neden günah bize zevk veriyor 2 kişinin isteği doğrultusunda gerçekleşiyor ve kötü bir zararı yokken neden ?
Cevabın nedir?
Zina etmek neden günahtır?
Kur'ân-ı Kerîm'de şöyle buyurulur:
"Onlar Allah ile birlikte başka ilaha dua etmezler Haksız yere, Allah'ın haram kıldığı kimseyi öldürmezler ve zina da etmezler Kim bunları yaparsa cezaya çarpar Ona kıyamet gününde kat kat azap verilir ve o azabın içinde alçaltılmış şekilde ebedî bırakılırlar" (Furkân, 25/68)
Ayette tevhid inancına vurgu yapılmakta, özellikle bu inançla insan hayatına saygı ve zinadan sakınma, yani iffet ve namus duygusu arasında ilişki kurulmakla da imanın ahlâk üzerinde etkili olduğu, imanla ahlâk arasında kesin bir ilişki bulunduğu ima edilmektedir Zina ise ayette ifade edildiği gibi
"Zinaya yaklaşmayın Çünkü o, çok çirkin bir iş ve kötü bir yoldur" (İsrâ, 17/32)
çirkin bir iştir Zina, insan onuruna tecavüz ve namusu çiğnemek-tir Zina yasağının ardından "Çünkü o çirkin bir iş, çok kötü bir yoldur" denilmesi, zinanın insanın temiz fıt-ratına ve aklı selime aykırı olduğuna işaret etmektedir,
Zina: Kadın ve erkeğin iffet ve namus perdesini yırtan, aileyi teme-linden sarsan, toplumu dejenere eden, ahlâk ve fazîleti yıkan, nesli soysuzlaştıran kötü bir fiildir Oysa Allah'a ve ahiret gününe dosdoğru imân eden kimsenin, şu dünyaya iffet perdesine leke dokundurmamak, aile yu-vasını Allah'ın muradına uygun sapasağlam ayakta tutmak, ahlâk ve fazîleti korumak, imanlı bir nesil yetiştirmek için gözlerini açtığını biliyoruz
Asr-ı saadette Peygamberimiz (asv) Ashabıyla beraber bulunuyordu Bir genç çıkageldi ve çok saygısızca:
- Ya Resulallah! Ben felanca kadın ile arkadaş olmak istiyorum, onunla zina yapmak istiyorum, dedi Ashab-ı Kiram, bu durumdan çok öfkelendiler İçlerinden gazaba gelerek genci dövmek ve huzuru Resulullah (asv)'dan çıkarmak isteyenler oldu Bazıları bağırıştılar Çünkü genç çok hayasız konuşmuştu Sevgili Peygamberimiz (SAV) bırakın o genci buyurdu Resulullah (asv), genci yanına çağırdı, dizinin dibine oturttu Gencin dizlerini kendi mübarek dizine değdirecek bir şekilde oturttu ve:
"Ey genç, birinin annenle bu kötü işi yapmasını ister misin? Bu çirkin hareket hoşuna gider mi?" diye sordu Genç hiddetle:
"Hayır Ya Resulallah!" diye cevab verdi Resulallah:
"Öyle ise o çirkin işi yapacağın kimsenin evlatları da bundan hoşlanmazlar" Sonra:
"Peki, bu çirkin işi senin kız kardeşinle yapmak isteseler, sever misin?" diye sorduklarında genç :
"Hayır, asla!" diyerek hiddetleniyordu
"Şu halde insanlardan hiç kimse bu işi sevmez buyurdu" Sonra HzPeygamber (asv) mübarek elini bu gencin göğsüne koyarak şöyle dua etti:
"Allah'ım! Sen bu gencin kalbini temiz kıl Namusu ve şerefini muhafaza eyle ve günahlarını da bağışla"
Genç, Resulallah (asv)'ın huzurundan ayrıldı Bir daha günah işlemediği gibi böyle bir kötü düşünce aklından bile geçmeden yaşamış! (Müsned, V 257)
Ayrıca benim eklemek istediğim bir husus. Bu kadar şehvete düşkün olmayın. Nefsinize zulmetmeyin. Elini bir mum ateşine tut. Cehennem ateşini düşün o ateşi kaldırabileceksen yaparsın kardeşim karar senin.167 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca evlenmek dinin %50 sini tamamlamaktır. Evlendiğiniz insanla bu ihtiyacı giderebilirsiniz ve buna dair hadisler var. Evli olmadan bu işe kalkışmak günahtır. Buradan böyle çat pat duyma şeylerle yetinmeyin derim biraz araştırmanızda fayda var. Ayrıca şunu görüyorumki puanda düşüş var :) Bazı şahısların ayetleri görünce zoruna gittiği anlaşılıyor :) Neyse benden bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur. Daha cevap vermeyeceğim.
- +1 yıl
+1..
- +1 yıl
Peygamberin 9 yasindaki birisiyle evlenmesi sevap miydi peki ? Bu da mi toplumun ahlak kurallarini denetleyen bir olgu ?
- +1 yıl
İşte bilgisizliğin buradan kaynaklanıyor. O dönemlerde kimsesiz kalmış kadınlar ve çocuklar hal itibarı ile çoktu. Ben bu söyleidğin şeyi ilk kez duyuyorum senden. Peygamber efendimizin sadece 2 esas evliliği olmuştur. Hz. Hatice annemiz ve Aişe annemiz. Diğer evlilikleri kimsesizleri himayesi altına almak için gerçekleşmiştir. Öyle boş konuşuyorsunuzki yazın acıyorum bazen :) Burada saçmalamak yerine araştırsanız daha mantıklı olmazmı? Ayrıca sağdan soldan duyma yobazların sözüyle gelme bana.
- +1 yıl
+1
En İyi Cevaplar
Evlilik dışı seks bütün gelmiş geçmiş bütün dinlerde ve hatta bozuma uğramış devam eden dinlerde de günahtır...
Evlilik dışı seks günah olmasaydı emin ol hastalıklar, babasız çocuklar etrafda olurdu en azından beyni zorlayarak bu kanıya varılabilir..
Diyeceksin ki ben zaten evleneceğim bu adamla aman yapayım , iyi de düğünden bir gün önce ayrılmayacağın ne malum, garantisi var mı? Ve düşün kü kazayla hamile kaldın ama ayrıldın ettin eline verdiler çocuğu napacan, çok duydum böyle hikayeler adamlar evlenmeye 2 gün kala ayrıldılar.
Diyeceksin sen yapmadın mı evet malesef yaptım hem sayısızca ama görmemiş kekolar gibi bununla övünmek yerine gizlemeye çalışıyorum hatta kendimden bile.
Seksi cinselliği hayatınızda merkez noktası haline getirmeyin inanın hayat çekilmez olur hem ruhen hem bedenen yorulursunuz.31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünah olmasaydi her halde bilmedigim bir suru kardesim ,babam ,annem olurdu(uveylerle birlikte). Ee sonra ya kardesinle evlenirsen.boyle sacma dusunce olamaz.avrupadaki sperm bankalari yuzunden zaten avrupa sallandi carpik iliskilerden.bir de sen onu bunu birakta edepli ol ,kocani bekle ,sonra sevisirin.ama senin gibiler sevgililerine herseylerini verirler kaybetmemek icin kocaya gelincede uykum var bu gece dersiniz
57 Yorumla- +1 yıl
Boyle salakca teorileri kim sokuyo sizin akliniza ? Gunah oldugunu umursamayip sevisen milyonlarca insan var bu ulkede kac tanesi cocuk sahibi olmus ? Prezervatif var sogum kontrol hapi var, ertesi gun hapi var vsvs. Hangi cahiller giriyo akliniza ?
Soran+1 yıltanımadan yargılıyorsun bende birşey yaşamadım sevgilimle istemediğimi bildiği için dokunmadı bile insanız sonuçta ve nefisle hareket ediyoruz bir gün yapabilirim evlenmeden sevgilimi kaybetmek için o kadar saçma birşey yapmam istemeyen gider üstelik sende nefsine uyan bir insanken bu konuyu da bu kadar buyutmen yakışmamış sana ve hepinize.
Cevap sahibi+1 yılTama @soran ya kusura bakma ama sende öyle bir sordun ki en az 100 erkekle yatmis gibi.bende öyle cevap verdim.ne olucagimiz belli degil ama ben daha nefsime uymadim cok sukur.23 yasindaym ve sevgilim dahi olmadi(istemedim).
Bir de şu erkek yorumcu da ne sacmaliyo ya.ben uni. de okuyorum yani neyin ne oldugunu biliyorum,surekli haberleri takip ediyorum.yani bir soyledihim seyler bire bir yasanmis seyler.5 dk lik zevkler icin kendinizi de geleceginizi de kirletmeyin.bunu da sorgulamnin mantigi yok
Cevap sahibi+1 yılAyrica ilerde sen kendi oğluna nasil bir gelin almak istiyorsan öyle yaşa ,hayat bu senin Allah'in emirlerine uyup uymamak sanna kalmis.netice de sevapta gunahta senin
Soran+1 yılsorumu yanlış anlamayın ben neden yapmadım günah olduğu için Allah bir şeyi boşyere günah kılmaz o an mantıken günah olmaması gerek diye düşündüm ve merakımdan sordum bir arkadaş Allah günah kıldıysa sorgulamaya gerek yok dediğinde kendime geldim ne diyorsun sen diye haklıydı çünkü merak etme öyle bir yanlışa inş düşmem kimsede düşmez
- +1 yıl
@Alter Zorla mı evleniyorsunuz peki? Ahlaksız kadınlarla evlenip tüm kadınlar böyle diyorsunuz ben bir şey anlamadım bu işten
+1 yılNikahlı eşinle yaparsan günah değil ibadet olarak sevap bile alınıyor kardeşim. Nikah olmadan yapınca zina o zaman günaha girilmiş oluyor.
22 Yorumla
Soran+1 yılyapmadım hıc ama yaptıgım kısıyle evlendım gunah ne oluyor o zaman
- +1 yıl
evlenmeden önce yaptınız onun günahı yazılmış işte. artık değil günah
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
26Cevap
+1 yıldinlerin evlilik dışı ilişkiyi yasaklama nedenı sonrasında dogan cocukların kımın oldugunun bılınememesı cocukların sokaklarda kalmaları ve kımselerın sahıplenmemesı gıbı aıle facıalarının yasanmasıdır... yoksa cınsellıgın hıcbır ahlaksızlıgı yoktur. ıslamıyet donemıne bakın adam ıstedıgını alıp carıye adı altında cınsellık yasıyordu ama bellı olan bırsey var .bu ılıskıden olan cocugun kendısının sahıplenmesı... bu benımj şahsi fikrim.. gunumuzde ıse hamıle kalmamak ıcın mılyon tane sebep var yanı cınsellıgın gunah olmasına daır bı neden yok.. yemek ıcmek gıbı son derece dogal bırşey..
60 YorumlaSex günah değil(evliyseniz eğer)
Dini boyuttan ziyade sosyal olarak açıklayalop
Birisiyle sex yaptığında ilerde terkedildiğinde evleneceğin kişi seni bakire bulmayacak, ki hoş bişey değil
İkincisi bir toplumu zıvanadan çıkaran ayrı bir durumdur, o yapıyosa bende yaparım, bende yaparım, böyle böyle derken taciz, tecavüz oranıda artıyor
Böyle birşeyi evlenmeden yapmak istemeyen kişinin duygularına dokunup işinibitirdikten sonra s... çekenler oluyor, ve bu kişiler geri kalan hayatında pek de sağlam bir hayat süremiyor maalesef
Ya bunlar açıklayabildiğim kadarı sadece, birçok şey var
Bir toplumun anlayışını ve kültürünü içten içe bozuyor sadece
Kötü birşey değil
Ama ayarı yok!10 Yorumla(((seni tenzih ederek bir örnek vereyim))) annen babanı aldatsa hemde her canı istediğinde başka biriyle.. annen hakkında ne düşünürdün ? din toplumsal düzeni korumada en güzel dayanaktır fakat bizim gibi müslüman ! ülkelerde din sanki yobazlık sanki cahillik gibi gösterildiğinden yeni yetişen gençlerde yozlaşma ve avrupai yaşantı hevesi daha rahat oluyo... zira şu an aklıma geldi.. hayvanların çoğunda bile tek eşlilik mevcut.. ve eşini kıskanmayan tek hayvanı da biliyoruz ki hayvan aklı olan fakat mantığı ve düşünmesini bilmeyen bir yaratık olmasına rağmen tek eşli oluor ve kıskanma güdüsü varsa insan olarak bunun sebebini dine bağlamadanda açıklayabiliriz ki ben şahsen dinim ysakladığı için bir çok şeyden uzak durmaya çalışıyorum şu an... geçmişimide rabbim affeder inşallah
20 YorumlaCinsellik konusunda 443 cevap paylaştı. yahu günah olmasa herkes tuttuğunu götürür ortalık anası babası belli olmayan çocuklala dolar. insanları frenleyecek birşeyler lazımdı. akadaşın birisi sanki sadece müslümanlıkta günahmış gibi peygamber kitap vs. herşeyi yalanlıyor. halbu ki bu incildede aynı tevrattada.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl''EXİTUS'' BU ADAM ŞİZOFRENDİR, PROVAKATORDUR, ŞİKAYET EDİN LÜTFEN. BAŞKA BİR KONUDA SEVİSMESİNİ ANLATAN ADAM BU KONUDA GELİP AĞIR MÜSLÜMAN KESİLİYOR... Ve cinsellik bölümünden çıkmıyor. İşte bunun gibi adamlar yüzünden müslümanlıktan soğuyoruz.
Exitus ''Ön sevişme hariç eğer aradan bir hafta geçmişse 8-10 dk sürüyor ama daha sabah yapmışsam akşam tekrar yapıyorsam 10-15 dk sürüyor hesapladım sallamıyorum :) ama günde iki kez yapnca çok yoruyorum bazen ulen ne zman boşalıcam diyorum :) tabi alttaki karıyada bağlı bu olay karı var 3dk da boşaltır karı var 30 dk da boşalamaz sönersin :)''
link12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılLa bir yurugit sende avukat misin nesin. Adam cinsellik bolumunun gurusu olmus, nasil sevistigini, handjob yapilmasi gerektigini anlatmis millete sonra gelip burda gunah yapmayalim ahlaksizsiniz diyor millete. Sende de ondaki zekanin yarisi yok anlasilan onu savunduguna gore. İftira degil gerizekali gir bak adamin profilene bos konusma
Gizli Üye(30-35)+1 yılaçıklayamayacagın o kadar çok şey var ki. hocasına sorsan hikmet der cıkar işin içinden. ahlakda din gibi toplumsal bır olgudur. zina bizde ahlaksızlıktır avrupada gayet dogal birşeydir. o yuzden ahlaksızlık oldugu için gunahtr demek salaklık olur.
Mesela benim ukraynalı bir sevgilim olsa. biz birbirimizi seviyo olsak veya olmasak. seks ypsak. sonrada evlenmesek. Bunun kime ne zararı var. neden gunah olsun. islam dinine gore gunah oldugunu elbette bılıyorum. ama gunah olmasının sebebını anlayamıyorum.50 YorumlaKendini gizleyip insanlara p... atan ezik şahsiyet madem beni engelledin..Buraya yazıyorum..Her kes okusun...Kim ne yazacak sanamı soraacak ? sen kimsin ?..Kimin bilmem neyinden, şeyinden , yazdığından sana ne ? Kendini gizleyip insanlara hakaret yazmak en büyük şahsiyetsizliktir...Ezikliktir..Bilenler bilir...İşin zor...Sana kolay gelsin...
11 Yorumla
Soran+1 yılne diyorsun kim kimi engellemiş ya hakeret felan yok saçma saçma şeyler yazmayın lütfen rica ediyorum sorunun cevabını da aldım yazmayın birşey artık
+1 yılbazıları götünden element uyduruyor günah deyilki diye hadi bizde yapıyoruz günah oldugunu bile bile ALLAH emretmiş kuranda açıp okuyun hala karşı çıkıyorsanız ayetlere inkar ediyorsanız
"inkar edip ayetleri yalanlayanlar varya işte onlar cehennemliktir" maide suresi 10 ayet42 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOhoo ne bakıyorsun sen günah olup olmadıgına. Müslümanlara her sey günah. Hayatın tadını çıkartmadan ölüp gidecekler.
Birisi çıkıyor mast günah, birisi diyor prno izlemek günah, birisi diyor evlilik olmadan günah, alkol günah zart günah zurt günah.514 Yorumla- +1 yıl
sende müslümanım diye bu toplumdamı yaşıyorsun alaki değeri olmadan bir inancı olmadan senin gibileri çok merak ediyorum amansız bir hastalığa yakalnınca kimden yardım bekleyip kime sığınıyorsunuz acaba vicdan kavramınız var mıyada yazık senin gibilere ot gibi ölüp gidiyorsnuzu ruhunuz rahat olmadan
Soran+1 yıltamam o kadarda ileri gitme
Cevap sahibi+1 yılBen müslümanım diye bu toplumda yasamıyorum kardesim burası laik bir ülke begenmiyorsan bas git irana. Müslümanlık kavramına hiiç girme. Bu ülkede, senin müslüman diye nitelendirdigin ülkede her gün tecavüz, hırsızlık, adam öldürme ölüyor. Bunların hepsi mi ateist ? Tecavüz eden Allah'a sığınıyor. Bu mu vicdan ? Merak etme vicdan,duygu,acıma var. Ateist falan da değilim hiç sevmem ateist karsılastırmasını. Sadece aklımız var düsünüyoruz körü körüne inanmıyoruz
- +1 yıl
aklın olup düşündüğün o kadar belli oluyor ki git zina yap alkol al karıyla kızla yat ortada bırak senin gibi pisliklerle aynı havayı solu kimliğindeki müslüman ibaresini sildir kardeşim sen burası laik bir ülke değil müslümanların yaşadığı bir ülke senin gibi pislikler yüzünden o dediğin suçlar işleniyor sen kafanı yorma
Cevap sahibi+1 yılMADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
Senin gibi şeriatçı,yobaz,şakirtlerin ülkes değil burası s.git İran'a şimdi hadi- +1 yıl
EXİTUS soruda iyi ahkam kesmeye çalışmışsın ama, handjob yapmanın yollarını ve diğer alternatiflerini, bu konu hakkında yardımisteyen arkadaşlarada güzel tarif etmişsin tebrikler..
Cevap sahibi+1 yılspartacus1 Helal olsun Sherlock gibi adamsın ama bunlarla ugrasılmaz. Bu lafı dedigi anda benim gözümde ne kadar cahil ve yobaz oldugunu kanıtladı ; ''burası laik bir ülke değil müslümanların yaşadığı bir ülke'' Dünya üzerindeki hiçbir siyasetci, felsefeci, sosyolog bu cümleyi tercime edemez. Demek ki adam ''müslümanların yasadıgı ülke'' diye bir olgu var sanıyor.
Cevap sahibi+1 yılNedir o kesin hüküm ? Birileri sana ''günah'' diyor sen de ''haaa günahmıs'' diyorsun.
Cevap sahibi+1 yılSen hayatını düşünmeden bir kitaba göre yaşıyorsun yani ? Kuran'da camdan atlamak sevaptır dese atlayacaksınız.
Cevap sahibi+1 yılHristiyan bir ailenin çocugu olarak da dünya'ya gelseydin yine dinini degistirip müslüman olur muydun ? Cevabın evetse, neden bu kadar yahudi, hristiyan insanlar müslüman olmuyor ?
şahıs açısından bakma toplum açısından bakarsan çok büyük zararları var mesela baban daha önce biriyle sex yapmış olsa ondan bir erkek çocuk doğsa sonra gelip annenle yapsa ondanda sen doğsan yıllar sonra bu erkek çocukla sen karşılaşsanız sex yapsanız kimle sex yapmış olacaksın kardeşinle daha çoğaltılabilir cinselliğin tadı bile kalmaz yani hayvanlar gibi yapar geçeriz
10 Yorumlasex değil canım zina günah sana kimse kocanla niye sex yaptın demiyor ama zina günah bir namusun var onu korumakla yükülüsün şöle düşün bak senin bir kızın var ve bir erkekle sex yapıor ve erkek bırakıyor daha sonra kızın hamile kalıyor ve ortada babası yok sence bu kız ne yapsın çocukla ortalıkta okumamışta diyelim senmi bakacaksın bir ömür Allah bize yasakları koyuyorsa bir nedeni var bizim bir hakkımız olsun diye var biraz kafa çalışsa düşünürdün
02 Yorumla- +1 yıl
şunuda açıklamak gerek zina sadece kadınlara değil erkeklerede günahtır.sadece kadın üstünden ele alma
Sex günah değil..Yanlış bilgi..Nikah bağı ile yapılan helalindir...Nikahsız iki kişi arasında yapılan zinadır ve günahtır..
30 Yorumla
+1 yılorosbu gibi herkeze vercegine sadece kocana verirsen ahlaklı bir toplum olurusur ondan günah anladınmı
43 Yorumla
Soran+1 yılbir günahın en saçma açıklaması senınkı olur sanırım
- +1 yıl
günah boyutuna deginmedim lanet olsunki günah oldugunu bile bile bende yapıyorum ahlaki botuna degindim dini boyutu zaten belli ona ben fetva vermem gideceksin adam gibi bir islam aliminden akıl alcaksın burda bizim gibi 3-5 bilgi çöplügünden deyil
- +1 yıl
ahlaki boyuttan bakarsan sanada aynı kadınada o zaman kendi yaptığına bakmayıp kadını suçlayamazsın.
+1 yılZarari su sen gidersin biriyle sex yaparsin ondan cocugun olur sonra baska biriyle yaparsin ondanda cocugun olur ilrtde bu cocuklar buyuyunce birbirlerine asik olurda evlenirse kardes olduklarini bilmeden dinimizce caiz degil o yuzden zina deniyo
17 Yorumla
Soran+1 yılçağ o kadar geri değil önlem çok
- +1 yıl
Kardes evliligi olur diye dinimiz yasakliyo herkesle sex yapinca cocugun babasi kim kimden belli olmaz 6 milyar insan var bu dunyada herkes birbiriyle yapsa sen dusun din yasak diyosa yasaktir teknolojiye bakmaz bu is
Soran+1 yılbak kımseyle yatmadım sımdıye kadar sadece neden onu merak ettıgım ıcın sordum benımde sevdıgım bır ınsan var ve bırseyler ıllakı yasamak ıstıyorum ama ne o ne ben yaklasıyoruz merakımın tetıkleyen bu
- +1 yıl
Prezarvatif diye bir şey icat etmişler dostum sperm kadının vajinasına geçmiyormus o sayede. Keşke yıllarca önce baban da kullansaymıs :(
Soran+1 yılkes be sen herşeyi dört dörtluk yapıyorsun sankı şimi git ve kuyruğuna sıkıştırıp kenar da sus otur
- +1 yıl
: ) hehe
işte bunların hepsi sınav.yapıcakmısın yapmıcakmısın onu ölçmek için.
