• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (32) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • GündemGündem
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(32)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Gündem Gündem
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer Gamer +26
Cinsel Yaşam

Okullarda cinsel eğitim verilmeli mi?

novel
novel Takip Et
Master Yaş: 40
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
136
Okullarda cinselliğin bir eğitimi olmalı mı, hangi konular işlense çocuklar için iyi olabilir. Yoksa hiç bir şekilde işlenmemesi mi gereklidir?
Eğitim Soruları İş Soruları Çocuk Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
19 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Okulda daha kızların regl döneminden, pedlerden zor bahsediliyor. Cinsellik cok buyuk bir adim türkiye icin. Verilmeli mi evet ama altyapi hazır degil. Yani simdiki genclik biraz tuhaf yanlış anlayabilirler. Zaten genc erkekler hormonun verdigi etkiyle beyinleriyle düşünemiyorlar. Duzgun bir sekilde anlatılsa bile kendi kafalarında nasıl anlayıp anlamdırırlar burasi biraz sorun. Sakıncalı gibi. Erkekler kızların normal dedigi bir cumleyi bile kendi kafalarında istiyor, alttan mesaj verdi bana diye yorumluyorlar. Bu eğitim nasıl olur bilemem. Agac yasken eğilir. Ilk basta adam akıllı leyleklerle falan ugrasmadan anne baba anlatmalı ama malesef işte. Cok hassas bir konu olduğundan anlatacak kişilerin belli bir egitimden geçmeleri gerektiğini, sınıfta psikolog ya da pedagog bulunması gerektigini düşünüyorum. Anlatılmali mi evet. Ama yararlari olabilecegi gibi zararlari da olabilir. Cocuklar yanlis seyler dusunebilir dedigim gibi yanlış anlayabilirler. Aileler bu duruma karsi cikabilir hos karsilamayabilirler. Muhafazakar kesim falan olsun. Dogu taraflarda ya da bu konularda katı olan babalarinin kizlari böyle bir egitim alsa ne olur bilemiyorum. Zor yani. Daha o gunlere gelemedik malesef.

6
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Valla ben 20 yaşınsayım hala fazlasıyla utanırım. Sevgilim yeni oldu. Bana dokunmasına bile alışamadım hala.
    Bu bakımdan böyle olmamak için azcık verilse fena olmaz. Ama bunun yeri de okul değil. Ayrı kurs, seminer tarzında olup 14 yaş üzeri alınıp konferans gibi olmalı. Seviye seviye olmalı bide. Mesela 14 yaşındakiyle 18 yaşındaki aynı düşünmez. Ve en ödnmlisi kız erkek ayrı olup, rahat ortam yaratılıp gençlerin utanmasını önleyerek ve kızlara kızlarla ilgili daha fazla ağırlık verilirek erkekle de erkeklerle ilgili daha fazla şeyden bahsedilmeli. Kendimizi düzgünce tanımamız önemli.
    Şahsen ben mesela biyoloji dersinde konusu geçtiğinde en arkada yatardım biri yüzime bakmasın diye. O yaşlarda bedenden utanma fazla oluyor. Karışık ortamda bahsetmek ne kadar doğru olur bilemicem ters de tepebilir.
    bir de ailelere sorumluk düşüyor. Ben hep ayıp ayıp kafasıyla büyüdüm annemle bile hiçbileyimi paylaşmadım paylaşamam. bir iltihap falan olsa doktora nasıl giderim bilmiyom kafasındayım. Kesinlikle böyle olmamalı

6
    0 Yorumla
  • KAPTANKENAN6
    KAPTANKENAN6 Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 69%
    +1 yıl

Okulları bilmiyorumda genel olarak kadınlara;sadece dişiliklerini kullanarak kadın olunmadığını ve erkeklerede;kadınların sadece cinsel bir obje olmadıklarını, yataklarında kendi zevklerine itaat için gönderilmiş bir köle olmadıklarını anlatmak lazım... yataklarında kim ne isterse yapsın orasıyla ilgilenmiyorum fakat bu olgunun insan olarak olabildiğinin en iyi ve en doğru şekilde yapılabilmesi için, evet insanların %90’nının eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi gerek..

