Tarihte ilk cinsel hazzı keşfediş ne zamandır, nasıldır? Bu keşif iyi mi yoksa kötü olmuştur?

Bilhassa kadının, hatta yurdumuzda ve Dünyanın bakir yaşamlı yerlerinde hala cinselliği sırf üremek ya da erkeğin bedensel rahatlığı için yaşayan insanlar olduğu gerçeği var ama, günümüzde bu, istisnai bir durum oldu artık ..

Yani kadında erkekte cinselliğin yaratılış amacı ötesinde haz faktörü, mutluluk kaynağı olduğunu ve bunun farklı yollarını kısaca bedenini keşfetti ve hala da keşfetmeye devam ediyor..

Her yanımız bu yolda fantazilere, aryışlara hitap eden yayınlar, araçlar, hizmetlerle doldu taştı.

Sizce de, bu aydınlanma, bir nevi iyi olurken diğer yandan bir yozlaşmayı, sapkınlığı ve en önemlisi mahremiyeti de silip süpürdü ve yine başlanan nokta tatminsizliğe ve günahlar sinsilesine doğru getirmedi mi toplumları?

Bazılarını iffetsiz ve sapkın olmaya iten ve bunu amiyane bir aşikarlığa iten sebepler içinde, bu aşırıya kaçılan haz arayışı olabilir mi sizce?

Keşke hiç keşfedilmeseymiş, o mütevazı küçük anlamı ile yorgan altı iki tık tıklı sessiz soluksuz sevişmelerde kalsaymış her şey mi diyorsunuz, yoksa ben millete bakmam hem hazzımı yaşar hem de kaliteli ve ölçülü olabilirim diyenlerden misiniz?

Buyrun tartışalım..Ama çarşafları kirletmeden:) Masa başı oturmuş halimiz ve edebimizle!

Hiç bir soruyu gizlenmeden sorduğum gibi, konu cinsellikte olsa, bunu da öyle soruyorum. Lütfen saygı çerçevesinde ve önem vererek cevaplayanlar misafirim olsunlar..

Varsın kadın/ erkek olsun, düşüncelerini açıklamaktan bir sebeple çekiniyorsa saygım var gizli de gelsin ama gizliliği terbiyesizliliğine kılıf etmek için tercih etmesin yeter.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar cevaplardan şimdi anladım.Aslında detay bölümünde anlatabildiğimi sanıyordum.

Benim hazdan kastettiğim cinsel birleşme değil, cinsellikten haz almayı ve duyurmayı öğrenme idi..Arasında fark var.

Yani bedensel keşif,sevişme yolları, haz noktaları, fantaziler, çeşitlilik v.s..

Elbette ilk birleşme belli, Adem ve Havva ile..
Tarihte ilk cinsel hazzı keşfediş ne zamandır, nasıldır? Bu keşif iyi mi yoksa kötü olmuştur?