günah puan listesine bakmak lazım
perşembe cumaya bağlanan gün olduğu için en fazla 5-10 puan atar.
cumartesi gününü bekle, en az puanlı gün o olduğu için03 Yorumla
Soran+1 yılBekleyemem
Soran+1 yılÜffffff
En İyi Cevaplar
Cuma günü günahlar iki kat yazılır buyuruyor peygamber efendimiz bu arada sen erkeksin fake hesap
08 Yorumla
Soran+1 yılBugünden yapayım o halde
Soran+1 yılKadınım
Soran+1 yılSor
Soran+1 yılBurda hergün yapanı da görüyoruz ama bana pek sağlıklı gelmiyo bu durum. Haftada 2 kere ideal
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünah değil haram zaten. Madem yapıcan yapıştır gitsin ne zaman yapıcaksan 😂
02 Yorumla
Soran+1 yılHaram olan şeyler günahta oluyo aynı zamanda 😄
Cevap sahibi+1 yılKaç kere gunah kim bilir. Bile bile yapıyosan önemi yok dediğim gibi keyfine bak 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılmast gunah degil herzaman yap gitsin birakin su cahil sorulari artik. kullanmicagin seyi yaratici sana neden versin biraz kafani calistir dogal bir ihtiyac bu ekmek yemek gibi
26 Yorumla
Soran+1 yılÇalışan kafaya bak
- +1 yıl
seninkinden daha cok calistigi kesin
Soran+1 yılMaşallah
- +1 yıl
allah kitap din dersiniz burda cinsel hayatinizi millete reklam edersiniz sizmi dini cok dusunüyorsunuz sizmi muslumansiniz?
Soran+1 yılDerdin ne
- +1 yıl
yok derdim sen takilmana bak iyi günler
Ne alakasi var her türlü gunah ama cok istiyorsan kendini tutamiyorsan tabiki de yapacaksin sonra dusa girip gusul abdestini alacaksın olacak bitecek
12 Yorumla
Soran+1 yılCuma iki katı günahmış
nerden duydun nerden çıkardın ben devamlı dini konular okuyan vaaz dinleyen, dini soru ve cevapları bilen biri olarak böyle bir konu ile karşılaşmadım
00 Yorumla
+1 yılBen mast yaparken pek gün ayrımı yapmıyorum açıkçası, umarım günahım fazla birikmemiştir :D
06 Yorumla
Soran+1 yılCuma günü mübarek gün
- +1 yıl
Bir şey olmaz ya gusül abdesti alınca fabrika ayarlarına dönülmüyor mu nasıl olsa? :D
Soran+1 yılCuma günü iki katmış
- +1 yıl
Ya geç onları hurafe onlar :D
Soran+1 yılFazlaysa günahı sana
- +1 yıl
Tamam bana :D
+1 yılDinen hertürlüsü günah fakat fazla veya az günah diye ayrım olmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılBence olur
- +1 yıl
Sence ise yap herkesin cezada nasıl şahsiliği varsa dinde o var ama ceza günah olmadığını düşünüyorsan veya karşı koyamıyorsan sende bütün düşünce fikir fiil eylem
Soran+1 yılGünah olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
O zaman sana kalmış ne diyim burada
perşembeden kastın sanırım cumayı bağlayan gecenin mubarek olmasıysa akşama kadar sıkıntı yok. bam bam bam yani :D
011 Yorumla
Soran+1 yılYarın daha çok günah yani
Soran+1 yılİki orgazm yeter
Soran+1 yılNeden sıksın
Soran+1 yılYok bazen benimde 2. yi yapasım gelmiyo
Soran+1 yılKız şanslıymış
Yap mastını bizde rahat edelim yarın mübarek gün cünup kalma bam bam bam
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
perşembe günü 1 puan , cuma 5 puan diye biliyorum :)
00 Yorumla
+1 yılperşembe akşamınki günah sanırım, aslında yapmak günah da ama perşembe günü yapınca daha günah
00 Yorumla
+1 yılaynı fark etmez bam bam :)
08 Yorumla
Soran+1 yılEdermiş
- +1 yıl
ne allaka bazen evleninmeyi gerdek gecesini cuma gününe denk getiriyolar..
Soran+1 yılO helal ama
- +1 yıl
mastta eğer çok abaza olupta başka günaha gireceğine mast yapmak caiz..
