Çoğumuz internetten alışveriş yapıyor ve bu konudaki 2 dünya devi birbiriyle yarışmaktan asla geri durmuyor. Bu da kullanıcı deneyimine olumlu yönde yansıyor. Sizce aliexpress ve amazon arasındaki bariz farklar neler?
Aliexpress'e güvenmiyorum. Zatem ürünlerinin ya 1 ayda geldiği ya da hiç gelmediği söyleniyor.
Ama bak Amazon Prime'a, her türlü hakkın güvenceye alınmış. Bir keresinde adam yaşadığım yeri bulamadı, kaldığım ev iki uzun bloğun arasındaydı. Genelde bulamıyorlar zaten. Paket bana ulaştırılamadı. Sonraki günde aynı şekilde. Artık üçüncü gün kapıya pusmuştum almak için ama hala getirmişlerdi. Bir arkadaşım kartında para yokken bir eşya satın almıştı ve Amazon ona "Şu gün getireceğiz" demişti. Para ertesi gün yatırılınca karttan çekildi ancak Amazon söz verdiği için onu Express kargoya koymuştu. Ki kendisi öyle bir şey istemedi ve problem de ondan kaynaklanıyordu.
Ucuz falan diye Aliexpress ile kendinizi öldürmeyin derim, Amazon Prime tertemiz.
Amazon kendi yeri garantili ve mevcut politikası vardır. Amazon Avrupa da bile bayağı rağbet görüyor. Avrupa nin ticari kanunları katı ve kontrol altındadır. Ali express Çin den olduğu için pek güvenilir / kalite vs gibi unsurlar yüzünden Amazona karşı 0:1 yenik düşüyor bence
AliExpress te her kalitede ürün bulunabiliyorken, Amazon da iken ürünlerin bir kalite standardı var, yani çok düşük kalitede ve güvenilir olmayanlar ürünler Amazon'da satılmıyor diye biliyorum. Tabi bu farklılık ister istemez ürün fiyatlarına da yansıyor. Aliexpress te çok ucuza ürünler bulunabiliyor. Amazon'da da olabilir ama Aliexpress te ki kadar sayıca fazla olduğunu düşünmüyorum, bildiğim kadarıyla.
Aliexpress çinli üreticilerin ürününü genelde toptan ucuza sattığı bir site ticaret ile uğraşan kişiler toptan alıp Amerikada satışa sunuyor amazon senin için deposunda tutuyor ürünleri ve satıyor sende oturdugunda yerden ülkeler arası ticaret yapıyorsun
Amazon ondan daha yüksek fiyatlı ve biraz daha diğerine göre erken getiriyor. AliExpressten iPhone şarj istedim bana android şarj yolladilar çalışmıyor da attım çöpe o hatayı yaptıklarından beri oradan alışveriş yapmıyorum Allah'tan şarji 3 tl'ye almiştim yoksa daha bir gıcık olurdum ipli ve neredeyse bir odadan diğer odaya gidecek kadar uzundu ama işte işime yaramadı. 😂😂
sanırım Aliexpress daha ucuz ve duyulmuş bir marka, amazon da amerikada baya bir meşhur açıkçası orada bulunduğumdan ötürü biliyorum ama amazon daha kaliteli diye biliyorum sadece bir duyum, amazondan bazı şeyleri beğenip gidip mağazadan alıyorum
Bro amazon kaliteli mal satar malının arkasındadır malı alırken gümrükte takılma olmaz aliexpress bütçesi dağa düşük kişiler için uygundur gümrükte takılabilir örneğin elektronik sigara alırsan gelip gelmiceği belli olmaz kargo takibi yapamazsın dolandırılma ihtimalin var eğer ucuz şeyler alicaksan 50 lirayı geçmeyen aliexpressten al ne almak istiyorsun bunu belirtirsen daha iyi yardımcı olabileceğime inanıyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
AliExpress için herkes Çin malı demiş yanlız elinizdeki tlfnlarn çoğu çin de üretiliyor hatta evinizdeki elektronik eşyaların hemen hemen hepsi Çin'de üretiliyor uretilmese bile parçası çin den geliyor yani çin liler bir malın hem iyisini hem kötüsünü yapabiliyor iyiside onlarda kötüsü de 🤔
Amazonun kargo süresi daha az. Ve bana mallari daha kaliteli geliyor bilmiyorum.. kendimi tanidim taniyali amazonu kullandim hep. Paketi de takip edebiliyosun falan rahat. Ali expressi de 2 defa mi ne ömrümde kullandm
ikisinde de temelde aynı satıcılar mevcut. aliexpress sisteminde küçük şeyler biraz daha ucuz. amazonda ise büyük çaplı şeyler daha güvenilir. mesela bir mouse alacaksın aliexpressten ekran kartı alacaksın amazondan almak daha mantıklı
Aliexpress ten bir şey sipariş ediyosunuz sonra üstünden bir kaç ay geçiyor ve verdiğiniz siparişi unuttuğunuz sırada eve gelen bir paketle size hediye geldi sanıyorsunuz...
ıkısıyle de işim olmadı gerek duymadım online siparişleri yemek vs için kullanıyrm sadece elektronikleri nadir kulalnırım giyim vs hiç kullanmam gerektiğnde baska siteleri tercih ederim
aliexpress daha ucuz, ama ikisinde de ayni seyleri bula bilirsin sadece fiyat farki var ve tabi kalite, genel de baskalarinin yorumlarini okumani tavsiye ederim
Amazondan hiç alışveriş yapmadım. Aliexpress için ise ürünlerin geç geldiğini ve kalitesiz olduğunu söyleyebilirim ayrıca görünenden daha farklı ürünlerle karşılaşma olasılığınız da var.
Yoo ben sürekli yapıyorum ve gelen şeyleri severek kullanıyorum. 5$ altındaki ürünler geç geliyor diğerleri 1,5-2 hafta. Senin adres sıkıntılıdır. Sipariş verirken sipariş sayısına bakarak alırsan sorun yaşamazsın. İyi araştırma yapmıyosundur. Türkiye’de olmayan birçok şey var bu arada soran arkadaşa tavsiye ederim amazon’un Çalışma sistemi daha farklı
Adresimde hiç bir sıkıntı yok. Zaten ürünü takip ediyordum Türkiyeye geliş süreleri uzun. Bir çok kez alışveriş yaptım geliş süresi en kısa olan 2 haftada geldi ama 1 ayı geçenlerde oldu.
ürün kalite farkı bariz ortada zaten. fakat yine de ucuzluk açısından aliexpress, kalite olarak da amazon. kaliteden kastım orijinal ürün. ülkemizde de açıldığında tadından yenmez.
amazonun ülke ağı avrupa amerika genelde orjinal ürünler cougunlukta kargo ücretleri cok ve ürünler pahalı. ali baba ise genellikle çin kopya mal ücretsiz kargo ve cok ucuz
gec gelmiyor bizim gumrukte cok bekliyor. bir yilda 500 dolar uzari alisverisim var. turkiyeye iki gunde giris yapiyor genelde ama gumrukte cok duruyor malesef.
En İyi Cevaplar