Lütfen şu makaleyi adam gibi okuyun :) ben araştırmalar ışığında birşeyler sunuyorum.
Çocukların mastürbasyon?
Lütfen şu makaleyi adam gibi okuyun :) ben araştırmalar ışığında birşeyler sunuyorum.

Öncelikle 6 veya 7 yaşına gelene kadar mastürbasyon yapmasını engellerim. Çocuklar o yaşlara gelince bazı durumları daha iyi kavramaya başlıyor. Yaşı geldiğinde ona bilmesi gereken her şeyi açıklarım fakat bunu kesinlikle kimseye bahsetmemesini güzel bir dille anlatırım. Bunu sadece yalnız odasındayken yapmasını, dışarıdayken veya başka yerdeyken kesinlikle yapmamasını söylerim. Belirli süre aralıklarla onu sık sık kontrol ederim ve tekrar tekrar tembihlerim, zira çocukları bazı şeyleri çabuk unutabiliyor. Şayet evde kedi, köpek varsa ve ona hayvanların yanında yapmamasını söylersem, aklında olmayan düşünceleri getirmiş olurum. O yüzden ilk başlarda çocuğu gözlemlerim, hayvanlarla nasıl oynadığını vs.. Eğer hayvanla cinsel açıdan etkileşimde bulunursa onu sert bir dille uyarırım ve bunun çok yanlış olduğunu açıklarım.
Şiddet uygulamak durumu çok daha kötü yapacaktır. Keşke zamanında büyüklerimiz zamanında bizi büyütürken bu kadar düşünceli olabilselerdi.
Küçük yaştaki cocuklar için mast. Dememiz yanlış olur onların vücutlarını tanıma süreci olur , sonra sonra öğrenir ve mast. Son merakını yenmiş ve artık ergenliğe ilk adımı atmış olurlar
Yaşına bağlı anlayacak yaştaysa ortalıkta yaomamasıbı söylerdim herhalde 10 yaş üstüyse ne yaptığını anlatabilirdimaçıkça
daha once boyle birsey duymustum dogru sanirim yapmasini engellerdim heralde
Cevap
41Cevap
çocuk mastürbasyonu çok korkunç değildir. çocuk ile "kaliteli" zaman geçirdiğinizde çocuk bu alışkanlığını kaybedecektir. çocuğunuzla yan yana olmak yeterli değildir; onunla konuşmalı, oynamalı, bir şeyler paylaşmalısınız.
İnternet çağındayız anne karnında bile olabilir çok normal artık yakalarsam da ne değişicek ki bikez onun zevkini aldıysa geri dönderemezsin
olması gerekn dogal bır surec. yapabılecek bısı yok. elımden gelıyorsa bılgılendırmek ya da bılgı alabılecegı sayfa veya kıtaplara erısımını saglamak ısterım.
cocuklari alet etmeyin su konulara ya !! birakin bari onlar temiz kalsinlar
bende kendimi erken başladım sanıyorum 1.5 ne demek.
ne olursa olsun o toplumun bir bireyi ve özeli sayılır müdahale etmem
o yaşta pipiyi, küçük salatalık turşusu sanan çocuklardan, mastürbasyon tecrübesi beklemek..
ne kadar da saçma.
yok öyle bir şey saçma sapan şeyleri. Bilgi sanmayin
öncelikle hemen kizmmana gerek yok ayrıca senin yazıya eleştiri yapıyorum senin şimdi söylediğin durum farklı
yani o pedegog biraz fazla hassas bir şekilde anlatmali bence
küçük yaşta yakalasam gülerdim de büyük yaşta sıkıntı :D
Ben bunu keşfettiğimde orta okul dönemlerimdeydim :D geç mi kalmışım yoksa :Daha
Ahahha 😂😂
abartı 1.5 3 yaşındaki çocuk bırak mast yerini bile bilmez
bir ergenin en doruk ve merak yaşı 15 16 dır diğerleri hakkında görüşüm yok
Ergenlik so rası görmezden gelirdim. Ergenlik öncesi ise oturup güzelce açıklardım.
ufak yaşta yakalamak kızar ve darilirdim ama buyunce napsak boş yinede doverdim belki az yapar
Pedofilmisin lan noluyor bu ne?
git banyoda yap derdim :D
:D 1.5 yaşındakine yapma derdim acemi :D zarar verir :D sonra bir ömür pişmanlık :D
Zevk alıyor, çok normal, sünnetsiz olduğunuz için çok zevk alıyorsunuz, sünnet olan erkek mastttan zevk alamaz artık
sana bu bilgiyi kim verdiyse fena trollemiş😂
Bebek la daha o neyin ne olduğunu bilmiyor pedogoglar dediğin amipler sacmalamislar. Sende buna inanıyorsun.1.5 yasindaki bebek skini bilmem nesini nerden bilsn bildigi tek şey işemek olur gerisi boş.
Çok okuyan insanlar her dediğine inanıyormusun sen ufaklık?
Kafama mantıklı gelmiyor gelmediği içinde inanmıyorum. Ünvanı, diploması, önemli değil.
Kzm mlmsn sen 2 yaşındaki çocuk bedenini tanımıyor ki sen çocuğa burnunu gösteriyorsun o sen onu öyle söyeldigin için burun olarak anlıyor beynin mi çalışmıyor senin? Bosalmaktan beyninde ki su azalmış senin.
sevgilibebek.com/.../cocuklarda-masturbasyon-nedir-ve-neler-yapilabilir
al az oku ondan sonra mantıklı bir cevap ver
Ayrıca iki yaşındaki çocuk zevki bilmez egerki 2 yaşındaki cocuga biri tecavüz etse eden zevk alıyordu dediği takdirde suç sayılmayacakmı.18 yaşında gencecik insanın kafanı kullanmayıp başkalarının unvanlarına bakarak hareket ediyorsu
16 yaşındaki bir bireyin tecavüz edilip edilmediği tıbben ortaya çıkıyor. Ama sen daha kendini tanımayan bir varlığın zevk aldığını, ve mast yaptığını söylüyorsun. Ve bu senin tezin değil başkasının tezini savunuyorsun. kendi fikrin bile yok bence sen kendi acizligine yan ufaklık.
İstiyordu diyecek? Şimdi diyeceksin ki konuşamıyor 😎😂😂
1,5 yaş daha çok erken.
Çeksin kerata sıkıntı yok
Görmemiş gibi davranırım.
Alırım karışma oturur konuşurum yaşı ilerleyince.
Annesine el kremi alırken,1 tane de ona alırım.
Döverdim. 😂
Ya bebek ne anlar şeeapmaktan ya.. o sadece organını çözmek için elliyordur, bunu ona güzel bir şekilde izahbederseniz küçücük yaşa o tarz şeylerin aklına girmeyeceğini anlarsınız. Benim bir oğlum var ve her ellediğinde "bak elleme oradan çiş geliyor çok pis, elin kirlenecek böcekleşecek" tarzında konuşmalar yapıyorum. Konuşmalarımın mükafatını da alıyorum tabii.
-- Çocuğunuz mastürbasyon yaptığında bunu görmezden gelin. Ona söyleyeceğiniz şey, genital bölgelerinin özel olduğu ve herkesin içinde bunları gösteremeyeceği olabilir.
-- Mastürbasyon yaptığında çocuğunuzun dikkatini dağıtın. Örneğin onu bir oyuna davet ederek, bir yap-boz yaparak ya da bir şeyler çizerek onun dikkatini dağıtabilirsiniz.
-- Bununla birlikte, bu davranışa vereceğiniz tepkilerin, çocuğun ilerideki cinsel hayatıyla ilgili önemli bir etkisi olabileceğinizi aklınızda tutun. Çocuğunuzu suçlayıcı, yargılayıcı ve tenkit edici davrandığınızda, çocuğunuz kendini suçlu ve kötü hissetmesine neden olabilir. Cinsellikle ilgili kötü imajlar oluşturmasına neden olabilir.
Bu yaşa kadar 4, 4'lük yetiştirdiğin çocugumu senin demenle mi pedegoga götüreceğim? 😂 Can sen daha küçüksün oldu da çocuğun olsa sen ona cinselliği öğretirsin. Benim oğlum küçük ve cinselliği çözecek yaşta değil. Bu kadar cinsellik meraklısı da olmayın mazallah çocuğunuz olur da bulaşmasın.
Bunun tecavüzle ne alakası var? Konuyu başka yere çekme. Allah korusun kücük cocuklar tecavüze uğransa bile kendini nasıl koruyacak? Bence daha fazla saçmalama istersen. :)) Ben konuyu burda bitiriyorum çünkü konu gerçekten ergen muhabetine döndü.
Ben anneyim ve yaşanmışlık olarak senden daha olgunum, bilgiliyim. Eminim sen de yaşadığın zaman bunların saçmalıktan ibaret olduğunu anlayacaksın. İyi günler..
bende evli bir bayanim bende kardeşimi küçüklükten itibaren büyümesinde katkida bulundum. herşeyi kendinize gore yorumlarsaniz o cocuk verimli buyumez ornegin bir cocuga yemek yemeye zorlarsan kilo alir tuvalet egitimini yanlis verirsen bagirsaklarini çatlatır hersey adam akıllı arastirmadan ve egitimden gecer anneyim diyip herseyi biliyorum havasindan degil :) bende bu konuyu bitiriyorum bye
vücudunu tanımaya çalışıyor normal
O zaman erkekler sapık falan değil:)
O yaşta mast. mı olurmuş şaşıdım vala
Aaa çok erken korkarım
neyi var ki neyiyle oynicak velet
Susma hakkımı kullanıyorum.
ilk defa duyuyorum ilginç gerçekten...
Kendini keşfetsin.. engellemek yanlış.
Yapsın oda bir ihtiyaç
çocuk düşünmüyorum ya 😕
2.3 yalında çocuk ne anlar saçma ya
Oha lan daha neler