80b ölçü derken 80'den kasıt göğüsün altındaki düz alan yanı sırt 80b sütyen ölçüsü ölçüde yaklaşık 70-75 cm. Sırt yani ince ufak bir sırt, B cup yani 80 cm göğüs dolgunluğu. Sizce nasıl? Ufak mi yoksa ideal mi?80B sütyen ölçüsü
Günlük hayatta sütyenlerimiz çok ama çok önemlidir. Gün içinde oldukça rahat hareket etmemizi sağlar. Her zaman doğru sütyen seçimlerini yapmalıyız. Peki doğru sütyen seçimlerimizde nelere dikkat etmeliyiz bir bu konuya göz atalım.
Sütyen Ölçünüzü Neye Göre Belirlemelisiniz?
Sütyen ölçülerimizi belirlerken dikkat etmemiz gereken şeyler vardır. Gün boyu rahat edeceğimiz sütyenlerin ölçüsünü birlikte belirleyelim.
Bedenime Göre Sütyenimi Hesaplıyorum!
1. Adım: Öncelikle elinize bir mezura alın. 2. Adım: Dik bir şekilde oturun. 3. Adım: Göğüslerin altından mezurayı geçirin ve ölçünüzü alın. 4. Adım: Ölçüm sonucu çıkan sayıya 5 ekleyin. 5. Adım: Örneğin 75 çıkan sayıya 5 ekleyin ve 80 değerine ulaşın. 6. Adım: Bu ölçüm size sütyen bedeninizi verecektir.
Bedenime Göre Sütyen Kup Hasaplıyorum!
1. Adım: Elimize mezuramızı alıyoruz. 2. Adım: Mezurayı göğüslerimizin üstüne koyalım. 3. Adım: Göğüslerin en geniş yerinden ölçümümüzü yapalım. 4. Adım: Mezurayı göğüs uçları üzerinden geçirelim. 5. Adım: Ölçümün 96 çıktığını baz alalım ve üstteki bulmuş olduğumuz ölçüden çıkaralım. 6. Adım: Ufak bir matematik yapalım. (96 - 80 = 16) 7. Adım: Buna göre kup ölçümüzü belirlemiş olalım.
Geçerli Kup Ölçüleri Nelerdir?
10 - 12 cm = AA Kap
12 - 14 cm = A Kap
14 - 16 cm = B Kap
16 - 18 cm = C Kap
18 - 20 cm = D Kap
20 cm ve üstü = DD Kap
80B Sütyen Ölçüsü Küçük mü, Normal mi?
Yukarıda yapmış olduğumuz ölçüm sonucu çıkan beden 80b olarak çıkmıştır. Ölçümümüz sonucu kişi 80b sütyen ölçüsüne sahiptir. Bu gibi ölçümler yaparak sizler de sütyen ölçünüzü rahatlıkla bulabilir, 85b sütyen ölçüsümü değil mi gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. 80b göğüs ölçüsüne sahip bir kişiye göre göğüslerinin büyük ya da küçük olma durumu değişebilmektedir. Bazı kişilere göre 80b büyük olurken bazı kişilere göre de durum değişmektedir.
Sütyen Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Sütyen alırken dikkat etmemizde fayda olacak birkaç şey vardır.
Göğüsleriniz sütyenden taşmamalı.
Göğüsleriniz sütyenin içinde kaybolmamalı.
Sütyen askılarınız omuzlarınıza zarar vermemeli.
Sütyeninizin kup kısmı koltuk altınızı kesmemeli.
Sütyen sırtınıza zarar vermemelidir.
Bu konuyu araştırmalarım esnasında çok güzel bir yazıya rastladım. Sizlerle onuda paylaşmak isterim. Dilerseniz 90 Derece Sütyen Büyük Mü? sorusuna bakarak aklınıza takılanlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Keyifli alışverişler dilerim.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
ölçüleri biliyoruz, moral bozmak için ayrıntıları vermene gerek yoktu :)
sen şikayet edersen biz ölelim mi?
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
erkekler detay bilmez diye dedim, sikayet etmemeli miyim yani ,sagol :D
Sırt olcusunu almayı bılıyorsun az cok ama gögüs olcusunu bılmıyorsun. Gerci bir cok kız bilmiyor ya neyse. Alın bakalım link size neye gore cup alınıyor bakın.
5
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
tatlim ztn bende bunu kastettim bu linkten yaptim bende olcumumu
Bence bu kadar önemseme seninki normal. Süper bir beynin yerine 95-100 ölcülerinde kalçaların prim yaptığı bu ülkede kimse senın göğüsleri ufak mı diye bakmaz.
destekli sütyen olduğu belli ama göğüslerin doğal büyüklüğü de B olamaz gibi geliyor bana. neyse, 80B çok da küçük değil ama C olması en ideali göğüs için bana kalırsa.
Bencee bos yere uzulmektesin. Ben ve benim gibiler kucuk meme sever. Ne bileyim bana daha cekici ve kiskirtici gelmekte. Kendimden gecirmekte. Kafana takma bence