Bekaretinizi evliliğe mi saklıyorsunuz yoksa umurunuzda değil çoktan kaybettiniz mi? Ben 23 yaşında kaybettim bekaretimi siz eğer kaybettiyseniz kaç yaşındaydınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılŞu bekaret kavramı canım ülkemde öylesine "bağnazca ve algıların bozukluğuyla" belirleniyor ki içten içe gülüyorum bam güm süregelen cehalete. Kadına yıkılan yaptırım kısmında bekareti "zar kıstası" ile ölçüyorlar. Halbuki zarın tek amacı "vajinal bölgeyi mikroptan korumak" kadar işlevsel, süresi de çocukluktan çıkış aşamasına kadar. Hal böyleyken bir kadının sırf zarı yok diye onu "bakir değilsin sen" diye yaftalayabiliyor bazı böceksi zihniyetler. Erkekler için biyolojik segment içerisinde zar bulunmadığından bekaret kavramı esnek bırakılıyor (dini kıstasları es geçiyorum). Oysa ki bekaret ne zardadır ne de üreme organının herhangi bir bölgesinde; bekaret tamamıyla akılda ve ruhta biter, kaybedilir. Sözüm ona her şeyi yaşayıp "ben bakirim/bakireyim" diyen kişiler şuursuzluklarını beyan etmekten başka bir halta yaramazlar. Ayrıca yine belirtmeliyim ki; cinsellik yaşamak kişinin özeline girer yani bunu düşünerek zevk için yapıyorsa ileride sonuçlarına katlanacak sorumluluğu da almıştır. Kimsenin haddine yargılamak düşmez; ancak eşim bakire olsun isterim. Ben onun geçmişini sorgulama hakkına sahip değilim elbette, lakin bana uygun değilse de saygı gösterir hayatımı birleştirmem. Herkese saygım var isteyen öngördüğü şekliyle yaşar; ben de mutlak saygı beklerim. Kendim hiçbir şey yaşamadım. Bu dinin gereğinden falan da değil üstelik -ateistim- sadece özsaygım had safhada ve böyle özel bir şeyi yaşayacaksam bile ileride tek bir insanla yaşarım düşüncesindeyim. Korumak falan demiyorum buna, o biraz dini aşamaya kaçıyor hani haramdan sakınmak falan; benimkisi tamamen tercihtir istemediğim bir şeyi eylemleştirmek bana göre değil.
14 Yorumla
Soran+1 yılBence de çünkü şunu anladım ki ilkler hiçbir zaman unutulmuyor herkesin evleneceği kişiye saklaması kendini en doğrudur dine göre veya değil
- +1 yıl
Geçmişinden pişman olmamalısın, o an bunları yaşarken pişman olacağını düşünmedin sonuçta. Umarım gönlünce olur her şey, herkes birbirine saygı duysun da gerisi mühim değil.
- +1 yıl
Akılda olmalı derken bekaretini aklıyla koruyacak zarla sınırlandırmayacak. Sözlerim çelişmiyor aksine açıkça belirttim anlaşılır şekilde; eşit olmadığım biriyle evlenmem, tercihim değildir.
En İyi Cevaplar
İlk kez yaşayacağın bir şey olacağı için bunu sıradanlaştırmak yerine evleneceğin zaman yapmalısın. Tabii ki farklı görüşler vardır, herkesin kendi hayatı sonuçta saygı duyarım.
02 Yorumla
Soran+1 yılYok senin dediğin doğru aslında kadınlar cidden evlenmeyi beklemeli
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
17Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yıl20 yaşındayım. Tek bir ciddi ilişkim oldu ve daha ikinci aydayken ilişkiye girdim. Çünkü arzuluyordum. O da beni arzuluyordu. Dokunmak ya da öpüşmek yetmiyor. Evlilerin bunu yapmaya hakkı varken bizim yapamamız zaten çok saçma. Seksi resmileştirince olay neden mantıklı oluyor onu anlamıyorum.
Sevdim ve yaptım. Tamam şimdi birlikte değiliz ancak buna anlayış göstermeyecekse umurumda bile olmaz. Biriyle birlikte olduk diye bacım olmuyoruz. Önüne gelenle ilişki yaşayan midesiz erkekler asıl sıkıntı. Eğer kimseyle birlikte olmadıysa o insana saygım var elbette ama herkes yanıp tutuşurken ben kendimi sürekli söndüremem.12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOnunla birçok kez oldu ama ondan başkası da olmadı.
bir tane senin gibi açık kapı gelmedi rahat rahat sevişelim tüh şansıma be
015 Yorumla
Soran+1 yılÇok ayıp be
Soran+1 yılAma bakire olmasada ciddi düşünmezsin o var
Soran+1 yılEvet sevişince en azından bakire nasıl olsa diye düşünüyorlar bakire olmayınca kimse evliliği düşünmüyor o kızla
Soran+1 yılÖyle de kandırmış oluyorsun karşı tarafı bilmiyorum ne kadar etik
Soran+1 yılZaten pişman olduğumu dile getirdim napayım bundan sonra olacaklara bakmak gerek
Soran+1 yılYa herkesin illaki bir alıcısı vardır ama bakire kalmak en iyi yinede kim ne derse desin
Soran+1 yılYa bak bir anlık zevk değil tam olay erkek çok ısrar ediyor ve sevince o mutlu olsun diye çoğu kız yapıyor zaten ilk birleşmede hiçbir kız zevk almaz aşk kurbanıyız bizz
+1 yılEvet koruyorum hala kimseye vermedim ama artık denemek istiyorum yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUmrumda değil. 17 yaşındayken hymeni kendim yırttım, 20 yaşımda da kavramsal olarak kaybettim bekaretimi.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Lillth erkekler birinin ilki olunca saçma sapan bir gurur hissi yaşıyor. böyle bir şeye malzeme olmak istemedim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılİyi halt ettin dulluk statüsüne girdin yani evlenmeden bravo👏🏻👏🏻👏🏻
013 Yorumla
Soran+1 yılBir halt yedik işte napalım sen bakir misin
Cevap sahibi+1 yılSonuna kadar.. Zina' nin manevi yönden suç olduğu boyutu da var tabi de en çok evleneceğim eşime ve varolacak çocuklara saygı ve sadakat yükümlülükleri gereği böyle bir olumsuz fiil de bulunmuyorum..
Soran+1 yılİyi yapıyorsun ben bir cahillik ettim daha da yapmam evlenene kadar
Cevap sahibi+1 yılEvlenirsen de dul (evlenmiş boşanmış ya da eşi vefat etmiş) biriyle evlenmen daha uygun olur..
Soran+1 yılHayır ben evlenmedim ama bakir bir adamı tabiki haketmem ama dulda istemiyorum gerçi zaman ne gösterir bilemem
Cevap sahibi+1 yılTabi ki zaman gösterir dul kişi dedim ki hem cinsellik acısından hem de aile (kârı-koca) ilişkiyi sürdürebilme acısından daha sağlam olur ve ileride bu vb mutsuzluk yaşamazsın diye dedim..
Soran+1 yılÖyle de ailem bu durumu hoş karşılamaz ondan dedim Hayırlısı belki duldur benim için bunu zaman gösterir ön yargılı değilim yinede
Cevap sahibi+1 yılMuhtemelen ailen senin hâlâ bakire olduğunu biliyor ve umuyorlar işin bu boyutuda var tabi.. Bundan dolayı hoş karşılamayacaklarını önyargısız bir şekilde düşünüyorsun.
Soran+1 yılTabi kim der ailesine ben bakire değilim
Cevap sahibi+1 yılBu olumsuz fiili Üniversite okurken mi işledin?
Soran+1 yılHayır çalışıyordum o zamanlar üniversite bitmişti
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum zina suçunda kız'ın oldugu gibi erkeğin daha büyük kusuru var.. Nikahsız sekilde kızlığını bozduğu bayanı yüz üstü bırakmak erkeklerin yaratılış fıtratına aykırı bu bunu çiğnemiş. Simdi madem okumuşsun kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir meslek edinebildiysen dayanabildiğin kadar hayatını yanlız ya da ailenle idame ettir derim.
