Şap Nedir? Bugün bir grup erkek trende şap falan diyip gülüyorlardı. Sonra döndüm baktım, hepsi birden sustu. Şap nedemek? Netten baktım zarara uğramak felan yazıyordu şap mıydı şat mıydı tam anlayamadım. Bana yardımcı olur musunuz lütfen, şap nedir? Ayrıca cinsel gücü azaltan şap deniliyor halk arasında. Bunun doğruluk payı var mı?şap nedir?
Bir erkeği bir süreliğine cinselliğe karşı soğutmaya yarayan ilaçtır. Şap ne demek diyenlere daha açık konuşmak gerekirse, potasyüm sülfat ve alüminyumdan oluşan bir tip bileşimdir. Yemeklere konduğu iddia edilen şap, renksiz bir toz görünümündedir. Türkiye'de askerlerin yemeğine katıldığı bilinmektedir. Şap iyidir, bol bol kullanılmalı. Askerlikte erkeklerde bir sıkıntı oluşmasın ve daha dinamik olsunlar diye şap atılır. Halk arasında cinsel gücü azaltan şap diye bilinmektedir. Genelkurmay Başkanlığı bu iddiaları ne reddetmiştir ne de kabul etmiştir. Ama şap bileşeninin cinsel gücü azalttığına dair kesin bir bulgu yoktur. Halk efsanesi de diyebiliriz buna. şap ne kadar olduğu da sık sık sorulanlar arasında. 50 tl gibi bir fiyatı vardır.
Şap erkeklere askerlik dönemlerinde testesteron hormonunu dengelemek amaçlı yemeklerine katılan cinsel azgın dürtüyü azaltmaya yarayan bir ilaçtır.
Bir de şapa oturdun terimi var o konu ile hiç alakalı değil;çıkılmaz bir yola girmek anlamına gelir. Şap çimentonun kurumuş halinede denilir oradaki benzetme kıç üstü betona oturdun anlamınada gelir.
Cinsel istegi azalttigi zanediliyor ama bilimsel olarak kaniti yok Halk arasında çok güçlü şekilde yarattığı iddia edilse de çeşitli kitle iletişim araçlarında konuk bulunan bilim adamları bu iddiaların tersini savunmuştur. Dolayısıyla bilim gözünde şap mikropların öldürülmesini sağlayan, insan sağlığına zararsız bir madde olarak görülmektedir. Askerde Yemeklere Şap Atılıyor Mu? Bu iddialar söylenti olmaktan öteye gidememiştir. Ne Millî Savunma Bakanlığı, ne Genelkurmay Başkanlığı ne de herhangi bir kuvvet komutanlığı bu iddiaları doğrulamamıştır. Geçmişte bu yönde bir uygulama yapıldıysa dahi günümüzde böyle bir iddiaya kanıt oluşturabilecek bir bulgu yoktur. Kaldı ki şap denilen maddenin cinsel isteksizlik yarattığı ya da cinsel isteğe yönelik bir etkisi olduğu yönünde bir bilgi yoktur. Dolayısıyla askerlikte yemeklere şap atılması uygulaması yapılmamaktadır.
En İyi Cevaplar