02 Yorumla
Soran+1 yılşimdiye kadar yapmadım ama denemek istiyorum neden merak ediyorum Allah birşeyi günah kıldıysa o bize faydalı değildir zararlıdır ama bu hem faydalı hem zararsız
dunyanın hıc bıryerınde gunah veya yasak degıl sadece musluman ulkelerde var bu bagnazlık sıktır et canın ıstıyosa yap
112 Yorumla
Soran+1 yılhayır canım ıstemekten dolayı degıl zına oldugunu bıldıgım ıcın bende yaklasmıyorum ama merak ettım neden dıye
- +1 yıl
anada başkasıyla düşüp kalkınca bu rahatlığı gösteriyormusun acaba bağnazlık diye çok merak ettim ananıda rahat bırak istediğiyle düşüp kalksın mantıklımı sence ya da evlendiğin karın senden sıkılınca başkasıyla yatsın bu ne genişliktir dini bir kenara koy için rahat ediyor yani ölemi
- +1 yıl
ulan sızı sapıklar nefes alan her kıza et muamelesı yapıp burda namus bekcısı kesılıyosun eger adamsanız karıya kıza göz uzatmassınz bırlıkte olmazsınz ondan sonra bakire isteyin ayrıca o arkadas anasından baya tecrubelı ıstıyosan senınkınıde karıstırmadan kapa cenenı emın ol zeka sevıyen benımle tartısmaya yetmez burda yedıgınız laflarla kalırsınız
Soran+1 yılabi tamam herkez kendi günahına baksın burası özgür bir ülke ve herkes istediğini yapar bu en doğrusu ve kızlarla dediği gibi her haltı düşünüp haltı yerken kızlardan ya da diğerlerinden onu beklemeyin din açık herkes ister uygulasın iser uygulamasın sonucuna birgün katlanacak olan kendi tartışmayın o yuzden
- +1 yıl
Müslümanlığı seçmek zorunda değilsiniz ki. Peygamber efendimiz zamanında da inanamayanlar varmış. İman herkese nasip olmayabilir. Bunu eleştiri anlamında demedim. İnsan fıtri olarak ilahi bir güce, iradeye aidat duygusuna sahiptir. Buna rağmen ben inanmıyorum diyebilirsiniz. İnş. sonradan üzülmezsiniz.
- +1 yıl
ben inanmıyo degılım ınanıyor dın allah vs var ama ben yaparım bunları ırgalamam hıc bır ınsan bır kıtaba baglı kalıp yasayamaz zaten yaşarsa o ınsan degıldır bosuna ozgur hür ıradelı degılız allah bunları yapmamızı ıstemese zaten yapmıyor olurduk ayrıca ınsanlar bunları yaptgında evlenmeden cehenneme gıdıcek dıye bır garantı yok en ufak ıyılık ınsanı cennete goturur
- +1 yıl
en ufak bir iyilik elbette cennete götürebilir amenna ama bir ayetin bile inkarı şirke götürür. Kitap dediğiniz bizim kutsalımızdır ve bunu basit bir el kitabı gibi göstermeniz ne kadar doğru? Allah yolları vermiş, irade de vermiş ve hangi yolun bizleri nereye götüreceğini de belirtmiştir. Şimdi biz bile bile nefsimize uyup irade göstermeyip, Allah istemese yaşamazdık diye bir mantığa nasıl bürünebilir ki? O halde katillerde yaptıklarını böyle savunsunlar. Allah istedi bende katliam yaptım gibi.
+1 yılNefsin hoşuna giden işler günah, zoruna giden işler sevaptır (hadisi şerif)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcunku yaradanin emri ayrica yasak degil esinle yasa demis yaradan bitti tartismam bile
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılya ne günahı ya, muhammedin yazdığı 600 sayfalık o kitapta yasak evlilik dışı sex ama muhammede zina serbestti ahzap 50.ayeti oku anlarsın ne demek istediğimi. günah diye bişey yok yani.
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkim dedi sana günah , nikahszo ilişki günahtır... eşler arasında ihtiyaçtır
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılseks sadece önüne gelenle yaparsan günah evlendiğin zaman kocanla seks yaparsan günah değil
32 Yorumla
Soran+1 yılyapıpta o kişiyle evlenılse?
Cevap sahibi+1 yılo zamanda günah evlendikten sonra yaparsan günah olmaz dini kitaplarda bu konu yazıyor evlenmeden cinsel münasebette bulunmak zina diye geçiyor ve çok büyük bir günah
günah değil ki nerden çıkardın günah olduğunu bide günahsa neye göre günah acaba
00 Yorumlaewli değilsen günah evliysen helal tabi müslümansan dinimiz böle uygun görmüş
00 YorumlaCinsellik konusunda 3,3b cevap paylaştı. S..x değil zina günah.
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılelleşmek falanda günah bir kızla erkeğin evlenmeden yaptığı herşey günahtır
20 YorumlaCinsellik konusunda 833 cevap paylaştı. sex nikah harici günahtır.
30 Yorumla
+1 yılYazacaklarim buraya sigmiyor maalesef...
20 YorumlaGünah değil ki.
00 Yorumla
+1 yılkim dedi günah diye
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?