* Fuhuş gerçekten de yasaklanabilir mi? Böyle birşeye kalkışılırsa bu iş suç örgütlerinin elinde mi kalır?
* Fuhuş yasaklanabilirse tecavüz olayları artmaz mı?
kardeş bak. nikahsız yaşamanın, dost tutarak sınırsız çakışmanın, bunu "özgürlük olarak gören" -ben bekarım istediğimle birlikte olurum diyen, dini referasnların yerlerde süründüğü, "ben hem rakımı içerim, hem namazımı kılarım, hemde istediğimle sevişirim" diyen bir toplumda, ahlaki açıdanda "onlar bekar. birbirlerini tanıyacaklar diye akşam sabah çakışacaklar, buna ailesi ve toplumda cevaz verirse, para karşılı ya da cinsel doyumsuzluğundan dolayı dolu dolu seks yapan ve bunu uluorta yapanlara bir diyemedikten sonra senin şu anketinin hiçbir anlamı yok.
tımarhanede iki deli birbirlerine bakıp gülmeye başlamışlar, bu diğerlerinin dikkatini çekmiş ve neden gülüyorsunuz? dediklerinde ise "ya bizim burada sayımız belli, ya da dışarıda akıllıyım diye geçinen delilere ne demeli demiş.
sözün özü bu sitedeki kızların ve erkeklerin konuşmalarını dikkatle takip ettiğimizde göreceğiz ki genelevde çalışanları sayısı belli. vesikaları var. ya dışarıda namusluyum diye dolaşan, her hafta, her altı ayda bir partner değiştiren, az bir parası olanların üç dört tane dost tuttuğu, öğrenciyim, kariyer yapacagım ve çalışan biriyim, kimseye ihtiyacım yok kisvesi altında 35-40 yaşına kadar çatır çatır seks yapanların, "hele oğlum hayatını yaşasın.daha çok genç" deyip zinaya göz yuman o.puların sayısı belli mi? haaaaa. belli mi? herkes lütfen yakın çevresindeki yaşananları vicdanen değerlendirsin...
fuhuş, özetle para karşılığı birisiyle cinsel beraberlik kurmaktır. bence parası için tek bir adamla (adını evlilik de koyabilirsiniz) birlikte olan kadın da bir tür fahişedir. ancak bir kadın kendisi için, sevdiği için vs. birisi ile birlikte oluyorsa bu fuhuş değil. Belki dini terminolojiye göre bu birliktelikte evlilik yoksa "zina" olabilir.
ayrıca, ailemi saymakla beraber, 33 yaşında biri olarak benim kiminle yapabilecekleri konusunda onlara fazla söz hakkı tanımam. daha önce birlikte olduğum kadınlar oldu. iyi ki de diyorum, ilk cinselliği yaşadığım kişiyle evlenmemişim. böyle bir evliliğin ömrü uzun olmazdı. dini olarak da bakarsan, boşanmak da caiz olduğu için şimdiye ayrılmıştık boşu boşuna. evlilik öncesi cinsellik dediğim gibi ayrı bir konu. sizin yaklaştığınız kadar basit bir şekilde yaklaşmak doğru değil.
fuhuş ifşa etmeden gelir kök olarak. bir erkekten para alması gerekmez. bu eylemi zevk içinde yapabilir. zengin ancak seksi seven ve bunu farklı farklı erkeklerle deneyen ve yaşayan kadında fuhuş yapıyorudur ve fahişedir. ayrıca toplumda neden fahişe var diyoruz. al sana örnek. ayrıca, ailemi saymakla beraber, 33 yaşında biri olarak benim kiminle yapabilecekleri konusunda onlara fazla söz hakkı tanımam. daha önce birlikte olduğum kadınlar oldu. iyi ki de diyorum, ilk cinselliği yaşadığım kişiyle
fuhuşun arapçada neyden türediğini bilmiyorum. ama türkiye'ye geçmiş haliyle fuhuş, para karşılığında cinsel ilişkiye girme anlamında kullanılıyor. Arapçadna Türkiye'ye geçen "Cami" ile "Mesçit"'in durumları gibi Türkçe'ye geçerken anlam kayması olduğu ortada.
siz, kendi kendinize, birden fazla erkekle birliktelik yaşayan kadınlara "fahişe" yaftasını yapıştırabilirsiniz, bunu da özgürlük olarak görüyorsanız sizin hayatınızdaki kadınlara da aynı hakeretin yapılmasını özgürlük kabullenmelisiniz.
Hangi boyutundan bahsedelim be kardeşim ? Dinen zaten zina haram. Onu kafadan eledik. İnançlı insanlar için konuşuyorum elbette. Sosyolojik açıdan, kadınların cinsel meta olarak kullanılmalarından ve görülmelerinden nefret ediyorum. Devletin bu işten, iş bile değil, bu kepazelikten para kazanması zoruma gidiyor.
Bence hiçbir kadın buna layık değildir, bir şeyler yapılması gereken çok vahim bir konu.
Anlıyorum, aslında biliyor musun, hiçbir farkı yok.
Şimdi burada edebiyat yapmıycam. Çünkü bu ülkede 3 kuruşa insanlar köpek gibi çalışıyorlar.Kapitalist düzen hepimizden bir şeyler alıyor. İnsan Haklarına karşı olan her işin karşısında durmalıyız esasen. Şimdi kime göre, neye göre farkı yok? bu ahlak anlayışına göre değişiyor, sadece ayrımı bu. Aslında fahişelere sorulsa keşke bunlar, ötekileştirmeyi bırakıp anlamaya çalışsak keşke onları da, insan her türlü değerlidir, dinlenmelidir.
Evet, aslında zor durumda kalan bir kadın (veya erkek), kabul görmeyen bir işi yapmak zorunda kalmasının altında belki "her koyun kendi bacağından asılır" mantığı var. Hiç kimsenin para kazanma derdi olmasaydı fuhuş sorunu da kalmazdı. İnsanları sadece "para kazanmak" motive etmiyor, tam aksine para insanların işini doğru yapmasını engelliyor. İnsanın içinde vardır birşeyler üretmek. Her insan faydalı olmak ister topluma, kendini herhangi bir konuda ispat etmek ister.
Burada bir kaç yaklaşım var, zor durumda olanlara yardım etme, gelirinin yüzde bilmem kaçını birilerine verme. Bu sadaka kültürü hoşuma gitmiyor. Sosyaldemokrasi de yeterli değil çünkü insanlar para konusunda hırslandırıldığında o para o insana hiç bir zaman yetmiyor. Evet komünistim ben, ama bu düzeni de insanlar istemiyor :)
Hoş degil tabi insanların para için kendilerini satması neyseki zenginiz
Cevap
5Cevap
Dün gece alkolu biraz fazla kaçırmısız. 4 kız 6 erkek bir evde sabahladık ve ben en yakın arkadaslarımdan biri dediğim bir erkeğin yanında kıvrılıp yattım. Gece bir an sevişmeye baslamısız ya o gece kimseye farkettirmeden birlikte olduk ama bir sefer değil bir kaç sefer :( veşu anbana farklı davranmaya basladı daha yakın bide bu arkadasımın sevgilisi var :( ben tek gecelik bişey olarak kalsın istiyodum ama bana davranısları gercekten tuhaf. Ben hiç biley olmamıs gibi davranıyorum. Onu kendimden nasıl uzaklastırıcam? Sanki hiç bişey olmamıs yasanmamıs gibi davrana bilir miyix? Aramız eskisi gibi olur mu? Yaslarımız 18 e 23
Ben olaya şöyle bakarım.. fuhuş harammı haram... dolayısıyla Allah bunu istemiyor.. istemiyorsa elbette yasaklanmalı.. tecavüz olayları artarmı olabilir galiba.. ama tecavüz eden şerefsizlere.. idam cezası verilirse.. bunun önüde bu şekilde kapatılmış olur..
saçma. özellikle türkiye gibi bir ülkede, varsayalım varlıklı biri bir kadına tecavüz ederse ve ortada idam cezası varsa, mağdur olan yine kız olacaktır, emin olabilirsin. suudi arabistan gibi ülkelerde örneğin tecavüze uğramak da suç. tecavüz edenlerin akıbeti de gelir düzeyine göre değişiyor. hali hazırdaki hukuk sistemimiz düzgün çalışsa da yeterli ama çocuklara bile işlenen cinsel suçlarda genelde mağdurlar daha da mağdur ediliyor. (bakınız: üzmez)
suudi arabistan demişsin.. bilmiyorum belki dogru belki yanlış.. ama dine göre tecavüze ugrayan da bir suç yoktur.. bu açık bir konudur... bnim görüşüme saçma demen ne kadar dogru? Allahın istemediği bir olay fuhuş... bunu yasaklamışsa yasa olomalıdr.. diğer alt başklıklar ayarlana bilir.. şu kesindir ki.. yasak olmalıdır ve dogrusu da budur.. benim sözüm değil bundan dolayı eleştiriyede açık değildir...
bırak arkadaş ya boşvereceksin hiç bir şeyin önüne geçemezsin nasıl oluyorsa öyle olsun ama yalnız bunun vebali çok büyük öbür tarafta verecek herkes cezasını nasıl olsa
genelevleri kapatalım millet bizi mi s.ksin Süleyman Demirel
B dedim.
Bunun piyasası olması o kadar sinir bozucu bir durum ki. İnsanları teşvik eden bir şey. Çaresiz genç kızlara yol olan bir şey. Önüne geçilmeli.
Genel evler kapatılmamalı,zaten yeteri kadar abazan var onları kim durduracak birde Süleyman Demirel demişti ki "Genelevleri kapatalım da vatandaş bizi mi s*ksin"
Bir sz var genelevleri kapatalım da neyse tamam sustum .
pislik dünyası.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar