Adet gecikmeniz olunca hamilelik korkusu yaşıyor musunuz?

Günaydın 😇

Bu soruyu, sevgilisinin bilinçsizliği yüzünden telaşlanan bir bayan arkadasla yaptigim muhabbet üzerine soruyorum.

Bu bayan arkadaşın düzenli adet dönemi var, 12 gün önce sevgilisi vajina girişine boşalmış. Adeti gecikince telaşlanmış ve burdan bana danıştı.

Ülkemizde ki çoğu insan kızlık zarı delinmeden hamile kalınmayacağını sanıyor fakat yanlış !

Genital bölgeye boşalma olursa kızlık zarı bozulmadan hamilelik süreci başlayabilir. Çoğu insan kızlık zarını duvar gibi girişi çıkışı olmayan bir zar sanıyor fakat bu da yanlış !

Kızlık zarı tamamen kapalı değildir, ortasında bir delik vardır. Boşalma sırasında meni bu delikten geçebilir. 2000 de bir oranında kızlık zarının ortasındaki açıklık olmayıp, kızlık zarı tamamen kapalı olabilir.

Ve yine çoğu insan boşalma konusunda meni bulaşınca o bölgeyi temizleyip işin hallolacağını sanar sperm hareketsiz zanneder, yanlış !

Boşalma sırasında meni kızlık zarından geçebilir. Spermlerde hareketlidir, spermler mukozada hareket edip kızlık zarını geçerse kızlık zarı bozulmadan hamile kalınabilir.

Adet gecikmesi doğal, psikolojik nedenlerden dolayı da olabilir ki ilişki yaşamayan kızların bu konuda hic bir telaş yapmasına gerek yok, ilişki yaşayıp telaşlanan kızlar:

Kadın doğuma gidin kadın doğumcusu sizi biyokimyaya yollayacak orda kan vericeksiniz kandaki betahcg değerine bakılcak hamile olmayanlarda beta hcg 5ten küçük çıkar. Kanda beta hcg baktırabilmek için ilişkinin üzerinden yaklaşık 10 gün geçmiş olması gereklidir. Kanda beta hcg kesin sonuçtur.
İdrarda gebelik testi için ise ilişkiden yaklaşık 8 gün sonra bakmanız gerek hemen bakarsanız yalancı negatiflik de verebilir. Sonucu doktorunuza gösterdiğinizde gerekli bilgiyi verir.

Unutmayın, psikolojik durum hormonları ve adet döngüsünü çok etkiler özellikle de aşırı düzeyde duyulan hamilelik korkusu. Telaş yapmayın ve bilinçsiz sevgili edinmeyin.
Adet gecikmeniz olunca hamilelik korkusu yaşıyor musunuz?
Cevapla