Sorum bu cerceve icerisinde gecerli
Oral seks caiz mi?
Sorum bu cerceve icerisinde gecerli
haram kılma yetkisi allahındır. peygamberler bile kafasına göre haram belirleyemez. tüm haramlar kuranda belirtilmiştir. kuranda olmayan şeyler helaldir. oral ile alakalı kuranda hiç bir ayet yoktur. bu nedenle de yapılmasında sakınca yoktur.
oral sadece genital bölgeyi içermez. oral tüm vücudu kapsar. bu da d, nen emirdir. bakara 223. ayette ilişkiden önce sevişilmesi hazırlık yapılması emredilir. peygamberimiz de
"kadınınızın tükrürüğü ve teri temizdir" diyerek ya da başka hadiste
"horoz gibi davranmayın" ya da
"kadınınıza direk dalmayın öpün sevin koklayın" demekle orali emrediyor zaten. illaki nokta atış gerekmez. genel olarak izin var hatta emir var
tüm haramlar kuranda belirtilmiş. kuranda olmayan şeyler serbestir helaldir. allah asla unutmaz. kendi kendine haram üretmek şirktir. allah bunun için ayet göndermiştir. “Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak “Bu helâldir, şu da haramdır” demeyin, çünkü Allah’a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah’a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler.” (Nahl, 116)
hadiste de şu geçer
“Helal, Allah Teâlâ’nın kitabında helal kıldığı şeydir. Haram da Allah Teâlâ’nın kitabında haram kıldığı şeydir. Hakkında sükût ettiği şey ise (kuranda adı geçmeyen şeyler ise) affedilmiştir (helal kılınmıştır). Onun hakkında sual etmeyiniz (kuranda olmayan şeylerin altını kurcalayıp haramlı helalik aramayın).” (İbnu Mace, Et’ime 60; Tirmizî, Libas 6)
kuranda olmayan şeylerin altında haramlık aramak allah şirk ve hakarettir. allah asla bizim gibi aciz ve unutkan değildir. bir yasağı varsa kuranda yazar. asla unutmaz
cinsellik çok özel konumdur ve en mahrem şeydir. bu konuda çok fazla emir verilmemiştir.
cinsellikte tek yasak eşlerin anal ilişki yaşamasıdır. ayrıca kadının sağlığı açısından adet dönemi ilişki yasaktır. ama adet dönemi ilişki yasak olmasına karşın sevişme yasak değildir.
eşlerin ihtiyacı düşünülerek sadece içine girmesi yasaklanmış ama sevişme serbest bırakılmıştır.
Hayır. Caiz değil diye biliyorum ben. Açıklaması da şu; Allah kelam diyen nimetlerden tadan ağız cinsi münasebet için kullanılamaz günahtır diye biryerde okuduğuma eminim..
Peki o zaman erkek icin de kadın icin de caiz degil
E yani
Tesekkurler
Rica
oral bütündür. tüm vücudu kapsar. sadece genital organları içermez. tüm vücut ağız ve dil yoluyla uyarılır genital bölge de dışlanmaz.
allah ve peygamber sevişmemizi öpüşüp yalaşmamızı isterken o an cinsellik sınırında değil mi. saçma hurafeleri bırakın.
yasak olan eylemler haram olarak belirlenmiştir ve hepsi kuranda vardır. kuranda yoksa helaldir. kendi kendinize haram üretmeyin şirke girersiniz. kuran okuyun lütfen. bu tür harama ilişkin konular çok tehlikelidir. rahatlıkla konuşulmaz. kuranı okumayan bilmeyen bu konuya girmesin. şirke girer.
oral haram değildir.
cinsellik çok özel konumdur ve en mahrem şeydir. bu konuda çok fazla emir verilmemiştir.
cinsellikte tek yasak eşlerin anal ilişki yaşamasıdır. ayrıca kadının sağlığı açısından adet dönemi ilişki yasaktır. ama adet dönemi ilişki yasak olmasına karşın sevişme yasak değildir.
eşlerin ihtiyacı düşünülerek sadece içine girmesi yasaklanmış ama sevişme serbest bırakılmıştır.
Lan kardeşim nasıl bir soru bu? Deli misin sen? Zaten kadın ve erkeğin özel yerlerini görmesi günah sen oral seksten bahsediyosun. Evlenmeden önce seks, sevişmek ve sevişmek günah. Bu kadar da cahil olmayın >:( >:( >:(
Evlilik icinde?
Evlenirsen sıkıntı olmaz
Evlilikta icinde dahi olmuyormus
Hmm. bilemedim ki. Evliysen tamamen evlendiğin adama ait oluyosun adam sana sen ona istediğini yapar gerdek gecesinde veya başka herhangi bir gecede
Oyle degilmis iste
Kim diyo ya onu <:(
>:(
Uzuldun mu
zaten evlilik dışı tüm cinsel yaklaşım haramdır.
ama evlilik akdi olduktan sonra oral haram değil tam tersine emirdir. oral sadece genital bölgeyi içermez. oral tüm vücudu kapsar. bu da d, nen emirdir. bakara 223. ayette ilişkiden önce sevişilmesi hazırlık yapılması emredilir. peygamberimiz de
"kadınınızın tükrürüğü ve teri temizdir" diyerek ya da başka hadiste
"horoz gibi davranmayın" ya da
"kadınınıza direk dalmayın öpün sevin koklayın" demekle orali emrediyor zaten. illaki nokta atış gerekmez. genel olarak izin var hatta emir var
tüm haramlar kuranda belirtilmiş. kuranda olmayan şeyler serbestir helaldir. allah asla unutmaz. kendi kendine haram üretmek şirktir. allah bunun için ayet göndermiştir. “Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak “Bu helâldir, şu da haramdır” demeyin, çünkü Allah’a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah’a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler.” (Nahl, 116)
hadiste de şu geçer
“Helal, Allah Teâlâ’nın kitabında helal kıldığı şeydir. Haram da Allah Teâlâ’nın kitabında haram kıldığı şeydir. Hakkında sükût ettiği şey ise (kuranda adı geçmeyen şeyler ise) affedilmiştir (helal kılınmıştır). Onun hakkında sual etmeyiniz (kuranda olmayan şeylerin altını kurcalayıp haramlı helalik aramayın).” (İbnu Mace, Et’ime 60; Tirmizî, Libas 6)
kuranda olmayan şeylerin altında haramlık aramak allah şirk ve hakarettir. allah asla bizim gibi aciz ve unutkan değildir. bir yasağı varsa kuranda yazar. asla unutmaz
Cevap
16Cevap
zamanında bu konudan muzdarip bir hemcinsim bu konuyu sordurmuş, kadına oral yapılması konusunda kesin haramdır fetvası çıkmamış. ama tamamende helal'dir diye bir şeyde yoktur tabiki...
Kuranda eşleriniz size helaldir her türlü ilişki yaşayabilirsiniz ama arkadan yaklaşmamak kaydı ile
Bende dini açıdan merak ediyorum sonuçta ilişkiyi canlandıran şeyler bence...
Bende merak ediyorum.
Neticelenirse bana da haber verirmisin
Birde şu var caiz değilse bile yapmadan durabilirmisin
mekruh diye biliyorum yani erkek eğer zevk almadıysa erekte olmadıysa onu yapmak için yalanır ve kadının ağzına boşalmamak kaydıyla
zina caiz değil ona bakarsan :D
Soru guncellemesinde evli oldugun helalin olan kiisi yaziyor. ;)
Bazıları caiz görmüyor
Evet bende duydum
Evet degilmis
Evlilikte yapilabilir gunahi yok
Anal hariç her şey yapılabilir
Analı biliyorum. Ama bu iste?
Sen bunu yapmak istiyorsun sanırım. Sana deep throatı da öneririm
O ne
Boğaza kadar almak
Deep throata ne diyorsun
Caiz degilmis.
Ne değil oral ve bu mu kim dediyse kandırmış
bu konu hakkında bir şey yazmıyor sanırım kuranda
Anal degil. Onu biliyorum.. Ama oral konusunda bilgim yok.
evet ben de aynısını diyorum. kim eksiledi ya hangi salak?
Caiz canım. Hiç bir sıkıntı yok. Anal caiz değil
Tatminsizlik durumunda caizdir
evet. Prof M. karaman açıkladı.
Sperm Agıza girmediği sürece sıkıntı yok.
Sperm girmesi mi sorun yani
Evet, hem neden sorun olsunki ağzın ile oraya dokunmak? Sonucta gögüs kalcada aynı bir et parcası?
Caiz degilmis ama
herkes biseyler söylüyor , arastır google den?
Çeşitli söylentiler var
Caizdir yap yavrum😬😬
Hayır değildir
Neden
Değil
Bakmak bilr iyi degilmis 😶
mekruh
Peki erkegin bayana yapması
Bayan yapamiyor yani
Sevmek veya sevmemek konu bu degil. Konu oral iliskinin caiz olması
değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?