+1 yılşimdi araplar çok pis insanlar sürekli cenabet dolaşıyorlar diye gusül abdesti getirilmiş ee şimdi sen bedenini temizliyorsun sonra tekrar cenabet geziyorsun cenabbetlik bir nevi ruhunun kirlenmesi gibi çünkü cenabet gezdin mi bastığın yerler titrermiş arkanda ayak izi bırakırmışsın ateşden öyle derlerdi küçükken bize he dersen ne ye göre zina kardeşim şu an sana yazmam göz göze gelmemiz bile zina zinanın belli boyutları vardır he mantıklı mı dersen? değil he cenabet tabi ki gezilmez ama mast yaparsın o gün evdende çıkmazsın full abdestsiz gezersin bir kaç kere daha yaparsın evden çıkcağıın zaman abdest alırsın mesela onun dışında şimdi bu kuralların yazıldığı senelerde insanlar 12-16 yaş arası evlenebiliyorlar ee o dönemde adam zaten çükü kalktığı gibi evlendiği için mast p*rno gibi şeyleri bilmiyor internette yok zaten neyse karısı dışında ki ilişki zina sayılmış ama şimdiye baktığın zaman insanlar 30 da evlenebiliyorlar hatta 40 da evlenenler var ee 12 yaşında veya kadınlar da bu yaş bazıların da 9 oluyor yani o yaşlarda hareketlenen bir şeyi 40 kadar nasıl tutucaksın? cinsel ilişki günah mast günah o yüzden bir yerlere saldırmandan sa mast yapman daha mantıklı he bana kalırsa cinsel ilişkide mantıklı ama çok tartışmaya açık bir şey ve bu konularda çok kavgaya yol açıcak konular =D =D şimdi biri çıkar sen nasıl sorgularsın gerekirse toşbillerini aldır diyicek biri çıkıcak sen nasıl böyle konuşursun allah islah etsin diyicek biri diyicek beyler bu bizim dinden değilmiş gibi konuşuyor taşlayın vurun kafire =D=D
14 Yorumla
Soran+1 yıl:D puff komiksin. Benim sorma amacin $u sebepten: bir arkadasimin arkadasi (erkek) cinsellige duskun. Ve cinsel iliski sonrasi su dahi icmiyormus. Bu konuda asiri kuralciymis. Ben yeni dus almistim ve spontan gelisti durum sonrasinda normal abdest aldim ve mutfaga gelip bisey atistiracaktim ki aklima o arkadasimin arkadasi geldi (benim de arkadasim da bunu benle degil arkadasimla paylastigi icin oyle diyorum :D) neyse i$te onun asiri kati oldugu o konu geldi. Dedim simdi birsey yeyip icecegim ama ya cunupsem? Ya normal abdest yeterli degilse? Sormak istedim bu yuzden. Ufku genis siteu yeleri saolsunlar hemen i$ik tuttular olaya asdfgh
- +1 yıl
bu kadar düşünmeyin bence =D =D çünkü dinimizde çok sorgularsan sıkıntı büyüyor =D
Soran+1 yılBen sorgularim. Sorgulamaya alerjisi olan sorgulamasin bana ne ki bundan.
- +1 yıl
=D kanka ben çok sorguladım dinden çıkıcak boyuta geldim ondna dedim bir yerden sonra ne dinini bırakabiliyorsun nede bağlanabiliyorsun arada kalıyorsun o yüzden dedim ne öyle atarlanmalar =D =D
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 645 cevap paylaştı. islam fıkhında temizlik hadesten (manevi pislik) taharet ve necasetten (maddi pislik) taharet olmak üzere ikiye ayrılır cünüplük ve abdestsizlik bir manevi kirlilik halidir mast. zina değildir ama normal şartlar altında bir görüşe göre haram bir görüşe göre tahrimen mekruhtur ancak zina etmek ile mast. arasında kalındığında büyük günahtansa küçüğünü tercih etmek helaldir, değil 5 dk sonra banyo yaptığın esnada tekrar ihtilam olunsa baştan almak gerekir kime neye göre diye sormuşsun bu söylediklerim imamı azam, imam Muhammed, Ebuyusuf ve bunlar gibi önde gelen mezhep imamlarının kuran ve sünnete dayalı içtihatlarıyla çıkardıkları hükümlerdir
33 Yorumla
Soran+1 yılBiri diyelim ki dus aldi sonra bir sekilde o i$ oldu sonra normal abdest aldi bir sure sonra yemek falan yedi. Simdi o yedigi yemek haram mi olmus oluyor?
Normal abdest olmuyor
Bunu bir zamanlar okumuştum, bilimsel olarak açıklamışlar
İlişki veya kendini tatmin esnasında vücuttan salgının bir sıvı varmış.
Ter yoluyla çıkan bir sıvı ama gözenekleri tıkadığı için uzun vadede sağlık için zararlı olduğu yazıyordu.
Yıkanarak kurtuluyormuşuz
Gusül için namaz vakti geçmeden alınsın diyor alimler
Namaz kılmayan biri cünüp gezmenin günahını hesaplamaz zaten17 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel açıklama bernacim teşekkürler
Soran+1 yılNee :o
- +1 yıl
bu açıklama dan da birşey anlamadin sa sana bunu kimse aciklayamaz
Soran+1 yılTer yolu ile cikan bir sivi? Beynin fonskyonu ile alakali bir sey olsa gerek ama beynin ayni islemi gerceklestirdigini sanmiyorum mast esnasinda cinsel iliskide oldugu gibi. Bu bilginin kaynagi nedir? Paylasir misin goz atmak istiyorum.
- +1 yıl
İnternete yaz çıkar
Soran+1 yılMu$larla mi$larla insan her zaman kafasinda bazi seyleri yerine oturtamaya bilir. En azindan bende bu boyle. Nette arastiririm bakalim benzer bir kaynak bulabilecek miyim.
Son yazdigini ignore ediyorum nedense nerenle yazdigin hakkinda en ufak bir fikrim yok.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 529 cevap paylaştı. Boy abdestinin asıl mantığı, boşalma sırasında vücut kimyasında yoğunluk yaşanmakta. Hormonlar artar, vücut sıcaklığı yükselir, kan akışı artar ve vücut ter vasıtası ile bir miktarda yağ dışarı atar. Bu durumda tendeki gözenekler tıkanmış olur, "iğne ucu kadar kuru yer kalmamalı" şartı buradan gelmektedir. Su vücutta oluşan bu tıkanıklığı gidermeye yardım eder. Bu işin bilimsel açıklama kısmı.
Her 4 mezhepte gusül gerektiren haller konusunda benzer görüşler söylemişler, bunlar arasında İstimna (masturbasyon)'da bulunmakta. Sonuç olarak istimna sonucu da boşalma ve zevk sıvılarının akması sebebi ile farz olduğu belirtilmiş.20 Yorumlaeski inanışlar insanı kötü şeylere iten vucuddan atılan o maddeyi ''kötü , pis'' olarak nitelendirmiş bunun içinde temizlenmek için böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuş, ayrıca o maddenin buharlaşmasının diğer sıvılara göre uzun sürdüğünüde göz ardı etmemek lazım o yüzden bir duş almak her zaman iyidir :)
05 Yorumla
Soran+1 yılTamam da sen temizligini yapiyorsun ki full dus almani gerektirecek ne var? Gerci herkes farklidir ama bunu yapan biri az cok biliyordur vucudu temiz mi degil mi ne tur bir temizlige ihtiyaci var vs. Temizlenmek degil de gusul'u sart kosmalarinda ki mantik ne?
Soran+1 yılMala neden bagladin simdi durduk yerde?
Soran+1 yılBenim sacim var ve gunde full 3 defa dus alamam. Cunup gezerim daha iyi.
mastürbasyon yaparda meni gelirse gusül alınması gerekir zevk için yapılırsa günahtır denir ama insan sıkılmıştır sükunet bulmak için yaparsa caizdir denmiştir eger zina olasılıgı varsa vacibtir denir mastürbasyon için ayrıca kadınlarda meni gelmesi zordur mezi gelirse gusle gerek yoktur ama meni gelirse gusul zorunludur
00 Yorumlagusuldeki amac bedenden ziyade ruhu arindirmak kisa bir kissadan hikaye aktarayim hristiyan ile musluman komsudur ortak bir inek alirlar o donemdede su kisitlidir derlerki hayvanlari sulamak icin banyo dan artan suyun yonunu bunlara cevirelim susuzluklarini giderelim bir hafta biri bir hafta biri neyse hristiyan cevirir hayvanlar suya doyar ikinci hafta musluman cevirir hayvanlar icmez bir ay iki ay bunlar tartisip kadi efendiye gider
02 Yorumla- +1 yıl
adam sikayetcidir kadi sorar hristiyana sen banyoda napiyosun oda girerim temizlenip suyu dokuo cikarim muslumana sorar sen ne yapiyosun
muslumanda ben gusul alirim ellerimi yikarim Allaha dua ederim bilerek veya bilmeyerek gunah islediysem ellerim arinsin agzimi yikarim haram girdiyse arinsin burnumu temizlerim haram kokladiysam arinsin sonra tum vucudumu yikarim Allahim her su tanesinin ulastigi bedenimde nefsimden dolayi yaptigim hersey icin bedenimi ve ruhumu temizle diye dua ederim demis kadi ise donemin hekiminide cagirip sorar neden boyle oluyor diye hekim efendi ise aciklar
+1 yılTeknik olarak orgazm olduğun esnada bedenındeki butun gözeneklerin acılması ve içlerine kir gırmesınden dolayı butun bedenın temizlenmesi bakımından gerekliyken buna ek olarak manevi boyuttada bedenle birlikte ruhun yenilenmesi arınması için yapılır.
00 Yorumla
+1 yılGusul abdesti sadece vucudtan bilinen sivi geldiginde alinir. Ancak masturbasyon da tam bosalma olmamis zevk suyu gelmis ise bunun icin gusule gerek yok ancak namaz abdestini bozar. Namaz kiliyosan abdest tazelemen gerekir.
01 Yorumla- +1 yıl
Soruyu soranin sen oldugunu bilseydim inan yorum dahi yapmazdim... s ı ç m a y l a seksi ayni duzeyde goruyorsan daha ne diyim sana... umarim s ı ç a r k e n zevkin doruklarina ulasiyorsundur👍 30 yasina gelmis birinin abdest konusunda bu kadsr cahil olmasini kabullenmek zor.
Evet alman lazım dustan 5 dkka sonra yapsan da alman lazım abdest boy abdesti alman lazım yürüdüğün toprak bile 7 adımdan sonra sana hesap sorcakmis cenabet oluyosun ya o yüzden alman lazım yani
05 Yorumla
Soran+1 yılCenabet mi? Boy abdesti ile normal temizligin farki ne? Amac bedeni temiz tutmak degil mi?
Soran+1 yılTamam temizleniyorsun da su vucudu temizler. Maneviyati nasi temizlesin?
Cinsel Yaşam konusunda 633 cevap paylaştı. Boşalmanın, sı*cmaktan veya işemekten farkının olmadığını düşünüyorum.
bu durumda
s*ctıktan veya işedikten sonra da gusul almak gerekir..
Başlı başına saçmalık yani04 Yorumla
Soran+1 yılCok mantikli. Bence de fark yok :/ varsa da ben anlayamiyorum sanirim
- +1 yıl
ben duş alırım ama hiç gusul almıyorum. Amaç temizlikse, tüm vucudu yıkamak yeterli bence.
Ağıza 3 kere su alsak nolur almasak nolur, dişlerimizi fırçaladıktan sonra:)
Ayrıca mast. dan sonra da gusul almanın şart olduğunu düşünmüyorum. Ama kişisel temizlik açısından duş almak iyidir.
Soran+1 yıl100% katiliyorum. Ben de oyle dusunuyorum. Her sey bir yana cinsellikle ayni kefeye konmamasi gerekiyor masturbasyonun. Gusul full yikanmayi gerektirir nedense cinsellik yasamis vucut ile mast sonrasi vucut ayni degil. Ve mast. illa gusul gerektirmedigini dusunuyorum ben de. Ya da gerektiriyor da ben mi idrak edemiyorum bir fikrim yok.
+1 yılönemli olan ilişkiye girmen değil abdesti bozan şeylerden biri orgazm olmaktır ve olduğun zaman gusl abdesti almak zorundasın ki zaten dinine bağlı olan bir insan bunu sorgulamaz kurallar belli
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılbugünde ellemiyim demiyosunda en kolay nasıl yırtarız onun peşindesin
09 Yorumla
Soran+1 yılEvli oldugn halde ona buna yesil i$ik yakan biri beni ele$tiremez. ;)
- +1 yıl
tembelliğini eleştirdim kılıf aramanı yoksa kimseyi eleştirecek kadar temiz değilim
Soran+1 yılTembellikle yakindan uzaktan alakasi yok Okudugunda o izlenime kapilmis olabilirsin ama ben mantigini sorguladim.
- +1 yıl
nerenin ne kadar kirlendiğiyle ilgisi olduğunu sanmıyorum. pratikte gereksiz görünüyor olabilir ama zararı yok sonuçta. terliyor ediyorsun sonuçta
Soran+1 yılHerkeste farkli. Belki terlemiyorumdur? Soruyorsam bir nedenim vardir. Herkes kendinden yola cikarak yorum yapiyor. Ben bireysel yaklasim istemiyorum. Bilimsel bir aciklama bekliyorum hepsi bu.
- +1 yıl
bireysel yaklaşım beklemediğin bir konuda kendi durumundan yola çıkıyorsun. milyonlarca insana ayrı ayrı kural getirilmeyeceği için genel bir kural koyulmuş.
almam dersen lafım yok
Soran+1 yılKendi durumumdan degil dusuncemden/mantigimdan cikiyorum. Mantigim da mast. Esnasinda terleme odakli gelistirdigm bir mantik degil. Eger gusul abdestinin neden alinmasi gerektigine dair bilimsel bir aciklaman yoksa "terliyorsun o yuzden gerekli" gibi vasat ve duz mantik yaklasimlari yazma.
- +1 yıl
vücudundan sıvılar akıyor, duruma göre başkasının sıvısı sana bulaşıyor, sen terlemesende insanlar terliyor ama haklısın şahsi durumuna bilimsel yorum yapamam.
Soran+1 yılBilimsel yorum yapilmasi gereken sahsin durumu degil neden gusulun mast sonrasi gerekli oldugu (bazilarinca). Dusunmeden yaziyorsun kendini hakli cikarmak icin. Merak etme bu boklu yerde laf sokmayla elde ettigin otoritene bir sey olmaz.
kanka bazı yazdıkların isyana giriyor kelimelere ve düşüncelerine dikkat et
20 YorumlaBu yaşa geldin ögrenemedin mi? Gusül abdesti alman gerek
02 Yorumla
Soran+1 yılSen neden bandi geri aldin ki simdi. Kafan mi guzel? Tabi ki biliyorum! Sacede mantigini sorgulayacagim tuttu.
- Cinsel Yaşam konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılSonuçta boşalma olduğu zaman gerekli gusül uykuda bile boşalsan. Alman gerekli.
10 Yorumla
+1 yılbunu burada sormak yerine internetten arastirsan daha iyiydi
09 Yorumla
Soran+1 yılInternette neredeyse her yerde $art diyor gusul. Nedenini aciklamiyor. Daha dogrusu aciklama olarak sunulan bilgi mantik icermiyor.
- +1 yıl
bak gusul abdestinin insan vücuduna manevi bir güç kattığı belli birsey cinsel münasebet veya mast sonrası vücut zevk sıvısı salgılar hormonlar o yöne daha fazla eğilim gösterir gusul abdesti hem o salgılanan sıvının gitmesine sebep olur hem vücudun eski zinde ki haline dönmesine
- +1 yıl
başka bir açıdan da anlatayım
- +1 yıl
burna üç defa şah damarı sızlayacak şekilde su almamız ilişki sırasında burunda salgılanan bir virüsün temizlemesine sebep olduğu için sağlık açısından çok önemli bu doktorlar tarafından tespit edilmiş
Soran+1 yıl"Iliski sirasinda" iliski ile digeri ayni sey degil ki.
- +1 yıl
kızlarda zevk suyu olduğu an vücut o sıvıyı salgılar erkeklerde ise meni geldiği an salgılar
- +1 yıl
cinsel ilişki olsun olmasın farketmiyor
Soran+1 yılFazla duz mantik geliyor bana. Normal dus alinirsa ayni sey olmuyor mu? Ayrica kimden ne salgilandigini aciklamana gerek yoktu gereksiz detaylar herkesin bildigi.
- +1 yıl
sen kafayı yemiş sin bunu anladım
+1 yılAma sivi geliyor ve her yerrini temizlediginden emin olamazsin
012 Yorumla
Soran+1 yılI$te mantigima yatmayan seyler var olayi tembellige falan bagladilar. Sorgulamiyorlar mi anlamiyorum ki. Hadi suyun manevi etkisi de var diyelim ama yine de wc olayindan sonra da abdest gerekmez mi? Ustelik gusul abdesti? :/
- +1 yıl
@DogusE ayni sivimi o
Soran+1 yılAyni degil ama sonuc itirabi ile vucuttan bir sey cikiyor?
- +1 yıl
@DogusE nasil zekasizsiniz siz ya. cisini yaparsin gider masturbasyonda her yere bulastiriyorsun
- +1 yıl
@DogusE cehalet zor. allah yardimciniz olsun. ikiniz tam. bulusmussunuz hic ayrilmayin
- +1 yıl
@DogusE gusül un mantigi dus alip temizlenmek. zaten kafanmi guzel senin
- +1 yıl
@degisik_adamm Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış..
en zeki sensin adamın dibisin :)
Beni cehaletle suclayıp, içerisinde zeka içeren 1 cümle kuramamış biriyle, daha fazla diyaloğa girmem zaten. Senin düşünce yapındakiler, bileğini burktuğunda doktora değil çıkıkçıya giderler..
Anla ne demek istediğimi :)
Bol şans - +1 yıl
@DogusE anladim cok saol
Valla ben dediğin gibi vücudum temiz ise, yeni duş yapmış isem. Gusül Musul alamam hiç
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 500 cevap paylaştı. İnternette cevaplarını bulabilirdin belki burda hiç sanmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılmesela ben duş aldıktan sonra cıktıgımda mast yapıyorum yine abdest almak zorundamıyız 😀
00 YorumlaOlmaz kural. Oyle her yerine su degsin
00 Yorumla
+1 yılHayır olmaz şart gusül 😂😂
00 Yorumla
+1 yılOrgazm olup boşaldıysan gusül almadan olmaz
00 Yorumla
+1 yılGusül gerekir, çünkü boşalıyorsun
00 Yorumlagusul sart akio sonucta
00 Yorumla
+1 yılolmuyo boy sart
00 YorumlaNe güzel soru 😊✋️
00 Yorumla