Boy sıkıntısı çeken kardeşlerim için genel açıklama.

Arkadaşlar konuyu açmamda ki maksat size boy uzama hakkında bilgi vermemdi. Ve çoğu bu sayfada 18 yaşından sonra boyum uzarmı diye konular açıldı. Tabi boy uzunluğunun bir

çoğunun genetik olduğu unutulmamalıdır. Öncelikle ben 17 yaşında başladım düzenli boy uzatma hareketlerini ve ne kadar uzadığımı size açıklayacağım. Öncelikle ailemin boylarını

yazayım.

Babamın babası=1.75

Annemin babası=1.75

Dayım=1.93

Amcam=1.78

Babam=1.76

Annem=1.63

Abim=1.78

Ailenin boy ortalaması aynen bu şekildedir. Ben de 17 yaşıma yeni girdiğimde boyum 1.70 di. Öncelikle boyumu uzatmak için uğraş verdim. Şu an 22 yaşıma yeni girdim ve boyum

tam 1.87cm yani 17cm uzadım. Öncelikle uyku düzenimi ayarladım. Çünkü büyüme hormonu uykuda salgılanır. Bu yüzden uyku sistemi çok önemli. Günde ortalama 8 saat uyuyacak

şekilde ayarlayın kendinizi. Beslenme olarak her sabah kahvaltısında çay yerine 1 bardak süt içerim. Ayrıca beyaz peyniride bol tüketirim. Beyaz peynirinde süt ürünlerinden

olduğu unutulmamalıdır. Sonra ikindi vakitlerine doğru 1 kâse yoğurt yedim. Ondan sonra yatmadan önce 1 bardak süt içtim. Günde 2 bardak süt 1 kâse yoğurt yemiş oluyordum.

Hareket olarakda günde 200 defa zıplıyordum. Baskebolda nasıl zıplanır işte aynı o şekilde. Sıçrayabildiğim kadar sıçrayarak ellerimi kaldırabildiğim kadar sıçradım. İlk 25

zıplamadan sonra kalbiniz çok hızlı atıyor. Her 25 zıplamada mutlaka 2-3 dk dinlenin. Her 25 zıplamada bir 2-3 dk dinlenme ilede toplam 200 kez zıplamak ortalama 30 ile 40 dk

gibi bir sürenizi alır. Ondan önce 200 kez zıplamadan önce açma germe hareketleri yapın. Bacaklarınızın ve kollarınız ağırmaya başladığı zaman 15-20 sn bekleyin. Ondan sonra

zıplamaya geçin. 200 defa zıpladıktan sonra genelde bacak kaslarınızda ağırmalar olur. Bu daha ham olduğunuzun işaretidir. İlerde alışırsınız. Aynı zamanda genelde ilk 50

zıplamada 40 cm zıplayabiliyorken 50 den sonra 25 cm civarıda zıplayabilirsiniz. Çünkü bacak kaslarınız ağırmaya başlıyor ve zıplama zorlaşıyor. Hem bu sayede de bacak

kaslarınızıda geliştirmiş olursunuz. Herneyse 200 kez zıpladıktan sonra bacak kaslarınız ve omurga kemiğiniz vucudunuzu gerdiğiniz için hafif ağıracaktır. Ondan sonra 30 dk

dinlenin. Dinlendikten sonra bol bol su için çünkü 200 kez zıplamak bir geniş sahayı 200 kez koşmaktan daha çok yoruyor adamı bana göre. Sonra 10 kez barfiks çekin. Çektikten

sonra 5dk dinlenin. Ondan sonra ayaklarınız yere değmeyecek şekilde barfiks çektiğiniz yere tam 1dk asılı kalın. Ondan sonra yine 5 dk dinlenin. Kol kaslarınız ağırmaya

başlayacaktır. 5 dk daha dinlendikten sonra bir 10 kez daha barfiks çekin. Sonra bir 5dk daha dinlenin bu sefer 5dk asılı kalın. Bunu uyguladıktan sonra ise diğer zıplama

hareketine geçeceğiz. Bu diğer zıplama hareketinedene daha farklı. Bunda 500 defa zıplayacağız ama daha kısa sürede olacak ve daha az yorulacağız. Bu sefer hazırol vaziyetinde

zıplayacağız. Her 50 zıplamanızda biraz yorulursunuz. Her 50 zıplamada 2-3 dk dinlenin. 500 kez zıpladıktan sonra egzersz btmş oluyor
Güncellemeler
+1 yıl
18 yaşından büyükler fazla bir uzama beklemeyin. Artık ergenliği tamamlamış oluyorsunuz çünkü. Ayrıca boy kilo gibi değildir. Boy birden uzamaz. Öyle 1-2 ay denedikten sonra hiç boyum uzamıyor deyipte bırakırsanız boy uzamaz tabi. Ve bundan önce tevekkül etmeyi unutmayın.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben 18 yaşıma kadar uyguladım yani tam 1 sene. 18 yaşımda 1.84 cm idim. Ondan sonrasında da bıraktım kendiliğinden 3 cm daha uzadı. Başka şekillerden de boy uzatmak ya da kilo vermek gibi uğraşlar verecek olanlarınız varsa önce dua etmeyi unutmayın. Ettikten sonra amacınızı elde etmek için çalışın. İşte o zaman kabul olunur o dua daha da etkisi olur.
Boy sıkıntısı çeken kardeşlerim için genel açıklama.