Kayseri’de 14 yıllık eşiyle zorla ters ilişkide bulunmak suçlamasıyla yargılanan Sinan D. (42), 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yani şöyle düşünün, 500 tl verseydi ve bir hayat kadını ile anal seks yaşasaydı ve bunu kimseye söylemesiydi, 500 tl si gitmiş olacaktı, ama şu an 12,5 yılı gitti. Gerçekten bu kadar hapis cezası verilmesi doğru mu? Bence kadın kocasını hiç sevmiyormuş, ya da adam sevmiyormuş ne biliyim işte. Ama yine de 14 yıllık kocasını 12,5 yıl hapis cezasına çarptırırken gözünü kırpmadıysa demek ki bu evlilik zaten çoktan bitmiş...
Eşiyle zorla ters ilişkiye giren adam 12,5 yıl hapis cezası almış. Bu adam ilişkiye başkasıyla girseydi daha mı iyi olurdu sizce?
Her kadın ters ilişkiyi kabul edecek diye bir durum yok. Bundan zevk alacak diye bir şartta yok. Kocasını seviyor diye istemediği bir muameleye evet demek zorunda kalan kaç tane kadın var acaba? Ya da hayır dediği için bu tür bir muameleye maruz kalan ve sesini çıkartamayan? İsterse 30 senelik kocası olsun bu tecavüzdür suçtur içeri attırmakla süper bir iş yapmış bence. Eskorta gitseymiş gibi bir mantık olamaz. Anal seks olmadan olmuyor mu? Yaşanmıyor mu yani? O kadının yaşadıklarını tahmin bile edemiyorum acısını travmasını düşündüklerini...
Adamın zaafını mı kullanmış? Yani kendine tecavüz etmesini mi sağlamış? Zaafını kullanmak diyince bu anlaşılıyor. Nasıl bir yorum bu inanılır gibi değil.
Kadının kocasını cezaya çarptırmasını kınadığın sürece tecavüzü meşrulaştırmış oluyorsun. Burda yapman gereken en doğru yorum ‘Adam eğer karısına tecavüz etmeye kalkıyorsa bence hak etmiş.’ olmalıydı. Aldatma gibi bir şansı illa vardı. Ama anal ilişki yaşamasa ölecek de değildi değil mi?
Her iki tarafın isteğiyle olucak birşey bu tanı ki ama hadi yaptın mesela diyelim. kadin ne hakla böyle bir dava acicak ki sonuçta bunu millet hatta Türkiye ogrenicek kocan ceza alsın veya almasın çocugu varsa onların psikolojisi nolucak peki? Veya daha sonrası için kadının veya erkeğin psikolojisi nolucak? Garip geliyor bana böyle davalar
Ne hakla dava açıyor derken? Herif karım dediği insana saldırırken çocuğu vs düşünüyor mu ya da kadının psikolojisini kadın hakkını ararken mi düşünecek!!
@Amortica Sonuna kadar katılıyorum sana 👏 Kadın hakları olan bir varlık ve zorlamalara boyun eğmek zorunda değil çocuğu ya da başka biri için ve Türkiyede duysun duysun ki ibret alsın.
