Lütfen ciddi ciddi cevap verin şu konuyu insanlarla tartışalım. Erkeğin bekareti kimseyi ilgilendirmez mi? Düşünsenize evet allah zinayı günah kılmış olabilir fakat kız san rahat rahat günaha bile giremiyosun girsen hayatın kayıyor. Ama erkeksen öylemi? Keyfin bilir. Günahsa günah allah la senin aranda. Bir kız çok afedersiniz sırf bu durumdan dolayı gusül alırken bile hep dikkat eder. Ya ilk gece kan gelmezse diye hep bir tedirgin olur, yeri gelirse muayene lere tabii tutulur. Gerdek gecesinde korkular yasar... vsvs. Daha birsürü şey. Ve bunun tek nedeni yaratılış. Allah neden kızlık zarı na gerek duymuştur? Ozaman erkeğe neden koymamıştır?
Gelinlere bekaret kuşağı takılırken erkeklere neden bunu simgeleyen herhangi bir şey yapılmaz? Yaradılışımız adaletsiz mi?
Kizlik zari olmasinin dinle ve ya allah nasil bir alakasini kurdun analayamadim kizlik zari kizlarda saglik amacli olan birsey erkek gunah islediginde allahin gordugunu sende soyluyorsun yaradilista adaletsizlik yok adaletsizlik topumun yargilarinda ve algisinsa allah la ne alaka
Şöyle düşün bakire bir kız gidiyor bir günaha giriyor. Sende gidiyosun aynı günaha giriyosun. tebrikler ikinizde 1 günah kazandınız. Peki sonra noluyo biliyomusun? Kız evlenmeye korkuyor , evleniyor kocası rezillik çıkarıyor. Bak rezillik diyorum. Sende durumlar ne? Gayet tertemiz tovbeni etmissin artık allah affederse affeder ama yinede guzelcee yuvanı kuruyosun. Yani demek istediğim yok kızlık zarı şundan bundan dolayı diyip durmayın. Tanrı o şekilde yaratmayabilirdi.
Tamam da tanri mi diyor kizlik zari olmayan kiza karsi rezillik cikarin diye insan yapiyor bunu yav ac biraz arastir afrikada falan oyle kabileler varki kizlar kabiledeki butun erkeklerle iliskiye girip begensigiyle evleniyor orda da oyle olusmu kimse kiza sen kac kisiyle iliskiye girdin ben senle evlenmem demiyor yani demek istedigim senin soyledigin sorunun tanriyla alakasi yok tamamen insanlarin ortaya kpyugu bisey
Suslan patlak bu spruları da anca bunun gibi patlaklar soruyor madem bakirelik senin için önemli DEĞIL ozaman niye bakirelige önem verilmesini takıyosun demekki verdiğine binpişmansın pişmanlığını bakireliği önemsizleeştirerek yenmeye çalışıyosun soon pişmanlık neye yarar
Yalnız şöyle birseyde var. Cok sacma ama erkeklerin penisini kesmek nasil ki sünnet ile kutlanirsa kadınında bekaretini kutlarız gibi bir algı var bazı insanlarda. Bunu övgü olarak kabul ediyorlar. Ama bence çok saçma ve aşağılayıcı.
Iyi ki bir sünnet oluyonuz he yeter. S*kinizden bir et parçası alındı diye davulla zurnayla kutluyonuz kız regl olunca utanması gerektiğini soyluyonuz kızın seks yapmasını ayıp biseymis gibi karsiliuonuz sonra bide bozdo sonnot oloyorozz
Şamanizme dayanir bir anlami vardir da bilgiye kapali biri oldugunu dusundugum icin yazmiyorum misal gelin duvagi kaldrip damadin gelinin alnini opmesi romalilara dayanir aslinda bu tip adetlerin hepsinin bir kökeni var bikacini sende yapiosundur sadece bekaret değil yani ayrica bekaret ve zar kadina mükemmelik katiyor bunu anlamaya calid
Toplumumuzda demeyelim de gunumuzde diyelim kadin yaradilis geregi erkekten daha özel guzel yaratilmis o zar a da buyuzden bukadar onemli bence toplum kadina sembollerle daha cok anlam yuklemis ama gunumuz kizlari ozgurluğu amerikan filmlerindeki ozgurluk sandigi ozendigi icin kendi ozgunlugunu guzelligini kaybediyor
İstemek ayrı.. kim 2. eli 1. ele tercih eder.. vicdan ve empati ruha sahip olmak gerekir.. şahsen ben öyleysem ki öyleyim.. öyle birini istemem adaletli.. yok değilsem haksızlılk yapmış olurum..
Tabiki istenir yani söyle der ya ben bakır degilim ama bakire olursa sevdiğim, evlendigim kadın mutlu olurum. He değilse de bişey yapmam çünkü bende degilim. Zamanında ben yaptım o da yapmistirm
Aslında var bir çözüm.. fenerbahçe yeni bir yabancı oyuncu transfer için getirdi ve sağlık kontrolünden geçirdi.. Sonra vaz geçildi transferdem.. meden mi dersin..😂Herifin sağlık tahlil kontrollerinde aşırı seks yaptığı belirlendi ve şutlandı.. transfer edilmedi..😂
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Gelinlere bekaret kuşağı takılırken erkeklere neden bunu simgeleyen herhangi bir şey yapılmaz? Yaradılışımız adaletsiz mi?
En İyi Cevaplar