Ben orası özel bölge , kimseye gösterilmez diye anlattım. Korkum kreşe gidiyor ya başka çocuklara da derse aileler vs şikayet eder
Ayrıca her türlü insan var , biri aç derse açar vs.
Psikologtan fikir mi alsam?
Bu yaşlarda çocuklarda cinsel dürtüler başlar. Kız erkek farkını algılamaya başlarlar. Diğer hemcinslerinin de kendileri gibi olup olmadığını merak ederler. Bu tür şeyler olacaktır bu dönemde. Cinsellik nedir bilmiyorlar ama kadın erkek arasındaki fizyolojik farklılıkları sezmeye başlıyorlar.
Sadece gözlemleyin, bu yaşta cinselliği konuşamazsınız. Sadece öğretmeniz gereken kız ve erkeklerin farklı olduğu, pipilerin erkeklerin özel yerleri olduğu ve bunu anne baba dışında başkalarının görmesinin doğru olmadığı. Kızarak ya da yasak koyarak onun bu konuya daha da merak sarmasına neden olursunuz.
Bence bir sure gozlemleyin. Eger bu tur seyler sikca olursa o zaman uzman yardimi alin. Su an nornal bir durum.
Çocuk yani doğruyu yanlısı ayırt edecek yasta değil. Önemli olan senin ona bu yanlışı ve mahrem bölgeleri güzel bir dille anlatıyor olmak.
Şunu izlemeni tavsiye ederim.
Rica ederim.
Benim arkadasimin oglu donunu indirip bize gösteriyordu pipiisini😂 bazen yapabiliyorlar öylr delilikler. Ama yapilmaz ayip kimseye de actirma falan dersen bir ciddiyetle anlar bence
Tam cinsiyet ayrımını keşfettiği yaş diye hatırlıyorum. Yine de bir pedagogla görüşün normal mi diye
Cevap
23Cevap
Sorun yok cünkü onun gelişim dönemi şu an bunu gerektiriyor. Kiz cocuklarinda da ayni sey gecerli. Burada normal degil uyar falan diyenlerin hicbirine kulak asma cünkü o yaslarda kendileri de ayni seyleri yapiyordular ama unuttular ! Gelişim psikolojisi dersinden ögrendiklerimi aktardim sana özetinin özeti olarak. "Gelişim psikolojisinde dönemler" yaz google a ve oku. Cocugunun hangi yaşta neyi neden ne sebeple yaptigini daha iyi anlayacaksin.
Sadece meraktır bee. O kadar korkulacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Merak etme çükten meseledir. :-)
Bişey olmaaaaz bizim çocukluğumuz çevremizin çükümüzü elleme şakasıyla geçti.. Bize bişey olmadıysa göstermeyle hiç birşey olmaz :)
Haha iyiki arkadaslarima gostermis eskiden amcalar dayilar sorarmis cocuklara onlarda gosterirlermis sunnet olup olmadimi diye
Kizmadan ona yanlis oldugunu anlat eger kizarsan bir daha boyle veya buna benzer bir sey yaparsa korkusundan soyleyemez guzel bir sekilde anlat bir daha yapmaz bence
5 yaşında böyle yapmaları normal tabi ne anlarlar pipi nedir.
Kesinlikle hafif sert bir şekilde uyar yanlış birşey olduğunu anlasınlar... bunların nedeni çizgi filmlerdeki subliminal cinsel kareler... çok tehlikeli
Psikoloğa gerek yok onu sen yetiştireceksin... ciddi anlamda çok ürkütmeden kızarak söyle... normal birşey gibi algılamasın yaptığını
Şimdiden aşılamalısın sana bile çekinsin... insanlar böyle şeyleri önemsemediği için büyüyünce genelde farklı cinsel tercihleri oluyor... ağaç yaşken eğilir bunu unutmayın
Çocuk daha ya adı üstünde.
Kim bilir ne düşünerek yapmışlardır
yav 😄 şimdinin anneleride varya 😊
biz küçükken pipimiz elimizde gezerdik çok şükür bugunlere sapa sağlam geldik 😄 doğru yaptığınızı sanıyorsunuz ama en büyük yanlışı yapan sizlersiniz her sıkıntıda psikolog, doktor, öğretmen derken inanılmaz hassas bir çocuk yetiştireceksiniz ve çocuğun hayatı allak bullak olacak. tabiki ahlaki değil ama bunu kendinizde düzeltebilirsiniz. yapmayın böyle şeyler mahvetmeyin çocukların hayatını. güçlü yetişsinler
Bir doktora sormak gerek normal mi diye
Bence değil
Normal olur öyle şeyler ben küçükken kız arkadaşımla bakmistik inanmıyorum ya aklıma geldikçe guluyorum
yok ama çocuğu utandrmamak gerekiyor kendini keşfediyorlar çok normal bir durum ama engel olmaya çalışın bir gözünüz onlarda olsun her zaman gelecekte hatrlarlarsa utanabilirle
Erkek çocuklarda öyle olur. Korkutmadan doğru bir şey olmadığını söylemen yeter
Çok normal. Doğal gelişim süreci tıkır tıkır işliyor demektir. Hiç panik yapacak bir şey yok...
Hayır. Keşfetme dönemindeler. Dediğim gibi normal. Bunu sen takıntı yaparsan çocuk da yapar.
www.cocukpsikiyatri.org/...lardacinselgelisim.html
Lütfen okuyun. İyi gelecek.
:D e bilmiyor ya normal bence
bizde yapardık 4-5 yaşında :D hatta işeme yarışı vs.
Normal değil belli ki ya siz ya diğer çocuğun ailesinde sorun var yoksa nerden bilsinler pipi falan
Boylerını olcmuslerdır bısı olmaz kanks
Ben sunnetten sonra ciplak gezdim
Cocukken bizde baktik kizli erkekli 6 7 yaslarinda
Hayatimda bidahada gornedim
Çok normal bence olur böyle şeyler
normal çocuk merak ediyor ne olduğunu :D
Bu yasta normal alt tarafi pipi
şimdi ki çocuklardan beklenir
çocuk o daha
merak etmişler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar