Kocam ne demeye çalışıyor?

Kocamla bir yıllık evliyiz ben 91 doğumluyum o 90. Bir komşumuz var hemen aşağıda oturuyor. O da 90 doğumlu evli iki çocuk annesi. Değişik bir kadın yani iyi bir insan aslında ama kocası bundan baya bir yaşlı ve kocasını takmaz şekilde dışarı çıkarken süs püs yapıyor akşamları konsere mini etekle gidebiliyor. Bizde kendi aramızda komşuculuk oynuyoruz öyle aile olarak oturmadık hiç yani bir iki kere kahveye gidip geldik birbirimize gördüğümüzde selamlaşırız o kadar. Gelgelelim eşimle çoğunlukla bu kadına aşağıda denk geliyoruz mesela biz arabadan indiğimizde o da biryerden gelmiş oluyor selamlaşıyoruz eşim normalde biraz kenara çekilip bizi kadınla rahat bırakmak yerine dibimizde muhabbetimizi dinliyor. kadında biraz ciyak ciyak konuşur hep. eşimde sürekli bana ne kadar ciyak ciyak konuşuyor öyle dimi yok işte arabasını gördüğümüzde bak kankanın arabası filan sürekli kadının konusunu açıyor. dün de yine yaptı aynısını hayırdır dedim ya? kankam filan değil sen niye bana sürekli yok çok ciyak değil mi yok kankan sürekli bir muhabbet açmaya çalışıyorsun dedim her seferinde evet diye teyit mi vericem sana dedim sinirlendiğimi gördğ artık bu seferde ne diyip şartellerimi attırsa beğenirsiniz gülerek zaten sen beni bir kıskanıyoraun ondan diyorrrr yaa hayırdır dedimm niye kıskancam ki ben seni dedim ya eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek değil de ne bu? Kıskanıyormuşum, muhabbet ederken dibimizde dibimizde duran kendisi, sürekli bana konusunu açan kendisi evli barklı insanlarız kocamın açtığı konuya bakın. Amacı ne anlamadım? Çok soğudum birden. Sinirlendim kavga ettim. kadının kocası edebinden adabından apartmanda görse kafasını eğer, benim kocamın amacı ne anlayamadım sizce ne düşünmeliyim ne yapmalıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen yol gösterici ve ne yapmam gerektiği konusunda destek olacak şekilde yardımcı olun, bana eşim baya oluyor buna, bir gün balkonda temizlik yapıyorum balkonda durma bak xxx balkonda duruyor mu hiç helal olsun diye benle o malum kişiyi kıyaslamıştı bir gün. O gün de üzerine çok düşündüm bunun ama ses etmedim gözlemleyeyim biraz daha diye. Zaten balkonda asla oturan biri değilim ancak bir işim varsa çıkarım temizlik yaparken. esas malum şahıs sürekli balkonda oturur filan kıyasa bak
Kocam ne demeye çalışıyor?