Soran+1 yılBaşka günaha girecek kadar zor durumda değilim ama keyfi yapıyorum
- +1 yıl
o senin sorunun bebeğim.. ama bence libiidon yüksek ki yapmak istiyorsun :) yap kız bam bam :)
- +1 yıl
@Boyka5269 beynin 3 gram var mı senin? maydanoz oldun böyle?
Gizli Üye(30-35)+1 yılMast. Yapmak günah değil
048 Yorumla
Soran+1 yılGünah
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir ayet getir kafanıza göre günah sınırı belirleyemezsin neye dayanarak günah diyorsun sen buna kulaktan dolma hadis saçmalıklarına bakıp şu gün şu kadar sevap bilmem ne Allah a şirk koşmaktır bunun adı
- +1 yıl
Sen neye göre yorum yapıyorsun kardeşim? ben sana Ayette getiririm zaten ayetlerle bunun günahı belirleniyor. Sen gelmişsin şirk diyorsun unutma ! Allah'ın ayeti şirk değil bu ayeti yalanlayanlar şirk koşar. Cevap vermeden önce bir araştır ben cevap veriyorum ama neye cevap veriyorum yanlışlıkla tekfir olur muyum olmaz mıyım diye bu arada hadislerin hükmünü yalanlaman doğru değil bu hadis sahihtir sahih hadisler İslam tarafından yalanlanmazlar.
Şirk demişsin şirkin ne olduğunu biliyor musun sen? şirk Allah'a ortak koşmak demektir. Aksi şirk değildir ya günahtır ya tekfirdir Ayet ayet diyorsun ya al sana diyanetin delil gösterdiği ayet. Eşleriniz ve Cariyeleriniz dışındakiler size haram kılındı bunların dışındakiler haram kılınmıştır bu sınırları aşmayın bu sınırları dışına çıkanlar haddi aşanlardır.
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir 1. hadisleri çoğunı at çöpe bir defa
2. tüm tefsir saçmalıklarını sil
3. şirk Allah'a ortak koşmaktır demişsin Allah direk bunun haram olduğu konusunda ayet indirmişmidir? Mast tek kişi ile yapılan Bir iştir zina 2 kişi veya daha fazla kişi arasında olan Allah'ın izni dışına çıkılmış bir ilişki ne olduğu önemli değil zinadır o ayette zinadan bahseder mast. Değil ayetleri çarpıtıp kafanıza göre şekil verip yorum yapıp değiştirirseniz bu Allah'ın indirdiğini değiştirmekten başka bişey değildir buda Allah'a ortak koşmaktır şirktir- +1 yıl
Sen kendi kafana göre hadisleri çöpe atıyorsun tefsirleri çöpe atıyorsun Kur'an'ı herkes anlayamaz muhkem ve müteşabih diye bir şey duydun mu hiç muhkem herkes tarafından anlaşılan genellikle helallik haramlık toplumsal olayalara değinen ayetlerdir müteşabihlerse anlaşılması güç olan anlayabilmek için yeterli bilgi donanımına sahip olunması gereken ucu açık ayetlere denir bu ayet muhkemdir sen diyorsun ki tefsir saçmalıklarını at rivayet tefsiri vardır dirayet tefsiri vardır bizzat hz. Muhammedin tefsirini yapmış olduğu ayetlerdir çoğunlukla ''orta namazı kılın'' hadi bu ayette ne denmek istiyor söyle bakalım sahabe bu ayeti ilk işittiğinde anlıyamayıp hz. Muhamme'de sormuştur bu ayette ne diyor diye bunu sana soruyorum tefsirden yardım almadan hadislerden yardım almadan bunu cevapla ayette yevmülekber der sahabe sorunca nedir bu yevmül ekber diyor peygamberimiz bunun tefsirini yapıp açıklıyor hadi açıkla yevmül ekber nedir hadislerden tefsirlerden yardım almadan çöpe atıyoruz ya
- +1 yıl
nedir bu en büyük gün tefsirler öyle birilerinin kafalarına göre yorumlanıp bu tefsir denmez tefsirler yorumlanır birden fazla İslam alimi tarafından icmaya giderek karar verilir ondan sonra bu ayetin tefsiri bu denerek Milletin önüne konur. icmanın Türkçesini vereyim sana toplanmak demek. tüm bu işlerden geçirildikten sonra bu tefsir bu ayeti açıklıyor denir. Yani İslam öyle büyük bir okyanustur ki biz kendi yorumlamızla hele ki günümüzde hiç bir şey bilmeden bu konuları yorumlamamız mümkün değil şayet yorumlamaya kalkarsak o okyanusun içinde boğulur gider işin içinden çıkamayız.
