Esmerlerin genleri daha güçlü ve baskın olmasına rağmen neden sarışınlar daha çok tercih ediliyor?

Vahşi doğa belgesellerinde bile eş seçimlerinde kıstas olarak daha güçlü gene sahip olanların tercih edildiği söylenir hep.

insanlarda aslında esmerlerin genlerinin daha güçlü ve baskın olduğunu aslında çoğumuz biliyoruz. Sarışın ve esmer bir insan evlendiğinde çocuklarının esmer doğması ihtimali daha yüksek oluyor esmer gen baskın gen olduğu için. sarışınlar dış etkenlere karşı daha hassastırlar esmerlere göre. ve renkli göz olarak tabir edilen renkli gözlerin aslında pigment azlığından kaynaklanan bir genetik kusur olduğu söyleniyor bilimsel açıklamalarda. ve aslında gerçek renkli gözün kahverengi göz olduğu söyleniyor. çünkü pigmentleri tam olan gözler kahverengi gözlermiş.

bilimsel açıdan durum böyleyken günlük hayatta neden sarışınlar önplandayken esmerler ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürler ?

hatta esmer olan bayanlar bile saçlarını sarıya boyattıktan sonra sınıf atladıklarını düşünenler oluyor
Güncellemeler
+1 yıl
bulunduğum çevrede hep esmer erkeklerin kumral veya sarışın kadınlarla evlilik yaptıklarını görüyorum bu yüzden sorma ihtiyacı hissettim. sarışın veya kumral bir erkeğin esmer bayanla evli olduğu bir örnek göremedim nedense. benim bulunduğum muhitte bir tuhaflık var sanırım.
Esmerlerin genleri daha güçlü ve baskın olmasına rağmen neden sarışınlar daha çok tercih ediliyor?