2
    1 Yorumla
    • Maléna_
      Maléna_
      +1 yıl

Katılıyorum.

Yorumla
  • mehcab
    mehcab Takip Et
    Master Yaş: 81 , eic 75%
    +1 yıl
    Cinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı.

Mutlaka evet mutlaka cinsel eğitim verilmeli.. Cehalet kadar kötü bir şey yok bu konuda..21 nci YY da hala çocuklara , leylek getirdi, dereden aldık veya lahanadan çıktın diye doğum hadisesini gizlemeye çalışmak yakışmıyor bizlere..

2
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

67

Cevap

66

Cevap

• beyazorkidem
    beyazorkidem Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    +1 yıl
    Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Lise çağındaki öğrencilere seminer tarzında bilgilendirmeler verilmeli.

15
    0 Yorumla
  • Aybükem78
    Aybükem78 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 48
    +1 yıl

Aslında kısmen veriliyor en azından üreme şekli, korunma tarzı dersler veriliyor..

3
    0 Yorumla
  • cherish_
    cherish_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

90'larda her zaman olmasa da 2 yılda 1 filan 1 saatlik seminer tadında eğitim oluyordu. Verilmemeli diyenler "bisikletten düştüm zarıma bir şey olmuş mudur?", "şöyle oldu böyle oldu hamile kalır mıyım?" gibi saçma sapan sorular soran tipler. aşılması gereken şeyler. utanılacak bir şey değil. utanılacak bir şey olsa insan ırklarının sonu gelir, popülasyon biter. eğitim verilse ve cinselliğin ayıp olduğu tabusu kırılır. her canlı da olan bir şeyler niye ayıpmış gibi karşılanıyor. işte bu ayıp tabusu olduğu için. şimdi kendine ait bir tanecik bile fikri olmayan fakat papağan gibi söylenenleri tekrarlayan 1-2 tip bu mesajın altına yazar. 3-4 tane de özelden gelir bunları yazdığım için.

4
    5 Yorumla
    • novel
      novel
      +1 yıl

keşke görüşüme yorum istemiyorum seçeneğini işaretleseydiniz o zaman yapamazlardı.

Yorumla
    • cherish_
      cherish_
      +1 yıl

@novel öyle bir şey olduğunu bilmiyordum. varsa bundan sonra kullanırım.

Yorumla
    • novel
      novel
      +1 yıl

Görüş yaptığın sırada altta gizli üye yazan yerin yanında yorumlara kapa seçeneği var. Onu işaretlediğin de sadece soru sahibi ile konuşabilirsin kimse görüşüne bir şey yazamaz :)

Yorumla
    • cherish_
      cherish_
      +1 yıl

evet gördüm ama geç oldu. artık bir sonraki cevaplarda :)

Yorumla
    • novel
      novel
      +1 yıl

:) hayırlı olsun diyelim

Yorumla
  • Lovegood
    Lovegood Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 40%
    +1 yıl

Evet günümüzde çok gerekli bir hale geldi gerçekten özellikle de korunma konusu anlatılmalı 15-17 yaşlarında çocuk doğurup sonra cami avlularına atılan ya da öz anneleri tarafından öldürülen çocuklar olmasın diye en çok da büyüklerin hatalarını çocuklara ödetmesinler...💫

7
    0 Yorumla
  • imprecation__
    imprecation__ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28
    +1 yıl

İşlense aslında çok daha iyi olur.
    Cinselliği bazıları ayıp olarak görüyor bunun saçma olduğunun farkına varılması için iyi bir adım olabilir. Belki bu sayede tabular da yıkılır. İlk kez ilişkiye girecek olanlarda bilgilenir, korkularından bir nebzede olsa arınır. Milli eğitim bakanlığına duyurulur. 😀

