Türkiyede cinsel rüşt 18 yaş sayılırken. Almanya macaristan, avusturya, bulgaristan, portekiz ve italyada 14 yaş. Fransa, hırvatistan, yunanistan, polonya, isveç, slovakyada 15 yaş. Beliçika litvanya, letonya, hollanda, lüksenburg, ingiltere ve finlandiya da ise 16. Tabiki biz ve avrupa arasındaki medeniyet farkını da düşünerek sizce bizde yüksek mi, normal mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMedeni Avrupa!!! Tarihine baktığımızda gerek cinsel rüşt olsun gerekse erişkinlik olsun, genel olarak yaş sınırı 25 ten başladı, 22, 18 derken yavaş yavaş düşürülüyor.. 1400 Yıl önce İslam Peygamberi ne demişti?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
Normal, daha düşük olması iyi olmaz.
Zaten Türkiye'de 16 yaşından sonra yetişkin olmayanlarla ilişkiye girebiliyorsun.
Yani 16 yaşında ki biri, 16 yaşında ki biriyle ilişkiye girebiliyor.
Ama yetişkin sayılan biri, yetişkinliğe girmemiş biriyle birlikte olamıyor.
Çocuk istismarını engellemek için güzel yöntem.11 Yorumla- +1 yıl
Aslında toplumsal olarak zaten yetişkin bile olsa kendinden küçük biriyle olmak bile bizde toplumsal olarak sapıklık sayılıyor 36 yaşımda 18 yaşında kızla çıktığım için ne sapıklığım kaldı ne başka şey, kimsedirekt sapık demedi de alenen bir çok kişi eleştirdi çevremden, lafı oraya getirdiler
+1 yılCinsel rüşt yaşı düşük olan ülkelerin çoğunda aynı zamanda küçük olanın istismarını engelleyen ek yasalar da var bu konuda.
Örneğin sınır 15 ama o yaştaki kız 30 yaşında adamla olamıyor çünkü yaş farkı için de sınır koyuyor devlet 18'e kadar.214 Yorumla- +1 yıl
Uygulanması gerekiyor zaten. Ergenler yaşıtlarıyla ilişki içinde olabilir ama yaşça büyük biriyle olması küçük olan açısından çok sağlıksız. Ben 18-19 yaşındaki çoğu kişi için bile böyle düşünüyorum.
- +1 yıl
O baskı yakın zamanda oluşan bir şey ve tamamen bu konuda bilinçli olmaya dayanıyor, normal yani. 18 yaşındakiler bana bile çocuk gibi geliyor, senin ne amaçla ilgilendiğin de tahmin edilebilir.
- +1 yıl
Yok inan öyle sandığın gibi olmadı, ben kzı 1 yıldır tanıyor 17 yaşından itibaren ne şeker bir kız, neden dünyaya erken geldim ki diyordum, neredeyse aşık olmuştum, tabi her gördüğümde ağzım kulaklarıma geliyordu ve bir gün telefonum çaldı, telefondaki kişi 1 yıldır her gece hayalini kurarak müzik dinlediğim kızdı
- +1 yıl
33 yaşındayken 17 yaşında bir kıza mı aşık oldun? Ve bu normal mi geliyor sana cidden?
- +1 yıl
Üzgünüm ama sağlıklı bir durum değil bu. Aşık olacağın kişiyi seçemezsin yalanlarına da inanmıyorum. Entelektüel açıdan hiçbir şey paylaşamadığın birine duygusal ilgi duymak zor, paylaşabiliyorsan da bu o konularda senin de 18 yaşında birinin seviyesinde olduğunu düşündürüyor.
- +1 yıl
Ainstetien (aynştayn) demişki;Atomu parçaladım ama önyargıları parçalayamadım. Nazım hikmet türkiyenin yetiştirdiği en büyük şair ve şiir adamıdır nazım hayatının en büyük aşkını yaşadığın da aşık olduğu kadın 28 yaşındaydı, hala nazımın hayatının aşkına yazdığı şiirleri ve sevdiği kadının kendi öldükten sonra yazdığı kitabı okuyup göz yaşı döküyoruz, ya da orhan veli ya da peblo neruda kendinden küçük kızlara aşık olmuşlar ve dünyanın en can yakıcı şiirlerini yazmışlar, aşkın yaşı yoktur
- +1 yıl
Söylediğim şey küçük birine aşık olamazsın değildi zaten, dünyaya 18 yaşında bir ergenle aynı pencereden bakıyorsan gayet mümkün. Daha net söylememe gerek yok diye düşünüyorum, normalde anlaman gerekiyor.
- +1 yıl
Söz konusu 34 yaşındaki adam sen olduğunda ergen birinin daha olgun olması normal zaten. Neyse söyleyeceğin şeyler umrumda değil pek.
İlerde daha küçük bir çocuğa kafayı takma yeter. Yakınlarında benim gibi biri olursa hapiste sana iyi davranmazlar zira. - +1 yıl
Yahu 17 yaşında kızla ilgilenen bir insanın 15 yaşındakine ne aynı gözle bakmayacağını nerden bilelim? 14-15 yaşında çocuktan karşılık alsan oraya kadar gidecek. İlk o aradı diyerek 15 yaşında kızla sevgili olunca mahkeme "ha o zaman sıkıntı yok" mu diyecek sanıyorsun?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne