giderim belki doktora teşekkür ederim
- +1 yıl
Bir leğene kaynar su koyup üzerine çömelme vaziyetinde bir 10'15 dk kadar buharını vajinanın üzerine yoğunlaşacak şekilde tutabilirsin sonra da herhangi bir kremle masaj yapar gibi yedire yedire sürersen iyi gelir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
11Cevap
+1 yılKizariklik olan yerde döküntü var mi deride? Kaşıntı oluyor mu? Dokunduğunda aci oldugunu belirtmissin. Dokununca cild uzerinde bir acı mi yoksa bastirinca bastirdikca artan bir acı mi?
07 Yorumla
Soran+1 yılSadece hafif bastırınca acı, bugün indi gibi
Soran+1 yıl15 dk önce falan aşırı kaşınmaya başladı, acı geçtiği icin indigini sanmıstım fakat az once baktım inmemiş ve çok ama çok kaşınıyor 😣
- +1 yıl
Kaşıntı varsa ki olduğunu söylüyorsun deri üstü bir problemdir. Acil olarak bir dermatologa göster.
Soran+1 yılVirüs mirüs dinlemeyecegim gideceğim artık dayanamıyorum çünkü fena kaşınıyor
- +1 yıl
Sana tavsiyem gidinceye kadar (teşhis konulana kadar) kaşıntını dindirmek istiyorsan soğuk sulu bir bez yardimiyla kompress uygula bolgeye bir 15-20 dk. Aleovera bazli bir kremin varsa soğuk kompress uzerine iyi gelebilir ama ne oldugunu bilmedigim icin bolgenin nemli kalmasi sorun teşkil edebilir. Kesinlikle kasima. Kasidiysanda git bir tirnaklarini kes o bolgede ne varsa yayma.
Soran+1 yılTamam teşekürler 😔
- +1 yıl
Geçmiş olsun yeniden.
+1 yılsenin eğitimin ne. sanırım ilk okul terk. sen git büyüklerine danış buralarda heba olma
02 Yorumla
Soran+1 yılKusura bakma da doktor olmadan veya bunu daha önce yaşamadan ne olduğunu anlamam imkansız, her hafta şişmiyor herhalde böyle, yaşayan varsa diye sordum, sen gelip de burada yarım aklınla bana ve eğitimime laf et diye değil.
- +1 yıl
hakaret etme. ben 3 ün. okumuş biriyim. terbiyesizlik yapma. cahil olman ayıp değil ama hakaret etmen ayıp. insan olun biraz
+1 yılgeçmiş olsun muhtemeln bartolin kisti oluşmuş. bir kadın hastalıkları uzmanına görünmen gerekiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılAraştırırken bartholin kistini gordüm fakat öyle değil görsellere baktim bartholin kisti iç dudakta oluyor bu dıs dudakta tenimizle aynı olan yer var ya orasi ne deniyor o kısma bilmiyorum
- +1 yıl
anladım. bilemedim o zaman. geçmezse bir doktora görün yine de
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelki sivilce çıkmıştır çok büyük değilse incele bir
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de sivilce sandım inceledim ama sivilce gibi değil basbayağı şişmiş olduğu gibi, sivilce olsa anlardım
aşırı isteklenip boşalamadıysan olur böyle şeyler :)
00 Yorumla
+1 yılo ne yalanır var yha :D
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok komikmiş abaza seni
- +1 yıl
aaesrdstfdgfjhgkjgh dm atarsan komiği görürsün
Soran+1 yılProstat olursun inşallah
- +1 yıl
tövbe de be
Çıban çıkıyo galiba :D
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır çıban gibi değil geniş bir şişlik bir taraf oldugu gibi şiş