Yüzümdeki ölü derilerden nasıl kurtulabilirim? Arınsın, pürüzsüz olsun istiyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılDoğal maden suyuyla temizleyip sulandırılmış organik elma sirkesini peeling olarak kullanıyorum ve bal ile de nemlendiriyorum.
*Gecen bol olsun.*117 Yorumla
Soran+1 yılBenimkiler kabuk kabuk soyuluyo onlari yapsamda pek ise yaramiyo acikcasi 😕 kil maskesi peeling bile ise yaramiyo 😕 nedeni ne olabilir acaba
- +1 yıl
Kabuk kabuk mu?
Güneş soyulması filan değil herhalde?
Anlamadım seninki nasıl bir şey.
Tahriş, yara filan gibi mi acaba?
Ölü deri olduğuna emin misin yani?:)
Soran+1 yılEvet ölu deri yara falan degill 😊 gunese cikmiyorun ki gunes soyulmasi olsun 😂 yani kalip hibide dokulmuyo tabi 😂
- +1 yıl
Cildin kurudur diye düşünüyorum ondan pul pul dökülüyordur.
İyi bir nemlendirici bulup yüzünü güzel nemlendirmen gerek.
Soran+1 yılEvett bepantoll yuz kremi kullaniyorumm eczaci bundan memnun kalirsin dedi gercekten de guzel sma yazlari hep dokuluyor derim bide gunese hic cikmamaya dikkat edyormm.
- +1 yıl
Bepantol nemlendirmek için yetmeyebilir. Kuruluğu alır da cilde işleyen bir nem sağladığını sanmıyorum. Bal bile daha çok işe yarıyor.
Soran+1 yılHmm hangi kremi onerirsin peki?
- +1 yıl
Hiç nemlendirici kullanmadım, bilmiyorum ben bal ile nemlendiriyorum dediğim gibi ama
www.duty-free-store.com/.../...-Day-Cream-50ml.jpg
bunu kullanmayı düşünüyorum.
Soran+1 yılYuzunu yikadiktan sonra bal suruyosun sonra onu yikayip hic bisey surmuyosn dimi? Hergun mu yapyosn bunu peki?
- +1 yıl
Her sabah;
Doğal maden suyuyla yüzümü yıkıyorum
Sulandırılmış organik elma sirkesine pamuğu batırıp yüzümü siliyorum ve
Balı yüzüme sürüp 15 dakika bekleyip yüzümü yıkıyorum
Kağıt havlu ile yüzümü kuruluyorum.
Başka bir şey yapmıyorum.
Her akşam;
Bir yüz temizleyici jel ile yüzümü yıkıyorum, kağıt havlu ile kuruluyorum.
Tonik uyguluyorum ve
Aloe Vera Propolis ile yüzümü nemlendiriyorum.
Başka bir şey yapmıyorum.
Soran+1 yılYaa cok iyiymiss 😊
- +1 yıl
Birsürü doğal kür var, internette araştırıp cildinde ufak bölgelerde deneyip hangisinin daha iyi geldiğini anladıktan sonra kendi cilt bakım rutinini oluşturabilirsin:)
Soran+1 yılTesekkur ederimm 😊 evet deneyecegimm bende 😊peki senin yuzunde sivilce siyah nokta var mi suanda? Yani hergun bunlari yapiyosan yoktur diye dusunuyorumm 😊
- +1 yıl
Maalesef pek öyle olmuyor.
Sivilce ve siyah noktalar sadece dıştan müdahalelerle düzelmiyor her zaman.
Başka bir şeyler deneyeceğim ama onlar için.
Sivilce sorunum çok yok sadece strese bağlı çıkıyorlar.
Soran+1 yılAnladmmm seni takip edebilir miyimm 😊😊 aklima takilanlari sormak isterimm seni rahatsiz etmiyceksem 😊😊
- +1 yıl
Tabii, olur:)
- +1 yıl
Organik elma sirkesini nerden bulabilirim maden suyunu Kızılay kullanıyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılDOğal bir şeyler istiyorsan türk kahvesi peelingi öneririm
23 Yorumla
Soran+1 yılHic denemedimm guzel oluyo mu peki sonycunda?
- +1 yıl
Ben memnun kalmıştım interneten araştır türk kahveli peeling diye çıkar
Soran+1 yıltamam canım saaoll 😘
Bu sıralar siyah maske popüler bir dene derim fiyatıda uygun.
m.n11.com/2-adet-ostwint-soyulabilir-siyah-maske-1502ml-P15826629801 Yorumla
Soran+1 yılNooo ! Siyah maske cillteki minik tuyleri de kopartiyor ve daha kalin tuyler cikiyo heray tuyler ciktikca yapmk zorunda kaliyosn ben bide onla ugrasmayim 😂
+1 yılPiiling
93 Yorumla
Soran+1 yılPiilingini yesinler 😂
- +1 yıl
Yesinler bajım :p
- +1 yıl
AZE
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
92
Cevap
107Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 29,8b cevap paylaştı.
u +1 yılNemlendirici ile
00 Yorumla
+1 yılBu yazacaklarım ne kadar etkili olur bilmem. @busra-yavuz kadar bilgim yok ona da sormuş olayım hemde.
- Peeling yapın: Peeling yapmak, ölü derileri cildinizden çıkarmak için etkili bir yoldur. Cilt tipinize uygun bir peeling ürünü kullanarak haftada bir kez yapabilirsiniz. Ayrıca, doğal malzemelerden yapılmış ev yapımı peeling tarifleri de bulabilirsiniz.
- Cilt fırçası kullanın: Cilt fırçası kullanarak ölü derileri cildinizden çıkarmak da etkili bir yöntemdir. Kuru cildinize hafifçe fırça yaparak kan dolaşımınızı arttırabilir ve ölü derileri temizleyebilirsiniz. Ancak, cilt fırçası kullanırken fazla baskı yapmamaya özen gösterin.
- Nemlendirin: Cildiniz nemlendirilmediğinde daha fazla ölü deri birikme eğilimi gösterir. Bu nedenle, nemlendirici kullanarak cildinizi nemlendirmek ölü derilerden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmanızı öneririm.
- Su tüketimini arttırın: Vücudunuzun yeterli miktarda su alması, cildinizin daha sağlıklı ve pürüzsüz olmasına yardımcı olur. Günde en az 8 bardak su içmeye çalışın.
- Beslenmenize dikkat edin: Sağlıklı beslenmek cildinizin genel sağlığına da katkı sağlar. Vitamin ve mineral açısından zengin yiyecekler tüketerek cildinizi besleyebilirsiniz.
@busra-yavuz bunların bir etkisi olurumu ekstra neler yapabiliriz?
00 YorumlaCildimizin kendini yenileme sürecinde ölü hücrelerin dışarı atılması gereklidir. Düzenli temizleme ve arındırma işlemi yapılmayan ciltlerde bu döngü doğru şekilde ilerleyemez. Cildimizde kalan ölü deriler gözenekleri tıkar ve hava almasını engeller. Hava alamayan arındırılmamış ciltlerde cildin kendini yenilemesinin zorlaşmasının yanı sıra beraberinde siyah nokta, sivilce gibi cilt sorunları ortaya çıkar. Bu süreci kontrol altında tutmak ve cildimizi ölü derilerden arındırmak için haftada 2-3 defa düzenli peeling kullanmamız gereklidir.
Haftada en az 1 defa düzenli peeling kullanarak cildini ölü derilerden arındırmış olursun. Hem sivilce karşıtı bakım sağlayan hem de cildini kurutmadan ölü derilerden arındıran, klinik olarak test edilmiş bir ürün olarak NIVEA Derma Skin Clear Sivilce Karşıtı Peeling’i denemeni tavsiye ederim.
Sevgiler 💙
51 Yorumla- +1 yıl
Hocam merhabalar, günlük temizleme jeli kullanmaktayım ve krem sürmekteyim bioderma sebium kerato+
Buna rağmen burun bölgemde siyah nokta ve gözenekler gitmemekte, nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Teşekkürler şimdiden..
+1 yılBal zeyinyağı ve esmer şekeri karıştırıp yüzüne bununla masaj yap ılık suyla temizle soğuk suyla durula ve sonra nemlendirici sür haftada 1 falan
13 Yorumla
Soran+1 yılBu ne ise yariycak peki?
- +1 yıl
Peeling işte, ölü deriden arındırıp nemlendiriyor
Soran+1 yılHmm tamam ozmaj tesekkurler deneyecegimm 😊
Cilt rutinin çok önemli çift aşamalı bir temizleme jeli kullanmalısın ardından tonik sonra serumlar ve C vitamini ardından nemlendirici ve güneş kremi kesinlikle olmalı gece rutininide dikkat etmelisin bu şekilde hemen sonuç alırsın ama cildini iyi bilmelisin
00 YorumlaHer banyo öncesi veya sonrasi peeling yap. Pürüzsüz olsun diye birsey yok. Hic yuzune su vurmayıp kaymak gibi yüze sahip olanlari taniyorum. Karaciğer ile alakalı yüzdeki akne, siyah nokta vs. Karaciger testi yaptir doktor tavsiyesi ile uygun ilac kullan, peeling yap.
00 YorumlaBi leğene sıcak su koy, başına havluyla kapa.. buhar ile az bekle, havlunun hava almamasına özen göster... 5, 10 dakika gibi gözlerini kapalı bi şekilde bekle. Daha sonra pamuklu gül suyu ile yüzünü hafifce temizle. Siyah lekelerine, yağlı bakterilerini nazikce aynanın karşısında sıkarken beni hatırlayıp güleceksin... 😅👍🏻
00 YorumlaBen duştan önce kil maskesi yapıyorum. Daha sonra duşta yüz köpüğü ile yıkıyorum duş sonrası Garnier'ın kağıt maskesini uygulayıp 15 dk bekletiyorum. Gece uyumadan l'Oreal Paris'in yüz temizleme toniği ile yüzümü temizliyorum. Sonra c vitamini serumu sürüyorum. Biraz daha bekledikten sonra Bepanthol'ün gece kremini sürüp öyle uyuyorum. Yuzum gayet canlı görünüyor.
00 Yorumla
+1 yılSaunaya gidiyorum 3ayda bir diyebilirim kış aylarında daha fazla , haftada bir. Peeling yapıyorum , aklıma esince de cilt bakımı yaptırıyorum , denemediğim markaların makyaj malzemelerini , bakım ürünlerini kullanmıyorum. Makyajlı uyumamaya dikkat ediyorum yüzümü her akşam temiz yıkayıp nemlendirici kullanıyorum
10 Yorumla
+1 yılSabahları kalktığımda bu hani sırtını çıtırlediğin banyoda bir sünger oluyor ya onu elime takıyorum ayaklarımdan başlayarak tüm vücudumu onunla birlikte ovuyorum ve ölü derileri bu şekilde vücudumdan atmış oluyorum
00 YorumlaPeeling etkili kil maskesi kullanıyorum ben Dermokil’in gayet memnunum içinde kahve tanecikleri var. Doğal yöntem olsun dersen türk kahvesinin telvesini kullanıyormuş bazıları bir araştır derim
00 YorumlaKanka sebumdan arındır ilk olarak temizleme jeli kullan siyah nokta varsa ona göre tonik kullan the purestin iyi tonikleri glikolik asitli olanı al istersen koltuk altına da kullanabiliyorsun ter konusunda etkili neyse cildini temizledikten sonra bi kil maskesi yap durula nemlendiricini sür hyaluronik asitte kullan nem önemli dolgun nemli temiz bir cildin olar
00 Yorumla
+1 yıl2 haftada bir keseyle hiç bastırmadan yıkıyorum, peelingler cildi çiziyor bence onun dılında banyoya girdiğimde lifle doğal sabunla da yine çok bastırmadan yıkıyorum pürüzsüz oluyo.
10 YorumlaMaden suyu ve içilen gül suyu hem pürüzsüz hem parlak hemde nemli tutuyo cildi siyah nokta sivilce hepsini yok ediyo ben kullanmıştım ve hala arada kullanıyorum
00 Yorumla
+1 yılSoyma işlemi yaparim zeytin yagi ve tuz karışımıyla bazen kese yaparim yüzüme kendi yaptığım sabunlari kullanırım killi olan çeşitli yöntemler yani
00 Yorumlasoğuk su ile duş al sürekli bide duş almak için kendine bı kova yap o kovanın içine nar kabuğu at.
14 Yorumla
Soran+1 yılNar kabugu neden peki?
Soran+1 yılHmmm guzelmiss denerimm 😊 tesekkurler 😊😊
+1 yılGratiste dermapeelin pembe yüz kesesi var. Çok güzel atıyor ölü derileri. Tavsiye ederim. Ama çok sık kullanmamak gerek
00 Yorumla
+1 yılSpa veya hamama git kurutmak çözüm değil. Nemlendirmek ısıtmak ve küçük küçük kese yaparak gözenekleri açmak gerek
00 Yorumlapirinç pealingi kullanıyorum. Gerçekten cilde hem faydalı hemde besliyor. Gozenekleri açıyor ve pürüzsüzleştiriyor.
00 Yorumla
+1 yılEczane ürünleri alıyorum. Reçetesiz olduğu için ürünler 2 bin lira tutuyor. Ürünler sayesinde fondöten gibi cilde sahibim şükür
00 Yorumla
+1 yılDoğal maden suyuyla temizleyip sulandırılmış organik elma sirkesini peeling olarak kullanıyorum ve bal ile de nemlendiriyorum.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 5,7b cevap paylaştı. Bol sabunlu suyla yikayip kesilecek iyi gelir sert olmayacak şekilde masaj ve nemlendirici ile nemlendirici gerekir
00 Yorumlacilt bakımı yaptırıyorum ölü hücreden eser kalmıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm. Hangi islemler yapiliyo peki?
+1 yılAHA ve BHA peelingler çok iyi. Mutlaka denemelisin. Ben Paulas Choice markasından kullanıyorum
00 Yorumla
+1 yılolur mu öyle şey kız.. şurdan bir eig verirsin birde yumurta formülümü denersin ödeşiriz😅
10 Yorumla
+1 yılGenelde deri törpüsü ile ayiriyorum ama sonrasında krem sürüyorum
00 Yorumla
+1 yılKullandığım bı ürün var bana göre harika onu kullanıyorum cildim yumuşacık oluyor
00 YorumlaDüzenli olarak peeling ve nemlendirme yap cildine
00 YorumlaYıkanmak yeterli.
Yılan değilsin sonuçta deri atman gerekmiyor
00 YorumlaYüzümü iyice temizledikten sonra c vitamini serumunu sürüp ardından güneş kremini sürüyorum sadece
10 YorumlaDüzenli olarak keçi sütü sabunu ile yıka çok sağlıklı ve güzel hissettirecektir sana
00 YorumlaBelediye cenaze işleri müdürlüğü hallediyor çağırın ölüleri toplasın gitsin.
00 Yorumla
+1 yılMaden suyu ile yıkamak arındırıcı etki yapar
00 YorumlaDp ın Alovera özlü ve pirinç özlü sabunu ile hemde kese gibi harika
00 Yorumla
+1 yılDuş alıyorum, ayrıca jilet ölü derileri atar.
