Türk kadınının yarısından çoğu memeleri çıktığında saklayabilmek için kambur olmuş. Ayrı bir araştırmaya göre de memeleri küçük olan kadınların da özgüvenleri çok düşük oluyormuş. Bu çelişki neden kaynaklanıyor?
Neden memeleri küçük kadınların öz güveni düşük oluyor?
Süt kanalları sağlıklı olsun gerisi fasafiso, ama gel de bunu kadınlara anlat O meme sanki erkeğe sunması için varmış ya da hemcinsine hava atmak için oradaymış edasında davranmaktan ne zaman vazgeçecekler diye düşünüyorum
Bunun bir de bele verdiği ağrısı var, yazın terlemesi var, sivilcesi var, 30+ olduktan sonra sarkması var, kısaca var da var. Büyük memelilere hayatta başarılar
erkek egemen toplum iri memeyi her yerde yüzümüze vurduğu için olabilir. bence zerre özgüvensizliğe gerek yok. küçük meme daha estetik. ama güzel olmasaydı da bu gocunulacak bir şey değil.
Bendekiler 75- 80 arası. Yani büyük değiller ama açıktenliyim diri dimdikler ve çok güzeller bana göre 😄Ucları da mükemmel😄özgüvenim gayet yüksek kendimi bu konuda çok beğeniyorum, gören bayılır😄 Bir erkek inekgibi sağılacak sarkık kocamemeli kızımı tercih eder benimi😄😄
Ben pek öyle düşünmüyorum memeyle övgüven ne alaka ki? Şunu mecbur demek zorundayım penisi küçük olan erkeklerde aynı durumu yaşıyor ozaman. Özgüven kişilikle alakadır insanın büyütülmesiyle sosyal çevreyle. Boyut önemli deģil herkesin sevdigi birşey vardır. Gerçek olan birşey daha varsa insanlar insanın psikolajisini bozuyor. Eskiden geçler boya fiziğe bakmazmış kalbinin temizliğine utangaçlığıma yüzünde ki nura bakarmış. Şimdi ki gençlik istiyor ki fakrikadan sipariş.
Gerçekten ortada şimdi ki nesil farklı. Dye bilirsiniz ki sen hangi nesilsin? Benim yaşadığım ve büyüdüğüm, büyüklerimden gördüğüm duyduğum hayata bakış açımdan kaynaklı.
Hangi eski zamanda boya posa bakılmazmış Allah aşkına? Eski türkülerin hepsinde kara kaştan selvi boydan al yanaktan bahsedilir. Osmanlı hanedanında hangi padişah haremine utangaç cariye almış, güzel Avrupalı kızlar yerine? İnsanlar eskiden köle seçerken bile güzel olana daha çok altın vermişler. Hatta Kabil'in Habil'i güzellik uğruna öldürdüğü söylenmez mi? Kleopatra'nın güzellik uğruna yaptıkları. Baltacı Mehmet Paşa'nın aşkı, güzeller uğruna yazılan şiirler, anlatılan efsaneler vs. vs. Kendinizi kandırmayın fiziksel güzellik insan var olduğundan bu yana önemlidir ve öyle de olacaktır. Tarih size anlatılandan daha fazlası. Eski insanların hepsi de evliya değillerdi. Ayrıca soruya gelince evet küçük memeli kadınların özgüveni yerlerde. Bu zaten bilinen bir gerçek inkara ne gerek var. Öyle olmasaydı dolgulu sütyenler bu kadar satar mıydı?
Eski şiirlere baktığın zaman bile sevgili herzaman belirli bir güzellik anlayışı ile betimlenir. Küçük ağız, büyük gözler, küçük eller uzun parmaklar... Bunları hep benzetme ile sevgiliye yüklemişlerdir. Güzellik hep ön plandaydı şu anki nesille ilgisi yok.
@Edmond_Dantes Yazdıklarınız doğru ama ben şunu kast ettim. Eskiden yüz güzelliğine kalp aynasına bakılırmış. Bana söylesenize hangi tarihde duydunuz kalçaları iyi kadın olsun göğüsleri şöyle olsun diye? Evet içi dolu sütinler satılıyor ve alınıyor. Kimse boş cup almıyor iri göğüslü kadınlar hariç. Çoğunluk eki kullanmayalım lütfen herkes bir değildir. Teşekkür ederim görüşünüzede saygı duyarım.
Her tarihte var bu. Heykellere resimlere bakarak bile fizik algısının dönemlere göre nasıl değiştiğini çok iyi görebilirsiniz. Aynı şey Osmanlıda da var.
Bu bahsettiğiniz başka bir konu, önce yazdığınız başka. Günümüz toplumları elbette ki daha dışavurumsal ve açık açık ifade ediyor çoğu şeyi ama bu durumdan rahatsızken eskiden böyle miydi demek yazdığım sebeplerden dolayı yanlış.
Bu tespit kesinlikle doğru. Küçük olanlar özgüvensiz oluyor, büyük olanlar saklayacak yer bulmaya çalışıyor. İki şekilde de göğsünü gere gere meydana çıkabilen yok :)
Medyanin ve erkeklerin buyuk memenin daha seksi oldugunu empoze etmeye calismasindan ötürü. Bundan etkilenen ve vucuduyla barışık olmayan kadinlarin ozguveni dusuk olur sadece, genellemek yanlış. Herkesin memesi kendine.
Manevi olarak, aşırı merhametimden dolayı kendime anne diyorum *-* bütün kızlara ve erkeklere de annem diye hitap ediyorum amabile bu bayağı karışık bir durum deşifre olmak istemiyorum :D
Meme var dediler geldim asdf küçük memeliler benle konuşmasın 80 altı olanlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
o bilim insanlarının canları sıkılmış ve "hadi bugün de bir şey bulalım da 'aaa bak bugün hiçbir şey bulamamışlar' demesinler " diye bir araştırma yapmışlar :D :D
En İyi Cevaplar