Benim hazdan kastettiğim cinsel birleşme değil, cinsellikten haz almayı ve duyurmayı öğrenme idi..Arasında fark var.
Yani bedensel keşif,sevişme yolları, haz noktaları, fantaziler, çeşitlilik v.s..
Elbette ilk birleşme belli, Adem ve Havva ile..
İnsanlar hiç acıkmasaydı yemek yemezlerdi.. Yemek yemeselerdi ölürlerdi.. Ve dünyanın yaratılış amacı devam edemezdi.
İnsanlara haz duygusu verilmeseydi cinselliği yaşamazlardı. O zaman da çoğalmazlardı. Bir süre sonra yine ölürlerdi. Ve devre tamamlanmazdı yine dünyanın yaratılış amacı anlamında..
İnsanoğlu aslında özünde, dna'sında veya işletim sisteminde varolan birşeyi keşfediyor. O ruh, haz veya amaç zaten verilmiş ona. Demek ki kötü birşey değil bu.. En azından olay anlamında..
Gelelim işin şeyini çıkarma faslına..
Arabanız var, benzininiz de var. Çıktınız bir köy yoluna.. Kadrandaki son limiti bulmak için hababam debabam gaza basarsanız ne olur?
Artık cevap sizin Allahla aranızın nasıl olduğuna bakar biraz da.. Yaralanma veya going to atta future tense cümleler..
Benzer "limit"ler hayatın pek çok yerinde geçerli. Örneğin alkol, örneğin yemek, sevmek ve benzeri.
Cinsellik için de aynı şey geçerli. "İlla ki dibini bulacağım" diyenin geleceğinin ne olacağını toplumu gözlemleyerek görmek zor değil..
"Millete bakmam, hazzımı yaşarım!" diyenlerden olmak ilk başta "özgür kız, bıçkın erkek" ruh hali verebilir insana.. Nefse çekici gelen yönü de budur zaten..
Ama "bir insanın herşeyi olmak" varken "herkesin herşeyi olmaya çalışırken kendini bir hiç gibi hissetmek" bekliyor olamaz mı yolun ilerleyen virajlarında insanı?
Aynaya baktığında kendiyle yüzleşememek en büyük cezasıdır katilin.. Bir adamı veya bir duyguyu öldürse de kavram aynıdır..
Uzun oldu be.. Kusura bakmayın :)
Eyvallah bayangoogle :)
@ acabella : Beğenmediyseniz bir daha kullanmam.. Size yakışmıştı gerçi ama :)
@ anyelarun : Olumlu bir anlam çıkarıyorum cümlenizden.. İşime öyle geldiği için belki de :)
taraflar mutlu ise demekki birbirleri için çabalamışlar,emek varsa kutsaldır ki islamda helal birliktelik sevaptır,cinsellik kimileri için araç kimileri içinde amaç,benim içim hiç bir zaman amaç olmadı, sevginin sonuc kısmında varsa seks ve herkes mutluysa hayat ne güzel:)
yalnız cinselliğinde kuralları vardır tabu olmalıdır ki saygı bozulmasın,saygının bittiği yerde sevgi oradan bir kaçarki ışık hızı ile yetişemezsin,kımılerının en buyuk fantezısı aksam karanlığında plajda sex iken,kimileri bunu bir parti kıvamında yaşamak istiyor mesela,cinsellik ve sapkınlık arasında oyle bır cızgı varki hem çok kalın hemde çok ince..çizgi aşılıpda sınırlar kaybolduğunda kendini doyurmak için evladını yiyen hayvandan farkı yok insanın,neticede ilişkinin içine edilmişdir bunu temızleyecek vidanjorde yoktur...
konuyu açma cesaretiniz tipik izmirli tavrı,bunu belırtmeden gecemeyecegım:)
Samimiyetle söylüyorum; müthiş etkilendiğimbir cevaptı. Elbette tartılmasız EİC dir.
