Erkekler; öldünüz ve Cennete gittiniz. Nebe suresi 33. ayete göre kara iri gözlü bakire ve gögüsleri tomur tomur Huriler karşınızda... Yemyeşil bir ortam. Şarap Irmakları var. Önünüzde sonsuz ama sonsuz bir hayat var... Naparsınız? Sıkılır mısınız?
Sitedeki kadın üyelerimiz neler yapar? Cennetteki her isteğimiz kabul olacak derler. Eski futbolcular maç yapsa ve her iki takım da kazanmak istese hangisi kazanır? falan filan... işte cennet konusundaki düşüncelerinizi yazınız...
Arkadaşım mealde hata var. O surede erkek kadın meme falan yok. Hatalı meallere inanmayın. 33. ayet iki kelimeden oluşur. Nerden çıkarıyorsunuz tomurcuk memeler falan. وَكَوَاعِبَ أَتْرَابًا ﴿٣٣﴾ Ve kevâıbe etrâbâ (etrâben).
Ve kavaıbe demek kabe kelimesi kökenli bizdeki dörtdörtlük yani şahane manasındadır
Etraba ise aynı yaşta, yaşıt demektir.
Yani toparlarsak sadece erkek değil, kadına ve erkeğe "dörtdörtlük aynı yaşta " eşler verilecektir.
Ayrıca yanlış anlaşılan bir konu da " حور yani huri" kelimesidir. Bu kelime cinsiyet ifade etmez. Hur kökeninden gelir. Hur gözün beyazı, temiz manasındadır. Huri de gözü pis şeye harama bakmayan eş anlamındadır. Yani huri kadın değildir. Eştir.
Allah kadın erkek arasında neden adaletsiz davransın. Haklar eşittir.
Ayrıca Allah cinsel sözler ifade ederek incanlara cinsel vaadlerde. Bulunmaz. Araplar kadını köle gördüğünden kendi adetletine göre yorum taparak hurafe çıkarmış, farslar da reklamını satışını yapmıştır.
Elmalılı meallerine bakıyorum. Ayrıca ayetleri 31,32,33,34 ile birlikte oku. Her neyse hurilerdeki tomurcuk memelere mi takıldın? Tamam yahu biraz sarkık olmasında sakınca yoktur... Huri konusunda hemfikir miyiz?
Çok sıkıcı olacağı için cehenneme gidicem. Büyük bir hızla çalışıyorum. Yirmirinci odada loca yaptırdım. davetiyesiz almıyorum katılmak isteyenler önceden adını burdan yazdırabilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dine şu sapıklıklarınızı karıştırmayın dini baglı olmsaan birini soğutursun
Neden böyle düşünüyorsunuz? Hayal kurun ve fikirlerinizi yazın işte... Bunun için yaşamıyor musunuz? Hepimiz ölmeyecek miyiz? 2 alternatif yok mu? Cennet ve Cehennem... Cennette naparsınız diyorum? Neden beyin terk dedin? Açıklayarak yazarsan sevinirim...
Yapabileceğin her şeyi yaptın. Yiyebileceğin her şeyi yedin. İstediğin her şey oldu. 5000 yıl geçti ama önünde hala sonsuz bir yaşam var... Şahsen ben sıkılırdım.
En İyi Cevaplar