arkadaşlar sevgilimle bir aydır düzenli sevişiyoruz, fakat çok erken boşalıyorum. sevgilim çok fazla alkol tüketmeden onu boşaltamıyorum. hızlı girip çıkmalarda özellikle tam sevgilim boşalacakken, ben boşalıveriyorum. çıkarınca da kuruyor ve boşalamıyor, onu uçurmak istiyorum. bunu nasıl tedavi edebilirim? boşalamayınca da devamını istemiyor ya da elle yapıyor... erken boşalmaya çözüm nedir? defalarca arka arkaya boşalabilirim fakat bir kaç dakika bile sürmüyor. prezervatifli ya da korunmasız fark etmiyor... sevgilimi tamamen tatmin etmek istiyorum...
Çok erken boşalıyorum, ne yapabilirim?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erken Boşalma Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri
Erken boşalma , bir erkeğin orgazm yaşaması ve cinsel uyarıdan kısa bir süre sonra ve erkek istemeden önce meniyi dışarı atmasıdır. Cinsel penetrasyondan önce veya sonra ortaya çıkabilir. Aynı zamanda hızlı boşalma, erken doruk veya erken boşalma olarak da bilinir.
Erken Boşalma Nedir?
Erken boşalma, bir erkek orgazma ulaştığında ve çok hızlı ve kontrolsüz bir şekilde boşaldığında meydana gelir. Başka bir deyişle, erken boşalma, bir erkeğin “çok erken gelmesi” durumudur. Dünya çapında her üç erkekten birinin erken boşalmadan muzdarip olduğu tahmin edilmektedir. Bu sorun, önemli bir sıkıntıya neden olabilir ve bir erkek ile partneri arasında gerilim yaratabilir.
Erken Boşalma Nedenleri Nelerdir?
Erken boşalmanın birçok farklı nedeni vardır ve çözülmesi zor bir problem olabilir. Ancak, dikkat edebileceğiniz bazı yaygın nedenler vardır. En yaygın nedenlerden biri kaygıdır. Endişeli veya gergin olduğunuzda, vücudunuz “savaş ya da kaç” moduna girer. Bu, kalp atış hızınızın ve kan basıncınızın artmasına ve vücudunuzun adrenalin gibi hormonları salmasına neden olur. Aşağıda sebepleri kontrol ederek "erken boşalıyorum neden?" sorusuna cevap bulabilirsiniz.
Kaygı, suçluluk veya depresyon gibi psikolojik faktörler
Stres
İlişki sorunları
Kullanılan cinsel teknikler
Bazı tıbbi durumlar
Bazı eğlence amaçlı uyuşturucuların kullanımı
Bazı ilaçların yan etkileri
Erken boşalma vakalarının çoğu psikolojik faktörlerden kaynaklanır. Bunlar şunları içerebilir:
Cinsel performansla ilgili endişe
Suçluluk veya yetersizlik hissi
Depresyon
Stres
İlişki sorunları
Kullanılan cinsel teknikler de erken boşalmaya katkıda bulunabilir. Bazı tıbbi durumlar da erken boşalmanın bir nedeni olabilir. Bunlar şunları içerir:
Tiroid problemleri
Hiperaktif sinir sistemi
Üretra veya prostat iltihabı veya enfeksiyonu
Hormonal sorunlar
Erken boşalmaya ayrıca bazı ilaçların yan etkisi olabilir. Bunlar şunları içerir:
Antidepresanlar
Tansiyon ilaçları
Yasaklı maddeler
Erken boşalma hakkında endişeleriniz varsa doktorunuzla konuşun. Nedeni belirlemenize ve tedavi etmenin yollarını bulmanıza yardımcı olabilir.
Erken Boşalma Tedavisi Nasıldır?
Aşağıdakiler de dahil olmak üzere erken boşalmayı tedavi etmeye yardımcı olabilecek birçok farklı davranış tekniği vardır:
1. Cinsel eğitim ve danışmanlık: Bu, soruna katkıda bulunabilecek altta yatan psikolojik sorunların ele alınmasına yardımcı olabilir. 2. Duyusal odak egzersizleri: Bu egzersizler, cinsel aktivite sırasında genital olmayan duyulara odaklanmayı içerir. Amaç, uyarılmanızı kontrol etmenize ve boşalmayı geciktirmenize yardımcı olmaktır. 3. Start-stop tekniği: Bu, cinsel aktiviteye başlamayı, geri dönüşü olmayan noktaya (boşalacağınız nokta) ulaşmadan hemen önce durmayı ve ardından boşalma dürtüsü yatıştıktan sonra tekrar başlamayı içerir. Bu işlem, kendinizin orgazma ulaşmasına izin vermeden önce birkaç kez tekrarlanır. 4. Sıkma tekniği: Bu, boşalmadan hemen önce penise baskı uygulamayı içerir. Bu, boşalma refleksini geciktirmeye yardımcı olabilir.
İlaç tedavisi de erken boşalmayı tedavi edecek yöntemler arasındadır:
1. Lokal anesteziler: Bunlar penisi uyuşturarak ve hassasiyeti azaltarak çalışır. Krem, jel veya sprey olarak kullanılabilirler. 2. Seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar): Bunlar, boşalmayı geciktirmeye yardımcı olabilecek bir tür antidepresandır. 3. Tramadol: Bu, tipik olarak ağrıyı tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır, ancak erken boşalmanın tedavisinde de etkili olabilir.
Tıbbi müdahaleler: Erken boşalmayı tedavi etmek için kullanılabilecek bir dizi farklı tıbbi müdahale vardır:
1. Prostatın transüretral rezeksiyonu (TURP): Bu, prostat bezinin bir kısmının çıkarılmasını içeren cerrahi bir prosedürdür. Erken boşalmanın tedavisinde etkili olabilir, ancak idrar kaçırma ve erektil disfonksiyon gibi yan etkilere de neden olabilir. 2. Damar cerrahisi: Bu, penisi besleyen kan damarlarıyla ilgili sorunları düzeltmek için kullanılan cerrahi bir prosedürdür. Erken boşalmanın tedavisinde etkili olabilir, ancak erektil disfonksiyon gibi yan etkilere de neden olabilir. 3. Penil implantlar: Bu, penise implant yerleştirilmesini içeren cerrahi bir prosedürdür. Erken boşalmanın tedavisinde etkili olabilir ancak enfeksiyon ve penis deformitesi gibi yan etkilere de neden olabilir.
Tabi iyilesir zamanla merak etme iyileşme şöyle aslında her iki tarafta bu duruma alışıp böyle zevk aliyor şimdi düşün sıcak iklimde yasiyan biri alaskaya gitse ilk başta zorluk çeker ama sonra alışır bir nevi bu şekilde