Ve cesaretim şehrimden mi yaşımdan mı nerden gelir bilemem ama dostum, bu sitede gizlenmeden ve adabı muaşeret kuralları aşılmadan da bazı hassas konuların seks, siyaset, ilişki adı ne olursa olsun tartışılabileceğini, bunun ufak istisnalar olsa bile hiç korkmadan ve sabırla aşılarak yapılabileceğini, elimden, aklımdan, dilimden geldiğince her fırsatta göstereceğimden emin olabilirsin:)
Sağol ziyaretine...
işte geldim buradayım, günaydın:))
ben olayın tarihsel boyutunu bilemiyorum aslında ama şuan geldiği aşamayı da söz de gelişmişlik düzeyi ne kadar iyi olursa olsun ! hiç de iyi bulmuyorum.insanların haz alma diye kast ettikleri şey kimi zaman burada da gördüğümüz gibi ayyuka çıkmış vaziyette.
olay sevginin sonucu olarak yaşamanın ötesinde bilinen sadece yeme ,içme ve diğer ihtiyaçlarla birebir tutuluyor.dışarıda yediğimiz yemeğin bile mutfağını sorgulayan biz, yeri geliyor gününde yaşanılan ilişkilere şahit oluyoruz.
hal böyleyken yıpranan sadece bedenler değil, ruhlar da oluyor ki en büyük iz onlar da kalıyor diye düşünüyorum.sonucunda aşık olamıyorum,sevemiyorum,sevecek insan bulamıyorum da yapıyorum diyenlerin bir bahanesi çıkıyor ortaya.
zaten burada da çoğu kez yazılan,paylaşılan konulardan olayın hangi aşamalara geldiği gözler önünde."evlilik "gibi kutsal bir müessese olarak algıladığımız kurum ki bana göre haal bu standartta "swinger" denen iğrenç bir şeyle birlikte alınıyorsa kimse kusura bakmasın ki ortada ne haz ne sevgi vardır.bu tür zihniyerlerden doğacak çocuklardan da ben hayır beklemiyorum açıkçası.tenler,ruhlar bu kadar iç içe geçmişken , kişiliklerin sapıtmaması da içten bile değil.
Her zaman ki gibi hoş ve dolu geldin arkadaşım..
Aşk, evlilik, sevgililik, partnerlik, günübirlik, eğlencelik, götürmelik gibi bir dolu kavramın arap saçı olup iç içe geçtiği bir dönemde, swinger, fangili fingır derken mortingen olan değerlerin, yozlaşan yoklaşan duyguların arasında şaşkın şebelek olmuşken, sen gibi, duruşu, kalbi temiz insanları görmek hala ümit var dedirtiyor..
sağolasın, diline yüreğine sağlık..
çook teşekkür ederim sevgili acabbelaa:)) duygularımız karşılıklı, örnek alınası insanlar oldukça , olayların gerçek boyutlarını gördükçe ardınızdan geleceğiz.ben ve benim gibiler inşallah..
Sorunu anlamaya lara bir sey denemez.cok güzel bir cevap vermissin zaten.
Bu soruyla ilgili genis cevabimi sabah yazacağım. Klavye de daha seri oluyor malum.
Bu arada arkadasa ilave yunuslarin cinsel hayatları insanlar gibidir.tek eslidirler.insanlar gibi istedikleri zaman birlikte olurlar belli zamanlari yoktur diğer hayvanlar gibi.
Devami sabahhh:))
Güzel yorumlarda var sacmalayanlarda..
Ancak gordumm, vurgun, anlatimin cok hoş:))
Cevap
16Cevap
İlk cinsellik ne zaman vuku bulduğu kesin olmasa da günümüze kadar çeşitli fantazilerle bu gelişerek kendi hacmini aşmış amacı salt seks olmaktan çıkarıp farklılıklara kadar götürenler olmaktadır. Bizi ilgilendirmemekle beraber ne yazık ki bu örnekler bazı kişilere de örnek olmaktadır. Eşleriyle olsun sevgilileriyle herşeyi yaşayanlar farklılık arayıp değişik fantazilere yönelmektedirler. Onlara sorsanız bu karşılıklı güvendir. Birbirlerini gizlice aldatmaktansa beraber yaparak ya da haberli olarak kadın eşine söyleyerek gidip sevgilisi ya da fuckbuddy siyle birlikte olmaktadır. Bu sitede de örnekleri var. İnsanların doğrusu değişkendir. Kimine göre bu doğruyken bazısına ters gelir. Genel olarak bakmak gerekirse bu keşif yıllar evvel yapılmış olsada Günümüzde ülkemizde gerek kadın gerek erkek olarakl gerçek anlamda yatakta partnerine mutluluğu yaşatacak deneyime sahip kişi sayısı çooook çok azdır. Lafa gelince her erkek mangalda kül bırakmaz ama icraat ta sınıfta kalır. Takılan sorunlar erkekte boyut ki ben bugüne kadar yaşadığım ilişkilerde bir kız ya da kadının boyut sorduğunu vede yatağımdan mutsuz ayrıldığını görmedim. Aynı şekilde kızlarda da göğüs boyutu. Bu dertler bitmez.
E bahsettim ya işte açıkça fantazilerde ne yazmak gerekiyordu anlamadım? Dışarıda sinemada asansörde denizde 2 erkekle 2 kızla grup swinger vs mi?
Ben fantazilerin ne olduğunu sormuyorum..BU haz arayışı sırasında yaptığımız ataklar, girdiğimiz yollar bizi toplum olarak nereye götürdü?
Başladığımız o ilk standart seks halinden geldiğimiz bu nokta arasında bir yozluk, yanlışlık, sapkınlık, günahkarlık, banellik, tatminsizlik hali var mı sizce diyorum.
Anlatabildim umarım:)
Tatminsizlik olmasa emin olun bu arayışlar zaten olmazdı. Örneğin burada 2 erkekle ve kocasıyla grup yaptığını söyleyenler 3 erkekte istiyorum diyor. Yani sonu yok bunun. 3 ü yapan 4 4 ü yapan beş ister. Bu aynı para kazanmakla eşdeğer. İkiside zevk veriyor.
Bence de öyle işte..YOldan bir çıktınız mı başladığınız yeri kaybetmemenin ve geri dönmenin bir yolu yok..
Hazzı, bedeni keşfetme nelerden zevk aldığını ve sevdiğine nasıl verebileceğini öğrenme yolunda önemsemek güzel ama diğer yollar, araçlar ve aşırılık , takıntı devreye girdiğinde dipsiz bir kuyuya tüpsüz dalmak gibi..Pişmanlık kaçınılmaz..
Bence bunu yapanlar pişmöan olmuyor aksine yaşamak gerektiğini ve herkesin yaşaması gerektiğini burada dahi aşılamaya çalışıyor. Gizli olarak cevap verenler yaptım süperdi diyor. Yapmayanlar aklında olanlar bende yapayım diyor. Reelde tanıdığım bayanlar yaptım harika yaparım diyor. Kısaca pişmanlık duyduklarını doyumsuzluktan daha fazlasını arayacak olmalarından pişman olacaklarını sanmıyorum.
Bir seçimin doğruluğunu anlamak için sadece icra edildiği ana değil ötesine devamına da bakmak lazım. Ona bakarsanız Atom bombasının keşfi de çok masumaneydi:)
Bunu böyle yaşayanları belli bir zaman sonra tekrar görme şansınız olsa keşke..
Ya sapkın bir cinsel tercihte, ya duygusuzluk yozluğundan kötü alışkanlıklar edinmiş halde ya hapis, hastahane de ya da Allah korusun dipsiz hayatlar içine düşmüş bulmak yüksek ihtimal..
Bunu belli bir kısa zaman diliminde ve kontrollü tutabilen çok azdır.
Geçen cinsel sorularda bir gen erkek arkadaş ben gurup denemek istiyorum diyor. Bazıları ama sana da bir erkek değebilir göze alacak mısın demiş. ama istemezsem bir şey yapmaz diyor. Sonra da belki oral olursa sadece olabilir demeye başlamış. Şimdi sizce bu adam guruba iki kere girsin sonu nereye varır bu işin söyleyin lütfen?
Demekki içinde o da var yaşamak istedikleri sınırsız. Anlamadığım zaten eline kız eli değen burada erkek sayısı o kadar az iken madem grup yapmak istiyorsun önce bul birini onunla bire bir herşeyi ya bıktım az geliyor de ondan sonra ne yapıyorsan yap ki doğrusu bu demiyorum. Bizde sağda solda görme duyma ve p*rnolarda izleyim kendini şaşırma kişliği bozma çok fazla.
evet haklsıın.. eskkiden erkek bazlı bir cinsellik yaşanıyordu..bencilce kadını kullarak...ancak dediğin gibi değişti artık bu kural.. kadının toplumdaki yeri arttıkça kadın katlanmamaya başladı..kendisini keşfettiği kadar sosyal ve ekonomik olarakta büyüdü..güçlendi.. öğrendi.. ne istediğini nasıl istediğini biliyor.. ve yaşıyabiliyor.. erkeğin kanatları altından çıkıyor... çıktıkça erkekler de düşüncelerini toplumsal değer yargılarını tekrar inşa ediyor.. erkek egemen bir toplumda.. kuralları işine geldiği gibi koyan erkekğierin egemenliklerini yıkıyor kadınlar..
hem imkan hemde teknolijinin gelişmesi insanların birbirleriyle olan iletişimini her ne kadar yüzyüze olmasada yinede bir şekilde iletişim halinde olmasını sağladı..ve fikir alışverişi başladı.. düşüncelerinin sapıkça olduğunu düşünsede..başkalarınında benzer düşüncelerde olduğu öğrendi..bunu karşılıklı sohbetle farkına varmak nerdeyse imkansız..aşırıya kaçmak sapıklık ya da gayri ahlaki bulmak.. kişisel orjinli değişen kavramlardır..kime göre neye göre..insanlar nasıl mutlularsa öyle yaşamalılar bence..yorgan altı sessizde güzel değişine göre sapkınlıkta..sadece önemli olan.. mutlu olduğunuz ve doğru ortam doğru kişilerdir..
Doğada sadece insanlar ve yunuslar zevk için cinsellik yaşarlar. Sanırım bazılarının balık kadar beyni yok. :)
Her işin büyük sorunu hatası eğitimsizlik 1 Ahlak karakter 2 ama doyumsuzlaşma ilerliyor hanımefendi ilerisi iyi gözükmüyor
zamanını bılemem.buyuk bır ıhtımal adem zamanından beri var.
bu keşif şüphesiz iyi olmuştur,lakin cinsellik sadece cinsellik olarak kalsa iyiydi.
sapkınlığa varmadan insanlar en büyük hazları yaşamalıdır diyorum ben ama helal çerçevesi içersinde
Marilyn Monroe'nun eteğine kadar gider sanırım bu mevzu ..:)
Keşke bütün erkekler bu keşifi yapsalar bu gün kadın sadece sex objesi olarak görülmezdi,yazdıklarınıza tamamen katılıyorum
cinsellik iki kişinin arasında olan bir birleş me idi eskıden şimdilerde ise bu sistem yıkılde teknolojının sayesınde sadece kendi açlıgını gidermeye çalışmakta kadın olsun erkek olsun ve sapıklıklar hadd,nden fazla olmaya basladı
Ablacim senin sorularin nedem hep böyle uzun. Kisa bir özet gecmiyosun hic :)
çok güzel bir anlatım olmuş teşekür ederim...paylaşımlarınızın devamını beklerim
buzullarda soğuktan korunmak için birbirlerine çıplak sarılırken keşfetmişlerdir muhtemelen :D
gerçek haz nedir bence biliyormusun.bir kadınla olduğun da ona verdğinden öte onun yüzünde gördğün zevkten haz almaktır...
Her zaman haz vardı, belkide daha yoğundu, zira teknoloji olmayınca tek oyuncak cinsellikti.
sanırım birbirlerine zevk vermemeye başladıklarını ve sıkıldıklarını anlamaya başladıklarında olmalı
buyrun efeniim
https://www.youtube.com/watch?v=l-gJ1qVwPZ0ablacım roman yazmışsın resmen be
Ablacığım sen bu kadarcık yazı demetine roman diyorsan bir kuru dala da seralar dolusu çiçek dersin..
Hem üşenme oku..Üşenmeden yaptığın bir dolu gereksiz şeyi getir hayatında şu an hem de..o zaman buna ayıracağın zamanı boşa görmezsin belki..
Bak ben sana bunca lafı etmeyi bile hala boşa görmüyorum emek veriyorum mesela:)
Okumak ve insanlar buna değer kaybetmez kazanırsın!
doğru söylüyosun hak verdim
düşünceleriniz karşısında bana susmak düşer:)
kusura bakmayın bu kadar yorumdan sonra cevabımın bişey değiştireceğini sanmıyorum ama merak etmeyin gerçekten okudum ve hak verdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar