Popo kılları nasıl alınır? Genital bölgeyi temizlerken popoya doğru giden kıllar vardır onları alırken ayna kullanır mısınız? Kalça arasındaki tüyler nasıl alınır?epilasyon
Popo kılları ve kalça üstündeki tüyler nasıl alınır?
İstenmeyen tüylerden, kıllardan kurtulmak başlı başına bir dert. Kol, bacak, genital bölge gibi ulaşılabilir yerler hadi bir nebze kolay da popo, sırt, bel gibi ulaşılması ve epilasyonu zor yerler ciddi anlamda zorluyor. Peki popo kılları nasıl alınır? / kalça kılları nasıl temizlenir? bakalım.
Popo Arasındaki Kıllar Nasıl Alınır?
popo tüyleri
Tüm sorun bölgeye ulaşmak ve görememekten kaynaklı bir durum. Yoksa diğer bölgeler nasıl alınıyorsa popo bölgesi de aynı şekilde alınabilir. Bakalım popo kılı nasıl alınır?
Ağda yöntemi: Bu yöntemde birinden yardım alman gerekiyor. Şeker ağda, bocuk ağda ya da ağda bandı kullanabilirsin. Ancak evde yalnız yapacaksan boncuk ağdayla yapman kolay olur.
Jilet yöntemi: Bu da en klasik yöntemdir. Kaliteli bir tıraş bıçağı ve köpük ile bölgeyi tahriş etmeden kolayca alabilirsin.
Epilatör ile: Epilatör başlıkları vücudun kıvrımlarına uyum gösteriyor. Böylece kolayca temizliğini yapabilirsin. Epilasyon için epilatör kullanabilirsin.
Tüy dökücü krem ile: En kolay yöntem budur. Bir ağda kadar pürüzsüz yapmaz ama temizliğini sağlarsın.
Tıraş makinesi ile: Vücut kıllarını almak için özel üretilen tıraş makineleri var. Bunlar da epilatörler gibi vücut kıvrımlarına uyum sağlayarak rahat bir temizlik sağlar.
Lazer epilasyon ile: En pahalı ama kesin çözüm olan yöntemdir. Birkaç seansla komple bu dertten kurtulabilirsin.
Popodaki kıllar nasıl alınır sorunu 6 yöntemle yanıtladım. Jilet, ağda, epilatör, tüy dökücü krem ve tıraş makinesi ile alacaksan bir ayna yardımı ile bunu kolayca yapabilirsin.
Kalça Üstündeki Tüyler Nasıl Alınır?
kalça üstü tüyleri
Kalça arasındaki tüyler nasıl alınır sorunun cevabı da yukarıdaki maddelerle aynıdır. Yukarıda sıraladığım 6 yöntemle kalça üstü tüylerinden kolayca kurtulabilirsin. :)
aaa sana daha iyi bi kampanya söyleyim genital + koltuk altı 90 tl tek seansı... e seans arası da iki ay zaten yani bana iki ay gidiyo bizim burda her yerde fiyatlar buna yakın rakip çoğaldı fiyatlar düştü eskisi kadar yüksek değil artık
En güvenli ve en verimli epilasyon için profesyonel bir ağda seansı planla. Popo bölgenin etrafındaki tüyleri kendi başına ulaşmak zor olduğundan bir profesyonele aldırmak en iyisidir. Ağda uzmanları, hassas ciltler için şeker ağda, boncuk ağda veya ince tüyleri çekmek için ağda bandı gibi birkaç farklı ağda yöntemi önerebilir.[1]Şeker ağda ve boncuk ağda, bu küçük tüyleri ağda bandı kadar verimli bir şekilde almaz ama ağda bandından daha az acı verir. Yalnızca popon için bir ağda seansı genellikle 30 lira civarındadır. 2Evde ağda yapacaksan boncuk ağda seç. Boncuk ağda, popo bölgendeki tüyleri almak için en iyisidir; cildi çekmeden ince tüyleri aldığı için hassas bölgelerde harikadır. Boncuk ağda kitleri yaklaşık 50 liradır ve güzellik mağazalarında veya İnternet’te bulunabilir.[2] 3Ağda işlemine başlamadan önce popo bölgesindeki deriye peeling yap ve temizle. Ağda işlemini kendin yapacaksan ölü deriyi aldığından ve alanı iyice temizlediğinden emin ol. Ağda yapmadan önce popon temiz değilse gözeneklerinin açıldıktan sonra kir veya bakteri kapma riski olabilir.[3] 4Tüyleri kabaca 0,65 cm olacak şekilde kes. Tüyleri 0,65 cm yaparak ağda işleminin çok daha sorunsuz ilerlemesini sağlarsın. Popo tüylerin bundan çok daha uzunsa ağda o kadar etkili olmayabilir ve önceden tıraş olmak ağdanın tüylerine yapışmasına izin vermez.[4] 5Özel talimatları izlemeden önce ağdanın sıcaklığını test et. Ağdanın çok soğuk veya çok sıcak olmadığından emin ol; soğuk ağda tüyleri çekemez ve ağda çok sıcaksa yanıklara veya cilt hasarına neden olabilirsin. Ağda kitinle birlikte gelen ve ağda türüne bağlı olarak farklılık gösterecek olan özel talimatları izle. Genel bir kural olarak, ağdayı tüylerin uzadığı yönde uygulamaya çalış. Ağdayı çekerken diğer yöne doğru çek.[5] 6Kalıntıları sil ve ağdadan sonra cildini nemlendir. Tüm ağdayı çıkardıktan sonra, poponu temizlemek ve kalıntıları çıkarmak için bebek yağı veya zeytinyağı kullanabilirsin. Hassas cildi yatıştırmaya yardımcı olmak için ağdadan sonra tüyleri aldığın alanı nemlendirmek önemlidir. Ağda yaptıktan sonra cildine uygun bir losyon kullan ve tahriş hissedersen kullanmaya devam et.[6] Yöntem2Tüyleri Tıraş Etmek1Kaliteli bir klasik tıraş bıçağı bul. Poponu ustura ile tıraş etmek, tüyler uzadıkça dikenli gibi bir his uyandırabilir ve hassas cildi kesme olasılığına yol açabilir. Bunu önlemek için, bu yöntemi seçiyorsan yüksek kaliteli bir tıraş bıçağı kullan. Klasik bir tıraş bıçağı, vücudunun kıvrımlarında daha kolay hareket etmeni sağlar. Yeni bir bıçak kullanmak da önemlidir.[7] 2Tıraş kremi veya losyonu ile köpürt. Popondaki cilt oldukça hassas olduğu için kuru ciltte tıraş olmaya başlamak istemezsin. Tıraş etmek istediğin bölgeye tıraş kremi veya losyonu sür, eşit bir tabaka hâlinde olsun. Cildini tahriş etmeyecek bir tıraş kremi veya losyonu seç.[8] 3Alanı görebildiğinden emin olmak için el aynası kullan. Poponun görülmesi oldukça zordur, bu yüzden biraz desteğe ihtiyacın olur. Tıraş sürecinde bölgeyi görmene yardımcı olması için el aynası kullan ve kendini kesmediğinden emin ol.[9] 4Tüylerin uzadığı yönde tıraş et. Tüylerin uzadığı yönde tıraş etmek, cildinin tahriş olmasını veya sık görülen bir durum olan tıraş bıçağı yanmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Tüyleri tıraş ederken nazik ol ve hafif, hızlı hareketler yap. Bitirdikten sonra fazladan tıraş kremini silmek için nemli bir havlu kullan.[10]
Asıl bu soru erkeklerin başının belasıdır bana kalırsa. En zor şey vesselam. Bayanlar bir epilasyon merkezine gitse takriben 100 liraya bu bölgeyi komple temizletebilirler ömür boyu. Ama ben gitsem "afedersiniz, götümdeki kılları alır mısınız?" diye. Olmaz yani garip sonuçta... "Neden aldırıyorsun?" diye sorsa patlarım valla...
Aklımda çok düşük bir şey olarak kalmış. 475 liraymış tüm genital bölgeler için... İstersen neresi olduğunu söyleyebilirim. Bayan olsam tüm vücuduma epilasyon yaptırırdım. Uğraşamam ömrüm boyu al al nereye kadar...
İnsan vücudunda tek bir tüy bile gereksiz değildir. Onların çıkması seninde belli bir boyu geçmeden kesmen gerekiyor malesef kardeşim. DÜzen böyle. Epilasyon yaptırmanın zararları olacağını düşünüyorum ben.
İnsan yaradılışının mükemmelliği konusunda bir sıkıntı yok. Gereksizden kastım, uğraştırması vs. Yoksa elbette kılların farklı yararları vardır. Onu demek istemedim.
Önden bakınca arkanı görebiliyorsan ayna kullanmana gerek yok :D
Hiç anlamıyorum sizi yanı başındakini kabak gibi bırakıyorsunuz diğerine aynısını yapmıyorsunuz.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben de çok merak ediyorum nasıl yapıyorsunuz bu soruyu merakla takip edicem. Gizli cevap seçeneğinide açık bırakmış arkadaş sağolsun en ince ayrıntısına kadar yazarsanız sevinirim :D Ben ayna kullanmıyorum:D
bugün kıl dönmesi sebebiyle doktora gittim ilaç verdi bölgeyi komple temizle tüy dökücü ile 10 gün sonra görüşelim dedi önerebileceğiniz bir marka var mı ve sonrasında daha gür çıkma ihtimali nedir
Arkadaslar jilet keser agda acitir en itisi. Bub saç trası makineleri var. Kücüklerinden bir tane al. Bu elerinde incik boncuk satan seyar saticılarda var 25 30 tl arası o kesmenden acitmadan ter temiz alıyo. Size onu tavsiye ederim.
Ben de almak istiyorum ama şimdi lazere gitsem erkeklerin poposunu alırlarmı ya da ne biliyim genital bölgeden popoya dogru giden oraları nasıl yaptırırım yapmazlar ama yapan yerler var mı ony merek ediyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
nasıl bir çözüm buldun bu duruma yoksa eldivene devam mı? ben lazere gidemem utanırım ya çok kötü bir durum bir de eldiven olayı cidden kıl dönmesi yapabilir çok korkuyorum
Epilasyon herseyden önce ilk tercihiniz olmali arkadaslar ama imkaniniz yoksa doktorlarin eldivenlerini kullanarak çekebilirsiniz eldiveni giyince sanki uyuşturuyor azicik bisi ariyor okadar
Aynısı bende de var ya çok kaşınıyor bu ya gece uyuyamıyorum sürekli terlediğim zaman mahvediyo beni bu nedir abi ya hastalıktan mıdır nedir yardım edin
Hani senin hiç kılın yoktu hasta olanlara (polikistik overlara,...) veya aslında kızların %40'ına yakınında olan kıllara sahip kızlara hep bende bile daha az var, çüş, erkek misin filan yapıyordun?
Ben almak istiyorum ama olmuyo bir kere eldiven kulandım tam temizleyemedim sonrada tüy dökücü kulandım ama baktımki tüy dökücü den sonra daha fazla çıktılar bir dahada kulanmam ama şimdi ağda yapmayı düşünüyorum Ne yazıki hangi ağdayı kulanıcam onu bilmiyorum çok fazla ağda çeşidi var