@dlnyaty1903 bir de ilk değildir büyük ihtimalle kadın kaç kere dayandı belki buna. Hakkını aramak hele de HAKLI bir kadınsan bu ülkede işte böyle yadırganıyor
@Amortica Çünkü kadın hep susan ve boyun eğen kişi olarak algılanıyor bu toplumda çocukluktan beri böyle yetiştirilmiyor mu zaten sen kızsın sus diye ama kadına helal olsun ki susmamış
@Amorcita ne hakla arar diye bir kelime yazmadım ben zaten telefon kendisi otomatik düzeltip öyle gönderiyor en basind asoyeldim zateen bu iş her iki tarafın isteğiyle olucak birşey ama maalesef Türkiye de yaşıyorsun bu tür şey kadın için çok daha zor mesela dul. kalsa bile ayrı bir gözle bakıyorlar maalesef ki burda sonucna kadar hakkını araması lazım davanın konusu biraz farklı o yuzdne diyroum bazı konularda açılan davaların toplumu bilinçlendirme cezası olduğunu kanitlama için açıldığını düşünüyorum o yüzden böyle birşey soyledim zaten
@dlnyaty1903 işte bu yüzden böyle davaların bilinçli şekilde açıldığını düşünüyorum diyorum bende zaten sonuçta Türkiye de duyulcak olan bir dava bu bunun Türkiye de olduğunu dusunursen iyi tarafını kimse dusunmuycek bu kadının kendi hayatı var sonuçta dul kalsa. Bile ayrı bir gözle bakildohi bir toplumda yaşıyoruz ki olay çok fazla bence
@Amorcita şükür yaa telefonu kiricam zaten çözümünü bulamadım o sorunun sadece... Bilinçli bir şekilde bu davanın açıldığını düşünüyorum onu dedim aninda tepki vermeniz ayrı bir güzeldi zaten tebrikler 👏 👏👏 haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır
Soru feci güzel, acaip polemik yaratacak bir soru. Tebrikler :)
Fikrim de şöyle ; O iş öyle zorla olabilecek bir iş değil. Her babayiğit ve anayiğitin yapabileceği bir iş de değil.. Herif hayvanlık edip mevzuyu saçma sapan bir hale soktuysa işte o zaman 12 yıl değil 15 yıl da yer.. Konu da bilinmeyen bir taraf var.
Doğru, eşimde olsa, beden bana aittir, bana saygı duyması gerekir. Kadına hep böyle böyle haksızlıklar yapılıyor, en küçük sebep ölümle sonuçlanıyor, az bile.
Sana biri zorla istemedigin bir seyi yapmasi ne demek bir dusun lutfen. Bunu sana bir yabanci yapsa, dersin ki yabanci beni sevmiyordu, emeklerim yoktu vb. Ne kadar uzulsende soversin biter. Peki en yakinlarindan birisinin sana zorla, senin bedeni onun maliymis gibi muamele ettigini dusun. Kendini tutamayacak kadar hayvanlasan her insana muebbet insallah!
Bir kadın namusunu kolay kolay ortaya dökmez.. sebep sadece bu değildir mutlaka başka pislikleride vardır.. bıçak kemiğe dayanmış.. Ve bencede çok iyi olmuş..
Ne salakça şeyler bunlar zorla ne demek a~g. Az bile vermişler ne olursa olsun kimse karşısındaki insana zorla bir şey yapma hakkına sahip değil ne kadar dar kafalı insanlar.
1 kağıda imza attık diye namusu kimseye bırakmam diyen kadın geldi aklıma. Eşi de olsa zorla yapılan ilişki tecavüzdür. İşin kerhane olayı bambaşka bir durum bu şekilde empati yapılamaz. 12.5 yıl gayet iyi.
bence gayet yerinde ve doğru bir karar olmuş kimseye istemediği bir şeyi zorla yaptırmak ve bu konuda onun yaşadıkları ki bunu eşinden görmesi bence adama iyi bir ceza olmuş
Kadın haklı adamın yaptığı tecavüz e girer görsele de baktığımızda bu çıkıyor ortaya. Kimse kimseye zorla böyle birşey yapamaz bu şiddete girer. Ters ilişki çok mu önemli birşey ki adam bunu yapıyor?
Kemikleri çürüsün hapiste oh olsun. Eşi de olsa zorla yapılan birşey tecavüzdür. Hayvanlığın lüzumu yok. Eşi istemedi diye kerhaneye giden de orul orul oppu çocuğudur.
Verilen ceza net çok doğrudur. Bir insanı isteği dışında hiçbir şeye zorlayamazsın. Bu erkeğin yaptığı tecavüzdür ve karşı tarafla evli olması bu gerçeği değiştirmez.
söylediğin çok saçma. toto seks yeri değildir. insan sağlığını riske atan bir organa zorla sahip olana hapis iyi olmuş. senin dediğine bakarsak eşim benle her şeyi yapmalı hatta grupta yapsın yoksa başkasına gider onla yaparım mantığı
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Eşiyle zorla ters ilişkiye giren adam 12,5 yıl hapis cezası almış. Bu adam ilişkiye başkasıyla girseydi daha mı iyi olurdu sizce?
En İyi Cevaplar