Cevap sahibi+1 yılBekâr kalmak hayat sürmek zor malum büyük bir hata da yapmışsın hatayı arttırmak bir şekilde örtmek lazım. Eğer istersen kuzenim var hiç evlenmedi, 35 yaşında, anne-babası rahmetli oldu kardeşi de yok onun için bakire olup olmaman farketmez. Evlenmek istiyor ama bulamıyor onunla senin arasında arabulucuk yapabilirim. Hem hayırlı birşey yapmış olurum. Ne dersin?
Hayırlısı olsun belliki pişman olmuşun, bu saatten sonra dönüşü yok umarım seni anlayacak birini bulursun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen evlenmeden ilişkiye karşıyım. Birbirinin ilki llmak önemli bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl26 olacağım duruyor halen:)
58 Yorumla- +1 yıl
nerde yaşıyorsun
- +1 yıl
ay ne tatlı. dursun öyle :)
- +1 yıl
Yaniodur bu😂
Soran+1 yılAferin.
Cevap sahibi+1 yılBence siz yanıyorsunuz yorum yapan erkekler.
- +1 yıl
bildin ateş gibiyiz
- +1 yıl
kötü erkekler ya. beyinleri yanmışl onların :)
- +1 yıl
Hahha allahım yorumlara bak ya 😀
+1 yılevlilik düşünmüyorsan takılma bak dalgana.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik tabi ki düşünüyorum hep bekar olamam
- +1 yıl
o zaman illa ki kendin gibi birini bulursun yani herkes bakir kalmıyor ve kafayı zarla bozmamış sonuçta.
+1 yılNerde kaybettin ya düşürdün mü
02 Yorumla
Soran+1 yılKaybettim geri gelmiyor 😄
- +1 yıl
Yazık ya iyice ara bulursun belki 😂
+1 yılbuldun mu peki:DDDDDDDkaybettiğini
02 Yorumla
Soran+1 yılNayırrr
- +1 yıl
nerede değilsem orada iyi olacakmışım gibi gelir
- Cinsel Yaşam konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılBekaret sexe engel bir durum değildir
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
- +1 yıl
seks bu kadar basit nşr şeye indirgenmez, malesef nşz de hedef bacak arasına girmek. Oysaki. O bir yol ve son oysaki bunu değişik farklı. Yaşamak gerek
Soran+1 yılO sevişmek olur
- +1 yıl
Hayır değil
+1 yılnasıldı o ilk an ve başka birileri oldu mu sonra
05 Yorumla
Soran+1 yılKötüydü 😄
- +1 yıl
deneyimli birini istermiydin
Soran+1 yılOda deneyimliydi zaten pek önemli değil
- +1 yıl
şu an bam bam bam devam mı
Soran+1 yılYok o ilk ve sondu benim için daha da yapmadım
23 um korumuyorum ama yuz veren yok dhnc
00 Yorumla
+1 yılPeki kaybettigine pismanmisn
08 Yorumla
Soran+1 yılBazen evet
- +1 yıl
Ne icin hangi konuda
Soran+1 yılO kişi hayatımda değil mesela bekaretimi kaybettiğim kişiyle olmak isterdim
- +1 yıl
Evlencegn kisi ya bunu sorun yaparsa
Soran+1 yılO zaman evlenmem onunla napayım
- +1 yıl
Anladm peki. o kisinin cok kisiyle olmasi senin icin sorunmu
Soran+1 yılTabi ki her önüne gelenle yapanı ben kabul etmem
- +1 yıl
Anladm. dm den yazarmisn bisey sorcam
+1 yıl18 yaşında idim, komşunun kızı ile.
00 YorumlaKendi hakkı
00 YorumlaBekaretin ak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKoruyorum
00 YorumlaKorumuyorum
00 Yorumla
+1 yıl16 yaşımda gitti
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKoruyorum
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım