Bazen sarı bazen beyaz gelen akıntı hastalık gibi hiç bitmiyorsa ve sürekli olan bir durumsa bu namaz abdestini bozar mı?
Ve bu akıntı namaz kılmaya engel midir?
Ve bu akıntı namaz kılmaya engel midir?
vucuttan cikan sivilar hanifi meshebine gore abdesti bozar. ancak bir hastalik sebebiyle surekli gelmesi seni ozur sahibi yapar ve her namaz icin tek sefer abdest alip namazini kilabilirsin Mevla'm acil sifalar versin namazinda daim eylesin insallah
Tek sefer derken 5 vakit için 5 vakit abdest mi almam lazım
mesela ogle icin bir abdest aliyosun o abdestini bozana kadar ogle namazi ve nafile namaz kilabilirsin ama ikindi icin tekrar alman lazim
O çok zor işte :(
zor olan nedir ki bir abdestle kac vakit kilabiliyorsunuz ki?
2 vakit kalıyorum da bazen dışarıda oluyosun salına açamılosun açsan kırış kırış olacak o yüzden zor geliyor
Erkeklere kolay bayanlar için çok sorun oluyor
once bu bir rahatsizlik mi rahatsizliksa tedavi olmak lazim bence
tedavi olursan boyle bir derdin kalmaz birde tampon var kullanirsan vucut disina sivi cikmassa abdestin bozulmaz
namaz abdesti dışında başka abdest yok. o yüzden mantık hatası deyip geçiyorum.
@Tatilci_ hahahahah :D
herkeste var o akinti. yani normal zamanlarda o geliyor onun camasirina gelmesi namazi sakata aliyor pecete ya da pamuk koyarak ic camasirina gelmesini engellemelisin. camasirin kirliyken namaz olmuyor.
Bazen peçete koysamda kayıyor çamayıra geliyor o zamanda sürekli çamaşır mı değiştirmem lazım
Evet pevete kayar dedigim gibi pamuk kullan yani degistirmen lazim lekelendikce cunku namaz olmuyor (namazin farzlarindan biri necasetten taharet: gorunen pisliklerden temizlenmek) pamuktan sonra fark edeceksin temiz oluyor baya rahat ediyorsun
Bu arada bu hastalik değil butun bayanlarda akinti oluyor yani
Birileri mantar falan demiş herkeste oluyosa rahatladım biraz. Kendimi kötü hissediyordum çünkü. Pamuk bana tuhaf geliyor yani orada kalıntı bırakmaz mı
Tuavletten tuvalete degistirirsin zaten ya sen dene rahat edemezsen kullanmazsin ama benden söylemesi namazdan once camasirin temiz olmali en saglikli yolu da pamuk...
Kardeşim senin dediğin mantar kuzenimdede öyleydi mantar dedi doktor ihmal etme bulaşıcı ve kötü kuru tut çanaşırını ve mantar hapı al ay
Kadınçdoğumcuya gittim sadece enfeksiyon var dedi ilaç kullandım geçmedi. Mantar olsa söylemez miydi?
İşte enfeksiyon zamanla mantara dönüşüyor lütfen önlemini al ve şey antibiyotik kullandıysan ve sarımsak soğan yiyorsan fazla ondanda olur iltihap vucuddan atıyor ama abdest bozuluyormuş kardeşim akıntı
Sarımsak sağon fazla yemem yemeğin içinde de hep seçerim. Enfeksiyon geçen yıl geçmiyti bu yıl yeniden başladı galiba. Tekrarçdoktora gitmeyezde üşeniyorum bıktım ya bitkisel çözümü yok mu bunun.
Bilmiyorum bitanem ama geçmiş olsun üzülme geçer ya dönem dönem her insanda olan birşey enfeksiyon
Cevap
12Cevap
Namazı bilmiyorum ama eski sevgilimde de de beyaz bir akıntı vardı hep ilişki esnasında gelirdi ne acaba o çok merak ettim hap ilaç bisürü şey kullandı geçmedi birtürlü.
vücuda giren orucu, çıkan abdesti bozar.
cevabı içinde saklı zaten
Bunun ayrıntıları şartları var öyle dançdiye girilmez konuya. Özür sayılan durum da olabilir onun için soruyorum
zaten kabul olup olmadığını Allahu tealadan başka hiç kimse bilemez ona bakarsan
ben basit yöntemiyle söyledim
ben de biliyorum özür olduğunu
Ben basit yöntemini sormadım ayrıntısını sordum yoksa basit yöntemi benzde biliyorum zaten herkez farklı bir şey diyor bu durumda günahı da olmaz diye tahmin ediyorum
ben de senin gibi biliyorum
Sürekli gelen sarı akıntı bir problem olduğunu gösterir. Önce gidip bir enfeksiyon tedavisi gör.
Arkadasım sana tavsiyem bir hocaya falan sor ya da doktor insanların ağzıyla peynir ekmek yenmez
Peçete koy direkt camasirina değmez hem.
Abdest yenilemek gerek.
Koyuyorum zaten ama bu özür sayılmaz mı ya
Devamli ise özür lakin titiz davranmak gerek.
Elimden geldiği kadar titiz davranıyorum
Bos bos yorumlara bakma sen, iyi arastir. Annene sor, veya grupdaki namaz klanlara sor.
Soruyorum araştırdım herkez farklı bir şey söylüyo neye inanıcamı şaşırdım
bana göre değil cankız :) ama sağlıkla alakalı bir sıkıntın olabilir caresine bakmaya çalış
dediğin gibi hiç durmuyorsa vaktini kaçırma riski olduğu için kılabilirsin
Bozar, eger iç çamasirina degdi ise ne abdest ne namaz kabul olmaz
Hayır değil için ferah tut abdeste namzda bozmaz
İç çamaşırına ped koyman gerekiyor.
bozar ve bunun için ecete kullanmak gereklş
burda soracagina doktora gittttt bence.
Gittim sonuç yok
tipta yeri yok yani
tipa hakaret olur
Enfeksiyon var öyleyse
Hayır bu özürdür
Kesin mi