Bir insan hücresinde 75 MB veri taşıyan DNA bulunur. Sperm hücresinde bunun yarısı, yani 37.5 MB veri bulunur. Bir boşalma sırasında 100 milyon civarında sperm vücuttan atılır. Bu boşalma genelikle 5 saniyeden az sürer ve içeriğinde 2.24 mililitre meni bulunur.
Öyleyse, bir erkek çiftleşme sırasında saniyede 1.7 TB/saniye veri aktarımı yapıyor demektir.
Bu durumda bir dişinin yumurtası saniyede 1.7 TB seviyesinde bir dDOS (veya DOS) saldırısına maruz kalıyor ve buna rağmen sadece tek bir pakedin geçmesine izin veriyor demektir.
Bu, insan yumurtasını yeryüzündeki en başarılı “firewall” (“güvenlik duvarı”) kılmaktadır!
Çiftleşme esnasında ne kadar veri aktarımı yaptıgınızın biliyormusunuz?
bilim aşk'tır;) yeterki kafasını yakala:) ama üzülüyorum ya, fasa fiso şeylere bir sürü yorum yapılıyor. bize gercegi gösteren bilim hiç dikkat çekmiyor:(
Ben şaşmam tek gerçek bilimdir benim için umarım şaçma sapan şeylere yorumlar yapılana kadar biraz bilimden gem vurulur. Çok zevkli ya gerçekten hani konuşmak , bilgi alışverişi falan bilimin kendisi muhteşem.
1.7 TB diyoruz. 2 gb. internetle doğacak çocuğun pipisi/kukusu bile oluşmaz :) Modemle sunucu bağlantısı bile olsa 150 gb AKN ile ancak o kadarı oluşur. Hard diskten veri transferi yapman gerekir. O da WiFi olmuyor. Kablolu bağlantı lazım. Yani illa bir kablo takılacak :D Başka türlü zor.
ne salak salak sorular bunlar kim 75 mb olduğunu söyledi? biyolojik bir şeyi elektronik terimlerle nasıl açıklıyorsunuz hayret göz kaç megapiksel onu da söyleyin tam olsun
En İyi Cevaplar