Neden,neden,neden. Evli değilken bunu yapıncaa neden namussuzluk oluyor? Bir kağıt üzerinde evli olarak gözükünce neden namuslu oluyor. Para karşılığı yapmıyorsunuz sonuçta bunu. Sevdiğiniz erkekle veya kadınla yapıyorsunuz.. Neden bu konu toplumumuza göre bu kadar ters sizce?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu namus ahlak değer ve kendinin özel olduğunu bilen insanlar için geçerlidir. Sen bu insanlardan olmaya bilirsin. Bu isyan edeceğin edebileceğin anlamına gelmez. Kimle ne yaşıyorsan yaşa hayat senin. Ama 1 kişi olarak milyonları hesaba çekmeye kalkma ezilirsin. Kendi kişisel menfaatleriniz ve arzularıniz için kimseyi hiçbir kitleyi yargılama hakkınız da yok.
Evliliğin ne olduğunu anlayacak kadar büyümüş kendinizi geliştirmiş değilsiniz. Sadece .m'ınız s.kiniz kalkıyor hepsi bu. Küçük bir et parçası da komple bedeninizi insanlığınızı hatta inancınızı yönetiyor. Evliliği kağıt üzerinde bir imza görmek bunu ispatlıyor zaten fazlası ile.
Bedenler özeldir. Özel yaratılmışlardir. Kişiye aittir ve mahremdir. Bu yüzden insanlar giyinir kuşanır bedenlerini saklar. Özellikle kadın yaratılış gereği ve cinselliği dolayısı ile mıknatıs görevi görür. Gerek toplum gerekse insan kadınları bedenlerini saklamaya yöneltir.
Senin mantığa göre kimse üzerine birşey giyinmesin. Giyinmekte özgürlüğü kısıtlıyor bir noktada. Ayrıca saklanması gereken bir beden yok. Bugün ahmet'e aşıksin yarın Mehmet'in vücudu güzel öbürgün hasan iyi basar diye bedeninin en ücra köşelerini en özel yerlerini görmeyecek sefasini sürmeyecek mi?
E iyi güzel de yarın bir gün yuva kurup çocuk sahibi olduğunda. Gelip geçici değil ömürlük bir erkek bulup onunla hayatını birleştirdigin de bir de çocuk yapıp mutlu mesut yaşandığında bekarken önüne.m'ini g.tünü önüne serdiğin deliler gibi verdiğin hasan hüseyin çıktığında ne olacak. Benliğinden eşinden sevginden çocuğundan utanmayacak misin? Utanmazsin o duygu yok aşikar ama utanman gerekir.
Babana bir sor bakalım ya da anne baba olduğunu bir düşün. Kızının hak olmayan biri ile yatıp kalkması ne kadar normal geliyor sana.
Peki ya sen. Bugün ahmet seviyorum deyip evirip çevirip s.kse yarın da s.ktir lan artık sevmiyorum dese o kullanılmışlik ne hale sokar seni. Ha ahmet olmaz mehmet olur dersin kesin. Peki. İstemediğin halde hamile kaldığını düşün bakalım. Ne olacak?
Gidip aldıracaksin değil mi? Kendi azmisligin kendi o.lugun yüzünden masum bir can alacaksin. Çok basit değil mi? Karnın da kimden olduğu belli ya da belli olmayan bir çocuk ile senin kendi baban seni nasıl karşılar. Yada sen kendi çocuğunu nasıl karşılarsin.
Evlenmek bir düzene dahil olmaktır. Allah ve devlet huzurundan herşeyi hakk hale getirmektir.
Dahasini da yazarım ama zaman kaybısin. Ve küçük beynin almaz. Senin gibilerin sonu da aşikar zaten sen görmek istemiyorsan bizi irgalamaz. Ama senden dünyaya gelecek bir nesil nasıl olur diye düşündürür ister istemez.!11 Yorumla
Doğru insanla olduğu sürece namussuz falan sayılmazsın ama sırf zevk için olursa ne kadarda batılı düşünürsek düşünelim onun adı başka bişeydir
Evlilik öncesi sevişmeyi namussuzluk olarak görenler kendileri acaba kaç kere geneleve gitmiş?30 Yorumla
+1 yılher toplumun kendine göre bir kültürü, yaşam biçmi var. bizimki de bu şekilde işte. ama yavaş yavaş zamanla bunlar aşılıyor. 20 yıl öncesine göre çok daha farklı artık bu konular. 20 yıl sonra çok daha farklı olacak.
15 Yorumla- +1 yıl
20 yıl öncesiyle ne kadar fark var lütfen gerçekten çok merak ediyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
blackseea senin gibilerin üremesi yasaklanır ilerde. o yüzden geleceğe güvenle bakıyorum.
Soran+1 yılBu nedir ya kızın kendi fikri size ne?
Gizli Üye(30-35)+1 yıldaha önce bir sevgilin oldu. ve kötü ayrıldınız mı.
03 Yorumla
Soran+1 yılyok hiç olmadı benim sevgilim
Cevap sahibi+1 yıldemek istediğim şey kız için önemli birşeyi yanlış bir insanla kaybetmek çok olası. abd de yapılan bir araştırmaya göre kızların %50sinden fazlası bekaretini yanlış insanla kaybetmekten pişman.
Soran+1 yılbekaretin gözde bukadar büyütülmesini gerçekten gereksiz buluyorum yaa..Kızlar erkeklerin bekaretini hiç önemsemez. Neden? Neden erkekler için hiç önemli değilken kızlr için utanç kaynağı?. Bedensel bir ihtiyaç buda yemek yemek gibi. Bilmiyorum hep mantık dışı geliyor. Bunları söylüyorum dye önüme gelen erkekle sevişecek değilim. Amaa saçma işte
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
16Cevap
sen hangi toplumda yaşıyorsun güzel ablam islam dinine göre evlilik dışı ilişki günah hani zina oluyor ya bunu dinimiz büyük günahlardan sayıyor hem ne malum seni yarı yolda bırakmayacağı diyelim ki evlendiniz veya evleneceksiniz neyin acelesini yaşıyorsunuz zaten evlenince bol bol yaparsınız.
028 Yorumla
Soran+1 yılne bileyim ya. Kendimi eşya gibi hissettiriyor bu bana
Soran+1 yılee neden kendimizi hediye paketi gibi eşimize sklıyoruz. Hiç hoş değil ya
Soran+1 yılbende bilmiyorum ne istediğimi. Erkekleri öldürmek istiyorum yemin ederim ya. Kendimi ilk gece diye hediyeymiş gibi saklamak istemiyorum. Ama evlilik öncesi sevişme taraftarıda değilim. Gerzek erkekler istediğini alınca gitmek gibi bir şerefsiz yapıya sahip. Bilmiyorum.
- +1 yıl
allahım ya bu ne çelişki hem erkekleri öldürmek ister hem kendini onlara vermek istemez hem versem bırakırlar diye korkar ya akşam akşam bende kendimi tutarsız sanardım neyse sana kolay gelsin iyi düşün sonra pişman olacağın bir hataya asla düşmeki hani son keşke inan hiç fayda vermiyor
Soran+1 yılniye hata olsun.Çok değişik bir düşünce. Birisiyle sevişiyorsam onu seviyorumdur. Sevdiğim birisiyle birlikte olmaktan pişman olmam. Ama işte türkiyede yaşayınca insan napacağını şaşırıyor
Soran+1 yılzorcocuk hayat çok zor gerçekten..:D
Soran+1 yılinanıyorumda, inanmıyorumda. Dinlere inanmam ben.
Soran+1 yılmantıkta:D dinlere inanmam. Allah kavramı uçuk kaçıkmış gibi gelir. Kızma bana. Ama inanıyorum. Dua ediyorum sürekli içimden. Tuhafım biliyorum:D
Soran+1 yılİnandığım bir şey yok. İşte sıkıştığımda dua etmek istiyorum. Durumdan kurtulmak için. Onun dışında hiçbi şekilde ne oruç tutarım ne bişey. Dinle alakam yok
Soran+1 yılyalnız hissediyorum. O an hayali birinden yardım istiyorum belki. İnan bilmiyorum. Küçükken inandım tabi ailem öyle yetiştirdi, alışkanlık olabilir.
- +1 yıl
keşke reeelde seninle konuşma imkanım olsaymış cidden ama neyse..sen inanmadıığn için sevdiğin adama vermende bir sakınca yok kendini paket gibi hissetmene ne gerek var.ver gitsin sonuçta seni bıraksa bile kutsal bakireyi oynamanın bir anlamı yok yani senin için.hadi sana iyi akşamlar çelişkili arkadaşım
Soran+1 yıldaha sonra aşık olduğum adam bakireliğe önem veriyorsa ne olacak? Öffffffffffffffff
Soran+1 yıl:D:D vay arkadaş adam iyi akşamlar diyor paçavra gibi fırlatıyorrrr
Soran+1 yıl:D:D 18 yaşındyım ben hhahaha
Soran+1 yılya evet.Haklısın. Kusurabakma haha :D
Soran+1 yılya resmen kaçıyorsun yok böyle bir şey yaaaaaaaa.. Tamam git git iyi akşamlar:D
+1 yılDinimizce yasak olduğu için yanlıştır . Ayrıca değil sevişmek yaklaşmak bile haram oluyor.
Evlenince dinimizce birbirinize helal oluyorsunuz . Toplulumuzun yanlış anlaması da normal değil mi ?
Ayrıca neden bu konuda Avrupaya özenti var onu da anlamış değilim.01 Yorumla
Soran+1 yılne avrupaya özentiliği ya. Avrupalılarda insan bizde insanız. Beynimiz var düşünebiliyoruz yani. Onlar yapıyor diye değil. Bence haram olması bile sçma
- Cinsel Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılDinen günah olduğu için toplum da buna göre davranıyor.
Mantığa vurursan , evlenmeden ilişkiyi yaşadın ama evlenmeden her şeyi yaşadığınız için aranızda bir soğuma olabilir, hatta evlenmeden ayrılma durumu bile olabilir.
Sanırım bu durumdan kaynaklı bir yasak var. Sonuçta evlenmek istediğin adam dışındaki erkekleri de işin içine katıyorsun sen kabul etmesen de.02 Yorumla
Soran+1 yılcinsel ilişkiye girince niye soğunsun ki o zman evlenincede soğunur. Tuhaf değil mi?
- +1 yıl
olur demedim olabilir dedim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılZina olduğu için yanlıştır. Günah olduğu için yanlıştır. Allah'a inanmıyor ya da "kağıt üzerinde" inanıyor olabilirsin, bu senin bileceğin iş ancak inanıyorsan günah olduğunu da bilmelisin. Öbür tarafta ama benim haberi yoktu diyemezsin artık.
“Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.” (İsra, 17/32)
Dikkat et yüce Allah zina yapmayın demiyor, zinaya yaklaşmayın diyor. Bundan sonrası senin bileceğin iştir.20 Yorumlazaten sevgılı dıye dır kavram yoktur. dınımz gereklerıne gore 1 kısı ıle evlenırsın ve cınsel olsun butun ıhtıyaclarını bırlıkte gıderırsın. akıs durumda yanı sanın kavramına gore sevgılın senınle 2 gun yatar sonra tekmeyı vurar gıder. baskalarına bakmaya baslarsın artık. evlılık hem dınen hemde toplumca cok onemlı bır kavramdır. sen sevdıgın bırını baskalarından nasıl kıskanıyorsan baskalarına sevdıgını senden kıskanır aılenın temel taşı evlılıktır bunu o kafana yaz bence
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok sevebilirsin ama evli değilsin kesin evlenecekmiş gibi olsan bile evlenmen garanti değil.Ayrıca zina yapıp daha sonra aynı kişiyle evlenen kişinin günahı o kişiyle evlendiği için affolmuş olmuyor. Müslümansan dinimize göre hem de kültürümüze göre evli olmayan kişinin sevişmesi doğru değil.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpeki o kadar seviyorsanız neden evlenmekten kaçıyorsunuz evlenin dilediğinizce yapın. çocuk sahibi olabilir misin sevgilinden ? ya da sevgilinden ayrıldın bir bağlayıcılığı yok diğer insanla yapacaksın. bu durumda hayatının insanını bulmadan önce birsürü kişiyle yapmış olma olasılığın oluyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılolursa olsun. BU erkeklerin bunu büyütmeside yanlış
evlilik herkes önünde yaptığınız bir sözleşmedir. bu yüzden yaptığınızın yanlış olmadığını herkes bildiği için sorun yoktur. buna karar verecek otorite biz değiliz. Allah bunu bize yasak kılmış. hatta ayette "zinaya yaklaşmayın" der. yani yapmak bir yana yaklaşmak bile büyük günahlardandır. ama karar sizin herkes özgürdür.
00 Yorumla
+1 yılAranızda bir bağ yok.yani tabiki birbirinizi seviyorsunuz bu bir bağ.ama sizi birbirinze bağlayan resmi ya da dini br bağ yok.sonuç olarak bu olmayınca da namussuzluk oluyor.
00 YorumlaO zaman ileride sen evlenince kocan da başkalarıyla yatarsa anlayışla karşılayacaksın anlaşılan, şanslı adam olacak kerata, vur patlasın, çal oynasın
01 Yorumla
Soran+1 yılburadan bunu nasıl çıkardığını gerçekten merak ettim
sana göre doğruysa, doğruyu yap. Sen ne yaparsan yap, illa ki eleştirenler olacaktır, benim hayat felsefem şudur; herkesi dinlerim, bildiğimi yaparım :)
10 Yorumla
+1 yıleğer sevişirsen ondan ayrılmyacağın ne malum 2 ay sonra garantisi yok ama evlenince bunu yaşarsan o an unutulmaz olur
02 Yorumla
Soran+1 yılayrılınca noluyor. NEDEN Bu millet o salak sçması zara bu kadar önem vceriyor
- +1 yıl
zarla alakası yok mutlulukla canım
+1 yılbunu sorgulamaya gerek yok. Örf ve adetler kolay kolay değişmiyo
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlılık senın haklarını guvence altına alır.. maddı gucu olan kadının buna ıhtıyacı yoktur.. bşka bı numarası yok..
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılmüslüman bir toplumda yaşadığın için canım
12 Yorumla
Soran+1 yıltuhaf bir şey sevişmek neden günah olsun ki
- +1 yıl
ne kadar çok görürsen o kadar memnuniyetsizliğin artar, ne kadar çok memnuniyetsiz olursan o kadar çok boşanma olur, ne kadar çok boşanma olursa anne baba sevgisiyle büyüyememiş o kadar çok çocuk olur, sevgisiz büyüyen bir toplumda kavga ve merhametsizlik eksik olmaz :)
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoğruların kendine göredir , herkes özgür sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılilla formaliteler yerine gelince normal sayılıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKim dedi yanlış diye
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam