Anadolu'da, gerdek gecesinden sonra çiftler ailelerine gidip anne-babalarının elini öper.
Eşiniz gerdek gecesinden sonra anneme babama gideceğiz daha sonra tatile çıkarız derse ne yaparsınız? Gerdek gecenizden hemen sonra eşinizin ailesine el öpmeye gider misiniz? Gider seniz utanmaz mısınız? Malum o gecede ne yaptığınızı herkes biliyor? :D
Evet giderim bundanda mutlu olurdum. Sadece anadoluda degil bu coğrafyanin tamaminda bu adet vardir. Bu ayip birsey degildir tam aksine aileye ve etrafa bizde bir sikinti yok mesaji ve aile bir tesekkurdur. Bence bu adeti yasatmak hoş ve guzeldir. Ilerde sizlerde ata oldugunuzda evladinizi esiyle birlikte mutlu gormeyi isteyeceksiniz. Bence ailelerinize bu kucuk basit mutlulugu cok gormeyin. Onlarin ellerini opun ve sonra istediginiz yere gidinki onlarin icide rahat etsin. Kafalarinda acaba sorulari kalmasin.
Ben insanların özel yaşamlarına anlam yüklenmesini mahremiyet ihlali olarak görüyorum... Çarşaf, gerdek, kırmızı kurdele vs... İster ilk gece yaşarız ister 1 sene sonra kimseyi ilgilendirmez... Başkalarının bu konuda kanaat edinmesi, haaa kurdele bağlamışlar demek ki bakireymiş, bağlamamışlar demek ki bakire değilmiş, ziyarete geldiler demek ki o iş olmuş gibi gibi her türlü düşünce beni rahatsız ediyor...
9
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O gece olacak diye bir kural yok o kadar abaza değilim sorun olmaz
0
18 Yorumla
Soran
+1 yıl
Abazalıkla ne ilgisi var. Eşin seninle birlikte olmak istiyor.
vücuduna göre 16 17 gibi yaşaman lazım ama 25 26 yı beklemişsin insan neden daha çok beklesin ki, ikinci olay da ait olma duygusu seksten ziyade benim karım benim kocam olayı
En İyi Cevaplar