6
    1 Yorumla
    • Yapyalnizkowboy
      Yapyalnizkowboy
      +1 yıl

Ayni dusunuyorum

Yorumla
  • Wierdo
    Wierdo Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 48%
    +1 yıl

Cinselliğin eğitimi olmaz hormonlara bağlı içgüdüsel olarak gelişen bir eylemdir. Ancak cinsel yolla bulaşabilecek tüm hastalıklar, korunma yöntemleri, cinsel hastalıkların vücut üzerinde belirtileri varsa bunların tanımlanabilmesi, temizlik vs... bunlar öğretilmeli

4
    0 Yorumla
  • mecnununleylasi_76
    mecnununleylasi_76 Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 57%
    +1 yıl

Hayir 😠
    Burda 12 13 yaşında veriliyor Malesef cocuklar cinsel organ çizmek zorunda bırakılıyor
    Hiç utanmadan söylicem
    p*rno içerikli çizgi filmler bile izletiyorlar
    O yüzden Malesef burda 14 15 yaşında çocuklar hamile kalıyor
    Bence hiç doğru değil

8
    6 Yorumla
    • kadirsalih10
      kadirsalih10
      +1 yıl

Burda da liselerde cenin buluyorlar. Hangisi doğru hangisi yanlış Allah bilir artık

Yorumla
    • mecnununleylasi_76
      mecnununleylasi_76
      +1 yıl

Ben birebir şahit oldum 15 yaşındaki kızın kürtajına
      Ayrıca burda çocuk anneler için kurumlar var anneliği öğretiyorlar
      18 yaşı dolduruncada ev falan ayarliyolar anne ve çocuk için..
      Çok kötü bir durum
      Bikere küçük yeğenim gelmiş bana diyoki hala öğretmen namusumuzu 2 paralık etti
      Bize böyle resimler yaptırdı diyor 😀 3. Sınıfta hemde

Yorumla
    • kadirsalih10
      kadirsalih10
      +1 yıl

Ayarı olmalı bazı şeylerin bence de. Vajina çizdirmenin mantıklı bir açıklaması varsa eğer, kabul edilebilir. Ben hiçbir şekilde yeni doğacak olan bebeklere kıyılmasını, annesiz babasız büyümelerini kabul edemem. Ne olursa olsun düzgün bir yuvada büyümeleri gerek. Bunun için bence en azından bir bok yediklerinde ( çünkü yapacak olan bunu zaten yapıyor), nasıl hamile kalmayacaklarını bilmeleri lazım diye düşünüyorum. Cahil bir şekilde yaparlarsa eğer hamile kalıp çocuğu çöpe atan, tuvalete atan bile oluyor..

Yorumla
    • mecnununleylasi_76
      mecnununleylasi_76
      +1 yıl

12 13 yaşındaki çocuklar neden ilişki yaşasınki
      Yahu geçenlerde gözlerimde gördüm minnacık kız erkek arkadaşı da kendisi kadar
      Kız sütyen takmış ama o sütyenin içi boş okadar belli yani ve öpüşüyorlar
      Bitane kızda öbür arkadaşına f*ck you die bağırıyor
      Bunlar 12 13 yaşlarında
      Resmen anneleri sahip çıkmıyor doğurup doğurup sokağa atıyorlar

Yorumla
    • kadirsalih10
      kadirsalih10
      +1 yıl

Latin amerika ülkelerinden birine gittim. Durum daha berbat oralarda.

Yorumla
    • kadirsalih10
      kadirsalih10
      +1 yıl

Wtf ben senle daha önce konuştum şimdi niye mesaj atamıyorum :)

Yorumla
  • onunbirsevdigivar
    onunbirsevdigivar Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 62%
    +1 yıl

cinsel sağlık eğitimi, milli eğitim bakanlığı tarafından hazırlanan bir programla 4. sınıftan itibaren verilmeli diye düşünüyorum. özel bölgeler ile ilgili bilgiler de 2 yaşından başlayarak aile içinde gerçekleşmeli.

3
    5 Yorumla
    • onunbirsevdigivar
      onunbirsevdigivar
      +1 yıl

ek olarak, şunu söylemek istiyorum. burada "hayır" "oha artık" "saçmalamayın lütfen" vs. gibi şeyler yazarak böylesine gerekli bir eğitimin verilmemesini savunan insanların bu eğitimin sadece "cinsel" kısmını anladıklarını düşünüyorum. cinsel sağlık eğitimi, ergenlik çağıyla birlikte fiziksel, ruhsal ve zihinsel değişim, özel bölgelerin tanımı vs. gibi birçok konularda bilgi verir. bu eğitimler eğer bireyler tarafından alınmazsa sonra cinsel sorunlara dayanan suçlar artacak, cinsellik her daim tabu olarak kalacak ve Allah korusun böyle zor durumlar yaşayanlar susmaya devam edecektir. Ek olarak, hastalık boyutunda olan cinsel fantazilerin de artacağı söylenebilir. Neye karşı "hayır" dediğinizi bir araştırın derim ben. Teşekkürler.

Yorumla
    • novel
      novel
      +1 yıl

Parmaklarına sağlık 😊
      Genel bakmayı bilmeleri gerekli tabi. Ondan sonra sorular neden iyi değil. Alın işte önemli bir konuda bence önemli ve güzel soru. Çocuk leyleklerden gelmediğini eğitimci aracılığıyla ve en uygun dille öğretilecek mesela.

Yorumla
    • onunbirsevdigivar
      onunbirsevdigivar
      +1 yıl

teşekkür ediyorum. böyle düşündüğüm için eleştirileceğimi de biliyorum lakin okul öncesi öğretmenliği okuyan bir öğretmen adayı olarak, her şeyden önce pedofili olaylarına karşı ultra duyarlı bir vatandaş olarak bu eğitimlerin gerekliliğini daha nasıl anlatırım bilemediğim için her şeyi açık açık yazmak istedim. inşallah anlatabilmişimdir.

Yorumla
    • novel
      novel
      +1 yıl

Olumsuzluklar her zaman olur. Güzel yorum için canı gönülden teşekkür ederim ben.

Yorumla
    • onunbirsevdigivar
      onunbirsevdigivar
      +1 yıl

çok teşekkür ederim. iyi geceler*

Yorumla
  • Oğuzhan5807
    Oğuzhan5807 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 31%
    +1 yıl

Ben Almanya'da okula gidiyorum
    4. Sınıfta bize fazla detaya girmeden cinsel organlarımızı anlattılar ne işe yaradıklarını, kadınların özel günleri vs
    8. Sınıfta detaya girerek anlatıldı yani cinsel ilişki nasıl yapılıyor değilde hastalıkları, korunama teknikleri ve 4. Sınıfta aynı şeyleri birdaha işledik ama detaya girerek.

Türkiyede bare bu tür konu hakkında seminer falan verilse iyi olur

1
    0 Yorumla
  • PiLLy_BheBek
    PiLLy_BheBek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl

Verilmeli Bu konuda cok kapalı ve sapkin yetiştiriliyoruz bilinç lazim

3
    0 Yorumla
  • masalim_bitti
    masalim_bitti Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 46
    +1 yıl

Anlatılmalı lakin ne kadar ve ne seviyede olacağı konusu bir pedegog tarafından karar verilmeli hatta mümkünse eğitimi veren pedegog olmali

1
    0 Yorumla
  • Nodrt
    Nodrt Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

Biz 8. sınıfta iken kızlara pet kullanma ve korunma yöntemleri ile ilgili bilgi vermek için hemşireler gelmişti. Galiba 2005 yılıydı.(yıl 1 iki sene öncede olabilir.) Bütün Türkiye'de uygulanmıştı bu. Ortalık ayağa kalkmıştı. Bazı kesimler çıldırmıştı. Ondan sonra bir daha bu konu hakkında girişim yapılmadı. Hükümet aldığı tepkilerden dolayı (tepki aldığı kendi seçmeni) bu girişimde bulunmadı.

