arkadaşlar ben odamdaydım annem hastaneye gitti işi için kardeşim nerde diye baktım odasında masaj aletini orasına tutarken gördüm çok utandım şu an şoktayım ve o kız çok erken değil mi veya neden orasına tuttu ki beni görünce birden eline tuttu bende elinden çekip aldım aleti ne yapıcam ya anneme demelimiyim
Cevabın nedir?
Onun yaptığı mast falan değil...
Sadece çok değişik bir gıdıklanma hissi ve bu hissi illa birilerinden görerek de değil , yapısı itibarı ile temizlenme ya da giysi sürtünmesine veya ter kaşınmasına erkekten daha açık olduğundan , bir şekilde keşfeder.
Kimsenin bahsetmediği bir konu olduğundan yasaklı bir şey olduğunu algılasa da , denemelere de devam eder. Ancak bu sadece gıdıklanma hissidir , mast lafını buyukler kafalarındaki gelişmiş bilgilere istinaden koyarlar.
Aklında olsun , 7-12 yaşlar arasında her iki cins çocukta da bu tür keşifler ve uğraşlar olabilir ama bu cinsellik anlamını asla taşımaz. Ne yapmalıyım dersen ; sadece dikkatini dağıtman yeter. Uzerine gidip utandıracak bir tepki vermenize ya da aşağıda bir üyenin (nasıl bir kafa ise ) önerdiği gibi dövmene gerek yok.
Kendi başına kaldığını ve gizli bir şeyler yaptıgını dusunurseniz , dikkatini dağıtın , dışarı çıkıp dondurma alalım mı , içerde senin odanda el işim var mı falan diyerek ama asla rencide etmeyerek yüzüne vurmayarak engelleyin.
Siddet ya da tekdir , gizli yapmasını getirir, hatta bu hissi başkasından da edinmeye çalışabilir. Bunun da sebebi aslında siz olursunuz...33 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın öyle yapıcam
- +1 yıl
Bunu bir uzman psikolog olarak yazdım , bu konularda yapılan en buyuk hata o yaşta bir çocuğa yetişkin kadar bilgisi var gözü ile yaklaşıp , bu ( buyuklerin aklınca çok sakıncalı) davranıştan soğutmak uzaklaştırmak ama daha çok da ağır cezalar vermeye kalkmaktır.
Ceza vermeye kalkan mutlaka kendine de bir hak biçer ; ablasıyım , teyzesiyim , yengesiyim , annesiyim vs vs. Unutulmaması gereken , kimsenin cezaya yetkisi yok , ortada zaten böylelik bir durum yok ve aslında o cezayı uygulayacak olan kişinin ruhsal sorunu vardır.
2- 3 defa dikkat dağıttığınızda zaten unutulacak olan ve ergenlikle doğal olarak ortaya çıkacak olan bir davranış bu , sadece ve sadece gıdıklanma hissidir. Cocugu yıpratmayın.
Mast yetişkinlerin yetersizliklerde kullandığı bir geçici cinsel cozum konusudur.
Soran+1 yıltamam teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
En İyi Cevaplar
+1 yılkardeşim sakin ol kızlar ergenler biraz daha erken giriyor. hele şimdiki nesil herşeyi çok rahat ulaşı öğrenebilir ve o duyguları gelişir. eğer annenize söylerseniz bir süre içine kapanabilir. o da onun özel hayatı deyip geçin bu işi. abartı bir durum veya sağlığı ile ilgili tehtid oluşturacak bir durum olursa tabiki annenize danışın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılpsikoloji üzerine bir şeyler oku bu konuyla ilgili bir de ne yaptığını bilmeden yapıyor olabilir umarım öyledir önce bir şeyler oku sonra bir onunla konuşup ne yaptığının farkında olup olmadığını anlamaya çalış küçükken tuvaletim geldiğinde bir yerlere sürtünüp çok hoşuma gittiğini hatırlıyorum bende o kadar ya vardım ya yoktum aslında yaptığım çok daha farklı bir şeymiş o yüzden sevip devam ediyormuşum bunu farkettim bak yazdığını okuyunca belki o da msaj aletini orasında burasında gezdirirken oraya gelince sevdiğini farketti ve kaldı seninde kızacağını düşündüğü için çekti onu çünkü orası çocukluktan beri yasak bölgedir ya hani
15 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum inşallah öyledir ve bunu yapmayı bırakır
Cevap sahibi+1 yılne yaptığının farkında mı bunu öğrenebilirsen çok güzel olur
Soran+1 yılona gidip sorsam mı diyorum bir yandan vazgeçiyorum
Cevap sahibi+1 yılgit bir bak hala utanıyor mu ya da masaj aletini götür özür dile napıyordun diye sor hoşuna mı gitti falan daha utana sıkıla cevap verirse ya da rahat halinden tavrından anlarsın heralde ya sonuçta senin kardeşin sen daha iyi bilirsin
Soran+1 yılşu an morali bozuk müzik dinliyor
+1 yılKızlar ergenliğe zaten eken girerler
Arzularının oluşması doğal
Artik onun odasına izin alarak girmeniz gerekir
Onu da utandirmayin, ayip bir şey yapmıyor00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
59Cevap
O yaptığı şeyin ne olduğunun farkında bile değil. Doğası gereği yapıyordu onu, sen o yaşlarda olmadın mı, o yaşlardan geçmedin mi, bu duyguyu nasıl tanıdın?
Öncelikle basmamalıydın, görmezden gelmeliydin ve bunun doğal bir süreç olduğunu bilmeliydin. Senin yaptığın kardeşinin yaptığından yanlış.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbartmayin bu kadar evet cok erken keşfetmis ama yaptiginin mast oldugunu bile bilmiyodur buyuk ihtimalle sadece hoşuna giden bir sey diye dusunuyodur ona orasiyla oynamamasi gerektigini bekaretine bir sey olabilecegini soyle biraz korksun ben kucukken ondan korkar yapmazdim ama cok da buyutme bence gozunde annene filan soyleyip utandirma cocugu
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 327 cevap paylaştı.
+1 yılGünümüzde cocuklar boyle seylerle cok erkenden tanismaya basladi teknoloji sayesinde. Oturup tatli dille konusman gerekir senin bir abla olarak. Kizlik zarindan falan bahset de bilmeden bozmasin zarini
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok hayır çocukluk trauması olarak kalabilir belleğinde. Bozmadan ona git de ki '' Bu masaj aletini kullanmayacaksın demedim mi sana '' , yok öyle bir şey demedin derse '' Allah allah dedim hatırlıyorum '' Tamam bir daha elleme de. Herşey normalmiş gibi yap
02 Yorumla
Soran+1 yılya uf uf
Cevap sahibi+1 yılDediğimi yap kardeşim
:D komik. Annene söyle ilerde sokar mokar tadımız kaçmasın ali rıza bey :D
21 Yorumla
Soran+1 yılya ciddiye alın lütfen o daha küçücük
Bilgisayarda girilen sayfa geçmişlerine bkaın. Orada neler yapmnış onlardan bir şey cıkartmaya calısın. ya da akıllı telefonu varsa aynı şekilde
012 Yorumla
Soran+1 yıltableti şifreyle dolu hiçbirşey bilmiyorum
Soran+1 yılya uf uf
Soran+1 yıltabletine baktım oyun felan indirmiş hiçbirşey yok
Soran+1 yıl@lonkus evde tek başına bu yaşta normal
Soran+1 yılhayır baktım normal resimler var
hem tabletten bişey yapacağını sanmıyorum annem hep bakar çünkü
Soran+1 yılevet birşey yok
+1 yılBazı soruları millet pusuda yatmış bekliyor yorum yapmak için :D
Sende kizi rahat bırak keyfini çıkartsin niye öyle kaba davranarak müdahale ediyorsun ?00 YorumlaBen 10 yaşındayken millete msnde su balonu fırlatıyordum be :o
12 Yorumla
Soran+1 yılben 20 yaşımda öğrendim o daha 10 yaşında ne yapıcam ya
+1 yılUzerinde durma.. bununla ilgili yazilar oku buraya sorma burdan mi ogreneceksin cahil insanlar dolu burda?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAblamda masta o yaşlarda başlamıştı ben hep yakalardım. bir psikolog sitesinde okumustum mast yapan çocuğunuzu yakalarsanız kendi haline bırakın karısmayın diye. Söyleme annene çocuk vücudunu keşfediyor.
00 YorumlaYa mastürbasyonu her yaş grubu yapar gördüğün doğal bir şey vücudunu keşfediyor... Sen arkadaş gibi konuş bunun fazlasının zarar olduğunu söyle
00 Yorumla
+1 yılsöyleme. aslında görmezden gelmeliydin bir sre. mast yapmak çocuğun aileden kaynaklı sevgi eksikliği gibi problemi vardır. ailede kardeşine karşı nasıl davranıyorsunuz. cinsel taciz olayı var mı bir de. aslında özelden yazsan daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yıltövbe tövbe aklın o işte olmasın fesat çişi gelmiştir
02 Yorumla
Soran+1 yılçişi gelince masaj aleti mi geliyor
- +1 yıl
çocuk tutmuştur
+1 yılSadece çocukluk merakı. Ona bunun erken olduğunu tatlı dille anlat yeter.
02 Yorumla
Soran+1 yılya belki bilmiyodur kendimi avutmaya çalışıyorum niye yaptı ya nerden gördü sanki
- +1 yıl
İnternet işte nerden olacak. Gerçekten dert etme sen ablasısın sen anlatacaksın ona kızmadan kırmadan
Gizli Üye(36-45)+1 yılSakin soyleme annen asiri tepki vercekse
Cinselligi ayip kotu bisimis gibi hissettirmeyin
Sadece bole seylerin o yasta erken oldugunu dile getiren bir konusma yap10 Yorumlaannen nasıl tepki verir onu düşünmek lazım ama arayışa girmiş meraktan bence
00 Yorumla
+1 yılbence uyar erken baslamıs sonra sonu gelmez bak grup seks e kadar gıder
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah korusun
- +1 yıl
onlemını al ozaman
+1 yıloha. ben onun yaşındayken beni leyleklerin getirdiğini sanıyodum
00 Yorumlasen ablası degilmisin çek karşına konuş anlat yol yordam göster
00 Yorumlaooo. erken tabii yaa. bir şekilde keşfetmiş. annene söylemesin ki bir çare bulunsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle yapmaktan başka çarem yok
Ya bırak çocuğu ergenlikte hepimiz yaptık bu kadar abartma nasıl ablasın sen
02 Yorumla
Soran+1 yıldaha ergenliğe girmedi bile
+1 yıl10 yasındayken ben ne ıse yaradıgını bılmıyodm daha :D
00 Yorumla
+1 yılnasıl yapılacagını gösterseydin sende yanlış yapmasın :D
02 Yorumla
Soran+1 yılkomik değil
- +1 yıl
komik yeni nesil daha özgür normal yani ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılElinden çekip almak nedir ya sanki kız çok kötü birşey yapmış gibi. Utandırmışsındır da çocuğu.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBazı kişiler cinsellikle daha erken tanışır. Kardeşinde bunu erken hissedenlerden.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBelkide videoda gordu meraktan yapti... Regl oluyomu kardesin.
00 Yorumla
+1 yılHic bir sıkıntı yok çocuk ergenliğe giriyor ne var burds sen hic yapmadnmi annene de deme sakin utanır cocuk
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnormal yeni yeni keşfediyor annene falan söylemeni gerektircek bu durum yok
10 Yorumla
+1 yılÇok erken başlamış, sosyal alemde takılmasına çok izin vermemeye çalış
00 YorumlaBişey deme belki yanlış anlamışsındır bazen bazı şeyler göründüğü gibi olamayabilio
00 Yorumla
+1 yılçok güzel ihtiyaç yani sen yapmıyormusun sanki birde yazıyorsun buraya çok ayıp
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhepimiz o yaşlarda cinsel organımızla oynuyorduk bu hoşumuza gidiyordu çünkü o da yaptığının mast olduğunu bilmiyor hoşuna gittiği için yapıyor bence onunla bir abla gibi konuş
00 YorumlaBen 10 yaşında 31 bilmiyordum şimdikiler 10 yaşında seks yapıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkıpırdanmalar hissedebilir o yaşta kötü bişey yapmaz doğal okadarı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnene söylemekle tehdit et onu. Yapmaz. Konuş onla
00 YorumlaErkek mi kız mı peki kardeşin
02 Yorumla
Soran+1 yılkız.
+1 yılkız kardeşin mi bunu yapan erkek mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılhayır kendine
- +1 yıl
Anladım onu guzelim sana diyorum ki bunu yapan senin kız kardeşin mi
+1 yıloo erkenciymiş :D bir daha durmaz artık.
013 Yorumla
Soran+1 yılne yapıcam
- +1 yıl
bişey yapamazsın. sadece konuş ama dediğim gibi artık hep isteyecektir
- +1 yıl
Niye duramasin?
- +1 yıl
@Adam-Gibi-- sanki bilmiyosun bir de cinsel konularda konuşabilmek için saf ayağına yatmıyonuz mu niye falan diye...
- +1 yıl
Niye lan hic mi cinsellik konusmadim? Daha Şu an bile konusuyorum hem de senin hic hayal bile edemeyecegin boyutlarda.. neyse durabilir cunku daha cocuk
- +1 yıl
@Adam-Gibi-- uu hayal bile edemeyeceğim boyutlardaymış çokk etkilendim... eğer mast yaparken o zevki aldıysa hatta orgazm olduysa bir daha durmaz. hep yapar.
- +1 yıl
@Adam-Gibi-- masta başlamayan bir kızın ömür boyu mast yapmaması normal ama başlayan birisi mutlaka tekrar tekrar yapar
- +1 yıl
Sen harbiden erkek zihniyetindesin. Tadini bir alsa bir daha vazgecemez gibi sehir efsanelerine de inanma. Kendinden bilebilirsin mesela Şu an istesen birakamaz misin?
- +1 yıl
@Adam-Gibi-- bırakamamak değil. her şeyi tersinden anlama. canı çeker ve yapar. budur. çünkü tadını almıştır ve eksikliğini hisseder. o yüzden yapar. kendini zorlarsa yapmaz tabi ama benim demek istediğim asla bırakamaz falan değildi. lütfen doğru düzgün oku...
- +1 yıl
@Adam-Gibi-- ayrıca bu şehir efsanesi değil. kendine hakim olabilirsin ama hep istersin. benim için de aynısı. senin için de. uzun süre cinsellik yaşamasan ve mast yapmasan canın çekmez mi? hatta dayanamazsın yaparsın.
- +1 yıl
Böyle dersen evet haklısın... O taddan vazgeçmek zordur ama vazgeçilebilir ki ben her ne kadar vazgeçemesem olayın b. kunu çıkarsam da vazgeçilebilir. Hele o yaşlarda çok daha kolay olur çünkü kolaylıkla dikkati başka yerlere kayabilir. ayrıca 10 yaşında ne kadar zevk alabilir ki?
- +1 yıl
@Adam-Gibi-- oralar kızlarda daha erken gelişiyor ve hormonlar da daha erken salınmaya başlıyor biliyorsun.
- +1 yıl
Evet öyle ama o anlamda söylemedim kendine ne kadar zevk verebilir? Mesela ben ilk yaptığımda aklımdan hiçbirşey geçirmediğim için sadece gıdıklanıyordum ve bu alay konusu olmuştu o aralar arkadaşlar arasında... Yani bu kız aklından ne geçirebilir onu diyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞimdiki cocuklar 12-13 yasında herşeyi öğreniyo bilişim çağındayız ya 😉😂
00 Yorumla
+1 yılBelkide yanlış anladın bilinçli olarak yapmamıştır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbiliyorsun ki kızlar ergenliğe erken giriyor normal yani böyle şeyler
00 Yorumla
+1 yılEnsest havası seziyorum.
00 Yorumla
+1 yılhiçbir şey. engelledikçe yapar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılrahat bırakın çocukları yav. kendini tanısın
02 Yorumla
Soran+1 yılbu yaşta çok erken
Cevap sahibi+1 yılerken denmez ona zamanı gelmiş
bende mast ordan burdan görüp ögrenmedim. bu yaslarda olur
yok ya boşver nasıl olsa öğrenicekti bir gün
00 Yorumla
+1 yılOlabilir cinsel kimliği oluşmuş gayet normal
00 Yorumla
+1 yılEtrafindaki insanlarin suçu
02 Yorumla
Soran+1 yılne varmış etrafındaki insanlarda
- +1 yıl
Onlardan gormusdur
+1 yılSen yapmıyormusun sanki?
06 Yorumla
Soran+1 yılben 20 yaşındayım o daha bu yaşta başlarsa devamı gelir
- +1 yıl
Sen ilk kac yasında yaptın? Cinsellıkle tanısma yaşları düştü sanırsam oldukca yapıcak bişey yok doganın kanunu
Soran+1 yıl20 yaşımda
- +1 yıl
Bayagı gec tanışmışsın neyse yapıcak biley yok dedim ya doganın kanunu bı yenı yenı keşfedıyordur takılmamalısın bence
Soran+1 yılbu yaşta yapmaya başlarsa devamı gelir ama daha çok erken 14 -15 yaşında olsa neyse derim ama daha ergenliğe bile girmedi
- +1 yıl
Hmm peki o zamansa ann kardeşin sonucta çek konus bence?
+1 yılDene mall cinsellik kabusu olur
02 Yorumla
Soran+1 yılne yapıcm
- +1 yıl
Ne yapıcan oda bir insan sonuçta yapıcak tabi biliyosun ki bayanlar daha cabuk gelişiyo
+1 yılKızma sadece güzelce izah et
02 Yorumla
Soran+1 yılne demeliyim
- +1 yıl
Yanlış olduğunu böyle şeyler için yaşının küçük olduğunu zarar verebileceğini
Sen yapmıyor musun?
Ergenliğe giriyor işte04 Yorumla
Soran+1 yılya o daha 4. sınıfa gidiyor ben 20 yaşındayım daha böyle şeylerden birhaberim
Soran+1 yılinşallah öyledir
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğal bir olay bu absürt tarafı nerde çözemedim.
00 Yorumla
+1 yılAilenle paylasma bu durumu bence
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılOturup. usulca erken oldugunu anlat
00 Yorumla deme sakın utandırma görmezden gel
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseni yaparken görmüştür kesin :)
02 Yorumla
Soran+1 yılya benim evim ayrı arada geliyorum eve beni nasıl görsün
Cevap sahibi+1 yılöncesinden görmüştür sen yanındayken işte :)
+1 yılMerak duygusu başlamış çünkü
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 434 cevap paylaştı. bir git be Allahin trolleri sizi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDeme desen nolck sakli gene yapar
00 Yorumla
+1 yılsen yaparken gormusdur senden
04 Yorumla
Soran+1 yılşakamısın sen ya
- +1 yıl
ane sakamisin alla alla sen onu gorenilionda haberi olmadan belkide oda gormusdur.. ay yoksa mast yapacak yastami deilsin ay canım kiyamam
Soran+1 yılkomik değil
- +1 yıl
senin gibi acemiler burda ya.. coluk cocuk isteeee
- Devamını Gör (18)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?