gerdek gecesinden hemen hamile kalınır mı
ya evlenicem ama ilk geceden olur mu bunu konuşmayada çekiniyorum nasıl korunurum ilk geceden
ya evlenicem ama ilk geceden olur mu bunu konuşmayada çekiniyorum nasıl korunurum ilk geceden
evlenmene 1 ay vakit varsa, doğum kontrol hapı kullanmaya başla, eğer zaman yoksa bişey yapma. ya prezervatif kullanacaksınız, ki bunu ben asla ve kat'a istemezdim, ya da geri çekilme yöntemi uygulayacaksınız. ertesi gün hapı kullanmak sizin için uygun değil, çünkü muhtemelen ilk zamanlarda sık aralıklarla birlikte olacaksınız. ertesi gün hapının etkisi son 48 saat için geçerlidir. sonrasında tekrar ilişkiye girdiğinizde hiç bir etkisi olmaz, ve ertesi gün hapı çok ağır bir hormon içerdiği için 6 ay içerisinde sadece 1 kez kullanılabilir. aksi halde ciddi hormonal sorunlar yaşayabilirsin.
6 ay içerisinde sadece 1 kez kullanılabilir. bunu bilmiyordum...
prospektüsünde de yazar... okumak lazım ! ! ! hatta mecbur kalmadığınız sürece hiç kullanmamanız daha iyi. düzenli seks hayatı olanların doğum kontrol hapı kullanmaları en sağlıklısı.
ilk geceden de olur hatta ihtimal diğer gecelerle aynıdır ilk gece diye ihtimal azlığı yoktur en kolayı senin en işine yarayanı bu ihtimal konusunda adetinin kaçıncı günü gerdek olacağıdır burda adet arası gün kaç gnse son günden itibaren saycaksın 12-16. günler bayanların yzde 90 yumurtlama günüdür.. bu günler ihtimal daha fazladır.. o günlere denk geliyorsa son adet gününden sonra gerdeğe kadar doğum kontrol hapı kllanabilirsin.. umarım anlatabilmişimdir ayrıntılı bilgi istersen mesaj atabilirsin.. şimdiden hayırlı olsun yeni yuvanız :)
Cevap
13Cevap
doktora git o sana tavsiyelerde bulunur. ayrıca ilk geceden hamile kalman için belirli şartlar gerekir.
ne gibi şart
Spiral
Prezervatif (ambalajına ve tarihe dikkat)
Ertesi günü hapları var ya. İsmini bilmiyorum türkçe ama onlar %20riskli.
Et ete değmeli ama ya.
ben bakireyim nasıl bun ları kullanırım
ne bilim hiç bir fikrim yok
Bencede et ete degmeli sprial en etkili yontem ama hardcore seks yapmazsaniz
sprial ne ?
hardcore seks ne
bakire birine ilk gece için spiral tavsiye edenin vay haline :D yahu deli misin, spirali oraya nasıl sokacaklar, bakire bu kız? bir de ilk geceden sonra bir daha ilişkiye girmeyecekler mi ki ertesi gün hapı kullansınlar? 48 saatten sonra bir faydası yok ertesi gün hapının, kuvvetle muhtemel balayı süresince her gün ilişkiye girerler, 48 saatten sonrakiler için bir daha kullanamazlar o hapı, çok zararlı... yahu soran ne kadar var düğüne?
3 ay sonra nikah
o zaman düğünden önce doğum kontrol hapı alman senin açından en iyisi... unutma en az 21 gündür kullanıyor olman gerek, yani bir ay önceden başlaman lazım...
İlk kullanılmaya başlanacağı zaman adetin başlaması beklenir. Adetin ilk günü bulunduğunuz güne denk düşen günün karşısındaki hapı içerek başlanır ve hergün mümkün olduğu kadar aynı saatte olmak üzere 21 gün alınır. Bu kutu bittiğinde son tabletten birkaç gün sonra adet kanaması başlayacaktır. Bir sonraki kutuya, adet kanamasına bakılmaksızın mutlaka son tabletten 7 gün sonra başlanır ve tekrar 21 gün devam edilir. Yani 21 gün ilaç, 7 gün ara.
şunu da unutma, hapları düzenli almalısın. bir gün aksattığında ertesi gün 2 hap birden kullanırsan sıkıntı olmaz. ama 2 gün üst üste aksatırsan o zaman koca bir ay aldığın hapların hiç bir faydası olmayabilir. koruyucu özelliği güvenilirliğini kaybeder bunu unutma.
ya hiç olmadı bakireyim bir şey olur diye korkuyorum
hiç olmayan şey ne? seni korkutan nedir?
dedim ya kontrol hapı kullanıcam hiç ilişki yaşamadım dokunmaz mı yan ki falanet
ilk gece hamile kalmak delilik bence zamanı var belki kısa sürede eşinle büyük sorunlar yaşarsın çocuk oldumu işinde zor olur bir sene bekle bence
Bence evliliğin ilk 2 yılı beklenmeli çocuk için...
bende istemiyorum nasıl korunurum bakireyim bende enaz bir yıl korunmak istiyorum
Olursa olur yapacak bişey yok siz olur endişesiyle dikkatli davranırsanız bişey olmaz.
eczaneye git dogum kontrol hapi al kullanmaya basla.
Neden olmasın prezervatif veya önceden doktora git doğum kontrol hapı kullanmaya başla
adam öküz olrda boşalana kadar gider gelirse olabilir
Hamile kalıp kalmamak senin elinde, tedbirini alırsan kalmazsın..
bilmiyorum tedbir falan o yüzden bu soruyu sordum
benim bildiğiklerimi yazayım 1 hap kullanıyorsun. 2 prezervatif. 3. erkeğin dışarıya boşalması. 4. tavkim zamanı die bişi var... erkek le konuşamıyorsan bu konuyu hap alırsın..
tavkim zamanı ne anlatırmısın
takvim, ovulasyon yani yumurtanın tam oluşup döllenmeye en elverişli hale geldiği zamanın çizelgesidir. link bu takvim senin gebeliğe en elverişli olduğun zamanı gösterir ama diğer zamanlarda gebe kalma olasılığın yoktur diye algılama. küçük bir ihtimal de olsa diğer günlerde de gebe kalma olasılığın var. bu takvim gebe kalmak istediğinde işine yarar ancak. gebe kalmamak için bir takvim yoktur. bunu dikkate alma o yüzden.
Neden olmasin ki ilk gece ice bosalma hamilelik demektir
Açılışa özel kıyak geçmez.Olur tabi
Olur doğum kontrol hapı kullan
prezervatif kullanın...
korkma relax ol kadın olcan
olur neden olmasın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar