Ayrıca evli olsun bekar olsun cinsel yönden aktif her kadın smear testi yaptırsın. Korunmaya önem versin.
Çok eşli kişiler prezervatiften vazgeçmesin. Unutmayın sadece doğum kontrolü değil hastalıklardan da korunmaniz gerekiyor.
ben 3 yıl hastanede calıstım kurtajın 2 seklı var 10 haftadan ufak 10 haftadan buyuk devlette aldırmak ıstıyorsan cocugun sakat olma ya da baska bır sorun olması lazım annenın yasamını tehtıt edecek bırsey ozelde ıse ıstege baglı kurtaj var kısı basar parayı yasal olmayan yolla cocugu aldırır dıger 10 hafta durumu ıse anneyı tehtıt eden bır gebelıkse zaten doktor sgk ucretlendırmesı uzerınden alıyor ozel olarak aldırmak ıstıyorsan fıyat hafta cogaldıkca artıyor benım hastanemde kurtaj 1500 tl ıdı tıbbı kurtaj ıse 700 tlydı tammı yawru kusum arastırmanı bıraz daha ıyı yap
Ben kürtaj olmuş biri olarak devlet hastanesinde olmak hakkım olduğunu öğrendim fakat işlemlerin ve sıra gelme zamanının bir hafta sürdüğünü öğrendiğim için evime yakın özelde oldum. Yoksa telefonda randevumu bile almıştım devlete. Bu konuda 184 numarasından sağlık bakanlığını da aradım öğrendim. Evet bazı hastaneler de yapmıyorlar. Işte araştırılması yapılmış bilgi. Hepiniz benim gibi ogrenemezsiniz
Devlet hastanesini ara bakalım. Kanuni sultan süleyman hastanesini. Yapmıyoruz derse. Bu soruyu şikayet et kapatsinlar.
Uğraşmak istemedim. Yoksa hala vaktim de vardı.
Bilmeden konuşma kürtaj yasaklanmadi. Süresi kısaltıldi. Hastane de iyi ki personel oldun. Bu olay bizzat benim başımdan geçti. Uzatmazsan sevinirim.
Ve daha geçen sene yaptırdım. Bazı hastanelerle görüştüm. Devlet hastaneleriyle. Bana olabileceğim 3 devlet hastanesini söylediler. Bu da gayet yeterli. Olmak isteyen gider.
Ben bu yakın zamanda hamilelik şüphesi yaşadım. Çok fena bir durum. Kan testi yaptırdım neysekk değilmişim. 3 aylık iğne yaptırcam adetin ilk gününü bekliyorum. Ve prezervatif aldım o güne kadar kullanmak için.
Hap kullanamıyorum. Unutkanlık var. Spirali de doktor kabul etmedi. Geriye pek bir şey kalmadı. Prezervatif sıkıyor diye ağlayan biri var. Riske girmek istemiyorum geri çekilme yöntemiyle.
bende 2 yıl boyunca bır hanımla bırlıkteydım ıkımzıde dıkkat ettık bır defa bosalma oldu ıce onuda ertesı gun hapıyla koruma sagladık ıkımızde bırsey olmaması ıcın dıkkat edıyorduk hem zevk aldık hemde mutlu olduk partnerın dıkkatsız davranası sorun tabı her erkek glırken rhatlıkla farkedıyor akacagını
devlette babayı olursun hadı bana 1 kışı çıksın belgelesın nısan 2016 sonra devlet hastanesınde kurtaj oldum dıye. kaldıkı özelldede yoktur anca kayıt dışı. bu soru sabahta soruldu bırı anlatıyor bıseylerde belgelıyemedı. hadı o kürtajı yaptıran hanım kımse bana hastane adı ve tarıh versın.
Kardeşim sen neyin peşindesin. 18 yaşında kızlar var seni. Yorumunu ciddiye alıp çocuğu kucaklarına alacaklar ayıptır ya. Devleti kötülemek için kürtaj yasak demeyin. Ben bu temmuzda randevu aldım bahsettiğim hastaneden
sen bunu sabahta söyledın ama hala o hastanenın adını b-ve kurtaj raporunu göstemedın.
kötülük yapan ben değilim. ülkede kurtaj yasak devlet hastanelerı yapmıyor özellerde kayıt dışı yapıyor bana masal anlatma. yaptıyrsan koyarsın buraya hastanenın raporlarını herkes görür. bende o zaman bak o hastaneye neler yaptırıyorum
Tamam ne yap biliyo musun? Ben sana özel bilgimi veremem. Kanuni sultan süleyman hastanesini ara aile planlaması bölümüne bağlan. Isteğe bağlı kürtaj için randevu iste. Bunları yaparken de sesi kaydet. Varacco isimli ses kayıt sitesine yükle burada paylaş.
yanlış hatırlamıyorsam nısan 2016 sağlık bakanlığı genelge yolladı hastanelere bu konuda. kanun maddesı olmamakla beraber bu genelge bağlayıcı.
bundab önce evet kurtaj oluyordu 18 yaşında olman yeterlıydı. 10 haftalığı geçmemesı gerekıyordu. evlı olsanda eş ıznı alman gerekmıyordu. ama nısan 2016 bazı şeylerı değiştırdı. sen ıddıa edıyorsun o zaman bana ve burdakılere hastanede sana yapılan mudahalenın raporunu çeker fotosunu koyarsın bende yanlışa düştüm der özür dılerım.
Bana özelde kağıt vermediler. Ayrıca konu özel değil devlet. Ben aradım evet isteğe bağlı kürtaj yapıyoruz dedi. Fakat ben özelde daha rahat olacağımı düşünerek özele gittim.
onu geçıceksın bana mıllattan önce kalma seslı yanıt sıstemınden bahsetme. randevu aldığını ve daha önce başka sorularda kurtaj olduğunu söylemıştınkı hepsını kaydettım bana hastane raporunu göster. seslı randevu felan geç bunları. bana netıce göster kı sen kurtaj olmuştun elındede somut belge vardır dımı. helekı devlet hastanesınde
Devlette oldum demiyorum. Devlette olmak için edevletten sesli yanittan falan değil oranın görevlisiyle konuştum. Gel dedi gününü saatini işlemlerin ne kadar süreceğini anlattı. Ama ben gitmedim
sen yalancının tekısın. özeldede bunu anca kayıt dışı yaptırdın. bak burda bışeyler zırvalayıp mılletı kandırma yaptığın şeyı açıkça konuş. önce devlettı şimdi özel oldu..
bak şu an hıç bır türkiye cumhuryetı devlet hastanesı kurtaj yapmıyor sağlık sorunu olmadıkça. bana name anlatma. sen kurtaj oldum dıyorsun o zaman bana bununla ılgılı belge sun arkdaraş bak şimdi gızlıdende çıkıcam. bana tek bır belge göster.
Kardeşim her zaman dedim devlette olmak icin yeterince arastirma yaptim. Ama ozele gittim. Bilgimi de burada insanlarla paylaşıyorum benim bu işten ne karım var? Para peşinde falan olsam özele gidin derim.
bak öğlen bı yorumun vardı ben onlarıda kopyaladım. şimdi kalkıp bana yok görevlı yok bılmem ne dıye zırvalama. bu konu hassas mılletın aklına sen gırme. bak arkadaş senınde senı kurtaj yapannda başını ağırtırım bılesın. ben burda devletı felanda kötülemış değilim sana olan uygulamayı anlatmaya çalışıyorum
Çoğu hastane yapmıyor okey. Ne demişim orada. Hastanenin aile planlaması adında bir bölümü olmalı.
Ben hiç bir yerde devlette oldum demedim araştırdım dedim. 184 û aradım muallak konuştular. Bağcılar devlet hastanesine gittim bana kürtaj yapan hastaneleri söyledi. Teyit etmek için aradım. Olumlu cevabı dediğim gibi kanuni sultan süleyman hastanesinden aldım.
Ama gitmedim niye dersen özelde kendimi daha rahat hissedeceğimi düşündüm.
çoğu hastane felan değil hıç bır devlet hastanes yapmıyor nısan 2016 da genelge yollandı tarıh konusunda yanıla bılırım. kurtaj şu an sadece özelde oluyor ve bunlar kayıt dışı. bak derdım sen değilsin ama burda bu olay nasılsa meşru hamıle kalsamda aldırırım algısı yaratılmasın.
bu algı senınde dedğin gibi gençler ıçın felaketler yaratır. . lütfen bılerek cevap yorum yazalım. sen öğlenden berı benle tartışıyorsun ama elınde tek bır belge yok. bugün bademcık amelıyatı olsan elınde amelıyat raporu verıyorlar kaldıkı rahım boşaltma ve gebelik söz konusu. olası durumları düşündünmü hıç. 10 haftayı 3 gün geçse konu cınayet. ama sen hala bı tek belgem yok dıyorsun. hastane elıme belgemı veırır dıyorsun. yapma arkadaş. yapma uğraşırım senınle
Benle uğraşsan bana bisey olmaz hastanenin sorunu. Evet belge vermediler yasal olmayan bisey yaptilarsa da cezalarini çeksinler. Ben parasını ödedim gerisini bilemem. Eşimden imza da istemediler. Belki dediğin gibi kayıt dişi olmuştur.
Ben detayda paylaştım korunun diye. Niye kürtaja ozendireyim. Benim bu soruyu yazma amacım durumu kurtajlik olmuş kişilere yasak demeleri napsin 18 yaşında bekar kız doğursun mu?
bence ne yap bılıyormusun bu soruyu kaldır. asparagas yayın yapma çocukların kafasını karıştırma. buda sana son uyarım. yoksa senınle ılgılı suç duyurusunda bulunucam. gerısını ne bana ne burdakılere yetkılılere anlatırsın bılesın. burda herkes 18 lık yenı yetme değil bılesın. karşında bırı senı uyarıyorsa bunu ukalalık olarak değil bu ınsan bı eyler bılıyor dıyerek cıddıye al. helekı böyle konularda. sanal ortamda olmak bu ülkede yaşamıyoruz kanunlar umrumuzda değil demek değildir. lütfen. bu tarz konularda çok daha dıkkatlı hareket et elınde ıspat delıl olmadanda yola çıkma. bak benı sende hatırladın öğlende bu konu vardı san dedımkı banak hastane ısm ve raporunu ver. ama vermedın. şimdide aynısını tekrar edıyorum ama yıne belge yok dıyorsun. ya sus ya bana ısım ver belge ver
Belgeyi sen ver o zaman. Madem kanun dediğin gibi yazıyordur bir yerlerde
Ben özelimi seninle niye paylaşayım?
Ayrıca kendi sorumu kendim kaldıramam. Şikayet et yanlış bilgi içeriyorsa yetkili kişi kaldırsın. Ben doğru bildiğim şeyi yazdım.
Aksi iddia edilene kadar arkasındayım
Ispat edilene kadar pardon
konumuz gıdın doğurun değil. zaten bunu yapmak ısteyen evlılık dışı hamılelık ya da zamansız bı hamılelıktır kı evlı olanlarda zamansızda olsa sorun çözülür ama evlılık dıım ılışkılerde sorun buyuk. şimdi bız burda dersekkı kurtaj serbest mıllet dıcekkı nolcak ya hamıle kalırsam aldırırm sonra gıdıcek hastaneye bakıcak olmuyor almıyorlar kı bu böyle. sonra ne yapıcaklar 15 yaşında 18 yaşında ınsanlar gıdıp merdıven altı yerlerde çözüm arıcaklar yazık değilmi. otsa bılsınler bu ülkede kurtaj yasak arkadaş yasak. paran varsa özelde çözüm bulursun ama paran yoksada sorun buyuk dıkkat et önlemını al. ama sen burda ben yaotım ettım dersen bu yanlış olur. yapan bır ınsan derk bak belge bu hastane bu. haa o zaman senı anlarım. ama bunlar yoksa sende lutfen bu fıkrınden vaz geç ıyı araştır yapıyoruz dıyenlere gıt bı bak yapıyorlarmı sonra gel burda gençlere örnek ol senden rıcam bu
peki ben sadece senı buraya şikayet etmıcem o zaman. yaptığın işin hukukı boyutunuda şikayet edıcem hukuka aykırı yanı varsa örnek olduğun yol gösterdığın ıçınde ayrıca şıkayetçı olucam senden. madem bu kadar arkasındasın sonuca bakarız. ben yanılıyorsam çok bışey olmaz ama sen yanılıyorsan gerısını sen ve sıte düşünsün
Bu konu çok uzadı. Ben kimseye yalan söylemek için emek vermem. Bana yalancı demeye hakkın yok. Bu işten bir cikarim olsa ozel hastane öneririm. Kürtaj olmak istenen bir durum tabii ki değil. Ama şimdi bana hamileyim diye soru soran insana daha bu yazın öğrendiğim bilgileri paylaşmak istedim diye beni polisle bile tehdit ediyorsun. Kendini de sorgula bu nasıl bir tehdit. Devletten de korkmuyorum suçlu değilim kardeşim.
O zaman bana o devlet hastanesinin personeli neden dedi ki pazartesi öğlene kadar gel. Işlemler bir hafta sürer?
Istediğin yere şikayet et. Genelge falan anlamam hen diyeceksin ki kürtajı yasaklamadik sadece süresini kısalttık sonra da el altından biseyler yapıyorlarsa ben yine haklı oluyorum. Ayrıca ailemde avukat var. Beni en iyi şekilde temsil edecektir.
Tehdit ve şantaj yaptığının farkında mısın? Özel hayatım seni zerre ilgilendirmez. Sen herhalde özel hastane işletiyorsun. Daha fazla yazma
Kocan da biliyor mu falan diyen biri kanundan bahsediyor. Ayıp be. Sabahtan beri yapıştın. Defol artık
Sana da geçmiş olsun. Hadi güle güle.
Cevap
20Cevap
Dogru gerekli bilgiler ve fakat neyazık ki akp iktidarının başka bir zilleti olarak hastaneler aileleri ve eşleri arıyor telefonla ve bilgi veriyor. Birçok hastanede sırf bunu yapmak için çırpınan kendine insan diyen şeyler var
Bir arkadas musallat oldu. Kürtaj a ozendiriyorsun. Yok seni sikayet edicem. Artik yasak falan diyor. Google a bakiyorum. Bir degisiklik gorunmuyor. Zaten belirttim sadece aile planlaması olanlar da yapılıyor diye. Bunun neresi yanlış bilgi. Sinir etti beni ya.
Kim neyi şikayet ediyormuş ya? Kürtaja özendirme diye suç mu varmış? Askerlikten soğutma diye bir suç icad etmişlerdi gerçi bunu da icad ederler yakıda. Sonrası tabi doğum kontrol yöntemlerinin satışını yasaklamak. Ertesi gün hapları ilaçlar iğneler filan. Sonra kürtaj için gideni taşlayarak öldürmeye kadar varır belki ülkenin gidişi o yönde. Hem "musallat" olmak net suç değil mi ben mi yanlış biliyorum?
Sinirden başımı ağrıtti ya. Suç bende kendisiyle muhatap oldum. Sitede ak partinin belaları dolaşıyor sanırım.
Tehditden başka bir yere gitmez ucu :) sen insanları bilinçlendirmek için toplum için olumlu bilgi paylaşımı yapıp insanların güzel ve doğruca büyütemeyecekleri bakamayacakları hazır olmadıkları bebekler dünyaya gelip mahfolmasın diye iyi bir şey yapmışsın gerisi boş laf.
Teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim bu paylaşımınız için. Gerçekten çok yararlı bilgiler. Size de sağlıklı günler.
Rica ederim.
peki 10 haftaya kadar alırsak dini açıdan bir günahı var mı
Hayır en dindar ve katı cemaat mahmut efendi cemaati onlar bile kürtaja karşı değil. Sadece acı çekecek seviyeye kadar büyümemiş olmasını. Yani bu kürtajdan dolayı acı çekmemesi gerektiğini söylüyorlar.
evet insan öldürmek 10 haftaya kadar en doğal hakkınız hemen yaptırın
Saçmalama. Daha büyümeden alındığında vicdan azabı duyulacak bir seviyeye gelmemiş oluyor zaten.
o senin düşüncen, bu benim ki.. herkesin vicdanı bir değil.
