spermler vajinanın kaygan sıvısıyla buluşunca hamile kalma riski oluyor. ama vajinayla buluşmazsa ?
hava ile temastan sonra ne kadar süre sonra spermler ölüyor ?
hava ile temastan sonra ne kadar süre sonra spermler ölüyor ?
Spermler, Kadın rahmi ve rahim yollarında vücut ısısı ve anatomik özelliklere bağlı olarak 7 güne kadar yaşayabilirler. Ancak havayla temas etmesi durumunda, ilk 1 saat içerisinde sperm içeriğinde bulunan hücrelerin çok büyük bir kısmı ölmüş olacaktır. Yine de bu, tamamen etkisini kaybettiği anlamına gelmeyecektir, hamile kalmak için tek bir spermin bile yaşıyor olması yeterli olabilmektedir. hamilelikle ilgili bir kaygınız varsa uzman bir hekimle görüşerek konuyu netleştirebilir ve daha fazla bilgi alabilirsiniz...
diğer arkadaşlar örnek alsın seni, çok teşekkür ederim
Kesin birşey bilmiyorum da birkaç saat diye okumuştum,
bir kadının içinde ise 6-7gün yaşayabiliyorlar.
Sıcaklığa çok duyarlı arkadaşlar, açık hava yaramıyor onlara :p
en iyisi sen sevgilinle sevis sex side baska siyla yapsin
bir kadin erkekle ila sax yaparak rahatlamaz mastürbasyon dada cok güzel zevk alirsin
ama sevismeye ihtiyac duyar hep
meraktan mı soruyorsun yoksa kendini ona göre mi ayarlayacaksın :)
korunuyorum merak etme :D sadece meraktan
Cevap
18Cevap
Abijim korunmasız ilişkiye girmezseniz bilim adamı olmanıza gerek yok. havadaki molekül sayısını mı hesaplıyalım:)) kondom adlı parçayı havale ediyorum birinin kulakları çınlasın
doğum kontrol hapı kullanıyorum, yine de merak edip soramam mı yani ? neden insanı hemen tersliyorsunuz anlamıyorum. ayıp ya adam akıllı bir soru sorduk
s.tıgın pok da ne kadar sürede kuruyor diye sorsam böyle soru soracagına s.cma olur biter diye cevap verirdin herhalde
tamam yaaa iğrençleşmeyelim alt tarafı bi soru sordum :S
İlk 15 saniye içerisinde çoğunluğu ölüyor ancak içlerinde canlılar da kalıyor. Ortalama 1 saat içerisinde hepsi ölmüş olur...
ya bu spermler neymiş öyle 24 saat nası yaşasınlar.
sen banyo yapmıyomusun?
erkek arkadaşın boşalınca duşa gir. öyle koşarak gitmez spermler.
bende bu soruya söyle cevap verecem...çocuk aldırmak günahsa mastürbasyon soykırım :) hazır soykırım cümlelerine pek aşina olduğumuz günlerde.ne alaka demeyin öyle soruya böyle cevap :)
Yanlış düşünüyon. Boşa boşalmakla kürtajı aynı kefeye koyamazsın. Kayısının çekirdeğini yerken üzülmezsin ama fidan olmuş kayısıyı topraktan çekip sökemezsin. Vicdanın sızlar.
zor koşullara eğitimliyse baya uzun süre gerekebilir..:)
spermlerin ömrü vucut içinde üç gün dışında yarım saat bilemedin bir saattir
hahah soruya bak yaa böyle bir sorunun mantıgı bile mide bulandırıyor haha
ne mantık varmış soruda. alt tarafı yaşama sürelerini öğrenmek istedim
yaşama süresinimi haha valla benim spermlerim havaya hiç temas etmiyor bilemicem haha
tamam anladım :D :D
Çok uzun bir süre canlı kalmıyor benim bildiğim ama tabi gelmedikleri etmek gerek.Yoksa canlı kalan bir tanesi bile yeter.
vucut dışında en fazla bi kaç saat dayanabilir ama bazı ortamlar hamam sauna vs bu gibi yerlerde süre ortam sıcaklıgına göre değişebilir
yok hayır ölmezler...
hiç duymadınmı hamamda hamile kalan kızları...
efsanedir yani...
Yok hamamda öyle bulaşma ile hamile kanılmaz. Kadın önce gider birinin altına yatar sonra hamama gider yemin ederek hamamda hamile kaldım der. Bir şık daha Hamamda bi yolunu bulup ilişkiye girer hamile kalır. Yemin eder doğru yemine günah da olmaz. :)
istersen va.j...na dışındakileri topla belki bir gün lazım olur kavanozda saklarsın heheeehuu böyle saçma soruya böyle cevap olur...
siyahayna nın cevabını örnek al. verecek cevabın yoksa da saçmalamayı kes
siyahayna google amcadan yardım alıp kopyala yapıştır yapmış bilimsel açıdan yaklaşmış benim mizahı cevabıma tebessüm yapsan klavye elinemi yapışır...
1 günde küllün mafiş:D
Bir gün falan.. Ölüyorlar daha sonra.
haydar dümene sormak lazım bunları :D
ne cevap verirdi ki acaba :D
zaten cevap vermeye niyeti yok Dümen'in toşak geçiyor anlayana...
burda ürolog yoktur sanırsam
bilen varsa cevap versin diye sordum. bilmiyorsan böyle ters ters de cevap verme
donuyolarmış bir belgeselde izlemiştim
çocuklar ölmesin
Oha
oha ne? ters birşey mi dedim :O
24 saaat canlı kaldıklarını duymuştum
5 6 saniye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar