O işi yapıyorsun sonra banyoya
" Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya " diyorsun.
İşte o anda diyorum ki " ulan rezil, az önce filmi izleyip şey yaparken Allah aklına gelmiyordu "
Sen rezil değilsin işte. Bunu yapman seni rezil yapmıyor.
Bence hatta her açıdan/bilimsel olarakta çok normal bir şey.
Aksini düşünmemelisin.
Bildiğiniz gibi masturbasyon, bir canlının kendi cinsel organlarını uyararak (stimüle ederek) genellikle orgazm noktasına kadar ulaşmasına verilen isimdir. Normalde seks için iki birey gerekirken masturbasyon bireyin tek başına yapabileceği cinsel bir aktivitedir. Öte yandan bir tür oto-erotizm faaliyeti olan masturbasyon, bireylerin cinsel ilişki kurmadan, karşılıklı olarak da yapabilecekleri bir olaydır. Aynı zamanda masturbasyon, hem dişilerin hem de erkeklerin yapabileceği bir aktivitedir, her ne kadar Türkiye halkı arasında genelde erkekle özdeşleştirilen bir durum olsa da.
Doğadaki pek çok olay gibi masturbasyon da ilk olarak insanda evrimleşmiş bir olay değildir; hayvanların pek çoğunda mastrubasyon görülmektedir. Hatta sayı vermek gerekirse, doğada yaklaşık 1500 türün masturbasyon yaptığı düşünülmektedir ve bunların yaklaşık 500 tanesi net bir şekilde görüntülenmiş ve kaydedilmiştir.
Masturbasyon, dişiler ve erkeklerde genel olarak benzer şekilde yapılmaktadır. Kelimenin etimolojisi incelendiğinde, Latince "elle rahatsız etmek" anlamına gelen "manus turbare" kalıbından türetildiği görülmektedir. Buradan da anlaşılabileceği gibi, dişilerde de, erkeklerde de masturbasyon, cinsel organların genellikle el ile uyarılmasıyla yapılmaktadır; ancak kimi zaman özellikle yüksek zekaya sahip memelilerde (primatlarda) (şempanzeler, bonobolar, insanlar, vs.) çeşitli objeler kullanarak da yapılabilir. Özellikle insan türünde çok çeşitli fanteziler uygulanabilmektedir; ancak konumuzu aşacağı için burada girmeyi gerekli görmüyoruz. Nasıl uygulanırsa uygulansın, temel amaç cinsel organları uyararak, seksin verdiği hissin beyin tarafından uyandırılması ve bu sayede gerçekten cinsel ilişkiye girmeden beyinden mutluluk hormonlarının salgılanmasıdır.
https://www.evrimagaci.org/makale/253
Devamını okuyabilirsin, tabi istersen.
Bu bir Özel CevapSadece soran ve cevap paylaşan üye tarafından görülebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bu bir Özel CevapSadece soran ve cevap paylaşan üye tarafından görülebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Cevap
66Cevap
bakın edep dah doğrusu adap arapçadır. bir şeyin hakkına göre yapılmasıdır. bir toplum kuralıdır.
eğer senin dışında başka kimse yoksa toplumsal adaptan bahsedilemez. yani edepsizlik değildir. toplum içinde olursa edepsizliktir.
işin dini vecibelerine gelirsek sana bir uzmanın sözleri ile yanıt vereyim.
İlahiyat profesörü Ali Rıza Demircan Hoca ya sormuşlar :
Mastürbasyon haram mıdır?
CEVAP: Erkek veya kadın için mastürbasyonu yasaklayan doğrudan bir âyet ve sahih bir hadis yoktur. Eşlerden birinin mastürbasyon yapması; cinsel görevini aksatması durumunda- eşe zulüm olacağı için haramdır. İhtiyaç yokken mastürbasyon yapılması ise hayat maddesinin israfıdır. İsraf' ise haramdır. Ancak arzular şiddetlenir de zinaya düşme tehlikesi belirirse mastürbasyon caiz olduğu gibi vacib/yapılması gerekli bir görev olur.
hayır neden edebsizlik olsun vucudunu başka erkeklere mi sergiliyorsun edepsizlik olsun sanal mı yapıyorsun edepsizlik olsun kendi kendini tatmin ediyorsun yani bu bir ihtiyaç sen başka erkeklerle beraber olmak yerine mast yapsan edepsiz değil ahlaklı karakterli olursun
Cinsellik yasak ise neden tanrı insanlara bu yetiyi verdi az mantık kullan bence
Cinsel istek herkeste var bu isteğini tedarik edeceğin yolu böyle görmen senin obsesif düşünceli biri olduğunu gösteriyor
Zinaya düşmek mi istersin masturbasyon yapmak mı zira o cinsel isteği kesemeyeceğine göre
Kızım saçmalama ya niye ahlaksızlık olsun. Cinselliği öcü gibi görmeyi bırakın artık yemek yemek, su içmek gibi gayet doğal bir olgu.
Ne bağıyorusun ya 😭
Bağırmadım üzülme :((
Zaten saçma sapan hissediyorum bugünlerde tepkilerim bu yüzden aşırı oluyor sanırım özür dilerim bernacık...
Estağfurullah
Şaka yaptım mübarek
:))
Kul hakkı yemek, ihaleye fesat karıştırmak, toplum içerisine nifak tohumları yerleştirmek, devleti hortumlamak, kamu malına zarar vermek vs. bunlar edepsizlik ve ahlaksızlıktır.
Mastürbasyon insanın doğasında var olan cinsel isteğin dizginlenmesi için yapılan bir eylem olmakla birlikte bunu ahlaksızlıkla veya edepsizlikle nitelendirmek saçma olur.
Gayette normal bisey kendi kendini tatmin etmek en dogrusu bu seni yalnis yollara sapmaktan kurtarir. yap mastini gusul al otur yerine. valla cinsellik oyle bir sorunki bazen bir hevesin icin harama bulasirsin. yap mast.. rahatlar uckurunu kurut
Edepsizlik de değil ahlaksızlıkda değil. neden olsun ki? Bu bir cinsel ihtiyaç. Olmasıda gerekiyor bence. İnsanın kendini rahatlatması ve vücudunu tanıması kadar doğal bir şey olamaz herhalde dimi
Tam da bu bahsettiğine uygun bir video var elimde ama izlersen ^^
Allah mı
Tanrı mı
çok yanlış yoldasınız
Mesih isa kalbinze dokunsun
Amin
dini açıdan günahı nedir onu bilmemde. İnsanda oluşan pişmanlık çok kötü demekki ahlaksızlık ki pişman oluyoruz.
Hayır ya niye edepsizlik, ahlaksızlık olsun. Bu yeme, içme gibi doğal bir ihtiyaç. İnsanlarım şu düşüncelerden bur an önce kurtulması lazım artık. Hangi devirdeyiz yahu :)
Bekarlıkta, ihtiyaç ve zevktir.
Bekarken değil, evliyken yapılması anormaldir.
Hayır. Ama masturbasyon yaparken olur olmadık şeyleri hayal etmek ahlaksızlıktır.
Kesinlikle alakası yok. İnsanın kendini tatmin etmesini namussuzluk olarak görene ben normal demem açıkcası
Kesinlikle evet. O elinizi bidaha donunuzda görmeyeyim, edepsizler sizi
bu bir ihtiyaçtır. Mast yapmasanda rüyalanarak boşalıcaksın. Rüyalandığında da niyet edip abdest alıyorsun unutma
Bazı yaş ve dönemlerde zaruri hale gelebiliyor. Sonrasındaki pişmanlık hissi de tamamen psikolojik ve kısa süreli bir durum.
Abartip "hayat felsefesi" haline getiren insanlar var. Abartmamak gerek geleceği düşünerek.
İnsansın sonuçta Arzu'larının karşılanması gerekiyor. Ama başkasıyla ama yalnız başına buna ahlaksızlık diyecek olan insan ne yapıyor?
İhtiyaç olduğu için ayıp denemez ama yapılmasa daha iyi olur. Vucut çok kendini sikarsa rüyada kendini rahatlatiyor zaten
zinaya düşme tehlikesi varsa masturbasyon yapmak vaciptir
Başkalarının altına yatıp sonra pişman olmaktan daha iyidir
Bence değil. yapılmaması daha iyi ama kolay dayanılmıyor zinaya bulaşmaktan iyidir.
hayır değil tabi ki bu bedensel bir ihtiyaç sonuçta nefes almak su ıcmek kadar dogal
değil tabi ki ama sosyal hayatı aksatacak kadar abartmamalı
Herşey serbest yeter ki salatalığı içerde unutmayın kırmayın sonra hastanede geçiyor geceniz.
tabiki değildir ama bunu sürekli paylaşmak edepsizliktir
Bunlar ihtiyaç maalesef. Kendini tatmin etmek zorundasın bir şekilde.
Sonucta bir ihtiyac onu yapmasan zinaya yöneltecek seni bu acıdan düşün
Yaa haklisin da bida yapmicam dedim 4. gun zorluyo beden ne olacak boyle bende bilmiyorum
İlk mi? Bu kiz bazen komik
Nerde cinsellik sordum da
bir aralar cikmiyodun hic
Soru olarak ilk
Neyse
Mast. Gunahmis
Bende öyle düşünüyorum
Gözünüzü haramdan koruyun diyor
Filmde çıplak bedenler var
Hadi izlemedik diyelim, hayali de olsa üstünde hakkın olmayan birini o halde düşünmek bile kötü
Teşekkürler
Bu site de zararli. Gozu kulaklari hatta zihni haramdan korumak lazim.
O kadar da değil
Yok cidden burasi da aklina bir fikir sokup da tahayyul ettiriyosa zararli
Anladım
Evet edepsizliklik tir ve dinde de yeri yoktur :D
Yapın ama milletle anlatmayin, buraya da yazmayin
hayır. kısmi ihtiyaçtır. normaldir.
senden böyle bir soru gelmesi şaşırttı kız
tamamen dogal biseydir
ihtiyaç diyip geçiyorum
Hayır bu nu herkez yapar
Zina yapacagina yanii kötünün iyisi
mastürbasyon yap normal
Değildir
Niye ahlaksızlık olsun
Hayır ya
Değildir tabiki
değildir
Hayır
Hayır
Haaayiirrr
Değildir. İhtiyaç.
Hayir.
Ayıp ayıp
@tuanas
21 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar