Neden o acı dolu ve ömür boyu süren travma sırasında erkek çocukların pipisi herkesin önünde kesiliyor ehil ve uzman olmayan kişilerce ve de ayrıca tüm gereksiz kişiler çocuğa çıplak bakıyor, öpüyor, kameraya alıyor? Kızlara yapılsa hapis cezası alırsın çocuk tacizi diye, erkeğin cinsel organını kesip; çocukla pipi de küçükmüş, malı büyütmüşsün, çükünü keseceğiz, bamyana bakacağız, utanma, erkek adam ağlamaz diye dalga geçiyorsun kimse bunu taciz olarak görmüyor. Seni de çırılçıplak tüm komşu ve akrabalar önünde soyup kollarından bacaklarından tutup Allah'ın verdiği pipini kesseler ağlarsın herhalde. Üstelik çocuk bedenindeki yara dışında şiddete eğimli bir birey olarak yetişip ömür boyu travma yaşıyor. Erkeğe ve kadına şiddet bu yüzden sünnet olan ülkelerde daha fazla. Dinimiz bunu farz kılmamış, dileyenlere de 7 günlükken isterseniz hastanede uygun steril ortamda çocuk cerrahisi uzmanına yaptırın demiş. Nedir tüm bu çocuk istismarı, dine aykırı erkeklik söylemleri, düğünler ve erkek tacizi? Artık kadın hakları diyenler buna da ses çıkarsın. Milyonlarca mağdur var mağdur olduğundan habersiz. Bu kültürde yetişen erkek herkesin başına bela oluyor. Evde okulda askerde şiddet ve travma, hakaret sonra erkekler niye böyle. Yaşanan travmalar fark edilmese de çok büyük. Bir kıza yapamayacağın şeyi erkeğe de yapma.
Sünnet sırasında neden erkek çocukların mahremiyet hakkı yok?
Ben Bir sürü insanın önünde 10 yaşımda oldum bizim mahallede bizim köy ve mahalleden bir sürü insan. Ve içinde 2 uç yaşından 13 14 yaşına kadar bir sürü küçük kız önünde çırılçıplak küçücük kızların en önde olup her anını izlediği ve her şeyi gördüğü ve çoğunun gelerek ve dil çıkarak gelin gelin kızlar abiyi çırılçıplak soydular diyerek dışarıda ki arkadaşlarını çagırdıkları ve onların koşarak gelip beni izlediği, en önden ve benim çok utanmıştım. Küçük kızlar dışarı çıksın demiş ama kimse çıkmamış hepsi izlemiştir operasyonu.
Başından sonuna kadar. Çoğu bana gülerek ellerini makas gibi yapıp dalga geçiyorlardı çıkmıcaz izlicez bizde her şeyi diyor işte abiyi soyuyorlar ve hiç bir şey kalmadı üzerinde demekeri. ben cıkın dedikçe dahada gülüp eğlenmeleri ohoh yapıyorlardı oh seni görüyoruz demeler, dil çıkarmalar, hepbi ağızdan Semih çırılçıplak diye bağırmalar, şehvet ile bakmalar. pipim kesilirken zevk alıp gülmeler ağlama diye dalga geçmeler, fotoğraf çekmeler sonra oporerasyonda beraber yanımda benle fotoğraf cektirmeler, sonra pipime dokunmak istemeleri bazılarının dokunup beni acıdan bağırtması, sünnet sonra beni banyo yaparken izlemeler eve gelip ve çektikleri fotoğrafları bana göstermeler, beni kızdırmalar, fotoğraflarını evdeki odalarına çerceveledip büyütüp asmalar,
Sünnet önce banyo yaptırdılar bana o kızlar. Oraya da girdi. Bir kısmı banyonun içinde tüm banyo kızlar ile dolu. Hepsi beni izliyor ve geri kalan kısmı banyonun hemen önünde içerideki kızlara siz dışarı gelin biz girip izleyelim diyorlar! Tartışma oluyor aralarda en büyık kız 13, 14 yaşında bir iki tani geri kalan 11 yaşında ve daha küçük yaş küçük olan kızlar bir göremiyoruz diye en öne alınıp öyle izlenmişlerdi beni 10 yaşında sünnet oldum.
Hele o en küçükleri 6 yaşında en büyüğü, en ön sıradan izliyorlar her şeyi. Mervenin kız kardeşi tuğba geldi gel tugba seni em öne alalım. Ablacım sen biraz arkaya geç diğer kardeşlerde öne gelsin! 10 küçük yeni kız geldi gelin kızlar banyoya diyor içerde ki kızlar onları en öne alıyorlar. Bak abi banyo yapıyor çırılçıplak! Ay abi çırılçıplak yani sünnet oldu pak pipisini yıkıyor annesi. O küçük kızlar bana gülerek bakıyor gözlerini elleri ile kapatıp parmak aralarından bakıyorlar. Ay abi çırılçıplak diyor aralarında ve diğer arkadaşlarını içeriye devet ediyor o küçük kızlar gel sayime abi banyo yapıyor diye onlarda koştur koştur geliyor. Beni izliyor. Bazıları bizde abiyi yıkayalım mı diyor ve yıkadı o kızlar beni sıra ile hadi sema sen yıkadın biraz da emel kardeş yıkasın diyor. Kızlar üzerimde vücudumuzu tanıyalım yapıyor. Işte popusu göbek çukuru pipisi diyor burası. Herşey kameraya çekiliyor fotoğraflanıyor du.
Mahremiyetten ziyade bu işi gösteriş haline getirmek daha kötü. Son zamanlarda bunlara olan tepki arttı diye düşünüyorum. Artık yeni nesil bunun farkında ve bu gibi olaylardan, hatta sünnet düğünü gibi gösteriş amaçlı şeylerden uzaklaşmış durumda. Erkek olma zihniyeti bu olmamalı.
5
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Her gun 20-30 video yuklneiyor ve cogu seyin degismedigi ortada. Diger musluman ulkelerde ise durum daha da vahim.
Çok çok haklısın katılıyorum sana vahşilik bu ve aşırı cahillik başka bir açıklaması yok ben bunu oğlum olursa asla yaptırmam ona hastane denen bişey var yazık ya cocuklara.
8
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Haklısın sana katılıyorum da keşke fotoyla paylaşmasadın
6
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Daha cok kotuleri var. Milyonlarca video ve foto dolu. Bir de somutlastirmak istedim. Haklasin yoksa.
Benim hikayem çok tuhaf Ben iki defa oldum ilki 10 yaşında evdeydi bütün akrabalarım ordaydı beni izlemişlerdi gelen sünnetçi yaşlı bir adamdı bende kilolu olduğum için gömük penis varmış adam bilmediği için hatalı kesti kuzenimin sünnetinde annem çağırmıştı gel oğlum sünnetçi amca baksın diye ben annem teyzem halamların yanına gittim annem donumu indirip sünnetçi bey oğlanın pipisi çok küçük sanki hiç sünnet olmamış gibi dedi tabi bu arada nenem halalarım teyzem felan hep pipime bakıyor ben utanıyorum elimle felan kapatıyorum ama halalarım elimi tutuyor sünnetçi baktı bir daha sünnet edecez dedi ben 12 yaşındayım o ara yeniden bizim akrabalar toplandı herkes benimle şakalaşıyor annem altıma yaptığımı söylemiş sünnetçiye sünnet öncesi sünnetçi herkesin ortasında bir daha altına yaparsan hepsini keserim dedi ben tabi utançtan yerin dibine geçtim. En kötü tarafı birde sünnetlerimin ikiside kameraya alındı akrabalar 3. filmi bekliyoruz diyorlardı.
Maalesef bizim kültürümüzde sünnet var. Ben sünnetin sadece tıbbı işlem gerekiyorsa yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bir hastanede yapılmalı öyle uluorta yerde değil. Zaten bu konu hakkında bir Soru yazdım okuyabilirsiniz. Mahremiyet önemli. Neden erkek çocukları sokaklarda utandıralım ki? Aynı şey asker muayenelerinde de geçerli
bende yaşadım bilirim bunu iyi merhamet olmaması nedeni ise o zaman anlamazsın sonrasında anlıyorsun başkası olurken. cevap= olup bitsin rahat edelim oda rahat etsin düşüncesi var bir kez oluyor sonuçta sünneti ama unutulan şey ise kendimiz olurken yaşadıklarımız onu unutuyoruz. ondan rahat vermiyorlar bize
Sünnet olduktan sonra pek dolaşılmaz yatılır. Bu sırada ziyarete gelen komşu hanımlar aa sünnet nasıl olmuş der çarşafı kaldırır bakar bu esnada yaşıtım kızlarda pipi ne bakar sen utanırsın. Ama çıkarıp kıza göstersen tacize girer.
@Lezcik Benim hikayem çok tuhaf Ben iki defa oldum ilki 10 yaşında evdeydi bütün akrabalarım ordaydı beni izlemişlerdi gelen sünnetçi yaşlı bir adamdı bende kilolu olduğum için gömük penis varmış adam bilmediği için hatalı kesti kuzenimin sünnetinde annem çağırmıştı gel oğlum sünnetçi amca baksın diye ben annem teyzem halamların yanına gittim annem donumu indirip sünnetçi bey oğlanın pipisi çok küçük sanki hiç sünnet olmamış gibi dedi tabi bu arada nenem halalarım teyzem felan hep pipime bakıyor ben utanıyorum elimle felan kapatıyorum ama halalarım elimi tutuyor sünnetçi baktı bir daha sünnet edecez dedi ben 12 yaşındayım o ara yeniden bizim akrabalar toplandı herkes benimle şakalaşıyor annem altıma yaptığımı söylemiş sünnetçiye sünnet öncesi sünnetçi herkesin ortasında bir daha altına yaparsan hepsini keserim dedi ben tabi utançtan yerin dibine geçtim. En kötü tarafı birde sünnetlerimin ikiside kameraya alındı akrabalar 3. filmi bekliyoruz diyorlardı.
1 yaşında evde sağlıkçıya sünnet olan birisi olarak çok yanlış buluyorum sünnetin yeri hastanedir (Halen daha sünnetten kalan aşırı dikiş izlerim var ve bu sünnet kaynaklı olduğunu söylüyorlar maalesef
1 yaşında evde sağlıkçıya sünnet olan birisi olarak çok yanlış buluyorum sünnetin yeri hastanedir (Halen daha sünnetten kalan aşırı dikiş izlerim var ve bu sünnet kaynaklı olduğunu söylüyorlar maalesef 😥
Ben ilk okulda 1 veya ikinci sınıfta 23 Nisan gösterisi vardı orada sınıfta üzerimizi değiştiriyorduk ben ozaman bile utancımdan herkesin gitmesini beklemiştim bide kızlarla erkekleri ikiside aynı yerde değiltiriyolardı bazılarının içinde külot yoktu herşeyi gözüküyodu
sünnet sırasında neden erkek çocuklarının mahremiyet hakkı yok diye sorulmuş siz de çocuk oldukları için cevabını vermişsin dee Türkiyede kimsenin kadın oldugu için erkek olduğu için ya da çocuk oldugu için gibi bir sınırlaması yok
En İyi Cevaplar