Arkadaşlar ben 20 yaşındayım daha önce hiç ilişkiye girmedim ve penisim 20 cm ve hafif sağa doğru eğri internette Bayağı araştırdım çoğu erkeğin sağa ya da sola doğru eğriliği varmış yani bu normal bir durum sizin de aranızda sağa ya da sola doğru eğri olan var mı aranızda ve bunu sorun ettiniz mi veya ilişkide sorun oluyor mu ben evlendikten sonra ilişkiye girmek istiyorum ve bunu merak ettim ondan sordum yanlış anlamayın cevaplarınızı bekliyorum
Penisi eğri olan var mı, penis eğriliği ilişkiyi etkiler mi ne yapmalıyım?
Her erkekte basit eğrilikler görülebilir. 20 dereceye kadar olan penis eğrilikleri doğal olarak kabul edilir, cinsel yaşamı olumsuz etkilemez ve tedavisine gerek duyulmaz. 20 derecenin üzerindeki penis eğriliklerinin birkaç sebebi olabilir ve bunlar tedavi gerektirebilir. Bunlar cinsel ilişki esnasında hasta penetrasyon zorluğu yaşar, buna bağlı olarak ağrı hissedebilir en önemlisi penetrasyon zorluğu kişide psikojenik bir etki yaratır. Bu durum kişiyi her ilişkide bu sorunu yaşayacağım korkusu sertleşme sorunlarına yol açabilir. Bu bakımdan 20 derecenin üzerindeki her eğrilik tedavi gerektirir.
Penis eğriliği eğer cinsel ilişkiye girmenize engel olacak derecedeyse cerrahi operasyon olabilirsiniz. Ancak cinsel ilişki sırasında sorun yaratmıyor ve peniste kırılma ihtimali oluşturmuyorsa cerrahi operasyon yaptırmaya gerek yoktur. Penis eğriliği için ameliyata alternatif olabilecek bir iyileştirici tedavi yoktur. Bu rahatsızlığı yaşayan erkeklerin bir çoğu psikolojik olarak bir eksiklik hissine kapılabilir, penisin görünümü nedeniyle partneri tarafında eleştirilme kaygısı yaşayabilir, hatta cinsel birleşme yaşamaktan bile kaçabilirler. Eğer bu durum sizin için cinsel ilişki sırasında bir sıkıntı teşkil etmiyorsa hiç kafanıza takmamanızı tavsiye ederim. :)
Öncelikle cinsel hayatını etkileyecek bir eğrilik mi değil mi bunun çözülmesi lazım. Cinsel hayatı etkilemeyecek bir eğrilikse hiç kafaya takmaya gerek yoktur ama cinsel ilişkiye girmeni etkiliyorsa, fizyolojik olarak sıkıntılıysa, acı veriyorsa o zaman cerrahi operasyon gerekir.