8 gündür mast yapmadım. Günah diye yapmakta istemiyorum. Kendime nasıl engel olmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer sık sık yapıyorsan azaltarak düzenli şekilde yap. Ben de denemiştim ama uzun süre yapmayıp sonradan yapınca ardından 2 3 kere daha yapasın geliyor.
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle oluyor maalesef. Hedef ayda 1
Cevap sahibi+1 yılAyda 1 dayanabilirsen çok iyi senin için. Ben hayatımda bir kez ayda 1 yapabildim onda da çok zorlandım. Düzenim salı-perşembe-cumartesi bayadır böyle
Soran+1 yılHaftada üç çok değilmi
Cevap sahibi+1 yılBence değil. Günde 3 yaptığım zamanlar vardı. Kurtuldum
En İyi Cevaplar
+1 yılMast yapmak günahsa buna günah diyen bir tane sahih delil getirsin...
SORU:
Masturbasyonun (elle doyum) hükmü nedir? Bundan nasıl kurtulabiliriz?
CEVAP:
Masturbasyon yapmak haram değil; mekruhtur. Fakat aşırıya kaçmamak kaydıyla. Zira bu bedende ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bundan kurtulmak için ilk yapılacak şey evlenmektir. Fakat ülkemizde gençlerin 19-20 yaşlarında evlenmeleri de bir hayli zor. Bu açıdan evleninceye kadar -Ramazan ayı dışında da- vakitlerinizi oruçlu geçirmeye çalışın. Zira oruç tutmak insanın nefsini terbiye eder. Bakın bu konuda Nebîmiz ne buyurmuştur:
Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
“Gençler! Kimin maddi imkânı varsa hemen evlensin. Kim de maddi imkân bulamazsa (nafile) oruç tutsun. Çünkü oruç, onun için şehveti kırıcıdır.” (Buhari, Nikâh, 3; Müslim, Nikâh, 1)
Bu arada Allah’a dua etmeyi ve sabretmeyi ihmal etmemelisiniz. Zira Allahın yardımı olmazsa hiçbir şeyi başaramazsınız. Allah’ın yardımı için de iki şey şarttır: Sabır ve namaz kılmak!
“Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir.” (Bakara, 2/153)
Bunları yerine getirirseniz inşaallah umduklarınıza kavuşursunuz..24 Yorumla
Soran+1 yılOruç tutuyorum, namaz kılıyorum ama insanoğlu işte bazen aklıma geliyo
- +1 yıl
Mastürbasyonu yasaklayan hadisi şerifler sahih hadis kitaplarında geçmiyor yani dinde delil kabul edilemez. Ancak aşırıya kaçmanın mekruh olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü tıp ilmi aşırıya kaçmanın zararları olduğunu bildiriyor. Cinsellik fıtri bir ihtiyaç. Maalesef evlilik yaşı çok ötelendi. Hal böyle olunca nefisler patlama noktasına geldi. İşte bu durumlarda aşırıya kaçmadan yapılan mast kişiyi daha beter durumlardan koruyabilir. Arada sırada yapılan bir masttan dolayı günah olduğunu zannederek pişmanlık duymanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Ancak sonradan araştırdıktan sonra insan anlıyor ki günah olduğunu zannettiğimiz şeylerin ne Kuranda ne de sahih sünnette delili yok. Alimlerimiz iş garanti olsun diye zayıf hadislerin bir çoğu ile hüküm vermişler. Ama artık günümüzdeki yeni dünya düzeninde insanlığın çığırından çıktığı şu dönemde zayıf olan rivayetlerle haramları günahları çoğaltmak dini zorlaştırmaktan başka bir şey değil. Kuranda varsa sahih sünnette varsa tamam uzak duralım. Ama yoksa dini de zorlaştırmayalım...
Soran+1 yılTeşekkür ederim güzel görüşün için
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılHem günah hem sağlık boyutu dolayısıyla kurtulmaya çalışıyorum şu illetten.
Ben genellikle yalnız kalmamaya, yatakta telefonu elime almamaya, yatağa sadece uyku için girmeye ve gün içerisinde kendimi elimden geldiğince meşgul etmeye çalışıyorum.
İnsan çok zorlanıyor ama öyle böyle azalıyor zamanla sıklığı.
Umarım kurtulabilirsin, kurtulabiliriz.1151 Yorumla
Soran+1 yılAmin inşallah ne kadardır yapmıyon
Cevap sahibi+1 yıl12. gün bugün ve inanılmaz zorlanıyorum, dayanabildiğim kadar dayanıp her seferinde en uç noktaya değin sabretmeye çalışacağım inşallah
Soran+1 yılİnşallah benimde 9. Gün
Cevap sahibi+1 yılEğer bu yapmama durumuna başlayalı uzun süre olmadıysa 9 gün çok iyi bir süre, benim 9ları görmem epey vakit almıştı
Soran+1 yılYok ben 15 i gördüm
Cevap sahibi+1 yıl15i görebilmişsen halihazırda zayıf olmayan bir iraden var, elinden geldiğince uzatıp sadece aklını tamamen meşgul ettiği zaman yapmaya özen gösterirsen eminim 20lere 30lara çıkabilirsin, benim de stratejim bu şekilde.
Soran+1 yılİşte bizlerde adet dönemi çok istek oluyo kendine hakim olamıyon o zaman
Cevap sahibi+1 yılAslında aynı dönemsellik bizde de rüyalanma zamanı yaklaşınca mevcut zira hormonlar arşa eriyor o dönemde.
Bu durumu taktiksel açıdan yararına kullanabilirsin aslında. Şayet 1 ay boyunca en yoğun dönemlerin adet öncesi ise o dönemde aklından tamamiyle çıkaracak biçimde mast yapabilir, bir sonraki adet öncesine kadar kendini bir şekilde oyalayıp yapmamayı deneyebilirsin.
Soran+1 yılNasıl yani
Soran+1 yılAyda bir mi yapayım diyiyon
Cevap sahibi+1 yılAyda bir yapabilecek aşamaya gelebilirsen çok iyi olur da direkt o aşamaya geçiş yapmaya çalışmak ters tepiyor zira içeride aşırı birikince insan birkaç gün üst üste yapabiliyor.
Onun yerine atıyorum şu an 9 gün dayanabilmişsin demek ki bu kadar durabiliyorsun, bir ayı 3 eşit parçaya bölebilirsin şimdilik.
10 günde bir yaparsın, ona alıştıktan sonra 12 günde bir vs.
Ama özellikle adet öncesinin serbest döneme denk gelmesine dikkat ederek.
Yaptığın günü 24 saat boyunca serbest kılıp o gün boyunca hiç istek kalmayacak kadar yapabilir sonrasında tekrar yapmamaya başlayabilirsin.
Ben böyle yapa yapa epey ilerleme kaydettim rekorum 53 güne dayanmıştı bu taktik ile.
Soran+1 yılBir günde 3 defa yapmakta zarar vermezmi
Soran+1 yıl53 gün çok iyimiş
Soran+1 yılBen 25 durmuştum ama o hafta çok yapmıştım
Soran+1 yılPardon 15
Cevap sahibi+1 yılBir günde kaç defa yaparsan yap bedenin gittikçe daha az reaksiyon verdiğinden ilki gibi olmayacak, dolayısı ile bir günde 3 kere yapmak 3 gün üst üste 1 kere yapmak gibi olmayacaktır.
Hem o serbest gününde kafanı ve bedenini iyice rahatlatmaz isen hedeflediğin süre kadar dayanman çok zor olacaktır.
Ben bu şekilde zamanla üstüne koyarak ilerleyebildim, sende de işe yarar umarım.
Benim 53 günümün sonunda ben bir hafta boyunca her gün defalarca yapmıştım, ondan sonra kontrollü gitmeye karar verdim şu an böyle gidiyorum.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca 15 gün bence gayet iyi şu an ben 15e kadar dayanabilirim sanırım en fazla.
Artık odaklanmamı engeller boyuta ulaşmaya başladı ve kendime izin vereceğim yakında sanırım bir günlük.
Kendimi sıfırlar yeniden sürece başlarım tertemiz bir kafa ve uslu bir bedenle.
Soran+1 yılŞimdiki düzeninde kaç günde bir yapıyon
Cevap sahibi+1 yılNormalde 10 günde bir şu anki düzenim, ancak üzerine ne kadar katabilirsem kâr diye son kozlarımı oynuyorum şu sıralar.
Soran+1 yılİyimiş
Cevap sahibi+1 yılSen düzenli mi gitmeyi tercih ediyorsun yoksa ne kadar dayanabilirsem diye mi gidiyorsun
Cevap sahibi+1 yılTavsiyem belirli bir plan dahilinde zamanla arayı açman olacak, diğer türlü ters tepebilir.
Soran+1 yılBen komple bırakmak istiyorum ama galiba olmayacak o yüzden ayda 1-2 defa yapsam da iyi
Cevap sahibi+1 yılÖnceye nazaran çok daha iyi durumdayım ben, ve bu kadar aşama kaydedebildiysem daha ilerisi neden olmasın diyorum.
Tamamen bir ömür yapmayacak şekilde bırakılabilir mi ben de emin değilim, ancak çok azaltılabilir bu konuda ümitliyim.
Ayda 1 yahut 2 düzenine girebilse bence gayet iyi.
Soran+1 yılAyda 4 sanki başarmıştım 1-2 neden yapamayayım diye düşünüyorum inşallah zamanla azaltabiliriz
Cevap sahibi+1 yılGerçekten de İNŞALLAH başarabiliriz çok istiyorum şu illetten tamamen kurtulmayı.
Erkekte uzun vadede çok yapılınca erken boşalmaya sebebiyet verebiliyor ve ben eşimle böyle bir konuda sorun yaşamak istemem, kimse istemez.
İnşallah bunu başarabiliriz.
Soran+1 yılİnşallah pazar günü benim 15. Günüm olacak inşallah dayanabilirim
Cevap sahibi+1 yılBen de gidebildiği yere kadar götürmeye çabalayacağım.
Umarım ikimiz de pazarı görebiliriz yapmadan.
Soran+1 yılİnşallah
Cevap sahibi+1 yılHaberleşiriz yeniden; birilerinin daha bundan kurtulmaya çalışıyor olması motivasyon verecektir, teşekkürler
Soran+1 yılTabiki kim dayanamayıp yaparsa yazsın bakalım kaç gün dayanmış
Cevap sahibi+1 yılTamamdır anlaştık o halde 👍
Soran+1 yılAma ben soruyu silmeyi düşünüyordum
Cevap sahibi+1 yılGizliden çıksam mesaj atabilir misin peki?
Sonra da soruyu silersin
Soran+1 yılAslında özelde bunları konuşmak istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılEvet kişisel ve hayli özel bir konu, anlıyorum.
Bu süreçte motivasyon olabilir diye düşündüm lakin bu boyutunu düşünemedim, kusura bakma.
Soran+1 yılAnlayış için teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılAsıl ilkinde düşünemediğim için sen kusura bakma, yine de rica ederim.
Soran+1 yılSorun değil senin için pazara kadar soruyu silmeyecem
Cevap sahibi+1 yılBugün tam kıyısındayım.
Elimden geleni yapacağım, umarım pazara değin durabilirim.
Soran+1 yılKaçıncı gün
Cevap sahibi+1 yılDayanabilirsem 15 bitecek.
Senin kaç oldu?
Soran+1 yılBenim 12
Cevap sahibi+1 yılSanırım sen de rekoruna doğru gidiyorsun.
Çok iyi umarım ikimizde de devam eder
Soran+1 yılİnşallah ya
Soran+1 yılYaptınmı yoksa devam mı
Cevap sahibi+1 yılSabrımın son demlerindeyim.
Sende durumlar ne?
Soran+1 yılBirkaç gün önce çok doluydum aklıma bile gelmedi bugün işim bittikten sonra aklıma geldi ama yapmadım
Cevap sahibi+1 yılBenim finaller de yaklaştı ve bu da vücuda stres yükleyip bende o açıdan tetikleyici oluyor.
Haftasonunu çıkarabilirim umarım, senin adına sevindim gayet iyi hiç aklına gelmemiş olması.
Soran+1 yılÖdevim vardı onu yetiştirme peşindeydim hiç aklıma gelmedi. Pazartrsi tekrar ödev gelecek bakalım daha yarın yapacam gibi ama inşallah yapmam yarın 14. Gün
Cevap sahibi+1 yılBen hedeflediğimin üzerine çıktım 10 günün yani.
O yüzden üzerine ne yapabilirsem kâr diye yapmadım, benim de yarın olmazsa bile pazar yüksek ihtimal dayanam yaparım.
14 gün bence iyi, zihnini komple meşgul ediyorsa zihnini boşaltmak amaçlı yapıp tekrardan saymaya başlayabilirsin.
Ben öyle yapacağım çünkü artık odaklanamıyorum bile okumaya vs.
Soran+1 yılZihnimi komple meşgul etmiyo ama yapma isteği geliyo
Cevap sahibi+1 yılBakalım kim daha evvel yapacak, merak ettim
Cevap sahibi+1 yılBen bu gece yapmam umarım
Soran+1 yılBence önce sen yaparsın😉😄
Soran+1 yılAma bu adil değil aynı gün başlamadık
Cevap sahibi+1 yılTamam olaya sayısal olarak değil yapma zamanı olarak bakalım yoksa haksızlık olacak haklısın😀
Cevap sahibi+1 yılBu beni hırslandırıyor yapmak istediğimde bu sözü hatırlayacağım teşekkürler 😄
Soran+1 yılAnlamadım neye bakalım
Cevap sahibi+1 yılYani şu andan itibaren kim daha önce yapacak diye bakalım gün sayısı üzerinden ben daha öndeyim o açıdan haksızlık olmasın dedim
Soran+1 yılŞu andan itibarende adaletli olmaz
Cevap sahibi+1 yılGerçi sen daha avantajlı olursun o zaman da
Soran+1 yılEvet o yüzden adil değil aynı gün yapıp öyle saymaya başlamalıyız
Cevap sahibi+1 yılO zaman yarın izin günü olsun pazar itibariyle de 1. gün?
Ne dersin?
Soran+1 yılÖylemi yapalım 🤔
Cevap sahibi+1 yılBence öyle yapalım.
Hem benim gücümün son damlaları hem pazar günü beraber başlamış oluruz.
Bu gece 00.00dan yarın 00.00a değin izin, sonrasında yeniden ikimiz için eşit sayaç başlar
Soran+1 yılAma ben yapmak istemiyorum mastı bırakmak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılBen tek seferde tamamen bırakmak istedim ve bunun için çok da denedim, ancak biriktikçe birikti ve sonrasında hafta boyunca durmadan yaptım.
En son 53 yaptığımda uzun süre dayanamadım.
Ben de onun yerine zamanla arayı açmaya karar verdim ve 5 günlerden 10a değin getirdim yakında 12 sonra 15... diye açacağım arayı.
Hiç yapmayınca bir yerden sonra insan çok kötü bir duruma düşüyor, ancak yine de eğer yarın da dayanabileceksen sana engel olmak istemem tabiki
Soran+1 yılBilemedim ya
Cevap sahibi+1 yılSen dayanabilecekken benim yüzümden yaparsan buna çok üzülürüm, başkasının o kadar sabrının sonucunu imha etmek olur bu.
Ben bu gece daha fazla zorlanırsam yarın zihnimi boşaltıp pazar yeniden başlayacağım, sen dayanabileceksen devam et dilersen
Soran+1 yılYa dayanmaya bir gün daha dayanırım ama sayımızında aynı olmasını yani aynı anda başlamasını istiyorum
Cevap sahibi+1 yılSayımız aynı olacaksa eninde sonunda aynı günde 0dan başlamamız gerekecek yarın yahut ertesi gün.
Ben dayanmaya çalışırım ancak pazardan sonra sıfırlanmış olmak zorundayım zira haftaiçi 3 sınavım var ve bu durum odaklanmamı mahvediyor maalesef.
Soran+1 yılTamam yarın yapalım inşallah
Cevap sahibi+1 yılBiraz gereksiz bir ayrıntı olacak ama cumartesi yapacaksak sınırları 12den 12ye yapmamız uyar mı sana?
Yarın gece 12den sonra başlar ortak süremiz
Soran+1 yılBir günde kaç tane yapacan 😂
Cevap sahibi+1 yılBenim beklediğimden ve gücümden fazla birikti bu sefer o yüzden iyice kafamı boşaltmak istiyorum, gündüz de geceye göre daha az müsait olabiliyor insan, o yüzden dedim 😀
Sayı konusunu bilemiyorum ne zaman artık aklımın ucundan dahi geçmezse 😄
Soran+1 yılBirgünde çok yapılması iyi olmaz sağlıksız
Cevap sahibi+1 yılAslında her seferinde gittikçe daha az etkili oluyor ama elbette birden yüklenmek sağlıksız, haklısın.
Kaç defa olmalı bilgin var mı aynı gün içerisinde max
Soran+1 yılBilgim yok ama din açısındanda zevk için yapılsa günah
Cevap sahibi+1 yılEvet ve benim bırakmak istememdeki 2 büyük etmenden biri de dini boyutu işin.
Sadece bir defa yapılsa da insanın aklına daha erken gelir nasıl yapılabilir sence
Soran+1 yılBilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılİlki mecburiyetten olsa da ikincisi zevk amaçlı olacak sanırım.
Ben bunu da göz önüne almak zorundayım, sağol hatırlattığın için
Soran+1 yılBen vazgeçebilirim haberin olsun ama sen yap sınavların başlıyo
Cevap sahibi+1 yılİnan hiç bilmiyorum arada kaldım dini boyutu da var bir yandan acaba yapmasam mı diyorum
Soran+1 yılSanki ben vazgeçtim😂😂😂gidip namaz kılayım
Cevap sahibi+1 yılAllah kabul etsin, sanırım beni de vazgeçireceksin çok iyi oldu😂
Cevap sahibi+1 yılDini boyutunu düşünüp yahut dini şeyler izleyip okuyarak aklımdan çıkarıyordum bazen, başkası diyince daha derin etkiledi
Soran+1 yılNamazda Allahım ben artık mast yapmak istemiyorum. Bu yolda bana sabır ver güç kuvvet ver bana yardım eyle nefsime yenik düşmeyeyim diye dua et
Cevap sahibi+1 yılNefsim için sürekli dua ediyorum her namaz sonrası.
Zaten Allah güç vermese şu ana değin halim masttan da öteye giderdi.
Epeydir uğraşıyorum şu illetten kurtulmak için, inşallah gün gelir ikimizin aklına dahi gelmez.
Öyle de dua edeceğim artık, çok sağol (:
Soran+1 yılAmin inşallah
Cevap sahibi+1 yılYarın haber ederiz inşallah son durumu, Allah rahatlık versin
Soran+1 yılTAMam ama yapmama ihtimalim yüksek
Cevap sahibi+1 yılBen bir şey diyemiyorum yarınki durumuma bağlı, inşallah ikimiz de yapmayız
Soran+1 yılİnşallah kardeşim sevdim seni. İnşallah kurtuluruz. Önceden yaptıklarımız içinde Rabbim günahlarımızı affetsin
Cevap sahibi+1 yılAmin, sayende bu gece yapmadan uyuyacağım.
Darısı gelecek günlere inşallah
Soran+1 yılAmin inşallah kardeşim
Cevap sahibi+1 yılAllah rahatlık versin tekrardan
Soran+1 yılSANada
Soran+1 yılBana yapmamam için bir şey söyle canım istyio
Cevap sahibi+1 yılSen arzularından daha kuvvetlisin, bu kadar gün dokunmaman da bunun delili.
Cevap sahibi+1 yılGeç mi kaldım
Soran+1 yılYok sadece hayal kurdum dokunmadım. Ya hastalığıma bir kaç gün kaldı o yüzden istek arttı
Cevap sahibi+1 yılBu kadar uzun süre dolmanın üzerine bir de özel dönem öncesinin denk gelmesi ekstra zorluk oldu, bugünü de çıkarabilirsen ileride bunu hatırlamak sana motivasyon verecektir.
Senin yapmaman bana da motivasyon veriyor üstelik
Soran+1 yılAMa bu istek durumu bir hafta sürer ne yapacam ben
Cevap sahibi+1 yılBenim de sınavlara odaklanabilmem için bu haftasonu yapmam gerek.
Bugün dayanabilirsek yarın yapıp pazartesi saymaya başlarız zorlu bir hafta bekliyor olacak bizi, bu nasıl olur?
Soran+1 yılBen yarın yapamam yapacaksam bugün
Cevap sahibi+1 yılBugün yapalım o zaman, beni de zorluyor çünkü
Soran+1 yılTamam yap sular yok ben yapamam belki gelince yaparım
Cevap sahibi+1 yılBizim de yok şu an 😅
O yüzden gelmesini bekliyorum ben de
Soran+1 yılBİZ aynı mahalledemi oturuyoruz
Cevap sahibi+1 yılŞu an bizim evin yanında yol çalışması var çok düşük ihtimal ama çıkarsa da çok şaşırırım.
Soran+1 yılBizde yok galiba memleket nere
Cevap sahibi+1 yılDoğuda bir ildeyim, küçük bir il.
Soran+1 yılBENDe aynısından😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılŞu an şaşırmaya başladım 😂😂
Soran+1 yılGeçenlerde depremi hissettinizmi malatyada oldu
Cevap sahibi+1 yılBen hissedemedim ancak hissedenler olmuştu.
Cevap sahibi+1 yılMalatyaya 5-6 saat mesafedeyim
Soran+1 yılO zaman aynı şehir değil bizde çok sallandık
Cevap sahibi+1 yılCan kaybı yahut hasar oluşmadı inşallah
Soran+1 yılYok şükür
Cevap sahibi+1 yılİyi bari çok şükür.
Suların gelmesi durumuna göre bugün yapar yarın başlarız, ben biraz daha ders çalışmayı deneyeyeyim :)
Soran+1 yılTamam yaparsam haber ederim sana
Soran+1 yılYaptım maalesef
Cevap sahibi+1 yılBizim sular hala kesik ve çok zorlanıyorum şu an.
Cevap sahibi+1 yılSürelerimizin aynı olması gerek, ben de yapacağım bugün
Soran+1 yılSen bilirsin ben bir tane tek yaptım ama
Cevap sahibi+1 yılSadece bir taneyle durabilmeyi inan çok istiyorum, ama bu kadar dolmuşken durabilir miyim hiç emin olamıyorum.
Sular gelince netleşir, umarım tek seferde durabilirim.
Soran+1 yılBence durursun
Soran+1 yılBoşalma isteği gelince hemen bışalma bir sakinleş tekrar yap
Cevap sahibi+1 yılDediğin mantıklı.
Aynı süre içerisinde birden fazla mast yapmaktansa tam gelebilecek gibiyken durup sonrasında devam etmek daha mantıklı.
Onu deneyeyim en iyisi.
Sen bu durumda artık hiç yapmayacak mısın bugün
Soran+1 yılBanyo yapsam daha yapmam şu an banyo yapmayı düşünüyorum ama yapsammı tekrar diye bir yanım soruyo ama sanki canım istemiyo
Cevap sahibi+1 yılAynı yoldan sen de uzun tutup bir kere daha rahatlayıp öyle duş alırsan haftaiçinde dayanman daha kolay olabilir.
Dilersen hafif bir dene olur da canın istemezse yapmayadabilirsin ancak yarın istek yoğun olursa o zaman da yapmamış olman kötü olabilir.
Soran+1 yılTekrar yaptım daha yeter inşallah uzun süre götürür
Cevap sahibi+1 yılBizim de 2 dk evvel sular akmaya başladı, ben de muhtemelen 2 defa yapar sonrasında duşa girerim, süremiz işlemeye başlar
Soran+1 yılBenim sürem başladı
Cevap sahibi+1 yılBenim de, artık beraber işliyor süre.
Soran+1 yılKaç defa yaptın
Cevap sahibi+1 yılEşit olsun diye 2de durdum, senin dediğin yöntem epey faydalı oldu, hala canım istiyordu ama zor da olsa kendimi frenledim.
Hem yapma sayımız hem süremiz ortak şu an.
Soran+1 yılAma canın istiyorsa ilerde sıkıntı oluşturmasın sende
Cevap sahibi+1 yılMaalesef ki istiyor şu an da aklıma gelip duruyor ama dayanacağım bir şekilde.
Eğer senden çok yapsaydım bu daha uzun dayanma konusunda sana karşı haksızlık olurdu eşit olsun daha iyi bence
Soran+1 yılYa ama benim 14 günlüktü senin 17
Cevap sahibi+1 yılBöylesine zorlayacağını tahmin etmiyordum ben de dahs ilk geceden.
Dayanıyorum dokunmadan uyumaya çalışacağım inşallah.
Hem sorun değil dediğim gibi, serbest günümüz bugün olsaydı en az 3 kere yapar daha sakin başlardım lakin bilemezdim o yüzden sorun yok (:
Soran+1 yılKendini sıkma istersen yaparsan yap benim açımdan problem değil
Cevap sahibi+1 yılHayır, gerçekten.
Bundan kurtulmak isteyen iki insanız ve burada esas motivasyonu sağlayan birlikte hareket etmek zaten.
Hem sadece benim değil senin açından da zor geçecektir bu hafta zira adet öncesindesin.
