Yeşilçam'ın en cesur kadınlarını unuttunuz mu?

Sibel Turnagöl: İlk olarak Alinur Velidedeoğlu’nun çektiği reklam filminde boy gösteren Sibel Turnagöl, 16 yaşında mankenliğe başladı. Kısa süre sonra mankenler kraliçesi seçilen Turnagöl soluğu filmlerde aldı. Şerif Gören yönetiminde Kadir İnanır’la başrolünü paylaştığı ‘‘Sen Türkülerini Söyle’’ filmiyle beyazperdeye adım attı. Erken yaşta efsane oyuncu Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık ile dünyaevine giren Sibel Turnagöl'ün evliliği uzun sürmedi.
Sibel Turnagöl: İlk olarak Alinur Velidedeoğlu’nun çektiği reklam filminde boy gösteren Sibel Turnagöl, 16 yaşında mankenliğe başladı. Kısa süre sonra mankenler kraliçesi seçilen Turnagöl soluğu filmlerde aldı. Şerif Gören yönetiminde Kadir İnanır’la başrolünü paylaştığı ‘‘Sen Türkülerini Söyle’’ filmiyle beyazperdeye adım attı. Erken yaşta efsane oyuncu Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık ile dünyaevine giren Sibel Turnagöl'ün evliliği uzun sürmedi.
Sevtap Parman “Bayan Popo” lakaplı Sevtap Parman, ışıltılı dünyaya manken olarak adım attı. 1962 doğumlu Parman, dönemin Erkekçe dergisine verdiği cesur pozlarla ünlü oldu.
Oya Aydoğan1957 İstanbul doğumlu olan Oya Aydoğan bir süre St. Pulcherie Fransız okulunda okudu. Liseyi St. Michel'de bitirdi. 1976 yılında Türkiye Güzeli seçilince kariyerinin yönü belirlendi. 1976'da sinemaya başlayan Oya Aydoğan 1980'li yıllarda sahnelerde de boy gösterdi.
1962 Eskişehir doğumlu olan Serpil Çakmaklı, Banu Alkan'ın en büyük rakibiydi. Gerçek adı Şener Dönmez olan Serpil Çakmaklı,
Gerçek adı Nermin olan Harika Avcı, ortaokuldan sonra okumayı bıraktı. Bir fabrikada işçi olarak çalışmaya başlayan Harika Avcı'nın yaşamı henüz 14 yaşındayken değişti. Harika Avcı'nın ilk aşkı işadamı Dikran Masis'ti.
1958 yılında eski Yugoslavya'da Dubrovnik'te doğdu. Gerçek adı Hırvatça
1958 yılında eski Yugoslavya'da Dubrovnik'te doğdu. Gerçek adı Hırvatça "Yaban Gülü" anlamına gelen Remka Rebroyna olan Banu alkan.