00 Yorumla
+1 yılbüşra yavus ablamın cevabını okudum Bi'Bilen olarak gerçekten faydalı blgiler olmuş
00 YorumlaKullandığım ürünlerin fotosunu çekip paylaşırım akşam eve gidince.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 546 cevap paylaştı.
+1 yıltek yolum var aleo vera kullanıyorum doğal olanı
00 Yorumla Düzenli bakım oldugu sürece ekstra birşeye gerek var mı
00 YorumlaFull yüze ağda yapıyorum hem kıllar artmıyor hemde kalinlasmiyor acı eşiğin düşükse tavsiye etmem ben 4 yıldır en az ayda 1 kez yapıyorum memnunum eğer yanlış hareket yaparsan fena boka sarar haberin olsun
00 Yorumla
+1 yılTemizleme jeli ( La Roche Posay) - 2. Peeling (The Purest) - 3. Maske (Skinfood)- 4. Tonik (The purest) - 5. Serum (The purest) - 6. Nemlendirici (Sinoz) - 7. Güneş kremi ( La Roche Posay)
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl2 günde bir elimi yüzümü yıkıyorum 2 3 ay kadar kullandığım havlu ile de duruluyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFace brush kullanıyorum. Haftada bir de scrub.
00 YorumlaBen 6yıldır hiç yüz temizlik krem gibi şeyler kullanmıyorum yüzümde güneş lekesi vardı biraz geçmiş fazla takmayın kozmetik kullandıkça yüz hassaslabiliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbende de o sorunlar var sivilceler var 43 yaşındayım
00 Yorumlaalkol sigara ve acur bucurdan uzak durmak gerekir
00 YorumlaKuşburnu çekirdeği yağını kullanıyorum lekeleri de gideriyor sivilce de yapmıyor yumuşacık bir cilt oluyor ama soğuk sıkımını kullanmak gerek
12 Yorumla- +1 yıl
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler 😎👍
- +1 yıl
Az önce kabul edip onayladigina karşılık verir misin sende 😊
Ben kendi markam Flora adı altında bitkisel cilt bakım ürünleri satıyorum. Sizin için eşek sütü sabununu önerebilirim.
00 Yorumla
+1 yılGül suyu ile yüz kesesi yap ayda 1 ya da 2 defa ama çok bastırma peeling yap ve beslenmeme dikkat et
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen şahsen ustura kullanıyorum. Genelde yüzümde istenmeyen tüyleri alırken kullanıyorum. Ama çok bastırıp kesmeyecek şekilde burnumun kenarlarına biriken, siyah noktalar falan olsun onunla alıyorum şahsen.
00 Yorumla
+1 yılhacı şakir beyaz sabunla her abdest alışımda yıkıyorum ama sabunun özelliği aynı sabunla ayağımıda yıkıyorum çıtır...
00 YorumlaGüzelce temizleyip kabak lifi ile nazikçe keseliyorum pamuk gibi oluyor ardından nemlendirici bir krem sürüyorum bu şekilde
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRuşul taşıyla bi güzel yıkıyorum sonra spf kullanıyorum, bebek gibi oluyor cildim😍🤌🏼
00 Yorumla
+1 yılBol Bol sıvı tüket. Su iç. Bendede öğleydi. bakıma nemlendirmene ve suyuna özen göster.
00 YorumlaHiç birsey yapmıyorum cildim bebek gibi zaten
00 Yorumla
+1 yılKorumuyorum. Yıka geç hacı. Bi el kremi sürmüşümdür o kadar
00 YorumlaCildime her gun 100 derecelik isiyla temas ettiriyorum
00 YorumlaBen ayda bir yüzümü kalıp sabunla sabunluyorum bitiyor 😅
00 Yorumla
+1 yılyüzüme deyen tek şey su ve barbunya cildim bebek gibi maşALLA
00 YorumlaGenelde maske yapıyorum baya bir etkisi oluyor sürekli rutin haline getirilince
00 Yorumla- Devamını Gör (139)
Devamını Gör(184)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem