Sigmund Freud'un bu sözüne katılıyor musunuz arkadaşlar?
Bana göre doğruluk payı yok değil hani..
Bana göre doğruluk payı yok değil hani..
evet doğru katılıyorum...
aslında bizi yöneten hormonlarımızdır.aşk aslında o kadar erkeğin/kızın içinden birini seçme durumudur..ona baktığında kalbinin çarpması(adrenalin) onu arzulaman sana dokunmasını istemen bunların hepsi libidonun yarattığı etkilerdir.neden o zaman aşık olduğumuz bir kişi bize sarılmak istemediği zaman veya okşamak istemediği zaman üzülüyoruz? neden buna önem veriyoruz? çünkü bunu isteklendiren hormonlardır yani libidodur...
aşk zaten libido yükselmesidir...bu aslında şu demekdir..aşk sekstir..
aşk bir müddet sonra geçici ama libidon ve bunu ten uyumu diyerek yazacağım sönmediği sürece bir ilişki uzun yıllar sürebilir ama bu şu demek değil başka tenler ile uyuşmayacaksın . Bayanlara ve baylara soralım aşk var ama cinsellik yok kaç sene sürer ilişkiniz merak ettim. bu nedenle libido aşktan dah kuvvetli bir birleştiricidir. kullanmasını bilene tabi ...
Doğruluk payı aşkın sadece katı, somut hallerini yaşayanlar için var bence. İş o noktaya gelince içgüdülerin ön plana çıkması gayet normal zaten.
Cevap
18Cevap
katılıyorum, şöyle diyelim, mesela aşık olup evlendiniz, bir sene sonra hatunun libidosu iptal, ayda bir seks yetiyor oda ateşsiz, hayatınızı böyle geçirebilirmisiniz. Ben boşanırdım. Haydar dümen ne diyor, amaç sekstir çoğalmaktır. Aynen katılıyorum anasını satim..can bu can yaa
Son on senede bazı şeyler çok değişti ülkemizde dile getirilmesi bile sıkıntı yaratabilecek olan evllilik öncesi cinsellik genç nesil tarafından çok benimsendi. Hatta bu o öyle bir hale geldi ki hayatında bir tane bile oyuncağı olmayan bir çocuğu disneyland in ortasına bırakmışcasına yaşadığı heyecanla sarıldık cinselliğe . Ve her düşünmeden yapılan girişim gibi bunun da bazı istenmeyen sonuçları doğdu. Bu sonuçların en kötüsü de aşkı yok sayıp yerine libidoyu koymak olmalı.
ilk birkaç yıl aşkın etkisi olabilir ama sonradan libidon aşkını desteklemezse sıkıntıya girer ilişki :) mutlu ilişki iyi sexten ileri gelir :)))
aşkta vardır libido da vardır ikisi bir arada olunca daha güzel birşey çıkıyor ortaya
libido ya kalsa her kes en iyi sexte zevk veren kisiye asgimder
ama ask bi hayraliktir heycandi bian olsun aklinda atamamaktir
evet bende katılıyorum aslında hayat da bir haz arayışından ibarettir
ee dogru :) zaten libidonun da beynin de sectigine baglaniyoruz
aşkla libido bir birini tamamlıyor biri olmassa digeri yannız kalır o da fazla bir işe yaramaz :)
aşk başka lidibo başka bana görede salatalık var turşusu yok.
evet lipido varken,aşk neye lazım,yaşasın içgüdüleriniz...
Bence yanlış bunu böyle düşünenler eksik yaşayanlar :)
Sen beni sustur fıstık fındık at kafese :D
benden korkma :))
yok aşkda vardır...aşk olmasa yıllarca nasıl evli kalınır...
kişiye göre her ikisininde var olduğu ve uygulandığını görüyoruz
yok öyle bişi aşk ayrı o iş ayrı ama aşk olunca o işte arkasında geliyor aşk ön planda yani hertürlü
ne kadar saçma bıkmadınız gıtti böle saçma seylerı paylasmaya
aşk birine karşı duyulan cinsel tutkudur bana göre aşk yok sevgi var
bana göre yanlişlik payı yok gibi.
amaç değil araçtır ..
Ben deyince kızıyorlar ama yaaa :D.
Birkaç aklı başında insan var tabi :).
tabikide =)
önce aşk
Bende katılıyorum
katilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar