Misal sigara gibi düşünün, içenler bırakmak için ne kadar çaba harcasa da zorlanırlar vücutları içmek için can atar. Mastürbasyona da alışanlar için aynı durum geçerli midir? Yapmadan durunca vücut ısrarla ister mi?
Mastürbasyon yapmak alışkanlık ve bağımlılık yapar mı?
Iki tez içinde mantıklı yaşadığım örnekleri vererek yazabilirim sanirim. Tam net yapar ya da yapmaz diyemeyeceğim genelde Şu an olduğu gibi yazarken çözümledigim şey ler de oluyor. Mesela ben mastürbasyon yapmayı seviyorum sevmiyorum diyenleri de açık sözlü bulmuyorum.
Bağımlılık kısmına gelince 2-3 günde bir yapıyorum bağımlı miyim ☺☺ 2 ay boyunca yapamadım mesela sagliksal bir problem yasamistim sjshshsj ölüm gibiydi yani yapmadan da durdum onu demek istiyorum bağımlı deilim yani demekki istemesem yapmam.
Ama en son ne zaman yaptin dersen 3 saat once yani o denli de önemi yok yaptığım yerin ahaha istiyorsam yaparim.
Sigara içmek gbi istediğim zaman bırakıyorum ama geri başlıyorum. Bu geri başlıyorum bu benigeri başlıyorum diye bağımlı yapmaz. O zaman biriyle birliktesin sevgilin var dimi sürekli gordugun insan sen ona bağımlı misin? Çok basit ama bir o kadar derin bir soru? Uyuşturucu mesela bağımlılik diyolar bence kesinlikle zihinsel bir sey. Denemek istediğim şeyleri merak ettiğim şeyleri yapmaya çalışıyorum. Hap atmayı merak ediyordum ama zararlı dimi? Bilincindeyim sadece aldim denedim bir daha almam dedim kendi kendime ve o sekil kullanadim bir daha. Kisaca Bağımlılık insanın zihninde olur.
En İyi Cevaplar