Sen kadın değilsin zaten. Karışamazsin
babası bensem bal gibi karışırım. başlatmayın benim bedenim benim kararım zırvalarını. o ölecek çocuk benimde çocuğum. geri-zekalılar
10 hafta evet büyüdükçe 8 haftadan sonra almak pek istemezler doktorlar
Yazık ya bilinçli şekilde ilişkiye gir sonra doğmamış birinin canını al girme o zaman ilişkiye (tecavüz durumunda mantıklı bence)
Budur Abla Katılıyorum Sana
Teşekkürler :)
Hic bilmiyodum ogrenmis oldum
Sevindim. Zaten insanlar doğrusunu öğrensin diye yazdım. Kürtajın yasak olduğunu zannedenler var hala. Ak parti yasaklamadi sadece süresini kısalttı.
Belki bir gün isimize yarar.
Umarım lazım olmaz. Bu soruyu sormamin nedeni yardıma ihtiyacı olanlara çok yanlış bilgiler verildiğini gördüm ve rahatsız oldum gerçekten. Kürtaj cinayet vs diyenler istenmeyen çocuk olmayı kolay sanıyorlar sanırım.
Siktret sen onları 2 yıl düzenli geri çekilme yontemi ile iliskim oldu. Farzetki dediğin başıma gelseydi. Kesinlikle kürtajdı yani sonu.
olabilri ama yine de herkes önlemini alsın o durumlara düşmesin . sonra vicdan azabı çekmek var bir ömür boyu
Korunma yöntemi falso vermiş olamaz mı? Spiralin kaydığını çok duydum.
spiral zaten genelde sadece doğum yapmış kadınlara takılır
ama kadın mutlaka doğum kontrol hapı kullanmalı ek doğal önlemler olrak da
riski azaltmak için sadece vajinal seks değil anal-vajinal karışık seks yapmak
, ayrıca vajinal seks sonrası erkeğin dışarı boşalması ya da erkek içe boşalmayı seviyorsa kadının erkeğini ağzına boşaltması bir arada kullanılırsa hiç bir risk oluşmaz.
Ben o hapı unutuyorum. Alarm kurdum yine olmadı. O yüzden iğne yaptırmaya karar verdim.
iğne de pek sağlıklı değil galiba yaaa aslında en güzeli d. kontrol hapı iğne konusunda bir şey dişyemiyecem ama yine de ben haptan yanayım.
Aslında içerik aynı ama bir anda alındığı için daha ağır gelebilir.
tamam ama bence mantıksız tek bir içerik değil ki d. kontrol hapı her günün içeriği farklı ve sen bunu tek seferde vücuda veriyorsun bence hiç sağlıklı değil.
Dediğim gibi hap kullanmayı sevmiyorum. Alışamadım.
sağlığın için alışmalısın telefonuna kur her gün alarm sana hber versin bence pratik bir çözüm :)
Kültürlendim... :D
Bilmediğin bisey değildir ya :) sağlıkçısın sonuçta
Niye çok eşlileniyoruz onu bilmiyorum ama 😂
Ben biraz daha uzundur sanıyordum, gerçi o başka bir şeydi herhalde :D
Ayrıca kişisel bilgi sızdırmayalım lütfen :P
Sonra şuram buram ağrıyor diye gelmesinler :) :)
Orası öyle tabii. Bilen de çok yok ki gelseler de.
3. aydan sonra cinayet sayılıyo
Zaten 3. Aydan sonra yasak.
Tşklr Bilgi İçin :)
Rica ederim.
Beni pek ilgilendirmiyo :)
bumudur evet
Teşekkürler
Bilgilendirme için Tşkkr
teşekkür ederiz :D
ozelde oluyor bildigim kadariyla zaman onemli ama
Hayır devlette de oluyor ama hepsinde değil. Aile planlaması bölümü olması gerekiyor.
bilmiyorum kontrolu elden birakmam o konuda
Kürtaja karşıyım
bilemedm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar