daha bunu bilmiyorsunuz boş yorum yapmayın ya off
Çok rica edicem kesin ama kesin bilmeyen yazmasın. Evlenmeden oral seks yapmak zina mıdır haram mı (yapmak istiyorum) ?
daha bunu bilmiyorsunuz boş yorum yapmayın ya off
1. HARAM OLAN ŞEYLER BELLİ VE BU DURUM HARAMA GİRER
2. ZİNA BELLİ erkeğn zekeri kadının dübürüne girince bile gusul gerekyr burda yorum yapanlar dine kendi yorumunu katıyor tabi yorum gerekir ama kuranda ve nas la olmazasa
3. sana gelince zina yapmaya artık müsaitsen imkanın varsa evlen yoksa son çare bu dedğin olblr tabi günahını bile bile olursa kafir olmazsın vs vs
Oral seks evlenmeden çok günah ve haramdır. Ama zina hükmünde değildir. Zina sadece vaginal ilişki ile olur ve özel bir ceza gerektirir. www.fetvameclisi.com/fetva-15906-15906.html
o zaman tişörtler çıksın hdshafkhsfkfkfh
Benim bu bildiğimi çok az kişi bilir. Zina hükmünde değil. Ama çok günah yaa. El ele tutuşmak bile günahken oral diyoruz yaa. Ben de şahsen dayanamaz durumdayım. En azından oral falan yapmak istiyorum ama ilerde eşimin yüzüne bakamam. O yüzden sabredeceğim. İnşallah tabi
Zaten haram olan şeyler yapıyorum içki küfür gibi
Onları bırakıp sadece çok ileri gitmeden sevişsem eşitlenir bencee
Bazen ben de senin gibi düşünmüyor değilim. Doyasıya saatlerce oral yapma hayalim var. Ama işte dizginliyorum bir şekilde kendimi. Yaşım 23. Daha elime kız eli değmedi.
Seninkide abartı bence...
Göz zinasi dahi vardır. Yorumlarda saçma sapan yorum atmışsın evet millet cahil bir sen akıllısın. Konuşmak dahi günahtır. Evet günahı aynı değildir ama günahın küçüğü büyüğü mu var? O daha büyük günah değil diye yapacak mısın şimdi mecazi zina nedir kardeş dalga mı geçiyorsun bunun gerçeği mecazi mi var günahını çekeceksin küçük büyük günah yazılıyor.
okkk hahkssj
Büyük ya da küçük arasında çok fark var günahsız kul mu olur yaparım sanane
Bana ne zaten ne yapıyorsan yap he çok fark var Allah in cahili. Eğer günah olduğunu bile bile yapıyorsan çok günahtır hadi isine
El ele tutuşmak bile haramken. Sadece helalinin gormesi gereken yerin başkasının görmesinin zina olamama gibi bir ihtimali var mi sence
Sadece cinsel birleşme zinadır.
Yanlış biliyorsun tatlim. Aç arastir. Ayrıca bu kadar abaza varken sitede bu soru sorulmaz. Sorarsan da yanlışa inandirirlar seni. Bak girmişler bile aklına
Yok ben çok okudum araştırdım kuran vs
Göz zinası dedikleri bildiğimiz büyük zina değil mecazi anlamda olan bir şey.
Peki senin dedigin gibi olsun diyelim zina ile haram arasndaki fark nedir açıklar misin
mektebisuffa.com/haram-ile-gunah-arasindaki-fark-nedir Bak burda ne diye geçiyor. Inan ilk girdiğim site buydu
Haram; yapılması, kullanılması, yenilip içilmesi dînimizce kat`î olarak yasak edilmiş şeylere denir. İçki içmek, kumar oynamak, zinâ etmek, adam öldürmek, gıybet ve iftirada bulunmak gibi…
Haram ve zina paralel seyler
Adam öldürmek haram değil
daha büyük bir şey ama adını unuttum sanırım zina
Zaten içki vs içiyorum öpüşmeyi mi kısıcam
Bu senin verecegin bir karar. Bize sormussun bende doğrusunu sana söyledim. Yapıp yapmamak sana kalmış. Evlilik dışı yapıldığında bu zina oluyor. Senin özel hayatını yargilamiyorum. Yargilamakta bana düşmez zaten Sadece soyledim
Teşekkürler
Cevap
33Cevap
Evlenmeden yaptığın yapmak istediğin düşüncenden geçirdiğin herşey ve dahi onunla görüşmen konuşman bile zinadır bunu hala soruyorsunuz ya hiç mi inancınız hakkında zamanında aileden bilgi almadınız? Ha şimdi bunlara kimse takmiyor o ayrı sen bir kere yapmayı istemek ile düşünce zinasını yapmış oldun bence gerisini de getir yanı kusura bakma biraz sert oldu ama kırılma bana gerçekler acıdır duyunca ağır gelir 😂😂😂
Ayy ne kadar bilgisizsin...
Onlar mecazi zinadır biriyle öpüşmek yatmakla aynı değerde günah mı sanıyorsun.
Yazık...
Gunahin büyüğü küçüğü olmaz tatlım iğne ucu kadar gunahin hesabini vermek bile oldukça zordur derler buranın yargısı adaleti gibi değil orası sen yine de küçümseme bence
Mecazi zina diye birşey de yok ayrıca aynen böyle geçer her hadis ve kaynakta ve surelerde bu dediklerimde zinadan sayılıyor tabi gunah derecesi nedir orasını bilecek fıkıh bilgim yok
Bırakın su mali oral yapmak icin kendine fetva veriyo kuranda yaklasmayin diyo zaten seks yapmayin demiyo bu malin anlayisi kıt
Hakaret etme bence sen gene de doğruyu söyleyip çıkalım kendi ne yapar ise yapsın
Hakaret etmivemde bilmiyonuz diyo gelip burda soruyo aslinda kendiside bal gibi biliyor gitsin yalasin bizene
Tamam aynen bize ne bosver şakın ol
@scorpion026 bu dilde konuşan birini gelde ciddiye al alkhdadk
Senin konusmalarina bak once kafana gore fetva veriyon bide kilif uydurma
Soran sende gerginlik çıkarma insanlara söver işen insanlar da sana söver bir soru sormuşsun absürt ya da değil insanlara sunmuşsun her fikre açık cevap beklemişsin demektir sataşma o zaman bak yine kız olduğunun hatrına seni savunuyorum insanlar bana da sövecek
Yok yani kiz oral yapmak zina degil diyo kendine fetva veriyo ha sanki hasa Allahi kandıracak sonra burda zinami diye soruyo. Kuranda iluskiye girmekten bagsetmez direk uzak durun diyo hala neyin israri bu
Sende haklı konuşuyorsun ama söyle de düşün 🤔 burada xper kasmak icin çok saçma sapan sorular soruyor yası küçük insancıklar bu kızcağız da onlardandır belki 😂
@scorpion026 Abi siz ne geri kafalı insanlarsınız uzak dururum durmam bundan sizeneee
Onun kararını ben veririm soruyu cevapla sadece gerisinden sanane kus beyinliler allahım ya
@scorpion026 ne dersen de savunulacak tarafı kalmadı hatun iyi sözden de anlamıyor hadi ben kaçar sende ne halin var ise gör kızım bu ufak beyinle kerhaneye de düşersin yakındır
He he düşerim
canım soruna cvp verdim bana bilmiyon diyosun bide gunah degil diyo sen kimsin hüküm veriyosun git yala o zaman
@scorpion026 Günah değil mi dedim ben allahın kıt kafalısı
Öpüşmek vs zinaya götüren günahlardır ama zina değildir hay aklınıza boşverin nolur sormadım sayın köylüler
Bilmiyorumda nedenbu kadar yapmak istedigini anlamdm😂🤔
Neden istemiyim ne saçma bir soru yani..
Cahillige bak bide kimseyi ilgilendirmez diyo oral sevişme opusme hepsi zinanin cesidi ve yasaktir namahreme elini bile suremezsin
Zinaya yaklasmayin diye emir var kuranda arastirin bir
Offf sende bilmiyomuşsun ok
Neyi bilmuyoz malmisin sen kuranda zinaya yaklasmayin diyo illa gircek diye bisey yok geriizekali
Oooooooo gerçekten mii bilmiyordum
O zaman ne diye soruyon mall
Bilmiyorumda gormek bile gunah yani goz zinasi oluyo :(
O mecazi anlamda zina
Gerçek zina değildir
Haramdır her organın da kendisine göre zinası vardır :) yani zina sayılır
O bildiğimiz zinaya girmiyor bilmeden yorum yapma ve daha yazma tamam.
Hahahaha :) zina sadece birşeyin birşeye girmesi değildir
Zina odur.
Dini kendi menfaatlerine uymuyor diye değiştiremezsin sordun söyledik
Din herkesin kendince yorumlayacağı bir şey olmalı nokta.
Mecazi he gülüm he mecazi dini çok iyi biliyorsun bide gidip ağzında gargara yapacaksın :) :D
Zinanin cesitleri var el zinasi goz zinasi agiz zinasi gibi.
Ama zinanin asil anlami onden veya arkadan birlesmektir
Onlar mecazi anlamdadır iyi araştırın.
Ikinci cumlemi okur musun zinanin tam anlami onden veya arkadan birlesmektir dedim
Aynen bir doğru söyleyen sen çıktın. TEŞEKKÜRLER :)
Millet ne boş kafalı aynı şey sanıyorlar ben bu yaşımda daha geniş görüşlü ve bilgiliyim...
Rica ederim
Ah ah nerelisin şehirden şehire değişir diyesim var da dinden cikacam yakında tövbe estf. :D
Erkekler benide çıkaracak yani..
Nerelisin
İzmir'e gel haramda zinada degilmiscesine yaşıyor zaten herkes
Ya bir çık git gerzekx
yeni trasli tüysüz pasparlak kalınca ve damarlari zonklayan dimdik bir kamış görsen kalpten gidecen demek ki 😅
Kime bana yapavaksan sanada hayatinin en mukemmel oral yaparim sana gelirim yer bana ait
Kimse fetva verip kizin gunahina ortak olmasin bnce
Dondurma mi emmek istiyorsun azgin guduruk bakire sen 😃😂
Ben dolu yorum yaptım ama cevap vermiyon zilli 😉
Detaylarını bilmiyorum ama bakire misin bu yaşa kadar yapmadın mı yapmadıysan hiç yapma evleneceğin erkek muhtemelen böyle birşey yaşamış olmanı kabul etmez
öpüşmek bile zinadır aslında nikahında olmayan biri için.. fakat bu tartısılabilir konu
cahil olma haram diye bir sey yoktur haram eskidendi hayatini yasa
Neden bu kadar oral yapmak istiyorsun ki anlamadım.. :/
Zinadir ama yap neler yapilmiyo ki
Zina olmaz haram olabilir
yapıcak olduğun kişi kim
erkek...
ya da bana yapılsın farketmez
Evet zina günahı vardır.
Zinada değil. Haram da değil. Keyfine bak
Sen neye gore fetva veriyom
Veriyon
vay be partnerin çok şanslı
doğduğun gün ailen ne çok sevinmişti seni pislik
Haramla zina ayni sey farki yokki zinada haram
Nolur yorum yapma...
Zina kelime anlamı itibariyle farklı.
Yap gitsin hacı ölmezsin
Yok çok sevabı var deve sidiği içmiş gibi olursun
Tam s4l4ksın mk gunah haram tabı kanks
madem ne oldugunu biliodun ne bokuma sordun?
İçinden geleni yap
Bana denk gelmez senin gibiler
evlenmeden yaşanan her olay zinadır
Haramdır komşumuzun kızına sürekli yaptığım şey
Zina ve haram. Kesin.
Yardimci olabilirim 😂😂😂
Hepsi haram
Haram değildir
Zina haram aynı.
sevgiline mi :)
ben bilemedim
Günah haram değil