2
    1 Yorumla
    • Nodrt
      Nodrt
      +1 yıl

İnternette buldum. Kesin tarih yok ama alınan kararla ilgili ve pilot uygulama ile ilgili bilgi verilmiş. bizim okulda 2005 2003 arası bir tarihte kızlara eğitim verildi.

www.hurriyet.com.tr/.../2004de-tum-okullarda-cinsel-egitim-16563

Yorumla
  • atakan1103
    atakan1103 Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

Bu çok ince düşünülmesi gereken bir konu. Psikolojik olarak bize oranla çok kırılgan bir kesim çocuklar. O yüzden işlenmesi evet mantıklı. Çünkü sosyal çevreler genel olarak çok saçma aktarıyor cinsellik denilen olayı ve minik ufak sapkınlıklar doğuyor böylelikle. Çocuk büyüdükçe onlar da büyüyor. Yine de dediğim gibi çok ince düşünerek anlatılmalı ve korkutmadan veya teşvik etmeden.

1
    0 Yorumla
  • LibraHatunu
    LibraHatunu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 37%
    +1 yıl

İşlenmeli bence. 12 yaşındaki çocuklar en azından sexin sırf zevk işi olmadığını vücutta neler oluyor bebek nerde nasıl büyüyor ve hormonlar nasıl gelişiyor bunları bilmeleri iyi. Olaya başka bir açıdan bakmayı öğrenirler

3
    0 Yorumla
  • _maybe_one_day_
    _maybe_one_day_ Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 37%
    +1 yıl

Verilmemeli. Ben verimli olacağına sanmıyorum toplumsal tabulardan dolayı. Kesin tepki çeker böyle bir şey yapılmaya kalkılsa.

6
    0 Yorumla
  • MASALİZM
    MASALİZM Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 35%
    +1 yıl

İşlenmemeli
    Cinsellik insanın fıtratında olan bir şey ve zamanı geldiğinde kendiliğinden oluşuyor zaten

6
    0 Yorumla
  • karAYip_Korsani_
    karAYip_Korsani_ Takip Et
    Guru Yaş: 109
    +1 yıl

Verilmelidir lakin iki cinsin ayrı zamanlarda verilmesine dikkat edilmesi gerek.. zira ibneligine vuran çok olur (zamanında biz gördük ordan biliyorum🙄🤷)

4
    0 Yorumla
  • KasiyerBüşüü_
    KasiyerBüşüü_ Takip Et
    Master Yaş: 28
    +1 yıl

Ben öğrenilen şeylerin zamansız uygulanmasından korkarım diyeceğim ama bizim gençlik alasını yapıyor. Internetten her halti öğreniyorlar zaten netflix dizileri yetiyordur.

4
    0 Yorumla
  • Yesimcik__
    Yesimcik__ Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 57%
    +1 yıl

Verilmeli. Küçük yaştan başlayarak hem de. Vücudunu tanımayı özel bölgelerini korumayı öğrenmekle başlayıp yaşına uygun şekilde bilgilendirme yapılmalı belli aralıklarla.

3
    1 Yorumla
    • Mehmet_2100
      Mehmet_2100
      +1 yıl

Yabya

Yorumla
  • Balikkburcu
    Balikkburcu Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 53%
    +1 yıl

Verilmemesi lazım
    Sen benim kızıma nasıl cinsellikten bahsediyorsun lan diyip hocayı pompalıyla parçalarlar. Bizim gerici zihniyete sahip ülkemize gerekmez. Hatırla. Çok uzak bir tarih bile değil. Tüp bebek konusu bile yıllarca tartışıldı bu ülkede.

1
    0 Yorumla
  • Oluştur
    Oluştur Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 74%
    +1 yıl

Avrupa'da bunun eğitimi var, orta okul seviyesinde öğretip kondom dağıtıyorlar.
    Türkiye her haltta Avrupa standartlarını kabul etmişken, şu cinsellik konusunda halen Avrupa standartlarına girebilmiş değil..

1
    0 Yorumla
  • Derinist
    Derinist Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 38%
    +1 yıl

Bence kesinlikle bilinçlendirilmeli. Ama bizim ülkemizde evlenmeden yapmayın, günah falan derler ne yazık ki...

4
    1 Yorumla
    • Ferahxy
      Ferahxy
      +1 yıl

Ne var ki bunda oğrense

Yorumla
  • starfish8
    starfish8 Takip Et
    Bilge Yaş: 39 , eic 72%
    +1 yıl

Yüzümüze gözümüze bulaşır bu bizim. Bırakın internet çağında gençler kendisi çözsün işi. Biyoloji dersinde konu bilgi amaçlı anlatılabilir, üreme, üreme organları vs gibi.

2
    0 Yorumla
  • dilanpınar1234
    dilanpınar1234 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Okullarda cinsellik eğitimi verilmeli. Bunu öğrenmeyen çocuklar ileri yaşlarda yanlış şekilde öğrenebilir ve mastürbasyon yaptığında suçluluk duygusu hissedebilir bu yüzden çocukken doğru bir cinsellik eğitimi verirmeli kesinn

2
    0 Yorumla
  • TyCooN
    TyCooN Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 32%
    +1 yıl

Bizim milletimiz daha mini eteğe , renkli saç modasına veya kız erkek arkadaşlığına daha ısınamadı ne cinselide ne eğitimi.. Belki 2000 sene sonra sıra ona gelir..

2
    0 Yorumla
  • Vişneliim
    Vişneliim Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 46%
    +1 yıl

Ben iyi bir yöntem olabileceğini sanmıyorum açıkcası.

5
    0 Yorumla
  • Laflor
    Laflor Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 35%
    +1 yıl

İşlensin önemli bir konu ama gerçekten gerektiği yaşda. Burda ilk okulda başlıyorlar artık cinsel eğitim vermeye çocuklar erkenden ergenliğe giriyor çocuk olamadan yazık.

1
    0 Yorumla
  • Sklemez
    Sklemez Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 49%
    +1 yıl

Mümkünse verilmesin. Gençlik, filmlerdi sosyal medyaydı bir şekilde öğreniyor, okulda onuda bozarlar. Bu eğitim sisteminde müfredatta nefes almak olsa, öğrencilerin yarısı boğularak ölür

1
    0 Yorumla
  • ozgeylc26
    ozgeylc26 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27
    +1 yıl

verilsin ya daha bir öncesine kadar erkek oragının buyuduğunu bilmiyordum

7
    0 Yorumla
  • Pastacı_Emira
    Pastacı_Emira Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Oldu bide teorik değil uygulamalı olsun 🤓hayır tabiki

5
    1 Yorumla
    • karAYip_Korsani_
      karAYip_Korsani_
      +1 yıl

Walla fena olmaz 🤪😂
      Ac bu millet ac ac🤫🤫🤫

Yorumla
  • Rdmss
    Rdmss Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 40%
    +1 yıl

İnsana, özellikle çocuğa yapılmaması gereken şey daha tatlı geliyor. Şimdi nesil herşeyin göbeğinde büyüyor. Aile verebildiği kadar vermeli okulda gereksiz bence.

1
    0 Yorumla
  • Gozdce
    Gozdce Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Biyoloji dersinde veriliyor zaten ama bu gidisle ne cinsel egitimi butun olullari haremlik selamlil yapacaklar siz cinsel egitimden bahsediyosunuz

3
    0 Yorumla
  • Iinda
    Iinda Takip Et
    Xper 6 Yaş: 109 , eic 34%
    +1 yıl

Verilsin. Yanlış şeyler yaşayıp küçük yaşta korkudan hayatlarını kaydırıyorlar.

4
    0 Yorumla
  • Hayatistanbull
    Hayatistanbull Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 46%
    +1 yıl

Ben çocuklarıma gerekli cinsel eğitimi verdim zaten biyoloji dersinde iki satır geçiyor Yeterli...

4
    0 Yorumla
  • Blue4
    Blue4 Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 50%
    +1 yıl

İlkokulda degil herhalde. Lisede olabilir ancak. Zaten aklin şeyinde bir nesil büyüyor. Bari doğru düzgün öğrensinler.

2
    0 Yorumla
  • malesefbakirerkek
    malesefbakirerkek Takip Et
    Bilge Yaş: 29
    +1 yıl

Lisede olabilir belki bilmiyorum karışık konular.. Olmasa da olur bence ama artık herkes bunu yapıp konuşuyor sanırım
    Ama bence olmasın. Utanma duygusu yok olur

1
    0 Yorumla
  • Borbey
    Borbey Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 43%
    +1 yıl

Verilmeli. Sağdan soldan saçma sapan bilgileri öğrenmektense akıllı ve bilimsel bir eğitim alırsa, yanlış şeyler yapmaz en azından

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Ben almanyada doğup büyüdüm orda 4. Sinifta az veriliyordu sonra 9daha detaylı veriliyordu biyoloji dersinde. Türkyiede şu an veriliyormu? Ama bu konularla bilinclendirilmeli ahlaklı bir şekilde. Bunlar önemli konular.

1
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Cinsel Yaşam konusunda 2,9b cevap paylaştı.

Verilmeli ama evvela öğretmenlere ve sonra ailelere verilmeli. En sonunda ortam müsait olduğunda ailelerle eşgüdüm içinde öğrencilere verilmeli.

1
    0 Yorumla
  • hiçışıkyok41
    hiçışıkyok41 Takip Et
    Yoda Yaş: 41
    +1 yıl

Verilsin diyenler din kültürü ve ahlak bilgisine verilmesin diyenlerdir dikkat edin. Genç yasta kız fuhuş yapsın ama sakın evlenmesin diyende aynı kafadır. Erken evliligi savunmuyorum erken fuhuş u da. Ama onlar erken fuhuş olsun diyenler

1
    0 Yorumla
  • spritum1
    spritum1 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 73%
    +1 yıl

Cinsel egitim degil, cinsel saglik egitimi verilmeli

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Sonuçta bir şekilde öğreniyorlar öyle ya da böyle, en azından işin yanlış veya olumsuz yönlerini anlatmak bilinçlendirmek daha iyi olur. Seminer tarzı anlatımlar güzel olurdu

2
    0 Yorumla
  • floverextract
    floverextract Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45 , eic 50%
    +1 yıl

Din eğitimi gibi yarım yamalak, yüzeysel olacaksa vermesinler. Çocukların kafaları iyice karışıyor

2
    0 Yorumla
  • Because_Me
    Because_Me Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Fen bilgisi veya biyoloji dersinde veriliyor üreme şekli vs ama yeterli olmuyor tabii Üniversite çağı daha uygun geliyor bana ders olarak verilmesi açısından

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Korunma yöntemleri ile ilgili çok detaylı eğitim verilmeli

5
    0 Yorumla
  • Fleshchild
    Fleshchild Takip Et
    Xper 6 Yaş: 109 , eic 71%
    +1 yıl

Olmalı seks ed şart. İnsan her şeyden önce kendi vücudunu tanımalı. Bu konular konuşulmak zorunda.

1
    0 Yorumla
  • Felsefik13
    Felsefik13 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 51%
    +1 yıl

Verilmez ise çocuk anne ve babalarımız yolda demektir. Aynı avrupa da amerika da olduğu gibi.

1
    0 Yorumla
  • hannahthefamous
    hannahthefamous Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 56%
    +1 yıl

Bence verilmeli. Sonra insanlar cahil büyüyüp saçma sapan işler yapıyorlar.

1
    0 Yorumla
  • serHAN4554
    serHAN4554 Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 51%
    +1 yıl

Evet verilmeli
    Hala kendisini leyleğin getirdiğini sanan kacoman çocuklar var 😂

1
    0 Yorumla
  • Threads57
    Threads57 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 40%
    +1 yıl

Üreme dersleri veriyolar zaten cinsellik dersine ne gerek var insanlar kendileri kevsediyor bunlari

1
    0 Yorumla
  • Biscuit
    Biscuit Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 39%
    +1 yıl

İşin gerçeği şu, gençler bu dönemlerde herşeye erken başlıyor erken önlemler için verilmeli bence

1
    0 Yorumla
  • BenimHepUmudumVar
    BenimHepUmudumVar Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 69%
    +1 yıl
    Cinsel Yaşam konusunda 933 cevap paylaştı.

He he verilsin azgın kadın ırkı iyice tepemize s. çsın.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

p*rno destekli verilmeli tabiki.
    Cinsellik dersi değil, cinsel sağlık dersi, örneğin kızlık koruycam diye, arkadan veren kızlara, aids ve hepetitin en kolay anal ilişkide geçtiği bilinçlendirilmeli

1
    0 Yorumla
  • jcometopapa
    jcometopapa Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 37
    +1 yıl

Verilirse işin cilkini çıkartır bizim gençlik

4
    0 Yorumla
  • rrevolutionn
    rrevolutionn Takip Et
    Master Yaş: 44
    +1 yıl
    Cinsel Yaşam konusunda 743 cevap paylaştı.

Kararında olması gerektiği kadar, uzman değerlendirilmeleri ile yapılmalı. Evet.

1
    0 Yorumla
  • narinbirbey
    narinbirbey Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

Çocuklar ve cinsel eğitim başlığı altındaki fotoğraf bu mu olmalı? Gerçekten çok absürt.

1
    0 Yorumla
  • mehtap1818
    mehtap1818 Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Bence anne ve baba öğretmeli neyin yanlış neyin doğru oldugunu

4
    1 Yorumla
    • GökyüzündenİnenNur
      GökyüzündenİnenNur
      +1 yıl

Onun için anne ve babanın nasıl eğiteceklerini öğrenmeleri için onları eğitmeliyiz

Yorumla
  • SevgiyeÇeyrekVarrrrr
    SevgiyeÇeyrekVarrrrr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Verilmeli ki çocuklar saçma sapan insanlardan öğrenmesinler

3
    1 Yorumla
    • Yapyalnizkowboy
      Yapyalnizkowboy
      +1 yıl

Aynen

Yorumla
  • reisaga
    reisaga Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl

her dönemde yaşa göre verilmeli. hem çocuklar mahrem konusunu hemde kendi bedenlerini öğrenmiş olur.

1
    0 Yorumla
  • Zeynocmzz
    Zeynocmzz Takip Et
    Yoda Yaş: 28
    +1 yıl

Hayır tabiki😓😓Bu ailenin anlatması gereken bir meseledir😂

4
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (73)
Devamını Gör(118)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Okullarda cinsel eğitim verilmeli mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Okullarda cinsel eğitim verilmeli mi? 37 cevap verildi
Okullarda cinsel eğitim verilmeli mi? 23 cevap verildi
Okullarda cinsellik eğitimi verilmeli midir? 14 cevap verildi
Okullarda cinsellik eğitimi olmalı mı? 9 cevap verildi
Okullarda cinsellik hakkında eğitim verilmeli mi? 22 cevap verildi
Sizce okullarda cinsellik eğitimi verilmeli mi? 16 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kaşıntınız var mı?
  • Aşktan yana kalbiniz kırılınca ne yapıyorsunuz?
  • İlişkilerde sevginin ya da aşkın en büyük katili sizce ne?
  • Böreğin ortasını mı yoksa kenarını mı seversiniz?
  • Gece şu an ne yapmak isterdiniz?
  • En sevdiğiniz sure nedir?
  • Memelerin şekli sizce nasıl daha çekici?
  • Kuralcı biri misin?
  • Sevgi iyileştirir mi?
  • Yazım hataları sizi rahatsız eder mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