Dayanırız inşallah zorlansak da
Soran+1 yılDüşünce yapını felan çok sevdim. Bu konuyu konuşmamış olsaydık tanışırdık 😄
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim, ben de düşünme yapını, iradeni ve kendine hakim olma gayretini takdir ettim ve böylesine bir konuda samimiyetle kendimi ifade edebileceğim güveni buldum.
Hiç beklemediğim bir anda ve platformda benim gibi düşünen ve yaşadıklarımı yaşayan birini görmek umut verdi bana da.
Soran+1 yılİkimiz bu illetten kurtulduktan sonra gizlilikten çıksakmı😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılAslına bakarsan her seferinde buradan alta inip yazması biraz uğraştırıyor ancak mesaj bahsini evvelden açmıştık soruyu silme ihtimaline karşılık.
Şayet hesabında kullanıcı adı kısmı adın soyadın değilse benim için şu an gizliden çıkmak sorun olmayacak.
Soran+1 yılTamam gizliden çık özelden yazayım
Cevap sahibi+1 yılDeniyorum ancak çıkmadı bir türlü.
Soruyu da beğeneceğim her ihtimale karşılık.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
14Cevap
çokta zorlama kendini sorun çıkabilir. hafta bir gibi yap mesela olmazmı. yor kendini biraz
16 Yorumla
Soran+1 yılGünah diye yapmak istemiyorum
Soran+1 yılGitmez inşallah
Soran+1 yılBaşka yerlere gidebilir dedin ya gitmez inşallah dedim
Çok azgın oluyorsan başka şeylere yönelmektense mastla boşalıp rahatlamak daha iyi diye biliyorum
16 Yorumla
Soran+1 yılYaptıkça insanın yapası geliyo
Soran+1 yılİşte fazlası günah
Soran+1 yılSevgilim yok zaten
+1 yılGunah diye kimse sevismeseydi Şu an dunyada insan ırkı olmazdı
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenince yapılır ırk olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılZina yapacak kadar kotuysen kendini rahatlatabilirsin bunun bir günahı olmaz. Mast yapmazsan biri ile birlikte olabilirsin bu daha da günah
10 Yorumla
+1 yılkendine engel olmalısın
16 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
- +1 yıl
mutlak irade ile
Soran+1 yılOlmuyor işte yapmak istiyor nefis ne yapacam ben ya😔
- +1 yıl
cinsel seks yapıcan o zaman
Soran+1 yılGünaha girmek istemiyorum
- +1 yıl
hiç günah işlemiyor musun sanki misal türbanlı değilsen günah işliyorsun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılmast yapmak günahsa cennette hiç erkek olmayacak...
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 5,2b cevap paylaştı. Aklına getirmemeye çalış
112 Yorumla
Soran+1 yılGeliyor ama
Soran+1 yılYa nasıl yapayım işte aklıma düştü. Oruç tutuyorum, namaz kılıyorum ama yinede arada aklıma düşüyor
Soran+1 yılşu an evlenmeyeceğime göre?
Soran+1 yılBir ara 15 gün durmuştum ama 15 i geçemem gibi
Soran+1 yıl😔
Soran+1 yılNeyden bugünde yapmayacam bakalım kaç gün dayanacam
Neden engel oluyorsun ki kendini daha iyi hissediyor san
00 YorumlaYapmadan olmuyor be kizim
10 YorumlaEngel olamazsın yap sonra abdest al
03 Yorumla
Soran+1 yılGünah diye bırakmak istiyorum
Soran+1 yılBir ara 15 gün yapmamıştım
Engel olma yap. Niye günah olsun ya.
04 Yorumla
Soran+1 yılGünah kendini rahatlatmak. Ha seni zinaya sürükleyecekse günah değil
Soran+1 yılBirde bunu eklemeyelim
Gizli Üye(36-45)+1 yılIstiyor musun peki yapmak? Kendini mi tutuyorsun? Zor mu dayanıyorsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaç yaşında başladın?
06 Yorumla
Soran+1 yıl19-20 arası
Cevap sahibi+1 yılOhaa peki sevdiğin var mı onumu hayal edip mi yapiyorsun yoksa p*rno felan mi ne sıklıkla yapiyorusjn
Soran+1 yılSanane ya
Cevap sahibi+1 yılMerak ettim olm bziim ki yapiyormu acaba?
Soran+1 yılGit sor
Cevap sahibi+1 yılSoramam öyle birşey utanir
+1 yılBence hemen boşal
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri