Okulda daha kızların regl döneminden, pedlerden zor bahsediliyor. Cinsellik cok buyuk bir adim türkiye icin. Verilmeli mi evet ama altyapi hazır degil. Yani simdiki genclik biraz tuhaf yanlış anlayabilirler. Zaten genc erkekler hormonun verdigi etkiyle beyinleriyle düşünemiyorlar. Duzgun bir sekilde anlatılsa bile kendi kafalarında nasıl anlayıp anlamdırırlar burasi biraz sorun. Sakıncalı gibi. Erkekler kızların normal dedigi bir cumleyi bile kendi kafalarında istiyor, alttan mesaj verdi bana diye yorumluyorlar. Bu eğitim nasıl olur bilemem. Agac yasken eğilir. Ilk basta adam akıllı leyleklerle falan ugrasmadan anne baba anlatmalı ama malesef işte. Cok hassas bir konu olduğundan anlatacak kişilerin belli bir egitimden geçmeleri gerektiğini, sınıfta psikolog ya da pedagog bulunması gerektigini düşünüyorum. Anlatılmali mi evet. Ama yararlari olabilecegi gibi zararlari da olabilir. Cocuklar yanlis seyler dusunebilir dedigim gibi yanlış anlayabilirler. Aileler bu duruma karsi cikabilir hos karsilamayabilirler. Muhafazakar kesim falan olsun. Dogu taraflarda ya da bu konularda katı olan babalarinin kizlari böyle bir egitim alsa ne olur bilemiyorum. Zor yani. Daha o gunlere gelemedik malesef.
6
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla ben 20 yaşınsayım hala fazlasıyla utanırım. Sevgilim yeni oldu. Bana dokunmasına bile alışamadım hala. Bu bakımdan böyle olmamak için azcık verilse fena olmaz. Ama bunun yeri de okul değil. Ayrı kurs, seminer tarzında olup 14 yaş üzeri alınıp konferans gibi olmalı. Seviye seviye olmalı bide. Mesela 14 yaşındakiyle 18 yaşındaki aynı düşünmez. Ve en ödnmlisi kız erkek ayrı olup, rahat ortam yaratılıp gençlerin utanmasını önleyerek ve kızlara kızlarla ilgili daha fazla ağırlık verilirek erkekle de erkeklerle ilgili daha fazla şeyden bahsedilmeli. Kendimizi düzgünce tanımamız önemli. Şahsen ben mesela biyoloji dersinde konusu geçtiğinde en arkada yatardım biri yüzime bakmasın diye. O yaşlarda bedenden utanma fazla oluyor. Karışık ortamda bahsetmek ne kadar doğru olur bilemicem ters de tepebilir. bir de ailelere sorumluk düşüyor. Ben hep ayıp ayıp kafasıyla büyüdüm annemle bile hiçbileyimi paylaşmadım paylaşamam. bir iltihap falan olsa doktora nasıl giderim bilmiyom kafasındayım. Kesinlikle böyle olmamalı
Okulları bilmiyorumda genel olarak kadınlara;sadece dişiliklerini kullanarak kadın olunmadığını ve erkeklerede;kadınların sadece cinsel bir obje olmadıklarını, yataklarında kendi zevklerine itaat için gönderilmiş bir köle olmadıklarını anlatmak lazım... yataklarında kim ne isterse yapsın orasıyla ilgilenmiyorum fakat bu olgunun insan olarak olabildiğinin en iyi ve en doğru şekilde yapılabilmesi için, evet insanların %90’nının eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi gerek..
Mutlaka evet mutlaka cinsel eğitim verilmeli.. Cehalet kadar kötü bir şey yok bu konuda..21 nci YY da hala çocuklara , leylek getirdi, dereden aldık veya lahanadan çıktın diye doğum hadisesini gizlemeye çalışmak yakışmıyor bizlere..
90'larda her zaman olmasa da 2 yılda 1 filan 1 saatlik seminer tadında eğitim oluyordu. Verilmemeli diyenler "bisikletten düştüm zarıma bir şey olmuş mudur?", "şöyle oldu böyle oldu hamile kalır mıyım?" gibi saçma sapan sorular soran tipler. aşılması gereken şeyler. utanılacak bir şey değil. utanılacak bir şey olsa insan ırklarının sonu gelir, popülasyon biter. eğitim verilse ve cinselliğin ayıp olduğu tabusu kırılır. her canlı da olan bir şeyler niye ayıpmış gibi karşılanıyor. işte bu ayıp tabusu olduğu için. şimdi kendine ait bir tanecik bile fikri olmayan fakat papağan gibi söylenenleri tekrarlayan 1-2 tip bu mesajın altına yazar. 3-4 tane de özelden gelir bunları yazdığım için.
Görüş yaptığın sırada altta gizli üye yazan yerin yanında yorumlara kapa seçeneği var. Onu işaretlediğin de sadece soru sahibi ile konuşabilirsin kimse görüşüne bir şey yazamaz :)
Evet günümüzde çok gerekli bir hale geldi gerçekten özellikle de korunma konusu anlatılmalı 15-17 yaşlarında çocuk doğurup sonra cami avlularına atılan ya da öz anneleri tarafından öldürülen çocuklar olmasın diye en çok da büyüklerin hatalarını çocuklara ödetmesinler...💫
İşlense aslında çok daha iyi olur. Cinselliği bazıları ayıp olarak görüyor bunun saçma olduğunun farkına varılması için iyi bir adım olabilir. Belki bu sayede tabular da yıkılır. İlk kez ilişkiye girecek olanlarda bilgilenir, korkularından bir nebzede olsa arınır. Milli eğitim bakanlığına duyurulur. 😀
Cinselliğin eğitimi olmaz hormonlara bağlı içgüdüsel olarak gelişen bir eylemdir. Ancak cinsel yolla bulaşabilecek tüm hastalıklar, korunma yöntemleri, cinsel hastalıkların vücut üzerinde belirtileri varsa bunların tanımlanabilmesi, temizlik vs... bunlar öğretilmeli
Hayir 😠 Burda 12 13 yaşında veriliyor Malesef cocuklar cinsel organ çizmek zorunda bırakılıyor Hiç utanmadan söylicem p*rno içerikli çizgi filmler bile izletiyorlar O yüzden Malesef burda 14 15 yaşında çocuklar hamile kalıyor Bence hiç doğru değil
Ben birebir şahit oldum 15 yaşındaki kızın kürtajına Ayrıca burda çocuk anneler için kurumlar var anneliği öğretiyorlar 18 yaşı dolduruncada ev falan ayarliyolar anne ve çocuk için.. Çok kötü bir durum Bikere küçük yeğenim gelmiş bana diyoki hala öğretmen namusumuzu 2 paralık etti Bize böyle resimler yaptırdı diyor 😀 3. Sınıfta hemde
Ayarı olmalı bazı şeylerin bence de. Vajina çizdirmenin mantıklı bir açıklaması varsa eğer, kabul edilebilir. Ben hiçbir şekilde yeni doğacak olan bebeklere kıyılmasını, annesiz babasız büyümelerini kabul edemem. Ne olursa olsun düzgün bir yuvada büyümeleri gerek. Bunun için bence en azından bir bok yediklerinde ( çünkü yapacak olan bunu zaten yapıyor), nasıl hamile kalmayacaklarını bilmeleri lazım diye düşünüyorum. Cahil bir şekilde yaparlarsa eğer hamile kalıp çocuğu çöpe atan, tuvalete atan bile oluyor..
12 13 yaşındaki çocuklar neden ilişki yaşasınki Yahu geçenlerde gözlerimde gördüm minnacık kız erkek arkadaşı da kendisi kadar Kız sütyen takmış ama o sütyenin içi boş okadar belli yani ve öpüşüyorlar Bitane kızda öbür arkadaşına f*ck you die bağırıyor Bunlar 12 13 yaşlarında Resmen anneleri sahip çıkmıyor doğurup doğurup sokağa atıyorlar
cinsel sağlık eğitimi, milli eğitim bakanlığı tarafından hazırlanan bir programla 4. sınıftan itibaren verilmeli diye düşünüyorum. özel bölgeler ile ilgili bilgiler de 2 yaşından başlayarak aile içinde gerçekleşmeli.
ek olarak, şunu söylemek istiyorum. burada "hayır" "oha artık" "saçmalamayın lütfen" vs. gibi şeyler yazarak böylesine gerekli bir eğitimin verilmemesini savunan insanların bu eğitimin sadece "cinsel" kısmını anladıklarını düşünüyorum. cinsel sağlık eğitimi, ergenlik çağıyla birlikte fiziksel, ruhsal ve zihinsel değişim, özel bölgelerin tanımı vs. gibi birçok konularda bilgi verir. bu eğitimler eğer bireyler tarafından alınmazsa sonra cinsel sorunlara dayanan suçlar artacak, cinsellik her daim tabu olarak kalacak ve Allah korusun böyle zor durumlar yaşayanlar susmaya devam edecektir. Ek olarak, hastalık boyutunda olan cinsel fantazilerin de artacağı söylenebilir. Neye karşı "hayır" dediğinizi bir araştırın derim ben. Teşekkürler.
Parmaklarına sağlık 😊 Genel bakmayı bilmeleri gerekli tabi. Ondan sonra sorular neden iyi değil. Alın işte önemli bir konuda bence önemli ve güzel soru. Çocuk leyleklerden gelmediğini eğitimci aracılığıyla ve en uygun dille öğretilecek mesela.
teşekkür ediyorum. böyle düşündüğüm için eleştirileceğimi de biliyorum lakin okul öncesi öğretmenliği okuyan bir öğretmen adayı olarak, her şeyden önce pedofili olaylarına karşı ultra duyarlı bir vatandaş olarak bu eğitimlerin gerekliliğini daha nasıl anlatırım bilemediğim için her şeyi açık açık yazmak istedim. inşallah anlatabilmişimdir.
Ben Almanya'da okula gidiyorum 4. Sınıfta bize fazla detaya girmeden cinsel organlarımızı anlattılar ne işe yaradıklarını, kadınların özel günleri vs 8. Sınıfta detaya girerek anlatıldı yani cinsel ilişki nasıl yapılıyor değilde hastalıkları, korunama teknikleri ve 4. Sınıfta aynı şeyleri birdaha işledik ama detaya girerek.
Türkiyede bare bu tür konu hakkında seminer falan verilse iyi olur
Biz 8. sınıfta iken kızlara pet kullanma ve korunma yöntemleri ile ilgili bilgi vermek için hemşireler gelmişti. Galiba 2005 yılıydı.(yıl 1 iki sene öncede olabilir.) Bütün Türkiye'de uygulanmıştı bu. Ortalık ayağa kalkmıştı. Bazı kesimler çıldırmıştı. Ondan sonra bir daha bu konu hakkında girişim yapılmadı. Hükümet aldığı tepkilerden dolayı (tepki aldığı kendi seçmeni) bu girişimde bulunmadı.
İnternette buldum. Kesin tarih yok ama alınan kararla ilgili ve pilot uygulama ile ilgili bilgi verilmiş. bizim okulda 2005 2003 arası bir tarihte kızlara eğitim verildi.
Bu çok ince düşünülmesi gereken bir konu. Psikolojik olarak bize oranla çok kırılgan bir kesim çocuklar. O yüzden işlenmesi evet mantıklı. Çünkü sosyal çevreler genel olarak çok saçma aktarıyor cinsellik denilen olayı ve minik ufak sapkınlıklar doğuyor böylelikle. Çocuk büyüdükçe onlar da büyüyor. Yine de dediğim gibi çok ince düşünerek anlatılmalı ve korkutmadan veya teşvik etmeden.
İşlenmeli bence. 12 yaşındaki çocuklar en azından sexin sırf zevk işi olmadığını vücutta neler oluyor bebek nerde nasıl büyüyor ve hormonlar nasıl gelişiyor bunları bilmeleri iyi. Olaya başka bir açıdan bakmayı öğrenirler
Verilmelidir lakin iki cinsin ayrı zamanlarda verilmesine dikkat edilmesi gerek.. zira ibneligine vuran çok olur (zamanında biz gördük ordan biliyorum🙄🤷)
Ben öğrenilen şeylerin zamansız uygulanmasından korkarım diyeceğim ama bizim gençlik alasını yapıyor. Internetten her halti öğreniyorlar zaten netflix dizileri yetiyordur.
Verilmeli. Küçük yaştan başlayarak hem de. Vücudunu tanımayı özel bölgelerini korumayı öğrenmekle başlayıp yaşına uygun şekilde bilgilendirme yapılmalı belli aralıklarla.
Verilmemesi lazım Sen benim kızıma nasıl cinsellikten bahsediyorsun lan diyip hocayı pompalıyla parçalarlar. Bizim gerici zihniyete sahip ülkemize gerekmez. Hatırla. Çok uzak bir tarih bile değil. Tüp bebek konusu bile yıllarca tartışıldı bu ülkede.
Avrupa'da bunun eğitimi var, orta okul seviyesinde öğretip kondom dağıtıyorlar. Türkiye her haltta Avrupa standartlarını kabul etmişken, şu cinsellik konusunda halen Avrupa standartlarına girebilmiş değil..
Yüzümüze gözümüze bulaşır bu bizim. Bırakın internet çağında gençler kendisi çözsün işi. Biyoloji dersinde konu bilgi amaçlı anlatılabilir, üreme, üreme organları vs gibi.
Okullarda cinsellik eğitimi verilmeli. Bunu öğrenmeyen çocuklar ileri yaşlarda yanlış şekilde öğrenebilir ve mastürbasyon yaptığında suçluluk duygusu hissedebilir bu yüzden çocukken doğru bir cinsellik eğitimi verirmeli kesinn
Bizim milletimiz daha mini eteğe , renkli saç modasına veya kız erkek arkadaşlığına daha ısınamadı ne cinselide ne eğitimi.. Belki 2000 sene sonra sıra ona gelir..
İşlensin önemli bir konu ama gerçekten gerektiği yaşda. Burda ilk okulda başlıyorlar artık cinsel eğitim vermeye çocuklar erkenden ergenliğe giriyor çocuk olamadan yazık.
Mümkünse verilmesin. Gençlik, filmlerdi sosyal medyaydı bir şekilde öğreniyor, okulda onuda bozarlar. Bu eğitim sisteminde müfredatta nefes almak olsa, öğrencilerin yarısı boğularak ölür
İnsana, özellikle çocuğa yapılmaması gereken şey daha tatlı geliyor. Şimdi nesil herşeyin göbeğinde büyüyor. Aile verebildiği kadar vermeli okulda gereksiz bence.
Lisede olabilir belki bilmiyorum karışık konular.. Olmasa da olur bence ama artık herkes bunu yapıp konuşuyor sanırım Ama bence olmasın. Utanma duygusu yok olur
Verilmeli. Sağdan soldan saçma sapan bilgileri öğrenmektense akıllı ve bilimsel bir eğitim alırsa, yanlış şeyler yapmaz en azından
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben almanyada doğup büyüdüm orda 4. Sinifta az veriliyordu sonra 9daha detaylı veriliyordu biyoloji dersinde. Türkyiede şu an veriliyormu? Ama bu konularla bilinclendirilmeli ahlaklı bir şekilde. Bunlar önemli konular.
Verilsin diyenler din kültürü ve ahlak bilgisine verilmesin diyenlerdir dikkat edin. Genç yasta kız fuhuş yapsın ama sakın evlenmesin diyende aynı kafadır. Erken evliligi savunmuyorum erken fuhuş u da. Ama onlar erken fuhuş olsun diyenler
Cinsel egitim degil, cinsel saglik egitimi verilmeli
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sonuçta bir şekilde öğreniyorlar öyle ya da böyle, en azından işin yanlış veya olumsuz yönlerini anlatmak bilinçlendirmek daha iyi olur. Seminer tarzı anlatımlar güzel olurdu
Fen bilgisi veya biyoloji dersinde veriliyor üreme şekli vs ama yeterli olmuyor tabii Üniversite çağı daha uygun geliyor bana ders olarak verilmesi açısından
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Korunma yöntemleri ile ilgili çok detaylı eğitim verilmeli
He he verilsin azgın kadın ırkı iyice tepemize s. çsın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
p*rno destekli verilmeli tabiki. Cinsellik dersi değil, cinsel sağlık dersi, örneğin kızlık koruycam diye, arkadan veren kızlara, aids ve hepetitin en kolay anal ilişkide geçtiği bilinçlendirilmeli
En İyi Cevaplar