Kremler de kullandım, jeller de, sabunlar da. Çoğu Türk kadınının üstünde bir bakım meziyetine sahip olmama rağmen bu kokuyla baş edemiyorum. Ne önerebilirsiniz?
Vajina kokusuna kesin olarak iyi geldiğine kefil olabileceğiniz bir jel markası var mı?
Hem mantar, hem de mükemmel hijyen için daha iyisi dünyanın hiç bir ülkesinde yok,
Birde dış genital dudaklar için eczaneden alacağın İngiliz karbonatını kullanabilirsin,
Ama önce;
Cinsel bölge temizliğinde Altın kurallar: - Dış cinsel bölgesini ılık su ile yıkanır, asit baz değeri nötral (cilt ile uyumlu) bir sabun vajene kaçmayacak bir şekilde kullanılabilir. Daha sonra iyi bir şekilde kurulamak gerekir. Hatta bu bölgede kaşıntı şikayeti varsa ve herhangi bir nedene bağlı değilse kurutma işlemi saç kurutma makinesi ile yapılabilir.
- Vajen asla sabun veya vajen duşu ile yıkanmaz. Vajen kendi kendini temizler. - Pamuklu veya organik-natürel iç çamaşırları tercih edin. - Çamaşırlarınızı bebek çamaşırlarını yıkamak amacı ile kullanılan granül sabunla yıkayın. - Cinsel bölgede kaşıntı, koku veya normal vajinal akıntınızda renk, biçim ve koku değişikliği fark ettiğinizde geç kalmadan cilt doktorunuza başvurun.
Her vajinada standart bir koku oluyor. Bu kokuya karşı çok takıntılı bir tavır mı sergiliyorsun yoksa gerçekten rahatsız edici boyutlarda mı? Aslina bakarsak vajinada bakımı ve temizliği önemli gibi görünsede, özellikle duş esnasında kullanılan duş jelleri gibi şeyler vajinanin pH dengesini bozabilir. Buda etki edebilir, kullandığın iç çamaşırı cinside. Benim önerim bir kadın doğum uzmanına görünmem. Yaz ayındayız ve kapalı bir bölge olduğu için gözle görülmeyen bir bakteri veya mantar oluşmuş olabilir.
Ben hiçbir jel kullanmıyorum, çünkü krem ve jeller mantara sebep oluyor derdi bir jinekolog arkadaşım. Duru su ile temizleyeceksin ve gün içerisinde sürekli yıkamayacaksın, çünkü oradaki iyi bakterileri öldürürsün derdi.
Koku sebebi mantar veya enfeksiyon olabilir. Doktora görünebilirsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Genital bölge mendilleri var. Her gece onunla sil mutlaka. Bakterileri öldürüyor, koku oluşumunu engelliyor. Sonrasında travozol isimli kremi sür incecik bir tabaka halinde. 1 2 haftada etki eder diye düşünüyorum. İç çamaşırı seçimi de önemli. İdrar yolu iltihabı gibi bir sorun da olabilir.
Hiç bir şey kullanılmaz vajina için en iyi marka şu bu olmaz, iç çamaşırlarını kaliteli ve ipeksi al değşitr farklı şeyler kullanman zarar verir hiç bir sıkma banyo da sabun kullanma cok zararlı vede krem vs hiç bir şey sürme kenar kısımları varya kalıcı yara oluşturuyor, en hassas yerimiz dikkat edin hepiniz kızlar 👭 saygılarımla..
Ağda da başka koku başka kız ağdayı hepimiz yaptırıoz fazla koku kötü ise iltihap vardır bir hap doktor yazıyor onu kullan koku kesiliyor ( akıntı yani ağır koku yapıosa ya da rengi sarı leke vs yapıosa doktora git Mutlaka kökten kurtul)
yediğin içtiğin tükettiğin şeylerle alakalı olabilir ya da sigara gibi şeyler kullanıyorsan istediğin kadar parfüm sık o koku gitmez. youtube'da ananas yemenin faydalı olduğunu izlemiştim. yanii sucuk yersen tabi ki de sucuk gibi bir kokun olur. tükettiğin yiyecekleri bir gözden geçir istersen
Böyle bir soruya gizlenerek cevap vereceğim. Wcden sonra oranızı buranızı yıkamazsanız tabi kokar. Sorsam hepiniz temiz hepiniz kokona toplu alan wclerinde hepinizin ne halt oldugu belli oluyor. Yemin ederim hemcinslerimin pisliğinden bıktım.
20 yaşında bir kadınım, tuvalete girip orasını burasını yıkamamakta ne demek oluyor, ben bunu yapmayan birinin psikolojisinde sorun olduğuna inanırım, keşke sende hayatındaki insanlara benzetmesen başkalarını :)
Benim hayatımdaki gibi olsa keske insanlar. Orda dedim de zaten toplu wclerde ne olduğunuz belli oluyor diye. 20 yaşındaymış 50 yaşında kadın işini görüp üstünü çekip çıkıyor 20 lik olanlar hepten rezalet. Wc de malum yerlerini yikamazlar disari cikinca yalandan el yıkarlar!
ben de titizimdir, çoğu hemcinsimde hem yaşıtlarım hem büyüklerim daha ağdaya gitmezken ben her ay çıkmıyorum ağdadan şimdi bir şey olsa bembeyaz pamuk gibi duruyor sadece koku problemim var lütfen bilmeden pis damgasını yedirmeyin
Erkekler tuvaletinden daha tehlikeli oluyor ped falan atıyorlar saga sola iğrenç tuvaletleri ben girdikten sonra erkek tuvaletleri kır bahçesi gibi kaliyor
Kendine doğal çözüm arıyorsan bol antioksidan özelliği olan meyveler kırmızı koyu renkli meyveler tüketmeni öneririm ve günlük iki şişe doğal maden suyu mutlaka iç yediğin gıdalara dikkat et fazla baharatlı yiyeceklerden uzak dur sıvı tüketimini arttır
Biz defne yaprağı kaynatıp şişelere dolduruyoruz ikimizde içiyoruz toksin attırıcı olarak çok iyi bir doktor söylemişti hem damarları hem idrar yollarını temizliyormuş
Ona a. m kokusu derler ya. O koku için ölürüm ben. a. mk ergenleri kokudan rahatsız oluyormuş öyle i. bnelere verirseniz böyle olur. O kokuyu buram buram içime çekerim a. m kokusuyla sarhos olmak kadar güzel bir şey yoktur.
Demekki temiz bakmıyorsun bunun için ped tarzı akıntılar için küçük pedimsi şeyler var ya da vajinanda problem var ya da stresli birisin ki ayrıyaten artık yeni jenerasyon hep bakımlı
Vajinismus olabilir. ya da Vajina florası bozulmuş olabilir. Bunlar koku yapar. Yeme içme bir nebze olsa bile vajina florası bozulduysa bu müthiş kötü koku yapar. En doğrusu bir jinekoloğa gidip ne olduğunu öğrenmek.
Jel, krem, sabun türü şeyle sürmemekle başla onların hepsi kimyasal ve doğal dengeyi bozuyor kulak duyumu şeyler yerine doktora git mantar olabilir ilaç gereklidir belki
Düzenli yoğurt tüketimi çok fayda sağlıyor ayrıca uzmanlar vajinaya ürün kullanılmasını tavsiye etmiyorlar vajina kendi kendini temizleyebilen bir organdır zaten
Burada yazılanlara göre hareket etmemeni tavsiye ederim.. Başıma gelmedi ama tek tavsiyem iç çamaşırı seçimi önemli.. Bir de günlük iki defa değiştir..
Kuveti doldur 1cay bardağı elma sirkesi koy 1hafta 10dakika uzan güzel kokulu çaylar iç yeme alışkanlığını değiştir... banyodan sonra Hindistan cevizi yağı sür o yağda vücut için gerekli bakteriler var.
Bildiğim bunlar... baharatlı yiyecek yeme. defne yaprağını kaynat suyunu iç önemli. . çilek muz orman meyvaları ye. Soğuk Süt ve sade soda iç birer bardak günde
Ne yapiyim önce sen diyorlar yani değer ama daha iyi olabilir diye düşünüyorum allahtan kucukken baya yuzdum de nefes iyi tutarim bir de hemen acele parfüm sikmayin zehirden beter oluyor en azindan dogal kalsin yikamiyorsaniz her gün pls
Düzenli doktora gideceksin seninki genetik mantar diyosun yapacak bişey yok. Güzel * kokusu içinde uyuduğum günler geldi aklıma mis gibi kokuyorlardı ah ahh
En iyisi bir doktora görünmek aslında bir çok krem veya kozmetiksel ürün var ama ne kadar sağlıklı orası tartışılır sadece anlık ilişki esnasında kokuyu kesen jeller var ama işte sagliklimi tartışılır
@symafb eğer kokudan maksat ter ise birçok insanın genital bölgesinin terlediğini ve bunun iğrenç bir durum olmadığını vurguladım, anlayabildinmi canım?
Iltihaplanmışsındır muhtemelen belki idrar yolları belki rahimle alakali. Bilemeyiz en doğru merci bura değil doktor. Dıştan jel krem vs. Sürmek faydasız içten tedavi şart.
vücut kokuları genelde bakteri sebeplıdır.. tabı kı bu bakterılerın hepsı kotu olacak dıye bır kaıde yok... bu yuzden bır de jınekolog tavıyesı almanızı onerırım
En İyi Cevaplar