Sabah burada bir görüş okudum. Bir hanımefendi bir başka bir hanımefendiye bu konuyla ilgili direktifler veriyordu. Hanımefendi eşinden şikayet edip onunla birlikte olmadığını söylüyordu. Arkadaşta ''bu senin görevin, çok günah... birlikte olmazsan başka kadınlarla aldatır...'' türevinde akıl veriyordu. Bunu bir kadının söylemesi beni ziyadesiyle kızdırdı. İyi de bu kadar kolay mı? Kadının görevi adamı memnun etmek mi? Kendi istekleri yok mu? Bu nasıl bir mantık? Cinsel özgürlüğümüzü bile ele alamazken, nasıl bir birey olmayı düşünebiliriz ki?
Kadın eşi her istediğinde onunla olmak zorunda mıdır?
bu karşılıklı bir durum. nasilki adam her istediginde kadin onunla birlikte olmak zorunda degilde, tamamen sadece kadının canı isteyince birlikte olup kendi istemedigi müddetçe adamin duygu ve düşüncelerini hiç onemsememek gibi bir lüksüde yoktur. aradaki dengeyi iyi kurmak lazım.
kaldı ki kadınlarımız evvelyatlarindan beri %80 gibi korkunç bir kısmı cinselligi evliligin yapi tası olarak icra etmek yerine adamı evcil hayvani yapıp tasma takıp gezdirmek icin bir ödül ceza sistemi olarak kullanmaktadır. yani sadece kadın isteyince yapsın adam istemiş istememis salla gitsin gibi bir poz takınan kadın kusura bakmasın mustehaki olmasada bir sure sonra istemsiz aldatilmaya mahkumdur.
adam bunu yapmaya hakkı olmasada, elbette kendini tatmin etmek zorundadır ve evli bir adam sürekli ilişki icin yalvarip kadina her isteğine boyun eğip surekli reddedilip mastürbasyon yapmak zorunda değildir ve bu ihtiyacını taciz tecavuz vs yapmadan kimse kusura bakmasin ama aldatmak yani bir kadin bedeni olmadan baska türlü gideremez.
Sevişmek iki kişilik bir eylem. Bir taraf istemiyorsa zaten yapılamaz zannımca. Geçerli sebepler dışında sevişmek istemeyen bir kadından ayrılırım, hiç uzatmam. Bu cinselliği çok istediğim için değil, tutkunun bitmesi yüzünden. Ben isteyeceğim o istemeyecek, yok öyle bir dünya.
Sorunun cevabına gelecek olursam çok cahil düşünlere sahip bir milletiz. Sorsan islama dayandırırlar.
Ayrılmak makul olabilir ama zorlamanın küsmenin tavır almanın kadını buna mecbur etmenin sapıklık olduğunu düşünüyorum. Tabi erkek için de geçerli. Adam çok yorgundur sevişmek istemez. Kadın ne yapsın oda mı aldatsın? Ben bu mantığı anlamıyorum. Evlilikte ilk önce anlayış olmalı. Saygı olmalı. Eee nerede kaldı bu mantıkla anlayış hoşgörü saygı?
Gaza geldim çok fena. Kan beynime sıçradı resmen o yorumu görünce hadi erkekler yapıyor alıştık bu toplumda görmeye. Ama bir kadının bu şekilde akıl vermesi beni çileden çıkarıyor.
Benim bunu demem ne kadar doğru bilmiyorum ama 😅 diyorlar ki eğer evlendikten sonra ilk gece bir şey yapılmazsa peygamber efendimiz lanetliyormuş. Öyle bir şey olamaz değil mi?
Bu senin görevin çok günah nedir ya? Her konuda dine bağlama çabası. Kadin evinde temizlik yapsın kocasına yemek yapsın kocası işten gelsin yorulsun otursun herşeyi istesin kadın ayağına getirsin gecede kocası istedi diye koynuna girsin bu mu evlilikte kadının görevi? Bu şekil düşünenleri toplayıp bir adaya atıp filan yakasım geliyor. Evlendi diye her istediğini yaptırabilceğini sanan erkekleri de ayrı bir başlıkta incelemek lazım köle mi aldığını düşünüyor acaba? Aa bide soruya yorum yapan 10kızdan 3ü evet yapmalı tarzı şeyler yazmış. %30 yapar. Yazan hemcinslerimin %30 böyle düşünürken erkekleri de çok mu yargıladım diye düşündüm yazarken.
Ben hala kadınların öyle düşünüp yazdığına inanamıyorum inanmak istemiyorum. Bizim halkımız mı kendini ezdirmeye bu kadar yatkın yoksa ben mi çok çabuk sinirlenip parlıyorum diye düşündüm yazarken.
cok saçma konusuyorsun bence büyütüyosum gereksiz yere adam butun gün çalışıp bakiyo esi de ev isleri veya yemek yapiyo köle mi oluyo yani bunlari yapinca kocasi deilmi arkadasim yemekte yapar hizmette yapar severde bunlar karı koca bunlarin arasinda kölelik yok artik sen veya ben yok biz var. niye illa erkekle kadini eşit yapmaya calisiyorsunuzki ikimizinde yaratılışı ozellikleri herşeyi farkli iki cinside ayni kefeye koymaya calismayin. ikisinin isi vardir ikiside evde iş yapar kadin işi yoksa ev islerini yapar he kadin cahildir erkekde biraz ben herseyi biliyorum havasindaysa evet dedigin gibi kadini dahada hizmetci gibi kullanir o yüzden kendi seviyende biriyle evli olmak daha iyi ve dine gore evet erkek istedimi birliktelik olucak
@xsedatx kadınla erkek günümüzde eşit olduğu için eşitlik diyorum. Yaratılış özellikleri farklı diyosun da 5 cmlik organınız ile mi farklı oluyosunuz? Siz niye kadınla erkeği zıt kutupmuş gibi bir ayırma çabasındasınız? Benim yazdığım karı koca ikisi de çalışıp sanki bitek adam yorulmuş gibi eve gelince eşinden hizmet beklemesi. Neden eğitim diyorum biliyomusun aşağıda verdiğin yorumda kulaktan dolma bilgiler paylaştığın için. Kadınların da bunları kulaktan dolma duyup günah hastalık hariç (hatta sen hasta olsa bile eşi istiyorsa yapabilir demişsin yok artık yani daha neler) her türlü kocasına hayır dememesi gerektiği duyduğu için. Oysaki araştırıp okusalar daha aydınlanırlar. Bide herşeyde şu dini kuranı kullanıp öyle yanıtlamayın be azcık vicdanınızı dinleyip düşünün.
Kadın istememiş olduğu takdirde eşi dahi olsa bu tecavüze girer ve boşanma sebebidir. Kadınların hem cinslerine bu şekilde yaklaşıyor olması benimde tahammül edemediğim bir durum. Haksız dahi olsa her zaman hemcinsimi korurumuşumdur erkeğe karşı ancak bunları duymak üzücü. Birliktelik anlayış ve saygı ile olabilecek bir durumdur.
Eski hesabımda bu konuya dair bir bence paylaşmıştım. Çok aradım ama bulamadım. Allahtan bazılaını bloğumda saklıyorum. enginehir.blogspot.com.tr/.../...rev-addetmek.html O dönemde beni topa tutanlar bir hayli sıkmıştı canımı.