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir sen Allah'ın dinini 3 5 din bilmezin uydurduğu din ile değiştirmeye kararlısın sanırım ben sana diyorum ki tefsir insan uydurmasıdır ama sen hala hakmış gibi gösteriyorsun birde anlaşılan ve anlaşılmayan ayet diyorsun onuda uyduran kişi tefsiri uyduran kişi ile aynı kişilerdir Kuran akıl sahiplerine inmedimi akıl sahibi isen anlarsın Allah 'tan kork kim Allah'ın dinini değiştirmeye çalışıyor alim dediklerinin kendilerine faydası yok
- +1 yıl
Emin misin anlaşılmayan ayetlerin uydurulduğunda şu ayeti oku o zaman Kitab'ı sana indiren O'dur. Onun bir kısmı muhkem (hüküm ihtiva eden, mânâsı açık olan) âyetlerdir, onlar Kitab'ın esasıdır ve diğerleri, muteşâbihtir (yoruma açık âyetlerdir). Fakat kalplerinde eğrilik (bâtıla meyil) bulunanlar, bu sebeble muteşâbih olanlara (yorum gerektirenlere) tâbî olurlar. Ondan fitne çıkarmak için, onun te'vilini (yorumunu) yapmak isterler. Ve onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez ve ilimde rusuh sahipleri ise: “Biz O'na îmân ettik, hepsi Rabbimizin katındandır” derler, onlar da tezekkür edemezler, sadece Ulûl'elbab (daimi zikrin ve sırların sahipleri) (tezekkür edebilir).
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir “Sana bu kitabı indiren O’dur. Kitabın bir kısım âyetleri muhkem olup bunlar onun esasını teşkil ederler. Diğer kısımlar ise müteşabihtirler. Kalplerinde eğrilik olan kimseler onun sadece müteşabihleri ile meşgul olurlar. Bundan maksatları, sırf fitne çıkarmak ve kendi anlayışlarına göre yorumlamaktır. Halbuki onların gerçek mânâlarını yalnız Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar ise, onların mânâlarını anlamaya çalışmakla beraber, asıl maksat ve mânâlarını Allah Tealâ’ya havale edip; ‘Allah’ın maksadı ne ise biz ona inandık. Gerek muhkemi, gerek müteşabihi hepsi Rabbimiz tarafından gönderilmiştir...’ derler. Bunu ancak kamil ve öz akıl sahipleri düşünebilirler... Ve onlar sözlerini şu duayla bitirirler: ‘Ey bizim yüce Rabbimiz! Doğru yola erdirdikten sonra kalplerimizi yanlışa saptırma, yüce katından bize rahmet bağışla. Şüphesiz sonsuz lütuf sahibi olan ancak Sensin.’” (Âl-i İmran, 3/7 ve 8)
Cevap sahibi+1 yılBu ayet size inmiş gibi :B
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir varmış saol öğrenmiş olduk :) ama sen hala benim dediğimi anlamadın onu napacaz? :)
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir ayetlerin yorumlanabilir olduğunu neye göre anlıyorsun :)
- +1 yıl
Senin dediğini anladım hadisler uydurma olabilir akla mantığa uymayan hadisler var diyorsun tefsiri insanlar yapmıştır ilahi bir niteliği yok diyorsun dolayısıyla hadisler korunmuyor değiştirilebilir diyorsun evet haklısın tefsir insan yorumudur ancak bu yorumları okuyunca gerçekten anlaşılması güç olan ayetlere cuk diye oturmuş adam tam açıklamış diyorsun :B
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir öncelikle şunu belirteyim tefsir dedikleri kitaplarda tüm ayetleri yorumlarlar şu yorumlanır bu yorumlanamaz diye ayrım yapmazlar ama ayette gördük yorumlanabilir ve yorumlanamaz ve ne diyor kimi sapkınlar yanlış yorumlayıp fitne çıkarı demiyor mu :)
- +1 yıl
Gelecekten bahseden ayetler mesela iki kabile arasında savaş yapılıyormuş daha sonra ayet inmiş bu savaşı şu kabileden şu kişi kazanacaktır ve bu savaş şu kadar sürede sonlanacaktır diye sahabe o süreyi okuyunca yanlış anlamış ve hz. Muhammed'te orada ifade edilmek istenen o değil diyerek ayeti yorumlamıştır ve yorumladığı şekilde de savaş sonlanmıştır.
Kısacası Kur'an'da toplumsal sorunlardan helal haram gibi kavramlardan bahsetmiyorsa o tür ayetler çoğunlukla müteşabihtir yani anlaşılmayan ayetlerdir. Ha hiç mi anlaşılır olmaz olanı da var ancak genellikle müteşabih olur zaten o tür ayetleri okuyunca mealen başta ne olduğunu anlamazsın okuduğunda anlamıyorsan kendimden biliyorum bil ki Müteşabihtir.
Cevap sahibi+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=unL9o3VRIOU bak bakakıö yapılan tefsire tefsir insan ürünüdür herşey doğru dersen buda doğrudur yazdığın ayet kesin bir hüküm ayeti olduğu apaçık belli zina yapmayın diyor bunu evirip çevirip mast. Yapmayın derler
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir ben bırak mıyorum tefsir bak nasıl olur hocam bir ayet olur kapalıdır anlaması güçtür ama bakıp yeni haramlar yeni helaler türetemezsin
Cevap sahibi+1 yılAdamlar zina ayetlerine bakıp recm mi üretiyorlar ama ayet belli değil mi kesin hüküm değil mi
- +1 yıl
Yalnız iş zinaya gelince Ayette yok diyemezsin recm sünnet ve icmaya dayalı bir cezadır ha ben sünnete ve icmaya itibar etmem dersen ona da ayet var buyur
“Allah ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.” (Ahzab 36)
Kısacası evli bir erkeğin zina ettiğinde recimi hz muhammed eşliğinde olmuştur. Ve bunu hz muhammed emretmiştir. ve Alah hz muhammedin hüküm verme yetkisini yukarıdaki ayetle açıklamıştır.
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir o zaman ayetler yanlış :)
- +1 yıl
Şimdi Allah kulunun kalbine yapmasını istediği şeyi yani Muhammed kulunun yapmasını istediği şeyi hüküm verme konusunda kalbine ilham eder ondan sonra o kul onu yapar bak sana bir kaç ayet gönderim daha iyi anlayacaksın: (44-45) Eğer (Peygamber) bize isnat ederek bazı sözler uydurmuş olsaydı, mutlaka onu kudretimizle yakalardık.
Sonra mutlaka onun can damarını keserdik.
Senin için göğsünü açmadık mı?
İndirmedik mi senden o yükünü?
O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?
Senin şanını yüceltmedik mi?
Yukarıdaki inşirah suresinin ayetlerindeki olay şöyle gelişiyor bir gün piknik yapılıyormuş ve hz Muhammed piknik yerine gelmeyince endişelenip hz muhammedin kaldığı yere gitmişler ve orada yanlış hatırlamıyorsam göğsünün açılıp içindeki kara negatif kötülük duyguları alınmış bunun üzerine hz Muhammed günahlardan arındırılmış bir kul olmuş ve yukarıdaki ayettede de bize karşın bir söz uydurursa biraz daha açarsak bizim istemediğimiz şekilde hüküm verirse
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir işte diyorum ya eğer hz. Muhammed böyle bir hüküm verdiyseki ayetler yanlış yok ayetler doğruysa bu yanlış seçmek istersen neyi seçersin?
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir sakın o ayetler niçin inmiştir?
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir hayır inancımda şüphem yok senin dediğin doğru ise sen ayetleri yalanlıyorsun ama ayetleri doğru kabul edersen bunlar yanlış demek zorundasın
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir bak şimdi hocam diyorsun ki Ayetler o hüküm verdiğinde kendi kafasından vermezdi kendi kafasındam vermiyorsa Allah veriyordur öyle ise vahiy olur ve ayet olur doğru mu? O zaman hz. Muhammed sadece Kur'anda bahsedilen hükümleri söylüyordu bize kuran dışı bir hüküm vermiyor ve onu yakalardık ayetide yine eğer size yanlış ayet veriyor olsaydı onu yakalardık diyor ayrıca başka bir ayette biz seni kuranı tebliğ et diye gönderdik buyuruyor Allah
Cevap sahibi+1 yılAyrıca kaynaklara çok iyi bakarsan recm uygulayanların yahudiler olduğunu göreceksin
- +1 yıl
söylediklerinde haklısın Zaten Hz. Muhammed Kur'an'ı hem tebliğ ediyor hem de tebyin ediyordu
''e kendi kafasından vermezdi kendi kafasındam vermiyorsa Allah veriyordur öyle ise vahiy olur ve ayet olur '' evet ama ben yazımı başında dedim ki Allah kulunun kalbine o hükmü vermeyi ilham eder ve kul o hükmü verir
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir işte bak sorun şurda Allah ister ilham yolu ile ister direk ister gökten bir kağıda yazılı şekilde önüne düşürsün nasıl olduğunun önemi yok sadece cebrailin getirdiği vahiy dersen o saçma olur Allah direk kalbine ilham ediyorsa cebrailin getirdiğinden bile üstündür o :)
Cevap sahibi+1 yıl@yenifikir tamam işte kuranda yeri olur öyle bişeyin yoksa şunu peygamber hüküm etti bunu peygamber hüküm etti diye diye nice şeyler çıkar ki çıkıyorda hüküm vermek yanlızca Allah'a aittir bu arada onuda belirteyim umarım sende hadisleri filan siler atarsın Kur'an ile yaşarsın iyi günler ;)
Mast. Her türlü günah
03 Yorumla
Soran+1 yılHangisi günahsız demedim zaten hangisinin günahı daha çok
Soran+1 yılCuma daha çokmuş
+1 yılMast yapmak günah mı ki
03 Yorumla
Soran+1 yılZina yapacak kadar zor duruma düşmediysen evet
- +1 yıl
Anladım teşekkürler
+1 yılaynı farkeden bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılBoşver Sen Uğraşma Genclik El Atsın :D
01 Yorumla
Soran+1 yılYok
+1 yılaynı ve mastürbasyon günah değil.
00 YorumlaTaktik maktik yok bam bam bam diyosun yani 😉
01 Yorumla
Soran+1 yılEveet
+1 yılne günahı ya
03 Yorumla
Soran+1 yılMast günahı
- +1 yıl
@yenifikir aynen
günah.
06 Yorumla
Soran+1 yılDikkatli oku soruyu
Soran+1 yılCuma mübarek gün ya belki daha çoksa günahı bu günden halledelim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen şimdi birazdan bam bam bam yapcam :D
014 Yorumla
Soran+1 yılEline kuvvet
Cevap sahibi+1 yılyeterince kuvvetli :D
Soran+1 yılVaaav
Cevap sahibi+1 yıl4 kere sol kolumla alıştırma yaptım gece :D
Soran+1 yılDeli ya
Cevap sahibi+1 yılBunca itiraftan sonra takip bekledim ama yok :(
Soran+1 yılÇok beklersin
Cevap sahibi+1 yılbizimki can değilmi yazık değilmi bize
Soran+1 yılVer numaranı arayım
Cevap sahibi+1 yılBayanlar önden
Soran+1 yılYok ya
Cevap sahibi+1 yılTakip etcenmi sen
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılO zaman yolu kapama sg (sağol ;)
Gizli Üye(36-45)+1 yılCuma namazından önce yapma. Akşama doğru yap
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 16,7b cevap paylaştı.
+1 yılhepsi aynı merak etme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbugün yapicam ondan eminim
00 Yorumla
+1 yılbas gaza basss😂😂
02 Yorumla
Soran+1 yılTamamdır
- +1 yıl
Ben doldurur ben içerim. Günah benim kime ne 😂😂
- Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAyni
00 Yorumla
+1 yıltadını çıkar
03 Yorumla
Soran+1 yılAma az günahlı olanından
- +1 yıl
azi cogu olmaz
Soran+1 yılOlurmuş
Gizli Üye(36-45)+1 yılver çoşkuyu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMast yapmıyorum
00 Yorumla