Burda bir çok mutsuz evliliği sorularda görüş yorumlarında görüyoruz. evlilik iki kişilik bir kurumun tek vücut olmasıdır. bu ruhsal manevi ve psikolojik olarak böyle olmalıdır. evlilik kölelik değildir. kadın ev işi yapar akşam kocasına kendisini sunması değildir. ne diyor hastalıkta sağlıkta Vs. devam ediyor ve bunun altına imza atıyosun. eş kadın/erkek o akşam birlikte olmak istemiyorsa beni sevmiyor arzulamıyor diye düşünmekten, neden böyle olduğunu sormak herhangi bir problem varsa onu çözmek ve yardımcı olmaya çalışmak daha sağlam temellerin atılmasını sağlar diye düşünüyorum. Toplum çok cahil erkek evlat çok baskın yetişiyor. kadın sürekli bir ihtiyaçmış gibi algı oluşturuluyor. sadece şunu soruyorum ablanız kız kardeşiniz, çok sevdiğiniz kuzeniniz hala teyze amca kızı erkekler bir düşünün bakalım onun eşi tarafından zorlanması size ne hissettirir. bir empati kurmak gerek diye düşünüyorum.
aşk iki kişiliktir sosyal duygusal cinsel olarak, tek başına bu eylem gerçekleşmez, madem bazı konularda kendinizin kullanıldığını düşünüyorsunuz neden evleniyorsunuz? olaya aile bağları açısından bakın, eşi her istediğinde değil eşler birbirini her istediğinde yaşabilecek bir şey bu. Allah insanı kadın erkek olarak değil tek cinsiyet olarak yaratabilirdi eğer yaratsaydı diye düşünen var ise karşı cins ile alakalı ortak paydaları olduğunu ve bunu eleştirmek için muhalefet yapmasın... (kadın erkek farketmez)
Cinsellik iki insanın birlikteliginden öte birbirlerine olan sevgisini ve sahiplenme duygusunun bir gösterilme şekli. Kadın erkeği için gereken sorumlulukları olduğu gibi erkeğinde kadına karşı sorumlulukları var. Cinsellik yaşanmalı bu iki insanın karar alması gereken bir durum. Kadın cinselliği erkeğine karşı Bir koz olarak kullanmamalı bu davranış ilişkiyi, birlikteliği düzeltilmesi zor bir duruma getirir. erkek içinde geçerli. Cinselliği sadece doğurmakla sınırlamak doğru bir davranış değil, seks hayatın bir döngüsü yaşam, sağlık el verdikçe yapılmalı. sonuçta ruhumunuzun gidasi varsa vücudun da gidasi vardır. Her şey seks ile ilintili olmaya bilir ama bir insan seks konusunda yapıcı anlayışlı olursa her zaman yapılmalı! !! burda kadının haklarını gözetmeli zorla seks olmaz! anlayış ve şefkatli olmak
Cumhuriyet düşmanı kadınlarda var... Böyle şeylere pek bir anlam veremiyorum. Yaşadığı ortamdan kaynaklı bir durum. Eşler arasında önce insani saygı olmalı. Empati yapabilmeli. Empati, anlayış , saygı , karşılıklı değer, gibi özellikler olmazsa evlilik yürümez. Bunlar olmadan da nasıl evlenilir anlamam ben.
Kadın ve erkek birbirinin ihtiyaçlarını karşılamalıdır kadın istediğinde erkek yapmalı erkek istediğinde kadın yapmalı tabiki mecburi bir durum değil böylesi daha sağlıklı
Ülkemizdeki kadınlardanda anladıgımız kadarıyla cok meraklılar ezdirmeye erkeğin boyşe zihniyette olmasina şaşmamali Sıfır vicdan , aterkil toplumdan asla insanlarin dediklerini sorrgulamaz ve kadına seks objesi ve mal gibi bakar Boşuna demiyorlar cinsel açlığın afrikasi diye buraya 1gün bile boi bırakmaya gelmiyo anında radarlari açıyosunuz İğrençsiniz soyunuz kurusun
Kadın her istediğinde eşiyle olmak zorunda değildir. Zorlamanın bir anlamı yok. Zira zorlayınca kadın cinsel bir obje konumuna getirilmiş oluyor. Ama şuda var ki ben sadece canım istediğimde beraber olurup deyipte ayda 1 defa ilişkiye giriyorsa kadın, işte bu da doğru değildir. Neticede ihtiyaç meselesi ve evliliğin temel direklerinden birisidir cinsellik...
cinsel özgürlüğünüzü alamzsiniz elinize. Erkek hegemonyasına kendinizi kapatırmışsınız. Çoğu kiz bakire ama evleneceği erkek bakir olmak zorunda değil çünkü erkeğin tecrubelisi iyidir derler. Kız bakire degil evlilikten vazgeçer çünkü beni kimse almaz. Kadının kendisine saygısı yok ki erkek saygı göstersin. Cinsellik o kadar abartılıyor ki bu duruma gelmesi gayet normal. Erkeğini tatmin etmek için herşeyi yapıyor ve tatmin edemediğinde erkek aldatsa bile olabilir bu benim suçum diyor. Ama erkek tatmin edemeyince kadin cinselliği yaşamazsam olur diyor. Savundugun konuyu hemcinslerin savunmuyor
Bu tarz insanlar hayatları boyunca belki tek bir kitap dahi okumamış ya da internetten tek bir şey merak edip araştırmamış, tabi bu sayede "inandıkları" dinin kitabını bile okumamış, islamı bile erkek dinine çevirenlerin yalanlarına sorgusuzca inanmış, yaşamı boyunca erkeğin kölesi olmaya mahkum , canı istemese de bir yerleri de ağrısa sevişmeye mahkum, aldatılma korkusuyla yaşayıp bütün bunları da kocasını elde tutmak için yapıp kendini de hiçe sayıp en nihayetinde yine aldatılan kadındır.
evlilikte ve ilişkilerde herşey iki temel esas üzerine kurulu. saygı ve sevgi. Bu iki temeli sağlam tutan çiftler için ilişkide ki diğer sorunlar teferruattır. Cinsellik iki bireyinde karşılıklı saygı ilişkisi olmalıdır
bir bakıma haklı bir bakıma haksız. ortalıkta karım beni istemiyor diye kendini aldatmaya haklı çıkartacak o kadar adam olamamış insan var ki. en önemlisi kadınında senin gibi istekleri, isteksizliği olabileceği. ama isteksizlik uzun sürüyorsa bence tedavi şart sonuçta herkes sevişmek ister bu engellenemez bir dürtüdür.
İsterse yapmayabiir. Ama bu sefer erkeğin canı istemeyen şeylerimerkek de yapmamaya başlar. Kendi üzerimden örnek vereyim.
Böylenbir şey dese bir daha yaklaşmam kendisi bana yaklaşıp da ikna edene kadar. O istemediğinde bir şeyler yapmıyorsa ben de istemediğimde bir şey yapmam. Çöpü çıkarmam mesela.
her iki tarafında isteğiyle olması tabi ki daha güzel ve doğru olandır ancak bazen bir taraf o anada isteklidir diğeri o kadar deildir işte böyle durumlarda ne yapmak lazım oturup konuşmak gerekir bunu ya diğer tarafın isteğini karşılamk için yapmak ya da her iki tarafında istekli olacağı bir anı beklemek
Hadis diyen arkadaşlar öyle bir hadis söyleyenler sadece bacım çocuğudur Allah kuran-i kerimde Erkeklere aslında kadının her istediğini yapma ve her ihtiyaçlarını görmesini emretmiştir buna cinsellikte dahil Kuran-i kerime göre ne kadın nede erkek birbirden üstün yaratılmıştır Erkek evin tüm ihtiyaçlarının görmek ve kadına bakmak kadın ise sadece namusunu ve bağlılığını korumakla mükelleftir
Açın okuyun duydunuz değil okuyup anladığınız gerçektir
kadin olmak demek esini her istediginde mutlu etmek diye dusunuyorlarsa o kadinin aklini tukureyim esi istemedigi halde sirf kendisi istiyor diye esiyle birlikte olan adamda hayvandir diyerek en uygun uslupla gorusumu belirteyim
ama evlılıgın görünmeyen ama ezelden berı var olan kurallarından bırıdır bu , taraflardan kımın arzuları canlanmışsa dıgerı buna cevap verır , vermelıdır , her ıkı tarafında aynı anda bişiler yapma olasılığını cok dusuk bır ıhtımalde olduğunu varsayarsak , uzun sürmeyen bır evlılıkten kaçış yoktur , zira cinsellik yoksa evlılık de yoktur
Hayır ben seksin üremek ve zevk almak için yapıldığını düşünüyorum. Eğer bir taraf zevk almıyorsa zorlamanın anlamı var mı? Bundan karşı tarafta memnun olmaz bence. Sapıklık resmen
haklılık payın var tabi ki istemezsen yapmazsın ama bu demek değildir ki keyifine göre hareket edeceksin iki tarafında anlayışlı olması gerek ayrıca kadın kimsenin namusu değildir yanlış bir düşünce eşler birbirinin namusudur şayet böyle değilse istenilen kişiyle yapabileceği anlamına gelmez mi
sonuçta kimse eşine kötü gözle bakılmasını istemez diyelim ki biri sana kötü gözle baktı eşin bu senin namusun beni ilgilendirmez diyemez sadece bu durum abartılmamalı kadına emir verilmemeli onu köleleştirmemeli
Görev kutsaldır bekçi daha kutsaldır. Pardon yanlış yere yazmışım. Bence partner istemediği sürece dokunmamak gerekiyor yoksa sevişmek olmaz ki o. Tat alamazsın bir kere, ruh gibi biriyle sevişmiş olursun. Benim için partnerim her zaman benden önce gelir :)))
Sen her istediğinde yapmazsın. Burda fikir çatışması aramandaki amaç Neki? İslam zinaya karşı bu yüzden kadın kadınlık görevini yapmakla yükümlü tabi insanın hasta ya da istek problemi başka kadın sürekli hayır der ise eşi zinaya yönelmesin diye öyle. Erkek erkeklik vazifesini yapamıyorsa da kadın derhal boşanabiliyor.
Görev ne demek ya? İsteksiz hiçbirşey olmaz taciz ve tecavüze girer zorla sahip olmaya girer. Kadın eşini mahkemeye verse bu suçtan adamı içeri alırlar 😯😠
Bu 2 taraf için de çok saçma yaa.. Böyle bir zorunluluk olur mu? Bu nasıl bir zihniyet... Nerelere gidiyoruz Ya Rabbim. Sen şu ihtiyaç sahiplerine akıl ver.
Kadın ve erkek birbirinin ihtiyaçlarını karşılamalıdır kadın istediğinde erkek yapmalı erkek istediğinde kadın yapmalı tabiki mecburi bir durum değil böylesi daha sağlıklı ama herkez birbirini istegini karsilayacak ki zamaninda mutlulugun devami gelsin
yaws hacı üreme makinesi değil diyorsunda anne olmak için baba olmak için sana ihtiyaç var hee bir kadına 10 12 tane doğurtmak ya da ufak yaşta hamile bırakmak yanlıs bence bır kadına 2 taneden fazlasi bile zarar bu şartlarda 1 cocuga bıle bakmak zor
Bu çok derin bir soru şöyleki okuduğum için yorum yapıyorum evli ise kadının dinen görevi bazıları ne alaka diycek eski kafalı diycek dinde öyle bişey yok diyecek okumadan atıp tutacak vs ama malesef öyle.. Dedim ya çok derin bir konu bu eve günah.. Diğer yandan yıl 2017 olmuş kadın kölemi mecbur mu kadın hakları diyecekler çıkacak sorununuz sadece şu herşey güzel görüşte ve anlayışta hoş görüde saygıda biter kadın erkeğe erkekte kadına saygı ve sevgi duyarsa bu gibi sorunlar sorular zaten olmaz
Hayır tabiki. Aynı şey erkek için de geçerli. Bir iki gece birlikte olamadığı için eşini aldatacak insan her şekilde aldatır zaten
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bu şekilde düşünen kadınlar beni de deli ediyorlar. elbette ki zorunlu değil. iki kişinin istemesiyle olur. kadın erkeğin kölesi değildir. ama bu kadınların ilk yaptıkları hatalı ve mantıksız düşünce değil. daha bir sürü var ve beni deli ediyorlar.
Öyle kadınada hayatı seks uzerine kurulu bir adam lazım. Sevgi saygı hosgoru yok sadece seks dusünen biri. O zamn cıkıp iki güne kocam beni sevmiyor die aglarlar
Her iki tarafında istek ve arzularını göz ardı etmemek lazım evlilik uyum gerektirir çoğu çiftler bunun farkında değiller. bunun sonucunda aldatmalar ayrılıklar geliyor. biraz anlayışlı olmak gerekiyor.
kuralları var , kadının relg olması, üzüntülü olması, o an isteksiz olması, doktor raporu belli bir süre için erkeğin her istediği an olmaz, karşılıklı arzu istek, şevk olmalı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
fotoğrafta yazanların 1 tanesinden hariç diğerleri doğru kimsenin namusu nasıl değildir evlendiği zaman kocasının namusu olur. ki namus kelimesi sadece kızlar kadınlar için kullanılmaz erkekler için kullanılır. kadının erkeğin görevi evlendikleri zaman aynı olur. kadının rahatsızlığı da olur erkeğinde olur. ama namus konusu değişir bana göre evlendiği zaman kocasının namusu olur
Evlilik karşılıklı saygı sevgidir kadın keyfine göre kocasından kısıtlayamaz ama hastadır morali bozuktur üzgündür burada da erkek anlayışlı olmalı eğitim şart
Herkezin karısı/ kocası kendine.. bırakın kim nasıl düsünüyorsa öyle yapsın.. görevim diyen kadınlar görevini yapsın.. görevim degil diyenler dogru zamanı beklesin
Cinsellik tek tarafli degil iki tarafta istiycek he hic aralari yok birbirlerini istemiyorlar o vakit bosansinlar. yoksa aldatmak kacinilmaz iki taraf icinde gecerli bu
Kadın ne ise erkekte öyledir sadece başlığı değiştirmek yeterli kalır... Algı oluşturmaya çalışmayın... Gerektiğinde kadın erkek eşit dersiniz ama top kendinize dönünce şöyle böyle... Objektif olmak daha sağlıklı...
Ama tek taraflı bir soru ve konu olmuş... Biz erkekler kötü değiliz... Erkekler ne kadar kötü ise kadınlarda o kadar kötüdür... Kadınlar da insan; Erkeklerin tüm özelliklerini taşıyorlar az ya da çok yanlış mıyım?
Erkek kötü demedim zaten siz yanlış anladınız herhalde. Erkek egemen bir toplumdan bahsediyoruz. Siz Türkiye'de yaşıyorsunuz değil mi? Bazı şeyleri görmezden gelerek yok sayarak cevap vermeyin lütfen. Neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor olmanız lazım.
"Kişi karısını yatağa çağırdığı zaman (bir özrü olmadan) kadın gelmekten kaçınır, kocası da bu sebeple ona kırgın olarak gecelerse, melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler." (Buharî, Nikâh 85; Müslim, Nikâh 120)
iki taraf eşinin isteklerini. yapmak zorunda, özel bir neden yoksa tabi. erkegin kadına kadının da erkeğe göre sorumlulukları var. evde yemek pismezse adam gider lokanta da yer mantığı kurulmalı ;)
En İyi Cevaplar